Rakenteilla kombikota, rakennus vihjeitä otetaan vastaan.

Aloitin tänä kesänä väsäämään tämmöstä vähän erilaista saunaa. Runko 155 mm pyöröhirttä, konesaumakatto ja koko viritys harkkojen päällä. Keskeltä rakennusta menee väliseinä joka jakaa saunan, pienen pukuhuoneen ja grillipuolen. Saunan puolelle välikatto. Väliseinään ja kattoon sisäpuolelle paneli. Saunan lattiaan vesivaneri ja grillipuolelle ponttilankku.Pohja-ala on semmoset 30 m2. Jos jollakin käytössä tämmönen niin vihjeitä otetaan vastaan.

7

1982

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Osa-aikaeläkeläinen

      Laita pontattu tai ponttaamaton lankku myös saunan lattiaan. Se on mukavampi jalalle, eikä ole liukas. Lattia kuivuu hyvin kiukaan lämmöllä, ja kuivuuhan puu kun sitä toiselta puolelta tuuli huuhtoo.
      Minulla on pontattu lattialauta kestänyt mökin saunan ja pesuhuoneen lattioissa pian 30 vuotta, ja kestänee täältä ikuisuuteen, ilman mitään pintakäsittelyä.

      • No joo on se hyvä jalalle mutta ei vanerikaan liukas ole sillä pallokuviolla, harmaana ihan hyvän näköistä. Laitan vanerin alle finnfoamin ni tarkenee talvellakin saunoa.


      • Osa-aikaeläkeläinen

        Hyvinhän sinulla homma on hallussa. Ainoa mutka voi olla sama kuin minulla oli Tynnyrimökkien saunassa. Ulkoa ruokittava kiuas säteili lämpöä niin riivatusti että puoli saunaa oli liian kuuma. Tuo hoituu sopivalla säteilysuojalla. Minun tapauksessani Harvian suojapelleillä kiukaan ympärillä.


      • Sekin selviää varmaan vasta sitten kun kokeilee. Tässähän omatekele kiuas tulee melkein lauteisiin kiinni suojaetäisyyksin mukaan. Kiuas on kivikasa mallinen, palopesä ja siitä ylös ”spiraali” putki kivien sekaan. Semmonen harvian legendsin tyylinen mutta eri sisuskalut.


      • Osa-aikaeläkeläinen

        Tynnyrimökeillä on laatuongelmia ovien ja ikkunoiden kanssa. Saunan ja pukuhuoneen välisestä ovesta ei ole väliä, mutta pukuhuoneen ulommasta, sisäänpäin aukeavasta ikkunasta tuli ongelma. Siitä ikkunasta on hyvä päästää kosteaa ilmaa ulos. Ulkoikkuna alkoi turpoamaan, molempiin suuntiin. Sirkkelöin sitä pienemmäksi, mutta silti se toissa talvena turposi liikkumattomaksi.
        Sitten kuivateltiin saunaa ulko-oven kautta. Olin sitäkin sirkkelöinyt aiemmin pienemmäksi, mutta silti se turposi ja jäätyi kiinni.
        Sain oven auki, ennen kevättä, ja jotenkin pärjättiin kevääseen asti. Sitten otin pukuhuoneen ulomman ikkunan pois.

        Nyt homma toimii. Sisemmät ikkunat eivät turpoile, joten höyry päästetään pukuhuoneen ikkunan kautta ulos.
        Ulko-oven ikkuna kerää paljon kondenssivettä. Siihen ja pukuhuoneen ikkunaan kun laittaisi umpion, kaikki olisi ok. Pukuhuoneen ikkunan umpio lämpötalouden takia.


      • Tuossa ei ehkä ole sitä ongelmaa kun laitan molemmille puolille, saunaan ja pukuhuoneeseen välikattoon venttiilit josta höyry pääsee kodan puolelle ja samasta reiästä ulos kun huuvan putki. Kodan huipulla aukko reilusti isompi kuin huuvan putki, huuvan ohi menevien savujen takia. Se nyt jää nähtäväksi että pitääkö ohjata putkilla lähemmäks huippua vai riittääkö pelkkä läpivienti.


      • Osa-aikaeläkeläinen

        Kyllä Tynnyrisaunallakin nuo välikattoon vievät tuuletusputket ovat, mutta tuntuvat kovin riittämättömiltä. Syy tosin voi olla siinäkin, että mökillä kosteuden poisto pesuhuoneen ikkunaluukun ja tarvittaessa oven kautta toimi hyvin. Ikkunat ja ovet ovat hyvää tekoa, joten turpoilu ei ollut ongelma. Totuttiin tuohon tehokkaaseen systeemiin, eikä mökilläni muuta vaihtoehtoa ollutkaan.
        Jos kotaasi tulee sähkö, pienet imurit torviin ovat hyvä lisä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      6123
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3705
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1955
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1939
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1768
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      76
      1619
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1542
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      14
      1445
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1438
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      27
      1355
    Aihe