Onko kellään ollut tällaista näköhäiriötä?

Marieclaire

Haluisin tietää onko kellään ollut tällaista, yritin googlettaa mutta tällasesta tapauksesta en kyllä löytäny juur mitään tietoa. Ja juu, oon menossa ensi viikolla silmälääkäriin asian tiimoilta. Haluisin nyt vaan tietää et oonko ainoo jolla tämmöstä on ilmennyt D:

Eli mulle ilmesty tässä tiistaina ekaa kertaa oikean silmän näkökentän reunalle ihan yhtäkkiä sellanen kirkas, ”läpinäkyvä” alue, joka heilui häiritsevästi muutaman sekunnin ajan silmän reunassa ja liikkui katseen mukana kun yritin sitä ”saada kiinni”. Missään kohtaa se ei mennyt keskelle näkökenttää, vaan pysytteli näkökentän reunalla. Se näytti aikalailla samalta kuin veden pinnan liplatus, jos tiedätte mitä tarkotan. Se väpätti ehkä 10-20 sekunttia ja sitten katosi. Unohdin asian kuitenkin aika pian, koska se oli vain kertaluontoinen asia.

Perjantaiaamuna kuitenkin pelästyin kun sellainen samainen ilmesty taas mun näkökenttään. Siitä lähtien se on tullut vähän väliä pitkin päivää takasin, kestää just tasan muutaman sekunnin ja lähtee sitten pois. Se tulee kumminkin jossain vaiheessa aina takasin, mut ei mitenkään säännöllisesti. Esim. eilen illalla en nähny sitä enää ollenkaan, mut yllättäen ku aamulla heräsin ja nousin ylös niin kappas kun sellainen ilmesty jälleen D:

Ei oo siis kyse mistään lasiaissamentumasta, sellasiakin mulla on mutta toi on ihan erilainen. Ikäänku joku pienehkö ”kohtaus” joka tulee ja sit taas menee ohi. Eikä tää oo mitään sahalaitaa tai valonvälkettäkään. Pelkästään sellasta veden tai lämpöaallon kaltasta lainehdintaa. Eikä mitenkään laajalla alueella, sellanen pieni spotti vain. Toivottavasti edes joku saa kiinni tästä, mua ahdistaa ja pelottaa tosi paljon..

4

197

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ljnljljnljnljnl

   Saattaa olla lasiaisen irtauma tai verkkokalvon irtauma. Jos näkökenttään tulee jostain katsesuunnasta varjo, jonka läpi ei näe mitään, tai näkökenttään ilmestyy nokisadetta, et voi odotella silmälääkäriaikaa kauempaa, vaan hakeutua terveyskeskuspäivystykseen, josta pyydät päivystyslähetteen sairaalaan silmäpoliklinikalle.

  • jhgjhfhghkggj

   No mulla on ollut näitä välkkymisiä ja muuta jo yli vuoden. Silmälääkäriaika tulossa tammikuussa. Todennäköisesti lasiaisen irtauma tuo on.

  • Marieclaire

   No, kävin siellä lääkärissä ja lasiaisen irtaumaa ei ollut. Kaikki näytti ihan hyvältä! En sit tiedä, että mitä oli. Tuo välkkyminen tosin loppui noin pari viikkoa sitten.

  • KustuSilmään

   Silmälääkäri totesi että silmäkalvossa haava, kuulemma viruksen (Herpes) aiheuttama kun jostain syystä vastustuskyky heikentynyt.- Onkohan tää miten yleinen diagnoosi??? Jotain silmäsalvaa sain ja viikonpäästä uudestaan legurille :(

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

   Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
   Maailman menoa
   122
   5320
  2. Jorma Uotisen ex, julkkis-povipommi, Suomen tunnetuin kauppias... Farmi Suomi -kisaajat julki!

   No nyt on aikamoista jengiä! Mitä mieltä olet kisaajista, ovatko mieleesi? Katso tästä, ketkä kaikki julkkikset ovat mukana Farmi Suomi -realityssä:
   Suomalaiset julkkikset
   24
   2198
  3. Ei mutta nallukkani

   Mähän rakastan sut. Älä sitä unohda :)
   Ikävä
   202
   1105
  4. Suutuitko mulle mies

   Nyt lopullisesti?
   Ikävä
   82
   1099
  5. Mikä johti siihen että

   Välinne katkesivat? Kertokaa. Se kertoo onko menneeseen enää mahdollista palata
   Ikävä
   65
   989
  6. Maisa Torppa julkaisee kuvia lapsesta

   Onko oikein että tämä henkilö julkaisee 100000 fanillensa kuvia vieraasta lapsesta? Eikö kuvien julkaisu ole äidin ja isän tehtävä jos yleensä haluava
   Kotimaiset julkkisjuorut
   33
   938
  7. En ole ottanut enkä aio ottaa koronarokotteita

   vaan koetan selvitä luontaisella immuniteetilla eteenpäinkin.
   Maailman menoa
   366
   922
  8. Ikuinen hiljaisuus

   On aina parempi kuin kaikki turha draama. Joten kuuntele nainen nyt enää sitä, sillä hiljaisuus vastaa jokaiseen kysymykseesi minusta.
   Tunteet
   165
   860
  9. En ole varma siitä, nainen

   Mietittyäni tarkemmin, en olekaan varma, että jaksan kantaa sinut kynnykseltä sänkyyn. Rakastan kyllä jokaista kiloasi, ei siitä ole kyse, mutta kanta
   Ikävä
   64
   811
  Aihe