Miksi Ford ei myy vaikka hyvät takuut

IsilleJaTyttärelle

Miksi Ford ei myy vaikka hyvät takuut, 5 vuotta ja muutenkin asiallisen tuntuinen auto.

Kiinnostaa uudet Mondeo ja Focus, ehkä molemmat kun kahta ollaan ostamassa.

Olen ostanut aina uudet 4-5 myydyimmän joukosta, enkä ole katunut,. Nyt Ford kiinnostaa, onko siinä jotain kun ei nouse koskaan Nissanin, skodan , Wv, Tojotan kilpailijaksia. polttoaineenkulutus, huollon hinnat, jälleenmyyntiarvo.

32

486

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ecobeast

      Hyvä kysymys! Itse ostin Mondeon vuosi sitten ja vaihtoehtoina olivat Passat, Bmw3 Gt ja Insignia. Tein vertailua ominaisuuksien ja hinnan suhteen, eikä ollut epäilystäkään mikä oli järkevin ostaa: Mondeo!

      Nyt ajettu 19 tkm ja olen ollut erittäin tyytyväinen. Hiljainen, loistavat ajo-ominaisuudet, lämmin, keskikulutus 6.5 l/100 km (bensa-automaatti 1.5 l), ei vikoja, oli edullinen ja vielä 5 vuoden takuu, jos jotain vikoja ilmenisi.

      Ehkä myyntejä pudottaa ostajien siirtyminen SUV-luokkaan, jossa Kuga ei jostain syystä pärjää kilpailijoille. Toisaalta uusi Focus on kehuttu taivaisiin ja voitti Vuoden Auto -tittelin, joten ehkä se siitä lähtee.

    • F00rtti
      • kdkdkd

        jep, ecoboost on paska, siitä mootorista ón tehty liian "vihreä" sen takia on ongelmia,
        Mutta kun viherhipeillekin on saatava myytävää, mutta paskalla "vihermoottorilla" on siten suurempi hiilijalanjälki mutta viherhippi ei sitä tajua.

        Mulla kolmas foordi menossa mutta seuraava on sitten joku aasialainen ritsa jota ei eco:lla ole pilattu.


    • SyyLöytyy

      Maailman suurin vertaili: Tässä ovat automaailman pahnanpohjimmaiset
      Yhdysvaltalainen Consumer Reports on laittanut taas järjestykseen surkeimmat autot useissa luokissa.

      Huonoimmat kokonaispisteet: Fiat 500L
      Huonoimmat ajokoepisteet: Mitsubishi Mirage
      Huonoin ennustettu luotettavuus: Ram 3500
      Alhaisin omistajien tyytyväisyysluku: Mercedes-Benz GLA
      Surkein polttoainetalous: Nissan Armada
      Huonoin kolariturva: Chevrolet Silverado 2500
      Surkein ajettava: Ford Fiesta ST

    • F35

      Tuota jenkkien listaa voi kyllä kyseenalaistaa esim fiesta st:n osalta kun euroopan suurimmat autolehdet ovat ylistäneet juurikin tämän fiestan ajoominaisuuksia.

    • FiestaRules

      Fiesta aivan perusmallina on tosi hyvä ajettava.
      ST malli on tehokas ja siinä on sen mukainen jousitus. Varmasti kovempi kuin perus Fiestassa

      Muutenkin tuo käyttäjien antama tulos on aivan ihmeellinen, kun si sitä vertaa omiin kokemuksiin.

    • KKK-

      Ei mitään pahaa sanottavaa Fordista, mutta tuo myynnin kärkipaikkojen karkaaminen johtuu siitä, että Fordilla ei ole myyvää katumaasturia. Ja mitä Uuteen Focukseen tulee, niin epäilen sen nousemista suureksi myyntitykiksi. Ulkonäkö ei taida miellyttää aivan kaikkia ja kilpailijoista varsinkin uusi Kia Ceed vienee Focukselta ostajia. Ikävää Fordille , mutta totta

      • muotoilu_perrseestä

        Joo kyllä vanhat focukset oli ulkomuodoiltaan onnistuneita. Uutta focusta on muutettu liikaa sisältä, ja ulkoa.
        En tiedä mikä saakutin trendi joka valmstajalla tuntuu olevan tämä, että tabletti kiinnitetään kojelautaan tavallaan irralleen. Miksei sitä voi integroida osaksi kojelautaa, ja alemmaksi, jolloin huomio kiinnittyy tiehen, eikä johonki ihan muuhun.


      • LieköOstaisitMitäänUutta
        muotoilu_perrseestä kirjoitti:

        Joo kyllä vanhat focukset oli ulkomuodoiltaan onnistuneita. Uutta focusta on muutettu liikaa sisältä, ja ulkoa.
        En tiedä mikä saakutin trendi joka valmstajalla tuntuu olevan tämä, että tabletti kiinnitetään kojelautaan tavallaan irralleen. Miksei sitä voi integroida osaksi kojelautaa, ja alemmaksi, jolloin huomio kiinnittyy tiehen, eikä johonki ihan muuhun.

        Ei ne vanhemmat Focuksetkaan ihan täydellisiä muotoilun suhteen ollut. Vähän tarkemmalla ja kriittisemmällä silmällä kun tarkastelee, niin eipä seuraavat mallitkaan ihan onnistuneita ole: uusi ceed, i30, lähes kaikki mersut, bmw 3-sarjan farmari (perä), kaikki skodat ja volkkarit, monet seatit, rols roycet, useat toyotan mallit, jne...itse ajan uudella focuksella ja muotoilu ei ole täydellisesti onnistunut. Lohdutuksena siis ei se ole muillakaan. Tai niissä missä on, niin on lähes kaikille meistä liian kallis hintalappu tai muuten ei täytä vaatimuksia tilan tai luotettavuuden (esim. Alfa) suhteen. Täytyy kyllä todeta, ettei ihan hirveästi tule sitä näyttöä katsottua ajon aikana. Navigoidessa tuo korkeus on mielestäni parempi mitä 15-20cm alempana. Tykkään kävelläkin katse eteenpäin, eikä varpaisiin.


    • FordRules

      Onko liian kallis ?
      Fordit tehdään Kölnissä ja hinnat on sen mukaiset.

      Ceed ja i 20 edullisempia.

      Fiesta on eniten myyty auto Briteissä

      Luulisi että uusi Focus myisi paremmin, kuin Golf, koska on tätä edullisempi ja tyylikkäämpi ja enemmän moottori vaihtoehtoja,

      Myös uusi Corolla tulee olemaan kalliimpi kuin Focus

      • Anonyymi

        Ja tuo Hyundai i20 on erittäin onnistunut auto ja luotettava.


    • https://www.is.fi/autot/art-2000005798013.html

      Tuossa tietoa siitä miten autot ovat myyneet Euroopassa.
      Unkari ja Norja ainoat maat, joissa Japanilainen auto on myyntilistan kärjessä. Muualla on aina Euroopplainen auto eniten myyty

    • KKK-
    • talousongelmia

      Fordilla on ollut nyt liki kymmenisen vuotta ollut ihan hyvä uudistunut automallisto, mutta siitä huolimatta sillä menee taloudellisesti huonosti ja edessä on useamman vuodan vahva saneeraukausi, eli vaikuttaa yllättävältä että sen mallisto ei ole myynyt toivottavia volymejä.

      Alkaa yhteistyöhön Wolkkarin kanssa pakettiautoissa. Villimmät talouslehtien huhut kertoiva jopa edellä mainittujen tulevasta fuusiostakin, mutta Wolkkarin tiedottaja ne torppasi.

      "Brittilehti: Ford vähentää 24 000 työntekijää – kolme automallia lopetetaan"

      - https://www.is.fi/autot/art-2000005813809.html

      Mitä ecoboostiin tulee, niin ei varmati kannata "huoltaa" sitä Long Life-metodilla, vaan maksimi 10tkm tai vuosi.

