Peltokyttäys hirven osalta vapaaksi

Fkhhökjöiyhhkl

Jos ammutaan kyttäyskopista maanpinnan yläpuolelta pellolla olevaa hirvieläintä niin tuhannen hehtaarin vaatimus on tarpeeton. Riittää että on turvalliset ampumasektorit ja lupa metsästää ko. pellolla sekä myönnetty kaatolupa voimassa. Tietysti metsästyskortti ja suoritettu ampumakoe.

13

324

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hirvimies

      Jaa-a, muuten hyvä ehdotus, mutta uskon, ettei yksikään hirviseurue anna yhtäkään lupaa ko. kyttääjälle, koska haluavat itse ampua kaikki hirvensä.

    • Koskine

      Onneksi hirviseurueet eivät päätä luvista, omansa nekin joutuvat hakemaan.
      Mutta ihan kannatettava idea sillä paljon on hirviä alueilla joilla ei metsästysseurojen harvennus riitä/toimi kantaa kurissa pitämään ja näinollen ovat hirvet vahinkoja aiheuttamassa jolloin yksikin harvennettu yksilö saattaa säästää ihmishengen liikenteessä.

    • Nuolukivellekyttäämään

      Kyllä paljon täytyy muuttua, että riistakeskus yksittäisille metsästäjille lupia alkaa myöntämään, toki itsekkin mielelläni menisin hirviä kyttäämään, jos vain jostain lupa heltiäisi.

      • En ymmärrä miksi ei yksittäiselle voisi lupaa myöntää etenkin näillä hirvikannoilla.
        Syy on tietenkin se että: a. Isot riistaeläimet arvotetaan hengeltään arvokkaimmiksi kuin pienet riistaeläimet. b. Pelätään että yksittäinen henkilö alkaisi tekemään bisnestä isolla lihalla.
        Onhan se riistaeläimistöön nähden outoa ajatella että jokainen metsästyskortin omaava ja maanomistajan luvat kysyneenä saa metsästää rajattomasti harvinaisempaakin pienriistaa kuin hirvi. Esim jotkut sorsalinnut tms.
        Erikoista on myös sekin että iso riista vaatii ampumakokeen. Miksi? Ilmeisesti siksi koska suurriista haavoitettuna on liian arvokas haavoitettava ja pienriistalla ei ole niin väliä. Jos ajatus on tuo niin silloin asia eräällätavalla säälittävä ja kaksinaismoralistinen. Haavoitettu teeri ei kai ole niin paha kuin haavoitettu hirvi? Edelleen kysyn miksi vain suurriistan hengellä on suurempi arvo vaikka kaikki ovat samanlaisia tuntevia eläimiä? Miksi pienriista ei ansaitse ampumakokeita?
        Kyseessä ei voi olla sekään että hirvijahdissa käytetään järeämpiä aseita ja siksi koe. Ei koska samoja isoja kaliibereita käytetään muunmuassa latvalinnustuksessa yms kyttäysjahdeissa.
        Onhan tässä asiassa monta kysymystä vaille vastauksia mutta mikäpä minä olen näihin vastaamaan vaan menen ihan yhtälailla taas lauantai aamuna porukan kanssa niitä meille myönnettyjä hirviä jaakaamaan. Mukavaa jahtikauden jatkoa kaikille!


    • Hirvimies

      Kyllä tuo varmasti voitaisiin saada lailliseksi sillä mitään oikeaa järkiperustettahan tuon kieltämiseksi ei ole. Ja myös on turvallisempaa kun ammutaan korkealta tornista alaspäin aukealle pellolle, samoin osuminen varmempaa kun voi rauhassa valita ja tähdätä ennen kuin vetää liipaisimesta.

    • Tornista

      Näin keski-euroopassa monessa maassa on käytäntö ! Miksipä ei sitten soveltuisi myös suomen olosuhteisiin.

    • Moosehuntter

      Kyttäämistähän se on nykyinenkin hirven metsästys, hirvitornissa pojotetaan, kunnes nähdään hirvi.

    • Possausvaan

      Annan ääneni tälle aloitteelle. Tuhannen hehtaarin vaatimus on aivan turha kun tornista ammutaan pellolle. Sama juttu valkohäntien kohdalla, viisisataa hehtaaria ihan turha rajoitus tornimiehille.

    • Tornistajoo

      Toivottavasti tämä hehtaarirajoitus tosiaan saataisiin poistettua tornikyttäyksen kohdalla. Meidän seura ei ole ajamalla kiintiötään vielä loppuun kuluttanut joten muutama peltopassi lämpimässä kopissa sopisi hyvin tähän maisemaan lisukkeeksi.

    • Ljhoihohilbkuh

      Vielä on peuroja kaatamatta täällä satakunnassakin. Kyllähä tuommoinen kyttäys tuolta aitan vintiltä kiinnostaisi mutta maapalstan koko 1ha rajoituksena. Ei siis vielä mahdollisuutta vaikka ne kulkevst tuosta 60m päästä ohi melkein päivittäin.
      Toivotaan että saataisiin tuo aluerajoitus 500ha kumottua niin saisin minäkin omaa luomulihaa tontiltani.

      • seonparempaakuinluomu

        Ei se ole luomua! Luomu tarkoittaa, että tiedetään mitä ja kuinka paljon on eläin syönyt. Jos syö pellosta, niin pitää olla luomuviljelty pelto josta syö, eikä pääsyä metsään.

        Tarhassa kasvatettu saksanhirvi (isokauris) voi olla ainut "riista", joka on luomua. Ja sehän ei oikeasti edes ole riistaa kun on tehotuotettua tarhaeläintä. Mutta niin vain ravintolat siitä "taikoo" riistakäristystä.


    • Peuratpoiskonepelliltä

      Täällä Kytäjän nurkilla on alueita joilla peuraa juoksee syliin heti kun pihasta lähdet eikä nuo seurojen alueet ulotu joka kulmaan joten hyvä idea vapauttaa turhasta aluevastimuksesta hirvieläimet kyttäyskoppijahdin osalta !

    • Repilkhjlhlj

      Pienillä maatilkuilla tulisi sallittu luodin lentorata määrittää niin että se aina pysyy alueen rajojen sisällä eli ei pääse ohilaukauksessakaan lentämään naapurin puolelle. Käytännössä jo 35 asteen osumakulma maahan saa luodin pysähtymään siihen ja kimpoamisvaaraa ei teoriassa juurikaan enää ole, luoti kaivautuu maahan. Tietysti tämä tarkoittaa että mitä lähempänä raja on kyttäyskoppia sen ylempänä kopin tulee sijaita jotta luoti ei lennä naapuriin. Rajanhan voi merkitä vaikka nauhalla tms ja muistaa sitten että tähtäyslinja ei saa ylittää nauhaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      257
      4230
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2398
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2151
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2096
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      103
      1740
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1432
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1382
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      327
      1333
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1237
    Aihe