Google Maps'n luotettavuus matkareitin seurannassa

Reittikartta

Onko kellään kokemuksia Google Maps'n virheistä oman reitin seuraannassa? Näytti siltä, että ajat eivät pidä paikkaansa ja matkatkin heittäisivät jopa 3 km linnuntietä. Näyttääkö ohjelma ajetun reitin todellisena, vai lyhyemmän mukaan? Vaikuttaako kenties jokin telelaitteen sijainti tietojen luotettavuuteen?

12

173

  Vastaukset

  • Laitteen GPS on se mikä määrittää luotettavuuden. Kartat ovat nykyään varsin tarkat.

  • Kännykässä olen kokeillut ja on näyttänyt auton sijainnin, jopa oikealla kaistalla moottoriteillä.
   Ohjelma ei kuitenkaan huomioi tilapäisiä esteitä, eikä näköjään lauttojakaan, vaan ajattaa kiertoteitä maata pitkin lisäten matkaa rutkastikin. Kartat pitää päivittää, muuten vie männikköön.

   • Kysymys on siitä, että onko oikeasti ajettu jokin matka vai ei. Puhelin on uusi Android. Mietin, että onko mahdollinen kentän puuttuminen tai häiriö vaikuttanut siihen, minkä reitin kartta näyttää ajetuksi tai sijainniksi.


   • Reittikartta kirjoitti:

    Kysymys on siitä, että onko oikeasti ajettu jokin matka vai ei. Puhelin on uusi Android. Mietin, että onko mahdollinen kentän puuttuminen tai häiriö vaikuttanut siihen, minkä reitin kartta näyttää ajetuksi tai sijainniksi.

    "onko mahdollinen kentän puuttuminen tai häiriö vaikuttanut siihen, minkä reitin kartta näyttää ajetuksi tai sijainniksi. "

    Jos laite ei kerro missä se sijaitsee, miten Google sen voisi tietää? Tai jos laite kertoo väärän sijainnin, mistä Google tietäisi mikä on oikea? Laitteen kertoman sijainnin oikeellisuus riippuu mm. gps-signaalien laadusta ja laitteen gps:n tarkkuudesta & toimivuudesta.

    Lisäksi käytettävästä seurantaohjelmasta (eli tässä tapauksessa Google Mapsista) riippuu, minkä verran se osaa siivota gps:n epätarkkuudesta johtuvaa häröilyä pois reitistä - ja toisaalta minkä verran se samalla poistaa myös todellisuudessa tehtyjä mutkia ja oikoo reittiä. Autolla liikkuessa tämä ei ole niin suuri ongelma kuin hitaammilla nopeuksilla ja pienemmillä poluilla.


   • Tänään Google Maps´ssa näkyy eiliselle päivälle pari sellaista matkaa, joita en ole tehnyt. Ensi avaamalla näyttää minun kävelleen ja toisella kertookin autoilleen. Näyttää minun sijaintipallukan oikein, mutta nimeää sen aikajanan tiedoissa paikaksi, jossa kävin lauantaina. Kartalla ko. paikan nimi on oikealla kohdalla. Kaikki eilinen liikkumiseni tapahtui autolla ½ km kerrallaan ja saman matkan.
    Mitä tässä pitäisi päivittää? Google Maps'n versio on 9.81.1 ja Android on eilen päivitetty 8.1.0. Puhelin Samsung Galaxy J4+ .


   • Reittikartta kirjoitti:

    Tänään Google Maps´ssa näkyy eiliselle päivälle pari sellaista matkaa, joita en ole tehnyt. Ensi avaamalla näyttää minun kävelleen ja toisella kertookin autoilleen. Näyttää minun sijaintipallukan oikein, mutta nimeää sen aikajanan tiedoissa paikaksi, jossa kävin lauantaina. Kartalla ko. paikan nimi on oikealla kohdalla. Kaikki eilinen liikkumiseni tapahtui autolla ½ km kerrallaan ja saman matkan.
    Mitä tässä pitäisi päivittää? Google Maps'n versio on 9.81.1 ja Android on eilen päivitetty 8.1.0. Puhelin Samsung Galaxy J4+ .

    Google maps pitää gps päällä vain jos sen on avattu tai siinä navigointi päällä. Muutoin paikantaa 3G/4G tai wlanin kautta.


   • Paremmin tuo Googlen kartta juttu toimii kuin Applen.
    Ja joskus muista että se nokian Here söi sähköö ihan hulluna ja luuri oli tulikuuma,


  • Mä oon yhtenä kysymysmerkkinä,että miten toi Google Maps muuttelee matkojen aikoja ja lisää paikkoja joissa en ole käynyt tai pysähtynyt ja vaihtelee reittejä aikajanassani?

  • Google mapsin toleranssit ja supermies arviot perusjässikän kunnolle ovat turmiollinen yhdistelmä. kun todellinen etäisyys on liki 60 kilometriä ja google lupaa kyseisen reitin olevan 40 kilometriä ja laskee vielä pyöräilijän mennä viilettävän tuon matkan (kuten kaikki jopa 500 kilometrin matkat pyöräillen) tasaista 20km/h ilman taukoja kelistä, tuulensuunnasta, maastovaihteluista ja kylänraitti, polku, asfaltti. Kehotankin jokaisen järkevän hankkivan kunnon painetut kartat joihin välimatkat on merkitty selkeästi ja arvioimaan sen todellisen pitkänmatkan ajoajan oudissa paikoissa maksimisssaan 15km/h ei tule pettymyksiä, eikä oma terveyskään ole vaarassa.

  • Liian monta kertaa GM on ajattanut naapurikylän perunapellolle tai saunan taakse. Ei ole luotettava ollenkaan.

   • Sut se ohjaa AA-klinikalle.


  • Minulle Google Maps on alkanut usein ilmoittaa, että olen lähtenyt liikkeelle joskus aamuyöllä vaikka olen taatusti ollut vielä unten mailla. Mistä mahtaa ottaa moisen signaalin ja onko kenelläkään toisella tullut samalaista ilmoitusta?

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vainaja löytyi Räskin hiekkakuopalta

   Poliisi epäilee murhaa. Saapa nähdä poistetaanko tämäkin keskustelunavaus.. täytyy sanoa että palstalla on varmasti Suomen typerin moderointi.
   Kotka
   42
   2085
  2. Stefu haki eilen Isabellan Hankoon

   Ovat nytkin siellä. Martina ei sitten sinne päässyt.. Martinahan Menaisissa sanoi, hän aikoo yhä siellä käydä... ilmeisesti Hangossa myös Sofia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   72
   1854
  3. Sofia juhlimassa kavereiden kanssa

   Sofia nähty juhlimassa tämän illan aikana eri puolella Helsinkiä ilman Stefua. Onkohan tullut jo ryppyjä rakkauteen?
   69
   1496
  4. Nyt on kyllä Soffa juubassa

   Ihan känninen postaus. Partsielämää jee...alamäki vai putki
   27
   828
  5. Ulosajot Äänekoskella

   Yöllä kolmas ulosajo äänekoskella putkeen. Kolmas kerta toden sanoi,nyt lähti henki.
   Äänekoski
   35
   815