    • tojotintero

      Ford ei ole seksikäs auto.
      Japsi on ja siksi myy.

    • Huononainen

      Siis Toyotako sexikäs???? Taitaa olla kirjoittaja varsinainen vitsinikkari. Skodassakin on enemmän Sexyä kuin toijotassa. Mutta Fordit ne vasta sexikkäitä ovatkin.

    • Ahvettaja

      Fordista puuttuu seksikkyys. Siksi ei myy.
      Avensis on tosi seksikäs joka vetää koko toyotan malliston.

      Katsoessani Avensista huomaan kuinka seksikäs hän onkaan.

      • Anonyymi

        Muotoilu kuin kenkälaatikossa. Muistuttaa 240 volvoa


    • KIA1

      Olen omistanut yhden FORDin enkä polkaise toista kertaa PASKAAN.
      Kestävyys on mitä sattuu, vakuutus kun on kunnossa niin hinaus ei maksa mitään mutta vituttaa matkan katkeaminen. .
      Viimeisin auto on KIA Cerato, ikää 13 vuotta ajettu noin 150 000 eikä kertaakaan ole tielle jättänyt. Takuu kun ostin oli 7 vuotta mutta ei ole takuuseen tarvinnut korjata kertaakaan.
      Fordi oli takuuhuollossa monta kertaa vuoteen joten laadussa on helvetillinen ero edulliseen Korealaiseen verrattuna.

      Suosittelen lämpimästi..

      • fdwww

        Hyundai ja Kia on samaa konsernia. Itse pidän Hyundaita astetta laadukkaampana.


      • focux

        Isäpapalla Focus vm. 2010, ajanut n, 145 tkm, Tehty pelkät huollot ja jarrupalat vaihdettu kertaalleen. Varman tuntuinen peli, siksi itsekin ostin Fordin (Mondeo), eikä ole ollut ongelmia.


    • EiFordiaEnään

      Ford on tosi jäljessä muita merkkejä ja tuo ecoboost juttu on kuin keksisi pyörän uudestaan kuten fordilla on tapana. Harkitsin merkkiä ja koeajoin eri malleja mutta ei vain sytyttänyt yhtään mikään niistä.

    • F35

      Jäljessä muita merkkejä!!! Mitä ihmettä sä höriset kun katsoo esim uuden fokkerin varusteita uudistettuja moottoreita niin kyllä hinta laatu suhde on kohdillansa.

    • MBw215

      Kun on ollut muiden automerkkien kanssa tekemisissä niin huomaa kyllä tuon pyörän uudelleen keksimisen ja fordin osalta joten totta tuo. Syynä varmaankin tuotekehittely joka maksaa paljon joten ford antaa muiden keksiä puolestaan.

