Miksi nykyään rakennetaan yhteen kerrokseen?

ZNVDFJKNG

Mikä villitys nykyään on rakentaa talot yhteen kerrokseen? Hirveän hankalaa on löytää uusia omakotitaloja jotka olisivat 1,5-2 kerroksisia. Henk. koht. olen sitä mieltä, että kaksi kerroksinen talo on paremmat näköinen ja tunnelmallisempi.

13

286

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mitä.tunnelmaa.hakee

      Riippuu talon koosta. Alle 150 neliön taloa ei kannata rakentaa kahteen kerrokseen koska väliportaat vaativat turhia hukkaneliöitä liikaa. Ulkonäkö on makuasia mutta vähät neliöt kahdessa kerroksessa tekee talosta varaston näköisen. Ehkä jollekin varaston tunnelma on sopiva.

    • ajanmukaista

      Näin pieneen maahan mahtuu vain yksi ajatusmalli kerrallaan. Nyt se on "ei hukkaneliöitä"

      Portaat ovat hukkaneliöitä, varasto-, tekniset- ja harrastustilat ovat hukkaneliöitä. Mutta 2 hlö asunnossa 20 m² keittiö, 30 m² olohuone, puolijoukkueelle mitoitetut saunatilat ei. Toki on erikseen syytä olla erillinen pihasauna...

    • silti.ihan.mukava

      Hukkaneliöitä ovat sellaiset tilat jotka on pakko rakentaa määrätyn muotoiseen taloon eikä niillä ole muuta kuin yksi käyttö. Olen samaa mieltä että esim. asuntomessutaloissa saunoihin mahtuisi monesti lätkäjoukkue kerralla löylyihin, järjetöntä. Keittiön koon saa tolkulliseksi kun talossa on tupakeittiö, ei tarvitse porukalla istua keittiössä vaan tilaa on riittävästi.
      Pihasauna on nykyään melko harvinainen hyödyke.

    • trtr

      Jos talo juuri luokkaa max 150 neliötä niin yhteen kerrokseen saa paljon käytännöllisemmän ja tilavantuntuisemman kodin. Kaksi kerroksiset myös ok mutta 1,5 kerroksiset vinoine sisäkattoineen ovat mielestäni aika ankeita, vinttikamaritunnelmaa.

      Itse rakennutimme yhteen kerrokseen ja tyytyväinen ratkaisuun.

    • Kommenttivaan

      Nykyään eletään kauemmin kuin aiemmin ja moni haluaa asua vanhanakin omakotitalossa, joten esteettömyys on valuuttaa! Toki hissejä on tarjolla, mutta eipä noita kovin innokkaasti markkinoida ja varsinkaan hintatietoja pidetä esillä. Vaatinevat myös säännöllisiä tarkastuksia, joten yksi kuluerä lisää.

      • ZNVDFJKNG

        Voi myös suunnitella talon niin, että kun ollaan nuoria ja vetreitä ja on lapset kotona niin makuuhuoneet ovat ylemmässä kerroksessa. Alakerrassa voisi olla yksi ylimääräinen huone joka toimii työ/vierashuoneena ja sitten kun ollaan niin vanhoja ettei jakseta enää könytä yläkertaan voidaan siirtyä nukkumaan sinne.


      • Osa-aikaeläkeläinen

        Siinähän ongelma onkin. Vanhenemista ei nuorena ajatella. Enovainajani, tupakkamies, tuota harmitteli 2-kerroksisessa talossaan. Aikoivat panna talon myyntiin ja ostaa yksikerroksisen. Lähtö tuli enolleni kuitenkin sitä ennen.

        Minäkin harmittelen kun aikoinaan ostin lisää tonttimaata. Nyt, vanhoilla päivillä, pieni tontti olisi hyvä.


      • talosta_elämän_tarkoitus

        Mikä järki siinäkin on, että koko elämä pitäisi elää samassa talossa?

        Hitusen vaikeaa nuorelle hankkia se 150 m² talo kertalaakista. Toisaalta tolkkua ei ole siinäkään, että lasten lennettyä maailmalle 1 tai 2 vanhusta yrittää pitää vanhaa & nyt tarpeettoman isoa perheasuntoa kunnossa. Etenkin, kun taloudellisten realiteettien vuoksi ne perheasunnon neliöt on pitänyt hankkia syrjäisemmältä alueelta, jolla ei pärjää ilman autoa.

        Talon kai pitäisi olla elämistä varten? Em. tapauksilla tuntuu keikahtavan niin päin, että eletään taloa varten...


      • Kommenttivaan

        Ei kyse liene mistään pitämisestä. Kysyttiin mistä villitys rakentaa yhteen tasoon johtuu ja siihen vastattiin. Energiataloudellisesti toki edullisin muoto olisi kuutio, jossa osa tiloista olisi maan suojassa. Olisi ihan mielenkiintoista tietää oman talon rakennuttavien ikäjakauma.


    • lainaa.maksetaan

      Talon hankkijoiden keski-ikä on alentunut huomattavasti. Aikoinaan oli yleistä (niin meilläkin) että ensin oli yksiö (meillä 1h kk alkovi 33 m²) sitten kaksio (meillä 2h k 54 m²), seuraavaksi kolmio (meillä 3h k sauna 81 m²) sekä sitten omakotitalo (meillä 4h k sauna 95,5 m²). Nykyään kun lainaa saa helposti ja paljon pienellä korolla niin monella ensimmäinen oma asunto on 150 neliöinen omakotitalo kun on lapsi tai jopa kaksi.

    • eikiinnosta

      Yksi kerroksisessa on vähemmän hukka ja piiloneliöitä. Tilankäyttö tehokkaampaa. Varmaan rakennuskustannusten ja trendimuutoksen vuoksi arvostetaan enemmän tehollisia arvoja kuin vain paperi neliöitä. '
      Olen asunut molemmissa ja monessa muussakin. Yksikerros maantaso omakotitalo on toimivuudeltaan ja viihtyvyydeltää ylivoimaisesti paras. Portaissa ramppaamiiseen rasittavuuteen herää kunnolla vasta kun sitä on tehnyt itse arjessaan. Ei tarvi miettiä otanko nätin näköisen talon vai talon missä juostaan portaita kerrosten välillä tai sisältä ulos tai molemmissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      2592
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      327
      2411
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      94
      2136
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      57
      1817
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1733
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1704
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1573
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      121
      1443
    9. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      60
      1427
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe