Koiranpentu hakee huomiota haukkumalla

Opettelevaomistaja

Eli siis tilanne on se että jos teen jotakin vaikkapa tietokoneella koiranpentu hyppää tuolia vasten ja jos en huomioi sitä se alkaa haukkumaan. Aina sanotaan että se pitäisi vain jättää huomiotta mutta tuntuu ettei se oikein auta ja lopulta menetän hermot ja laitan pennun toiseen huoneeseen ( jolloin se tietenkin saa sen huomion -.- ). Tuota saa toistaa muutaman kerran että se alkaa touhuta jotakin muuta. Kysymys onkin että saako tuota loppumaan mitenkään? vai pitääkö sen kanssa oikeasti touhuta joka hetki. Ja kun kiellän nousemasta tuolia vasten se vaan innostuu siitä eikä ota kuuleviin korviinsa sitä. Tiedän että se on pentu ja toki vasta opetan sille sanaa ei mutta tuntuu että oppi menee perille hyvin hyvin hitaasti.
Leikin siis pennun kanssa, mutta tuntuu että koko ajan pitäisi jotakin touhuta tai se alkaa haukkumaan minulle. Se haukkuu myös kun otan hihnan esille ja ollaan lähdössä ulos. En tietenkään kytke hihnaa ennenkuin pentu istuu hiljaa edessäni mutta hetken se aina haukkuu ja ölisee omiaan. Ja haukkuminen ei siis ole mitenkään vihaista, se tekee samaa esimerkiksi leikkiessä ja murisee samalla ( murina pitäisi kanssa saada loppumaan vaikkei se vihaista olekkaan ). Pentu on siis sekarotuinen uroskoira kohta 11 viikkoa. rotuina on labradoria kultaistanoutajaa sekä saksanpaimenkoiraa.

3

97

  Vastaukset

  • Tee selväksi pennulle, että sinä olet se, joka aloitat leikin. Leikki myös loppuu silloin, kun sinä lopetat sen. Tästä ei saa poiketa kertaakaan. Sinun pitää olla johdonmukainen kaikessa, mitä sille opetat, olet varmasti huomaamattasi palkinnut sen ei-toivotusta käytöksestä, eikä pentu nyt tiedä, mikä on oikein ja mikä väärin. Onko pennulla tarpeeksi tekemistä, leluja, luita, oletko opettanut sille peruskäskyjä, ja varmistanut, että se tietää varmasti, mitä siltä odotetaan? Silloin kun pentu tulee hyppimään tai pyytämään leikkiin, ohjaa se kiinnittämättä sen enempää huomiota siihen, johonkin muuhun sille mieluisaan tekemiseen. Älä reagoi mitenkään ei-toivottuun tekemiseen muuten. Toistoja tarvitaan kymmeniä, tai jopa satoja, tärkeintä on olla johdonmukainen. Odota, että pentu on hiljaa vaikka aivan pienen hetken kerrallaan, ja palkitse heti, jolloin se oppii, että kun on hiljaa, tulee palkka. Pennut haluavat yleensä leikkiä ruokailun jälkeen, kun ovat ensin päässeet tarpeilleen, opeta tietty päivärytmi sille. Pennun pitää oppia ymmärtämään, että se ei saa haluamaansa vaatimalla, vaan silloin kun on nätisti, se saa leikin palkaksi.

   • Hyvät neuvt annoit. Korostaisin vielä tuota huomiottajättämistä.Se sinänsä on jo rangastus. Hermojaan ei saa menettää. Sehän on vasta lapsi.


  • Murina on yksi koiran signaaleista, eikä se itsessään ole hälyttävää. Sen kun kitkee, voi saada koiran, joka puree varoittamatta.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Matkustaja ilmoitti omasta koronavirusepäilystään

   VR tehosiivosi junavaunuja. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a2da2794-58ae-4dbe-807c-83622f985a4c
   Maailman menoa
   135
   6118