    • Anonyymi

      Mulla oli 1,6 litran koneella vm 2011 farkku focus käsivaihteisena. Pelasi hyvin, ei mitään korjauksia koko aikana, tupla Xenonit tosi hyvät ja kaksoisautomaatti-ilmastointi, sekä lämpiävä tuulilasi tosi hyvät. Vakaa ajettava myös kuormalla ja tuulella. Melua turhan paljon. Ajoin 99.500 kilometriin ja vaihdoin 2017 uuteen automaattivaihteiseen trend varusteiseen farkkuun jossa tämä vajaa litran kone. Nyt ajettu 32.000 km. Ainoa takuukorjaustarve kojelaudan asennusvirhe kulma repsotti. Valot nyt vain halogeenit, xenoneja huonommat, ilmastointi myös vaatimattomampi käsisäätöinen, edelleen hyvä ajaa, melua liikaa, mutta mutta kolmepyttyinen vajaa litrainen 125 hv kone ja kuusivaihteinen fordin automaatti vaihteisto eivät kunnolla sovi yhteen. Sinällään tehot mulle riittää, mutta koneen vääntö ohutta ja automaatti hakee tosi herkästi pienempää ja liian herkästi suurempaa vaihdetta. Loota tarjoaa kutosta jo hieman yli kuudessakympissä ja kone jyrisee, kierroksia alle 1500. Samoin myös herkästi jyrinää vitosella koneen käydessä liian pienillä kierroksilla. Toki s asento parantaa tilannetta, mutta kyllä pitäisi myös d vaihteella pelata paremmin. Tästä valitin ekassa huollossa ja yrittivät fordilla päivittää tietokoneohjelmaa. Eipä juuri korjaantunut, kun alunperin vitosen ja kutosen välityssuhteet väärät, koneen pitäisi näillä vaihteilla kiertää kuudessa - kahdeksassakympissä 200- 250 kierrosta iloisemmin. Toki saivat kulutuksen hieman nousemaan, eli ilmeisesti polttoainetta tarjottiin ohjelmistossa lisää korjaamaan puutetta. No kaikkeen tottuu ja yleisestikin näitä kolmipyttyisiä eri merkeillä voi kutsua puimakoneiksi pärinöineen ja jyrinöineen.
      Ajoin tammikuussa huollon yhteydessä tätä uutta mallia. Nyt automaatti 8 vaihteinen ja lyhyen koeajon perusteella sopii samalle konemallille paljon paremmin. Auto edelleen hyvä ajaa ja nyt selvästi hiljaisempi kuin kaksi edeltäjämallia. Jäi positiivinen kuva ja minusta myös ulkonäkö ihan ok. Vaan yhtä en ymmärrrä. Miksi tehdään näitä kojetaulun päällä olevia näyttöruutuja, johon fordikin nyt sortunut. Mersut ja audit ym premium mallit ja nyt perässä mennään. Nämä läpät ihan kamalan näköisiä irrallisina törröttäessään. Muutoinkin nämä ovat vaarallisia. Selkeiden nappuloiden sijaan tungetaan liikaa näprättävää näille näyttöruuduille, joissain automerkeissä jopa peilien ja lämmityksen säädöt. Onneksi ei focuksessa ihan kaikkea. Ai niin se vaihdekeppi, se on nyt tosi näppärä ja magee rulla. Käykää kokeilemassa, niin ei tarvi arvella. Tietysti 1,5 litran 150 heppainen olisi se paras vaihtoehto focukseen, mutta rahahan se aina ratkaisee.

    • Anonyymi

      Miten niin ei myy? Kyllä Focus ja Fiesta näyttävät menevän hyvin kaupaksi. ;)

    • Anonyymi

      Suomessa menevät. Fordille se ei kuitenkaan riitä. Euroopassa uusimmat myyntilukemat eivät näytä erityisen hyviltä. Focus pelastaa paljon, mutta Fiesta menee jo kovaa kyytiä alaspäin

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ja tosta näkee miten pahaan syöksykierteeseen Ford Fiesta on joutunut Euroopassa. Tää on tosin tammi-helmikuun myynti 2019, mutta varmaan Fiestan pudotus on ollut huhtikuussa samaa tasoa. Ei siis riitä, että Focus nousee ylöspäin jos Fiesta tippuu lähes samaa vauhtia. Uutuuksia on tultava ja pian . Ja niiden pitää myös myydä riittävän hyvin. Muuten Ford uppoaa, kilpailu ostajista on siksi armotonta.

      Rullaamalla tarpeeksi alas näkyviin tulee Euroopan rekisteröinnit - helmikuu 2019

      bruary-europe-new-car-sales-market-analysis/

    • Anonyymi

      Näkyisiköhan nyt?
      2019 (February) Europe: New Car Sales & Market Analysis - Car ...

    • Anonyymi

      Kun autoa olin vaihtamassa, niin vaihtoehtoina olivat Ford, Jaguar, ja Bentley. Valintani osui sitten loppujen lopuksi Bentleyhin, kun on kunnon koneella, tilaa riittävästi, ja hyvät ajo-ominaisuudet.

      Terv. Haaveileva, ja rahaton suoli24 provotrolli.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe