Pistoolimetsästys

Metsällekäsiaseella

Olisiko täällä kiinnostuneita jos perustettaisiin yhdistys pistoolilla/revolverilla tapahtuvan metsästyksen harjoitteluun.
Suomessahan niillä ei saa metsästää mutta monissa muissa maissa voi joten yhdistyksen jäsenet voisivat sitten tehdä järjestettyjä metsästysmatkoja sellaisiin maihin yhdessä, mukanaan omat aseet tai paikan päältä vuokratut aseet.
Suomeen voitaisiin perustaa harjoitteluratoja ko. toimintaa varten, vähän samaan tapaan kun on practical-ampujilla jne.

63

215

  Vastaukset

  • Oletkos kuullut pistooli siluettiammunnasta. Siinähän ammutaan metallikuvia (kana, kalkkuna, lammas...) nurin eri matkoille. Käy harjoitteluun ja porukasta saataisi löytyä matkaseuraa.

  • Oletkohan miten paljon pistoolilla ampunut? On syynsä, miksi pistoolilla ei metsästetä. Pistooli on epätarkka jo lyhyeltäkin matkalta, saati sitten että pitäisi osua liikkuvaan maaliin esim. 50 metriin? Haastetta lisää, että suora lentorata on lyhyt. Elokuvat antavat täysin väärän mielikuvan pistoolin tarkkuudesta ja yleensäkin siitä miten pitkälle sillä voi osua muuten kuin tuurilla.

   • Tässä ei todellakaan puhu kokemus vaan asioista tietämätön henkilö. Tutustu sinäkin pistooli-siluettiammuntaa ja palaa sitten uudestaan asiaan. Lisäksi pistoolimetsästyksessä ei käytetä mitää klokkeja tai setoreita vaan kiväärikaliberille pesitettyjä "pistooleita". Tarkkuutta ja tehoa on ihan riittävästi.


   • Kyllä pistoolilla metsästetään, ja paljonkin. Pienriistasta karhuihin.


   • factatkehiin kirjoitti:

    Tässä ei todellakaan puhu kokemus vaan asioista tietämätön henkilö. Tutustu sinäkin pistooli-siluettiammuntaa ja palaa sitten uudestaan asiaan. Lisäksi pistoolimetsästyksessä ei käytetä mitää klokkeja tai setoreita vaan kiväärikaliberille pesitettyjä "pistooleita". Tarkkuutta ja tehoa on ihan riittävästi.

    Yksi suosituimmista metsästyspistooleist jenkeissä on 10mm Glock. En tiedä mistä olet keksinyt tuon etteikö niitä käytettäisi metsästykseen?


   • Sehän riippuu pistoolista (rakenteesta) ja ampujasta. Itse olen ampunu 5 cm:n kasoja 357 magnumilla 100 m:n päästä.
    Kiellon syynä lienee salametsästyksen helppous, koska aseen voi pitää kukiessa piilossa.


   • asdgsadghda kirjoitti:

    Yksi suosituimmista metsästyspistooleist jenkeissä on 10mm Glock. En tiedä mistä olet keksinyt tuon etteikö niitä käytettäisi metsästykseen?

    Hei, tässä puhuttiin perus pistooleista eikä mistään Glock 20 tai Glock 40. Itse en käyttäisi näitä kumpaakaan metsästykseen vaan mieluummin esim. Thompson-Center Contender tai isokaliberista pitkäpiippuista revolveria kuten esim.Ruger Redhawk.


   • kunnonpistooli kirjoitti:

    Hei, tässä puhuttiin perus pistooleista eikä mistään Glock 20 tai Glock 40. Itse en käyttäisi näitä kumpaakaan metsästykseen vaan mieluummin esim. Thompson-Center Contender tai isokaliberista pitkäpiippuista revolveria kuten esim.Ruger Redhawk.

    No ihan peruspistooleja ne Glockit ovat. Ja yhtälailla siellä metsästetään 9mm 17 ja 34:lla, mutta vähän pienempää riistaa.


   • hajgfsgg kirjoitti:

    Sehän riippuu pistoolista (rakenteesta) ja ampujasta. Itse olen ampunu 5 cm:n kasoja 357 magnumilla 100 m:n päästä.
    Kiellon syynä lienee salametsästyksen helppous, koska aseen voi pitää kukiessa piilossa.

    357: lla pistoolilla 5 cm kasoja 100 metriin? Jaa olisipa mukava nähdä ko. ase ja suoritus. Kuvaa ja lataa juutubeen ja tänne linkki.


   • Videotaodotellessa kirjoitti:

    357: lla pistoolilla 5 cm kasoja 100 metriin? Jaa olisipa mukava nähdä ko. ase ja suoritus. Kuvaa ja lataa juutubeen ja tänne linkki.

    Kaksi laukausta ei vielä ole "kasa"


  • Meitä on siluettipuolella joitakin jotka olisivat kiinnostuneita mukaan tähän hankkeeseen. Miten homma etenee tällä hetkellä ?

   • Todennäköisesti ei mitenkään, sillä alkuperäinen kyselijä todennäköisesti käväisi vain palstalla ja katosi sen jälkeen unohtaen koko jutun.

    Kannattaisi varmaan perustaa fasepookiin ryhmä, jonka kautta porukkaa saadaan kasaan.


  • Jos joku perustaa facebookiin ryhmän niin informoikaa meitäkin jotka eivät ole facebookissa mukana.
   Mulla on T/C Contender 7mm TCU, lähtisin mielelläni mukaan harjoituksiin ja ulkomaille metsästämään.

  • Mosambik, Sambia, Zimbabwe ja Etelä-Afrikka ainakin ovat maita joissa pistoolimetsästys on sallittu. Lupaprosessi kestää 21vrk-3kk maasta riippuen ja niissä kannattaa käyttää apuna paikallisia metsästysmatkailu yrittäjiä.
   Youtubessa löytyy videoita, jenkit harrastavat tätä enemmänkin.

  • Kokeiltiin T/C Encore siluettipistoolia kal. 30-30 Burrisin kiikarilla varustettuna ja toisena Super Redhawk .44mag punapistetähtäimellä.
   Kyllä Encore on kova sana vielä sataankin metriin kun ampuu käsi tuettuna. Savikiekot laitettiin maaleiksi hiekkapenkalle ja muutama savesta tehty kukkaruukku. Kokemus oli että jos savikiekon kokoinen osuma-alue riistassa riittää niin ainakin siluettiampujien aseistuksesta löytyy hyvin sopivia metsästyspistooleita. Näinollen jos ketjun aloittaja saa aikaiseksi perustaa porukan niin tultaisiin mukaan.

  • On pojilla isot paukut pikkupyssyissä ! Vai että 30-30 ihan. Kestääkö tuota ranteet edes ?

  • No, mihin voisi tulla katsomaan ja harjoituksiin mukaan ?

   • ...varmaan olet jo tähän mennessä huomannut ettei mihinkään...

    Tuo ketjun avaajahan oli liikkeellä ns. pilke silmäkulmassa


   • Mikähän tässä kommentissa oli sääntöjen vastaista.?
    https://www.ampumaurheiluliitto.fi/siluetti/
    Siluettiammunta on Suomen Ampumaurheiluliiton virallinen laji ja siihen pääsee tutustumaan ottamalla yhteyttä sitä harrastavaan ampumaseuraan.


  • Olen harrastanut siluettia ssg:n radalla yli 20 vuotta ja kyllähän tuo metsästysammanta näillä vehkeillä kiinnostaisi ! Tarkkuutta näissä siluettiaseissa on riittävästi kun muistaa pitää ampumamatkat 100-150m max.
   Onko kukaan perustamassa lajierhoa pk-seudulle, täällä olisi yksi tulokas mukaan.

  • Muistatteko ajan kun jousella hirvieläinten metsästys jousella oli kielletty ? No ajat muuttuu ja nyt on sitten hirven metsästyskin jousella kehässä !
   Mikä on joskus ollut ei välttämättä enää päde ja näin voi käydä myös pistoolimetsästyksen saralla. Onhan nykypistoolit optisilla tähtäimillä varustettuina täysin sipivia myös metsästyskäyttöön kuten tuolta siluettiampujien puolelta voidaan nähdä, ja tehoa löytyy oikean kaliberin valinnalla niin että ranteet ja kyynärpää nivelet on kovilla.
   Kannatan aloitetta ja ole myöskin kiinnostunut ilmoittautumaan mukaan toimintaan.

  • Riista säännöstelyn kohteena ollut jo pitkään, aivan tarpeeksi näitä hupiräiskijöitä metsästyksen parissa, ammutaan riistaa mutta pahimmassa tapauksessa riista jätetään johonkin ojaan.
   Rambot voisi leikkiä yhä vaan niiden metallikuvien parissa. Kaikenlaisia hörhöjä niitä pyrkiikin metsästyksen pariin. Näillä ei ole mitään muuta motiivia metsästää kuin päästä räiskimään pistoolilla metsään ja ampumaan kaikkea mikä liikkuu!! Onneksi on edes kolmen patruunan enimmäissääntö!

  • Lapset on terveitä kun ne leikkii.
   Koittakaa nyt kasvaa aikuiseksi.

  • Joo en kyllä näe Suomessa tarvetta pistoolimetsästykseen.
   Mikähän olisi edes se mitä pistoolilla metsästettäisiin.
   Lisäksi monelle riistalaukaus on sen verran jännittävä tapahtuma että tarkkuus kärsii aivan varmasti ja kun kyse käsiaseesta niin tarkkuus kärsii todella paljon.
   Varsinkin aloittelevalle metsästäjälle haulikko se paras.
   Lisäksi yksi pointti jonka takia pistoolimetsästystä ei pidä sallia on se että jos pistoolimetsästystä tulisi lailliseksi niin pistooli hankittaisiin metsästyksen varjolla!!

   • Mitä sitten? Mitä väliä sillä on millä ”varjolla” kukin aseitaan hankkii, pääasia on että hankkii ja harrastaa.


  • Tuo että käsiase hankittaisiin metsästysluvan perusteella eikä sitten edes metsästettäisi on varmaan se tekijä jonka vuoksi pistoolimetsästystä ei Suomessa tulla koskaan sallimaan.
   Tässä kärsii rehelliset harrastajat!

   • Metsästysasetuksessa määritellään, että metsästyksessä käytettävän aseen on oltava vähintään 600 millimetriä pitkä ja jonka piippu on vähintään 300 millimetriä pitkä. Lisäksi tulee täyttyä tietyt energiamäärät.

    Pistoolilla tarkoitetaan ampuma-asetta, jonka kokonaispituus on alle 840 millimetriä ja piipun pituus alle 400 millimetriä.
    Kiväärillä tarkoitetaan kahdella kädellä olkapäätä vasten tuettavaksi valmistettua rihlapiippuista ampuma-asetta, jonka kokonaispituus on vähintään 840 millimetriä ja piipun tai putken pituus vähintään 400 millimetriä.

    Eli periaatteessa pistooli, jonka pituus on alle 840mm ja piipun pituus on alle 400mm, täyttää metsästysasetuksen ehdon metsästysaseen vaatimiksista eli vähintään 600mm pituinen ja piippu yli 300mm. Mutta metsästyslaki sallii metsästyksen ainoastaan haulikolla, kiväärillä ja pienoiskiväärillä. Joten pistoolilla ei voi metsästää vaikka se muutoin täyttäisi määräykset. Eli pistoolille ei voi saada lupaa metsästysperusteella poislukien muutamat poikkeukset kuten luolametsästys ym, koska pistooli ei täytä metsästysaseen määritelmää.

    Sitten voidaan vielä keskustella, miksi pistoolilla pitäisi voida metsästää? Metsästykseen on saatavilla paremmin soveltuvia asetyyppejä, joten miksei käyttäisi niitä?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Metsästysasetuksessa määritellään, että metsästyksessä käytettävän aseen on oltava vähintään 600 millimetriä pitkä ja jonka piippu on vähintään 300 millimetriä pitkä. Lisäksi tulee täyttyä tietyt energiamäärät.

    Pistoolilla tarkoitetaan ampuma-asetta, jonka kokonaispituus on alle 840 millimetriä ja piipun pituus alle 400 millimetriä.
    Kiväärillä tarkoitetaan kahdella kädellä olkapäätä vasten tuettavaksi valmistettua rihlapiippuista ampuma-asetta, jonka kokonaispituus on vähintään 840 millimetriä ja piipun tai putken pituus vähintään 400 millimetriä.

    Eli periaatteessa pistooli, jonka pituus on alle 840mm ja piipun pituus on alle 400mm, täyttää metsästysasetuksen ehdon metsästysaseen vaatimiksista eli vähintään 600mm pituinen ja piippu yli 300mm. Mutta metsästyslaki sallii metsästyksen ainoastaan haulikolla, kiväärillä ja pienoiskiväärillä. Joten pistoolilla ei voi metsästää vaikka se muutoin täyttäisi määräykset. Eli pistoolille ei voi saada lupaa metsästysperusteella poislukien muutamat poikkeukset kuten luolametsästys ym, koska pistooli ei täytä metsästysaseen määritelmää.

    Sitten voidaan vielä keskustella, miksi pistoolilla pitäisi voida metsästää? Metsästykseen on saatavilla paremmin soveltuvia asetyyppejä, joten miksei käyttäisi niitä?

    Miksi pistoolilla *ei* pitäisi voida metsästää on se oikea kysymys.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Miksi pistoolilla *ei* pitäisi voida metsästää on se oikea kysymys.

    Siksi, että kivääri soveltuu paremmin riistalaukauksee.


  • Jos nyt on harrastanut esim. siluettiammuntaa ja on siis jo olemassa tarkkuudeltaan ja teholtaan niin miksi sitten sillä ei voisi harrastaa metsästystä, varsinkaan jos ei ole muita aseita ? Miksi pitäisi hankkia lisää aseita saadakseen metsästää kun on jo olemassa metsästykseen soveltuva ase ja lupa siihen ? Tarvitaan vain lakimuutos että se katsottaisiin sallituksi, mitkään pelko-perusteiset väitteet eivät ole riittäviä perusteita tässä. Näinollen voisi samalla aseella harrastaa kahta lajia, siluettia ja metsästystä. Miksi pyssy muuttuisi vaaralliseksi metsästystilanteessa kun se on täysin hyväksytty siluettiradalla ? Turhaan vaaditaan ostamaan lisää aseita hysteerisiin luulopelkoihin vedoten !
   Onneksi ulkomaille voi lähteä pistoolilla metsästämään, mm. Puolassa tämä on mahdollista !

   • Siluettipistoolin teho ja tarkkuus riittä todellakin metsästyslaukaukseen, mutta uskallan väittää, että kiväärillä pystyy ampumaan metsästysoloissa ja -tilanteessa huomattavasti tarkemmin johtuen sen kahden käden otteen tarjoamasta rakenteesta.
    Siluettipistooli ei muutu vaaralliseksi metsästystilanteessa. Kyse on enemmänkin siitä, että onko eettisesti hyväksyttävää käyttää jotain asetyyppiä metsästyksessä, jos sitä parempiakin on saatavilla.
    Siluettipistoolien kalibereja käytetään myös kivääreissä ja kyse ei ole tehosta tai tarkkuudesta vaan puhtaasti siitä, että elävän eläimen lopettamiseen käytettävä asetyyppi soveltuu siihen mahdollisimman hyvin.


  • Kyse on ihan pelkästään siitä että ampujan pitää tietää omat rajansa eli mihin kykenee aseensa kanssa. Ne oppii ampumaradalla.
   Jousimetsästäjän yrittäessä ampua teertä raja on 20-30m.
   Siluettipistoolilla 100-150m optisella tähtäimellä.
   Kiväärillä 150-200m.
   Kaikki nämä ovat yhtälailla eettisiä tapoja !

  • Väite että kivääri on tarkempi metsästystilanteessa on perusteeton, sillä esimerkiksi olen nähnyt kal .223 t/c contenderilla 12 tuuman piipulla ammuttavan alle 30mm kasoja 120m matkalta kiikarilla varustettuna. Ase tuettuna jyväpussiin. Mikä estää käyttämästä tukea metsästyksessä, vain lähimatkoilta kannattaa ampua vapaalta kädeltä. Jos ampuu teeren mättäältä reppu alla tukena niin se on ihan sama asia onko aseena kivääri vai siluettipistooli. Tarkkuus on miehestä ja harjoittelusta kiinni ja väitän että moni viikottain siluettiradalla käyvä pistoolimies hakkaa muutaman kerran metsällä kivääriänsä käyttävän normimetsästäjän. Siluetissa tulee vuosittain laukauksia keskimäärin 1200-3400/ukko, kuinka moni kiväärimetsästäjistä prosentuaalisesti yltää samaan.

  • Ja saat ihan samanlaisen kahden käden otteen t/c siluettipistooliin kun vaan kiinnität olkatuen siihen paikoilleen, sehän on vain yhden ruuvin aukaisun varassa koko vaihto, alle minuutin operaatio.

   • Jos katsot siluettiradalla osumia, niin ne ovat yleensä pitkin pleittiä. Riistalaukaus tulee olla paljon parempi sydänkeuhko osuma.

    Kukaan ei ole väittänyt, ettei pistooli olisi riittävän tarkka. Mutta metsästämiseen on olemassa parempiakin aseita kuin pistooli. Jos kiinnität t/c pistooliin olkatuen, niin siitähän tulee "kivääri", joka soveltuu paremmin metsästykseen.

    Jos laitat kiväärin tuelle mättäälle niin se on paljon parempi ampua kuin samoin tuettu pistooli. Ja sillä myös osuu tarkemin.

    Pistoolimetsästyksessä olisi se ongelma, että kaikki eivät noudattaisi hyvää metsästystapaa eli ampuisi riittävän lähelle taikka yrittäisivät ampua juoksuun. Tosin kaikki kiväärimiehetkään eivät ole hyviä metsästäjiä.

    Pistooli soveltusi kytikselle, koska siinä voi rauhassa tukea aseen ja kohdekin pysyy aika hyvin paikoillaan. Mutta taas tullaan siihen, että kivääri soveltuu siihen vielä paremmin.

    Metsästyksessä pitäisi olla tärkeintä varma ja hyvä osuma, jostta saadaan nopea tappo. Tähän on hyvä pyrkiä parhailla siihen soveltuvilla välineillä. Pleitti kaatuu "huonollakin" osumalla.


  • Ei tule koskaan menemään läpi se että Suomessa sallita osiin pistoolilla metsästys, aselaki kiristyy koko ajan ja metsästys on myös pikku hiljaa katoava kansanperinne, hyvin hyvin harva nykypäivänä metsästää pienriistan ravinnon vuoksi, enemmän se on hupia.
   Aselaki kiristyi mm. sillä että puoliautomaattiaseessa saa olla vaan 10 patruunan lipas, en kyllä ymmärrä miksi näin koska metsästyksessä ei saa käyttää kuin 2+1 patruunaa!
   Itse en edes yrittäisi teertä ampua millään pistoolilla koska tuohon tarkoitukseen on parempi mm. .222 kaliiperin ase.
   On aivan eri juttu ampua radalla hyvältä tuelta taulun tai pleittiin kun metsässä, hyvin harvoin löytää hyvän tuen ja lisäksi voi olla hengästynyt ja jännityskin tuo epävarmuutta osumiseen. Ei siinä lyhyt piippu edes auta osumisessa eikä myöskään roikkukaliiperit!

   • Suosittelen tutustumaan pistoolisiluettiammuntaan. Jotkin siinä käytettävät kaliberit ovat paljon tehokkaampia kuin mainitsemasi .222 kaliberi. Näiden aseiden piipun pituudellakaan ei ole juuri tekimistä tarkkuuden kanssa. Pitooli voi siis olla yhtä tarkka ja tehokas kuin kivääri. Tuen käyttäminenkään ei ole pistoolille sen suurempi ongelma kuin kiväärillekään. Ja noita roikkukaliibereja löytyy myös kivääreille,
    Metsästyksessä on kuitenkin eettisesti parempi käyttää tarkoitukseen mahdollisimman hyvin sopivaa asetta. Joten tämä on ainoa asia millä kiväärin suosimista voi perustella.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Suosittelen tutustumaan pistoolisiluettiammuntaan. Jotkin siinä käytettävät kaliberit ovat paljon tehokkaampia kuin mainitsemasi .222 kaliberi. Näiden aseiden piipun pituudellakaan ei ole juuri tekimistä tarkkuuden kanssa. Pitooli voi siis olla yhtä tarkka ja tehokas kuin kivääri. Tuen käyttäminenkään ei ole pistoolille sen suurempi ongelma kuin kiväärillekään. Ja noita roikkukaliibereja löytyy myös kivääreille,
    Metsästyksessä on kuitenkin eettisesti parempi käyttää tarkoitukseen mahdollisimman hyvin sopivaa asetta. Joten tämä on ainoa asia millä kiväärin suosimista voi perustella.

    Joo mutta kivääreissä on mahdollista valita sellainen kaliiperi mikä soveltuu parhaiten metsästettävälle riistalle.
    Kokeilepas ampua teertä puun latvaan pistoolilla, sen minäkin haluaisin nähdä tai jänistä juoksuun, älkää nyt unta nähkö, haave pistoolimetsästyksestä on joidenkin betoniviidakkopiipertäjien päiväunia tai niiden joilla ei ole kokemusta metsästyksestä, itse olen metsästänyt liki 40 vuotta ja ampunut radalla pistoolilla yms. ja olen sitä mieltä että leikkimistä se on jos pistoolilla aikoo metsästää vaikkakin olisi pleittejä paukutellut nurin 300 metristä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Joo mutta kivääreissä on mahdollista valita sellainen kaliiperi mikä soveltuu parhaiten metsästettävälle riistalle.
    Kokeilepas ampua teertä puun latvaan pistoolilla, sen minäkin haluaisin nähdä tai jänistä juoksuun, älkää nyt unta nähkö, haave pistoolimetsästyksestä on joidenkin betoniviidakkopiipertäjien päiväunia tai niiden joilla ei ole kokemusta metsästyksestä, itse olen metsästänyt liki 40 vuotta ja ampunut radalla pistoolilla yms. ja olen sitä mieltä että leikkimistä se on jos pistoolilla aikoo metsästää vaikkakin olisi pleittejä paukutellut nurin 300 metristä.

    Uskallan väittää, että teeri putoaa siluettipistoolilla puun latvasta siinä missä kiväärilläkin kunhan matka on järkevä eli 100m tienoilla. Tuollaiseen metsästykseen pistooli sopii ihan hyvin.
    Jäniksen juoksuun ampiminen on kiväärille sen verran haastavaa, etten itse edes kokeilisi. Haulikko on parempi.
    Itse en ammu siluettipistoolilla, mutta siitä huolimatta on turha väittää että se olisi jotenkin epätarkka. Se sopisi tietyissä tilanteissa varmaankin ihan hyvin, mutta kivääri sopisi vielä paremmin. Ainoa missä kivääri toimii huonosti on luolametsästys. Pistooli on ahtaissa tiloissa paljon parempi.


  • Kaikki on kiinni ampujan harkintakyvystä ja ampumataidosta !
   Ei mikään ase ole sen huonompi metsästykseen käytettäessä jos vaan ampuja tietää mihin pystyy milläkin matkalla ko. aseella.
   Kuinka esim. jousella metsästävät pärjäävät ? Siinä vaaditaan harjoitusta, itsekuria ja harkintakykyä. Näillä eväillä varustettu jousiampuja päihittää sunnuntaikiväärimetsästäjän, joka ampuu aseellaan muutaman laukauksen vuodessa.

   • Kivääri voittaa jousen mennen tullen metsästysaseena, jos ampumamatkat ovat samat. Se on helpompi, nopeampi ja tarkempi.

    Jousimetsästystä ei oikeastaan voi verrata pistoolimetsästyksen hyväksyttävyyteen. Jouselle ei ole luokassaan parempaa välinettä. Ruutiaseissaa pistoolille on kivääri parempana vaihtoehtona.

    Metsästyksessä ei oikein voi käyttää verrokkina erittäin hyvää ampujaa. Metsästyssäännöt tulee laatia keskivertoampujan kykyjen perusteella. Taikka sitten metsästyskortteihin täytyy luoda tasoluokot eri kyvyt omaaville metsästäjille.


  • Vai niin, kannattaa miettiä vähän enemmän mitä kirjoittaa !
   Tuo edellä sanottu ei nyt ihan osunut nappiin sillä jokaisella niistä on omat vahvuutensa mihin kaksi muuta eivät yllä.

   • Voisitko eritellä nuo vahvuudet tarkemmin niin katsotaan saammeko asiasta juupas-eipäs väittelyä paremman keskustelun.

    Itse väitän, että ruutiase on metsästystilanteessa nopeampi laukaista. Luodin lentoaika on moninverroin lyhyempi kuin nuolen, joten ennakon ottaminen on helpompaa. Lisäksi saalis ei ehdi reakoida ruutiaseen laukaukseen niin kuin se ehtii nuoleen. Ruuriaseella ampumamatko voi olla monikertainen.

    En keksi jousiaseelle yhtään vahvuutta, jossa ruutiase ei olisi sitä moninverron parempi.


   • Minä minä minä Pysäyttävällä koiralla,yöllä pistooli paras 9mm 357 evr luoteja


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minä minä minä Pysäyttävällä koiralla,yöllä pistooli paras 9mm 357 evr luoteja

    Lääkitys ei ole nyt kohdallaan...


  • minä minä minä haluaisin metsästää vipukeihäälä ja bumerangilla saanko

   • Kannattaisi keskustella niiden maiden viranomaisten kanssa joihin nuo soveltuvat peremmin kuten Austraalian tasangoille. Suomessa on sen verran peitteistä, että varsinkin bumerangi soveltuu huonosti metsästykseen. Vipukeihäskin on enemmän aukeiden ase kuin metsäisessä maastossa.
    Oletko ahjatellut perinteistä keihästä ja hiihtämistä kalhula ja lylyllä perinteisessä hirvenhiihdossa?


  • Laittakaa kansalaisadressi liikkeelle pistoolin käyttöön metsästykseen sallituksi. Ei sen pitäminen kiellettynä metsästysaseena ole yhtään järkiperustetta.

  • Kyllä on!! Kuinka moni hankkisi pistoolin metsästystarkoituksessa mutta kuitenkaan ei metsästäisi. Pistooli helppo piilottaa vaatteisiin tai kassiin.
   Parempi vaan kun pistoolit pysyy ainostaan heillä jotka vakavasti harrastaa pistooliammuntaa ja näin turvataan heidän harrastus, jo nyt kaikenlaisten hörhöjen vuoksi aselaki pistoolienkin osalta kiristynyt. Ei tarvita lisää näitä hörhöjä ja ei tarvitse tarjota helppoa porsaanreikää heille pistoolin hankintaan!! EHDOTON EI!

  • Olen täysin samaa mieltä, nykyiset, sallitut aseet riittää metsästykseen, ei missään nimessä saa sallia pistoolimetsästystä.
   Jos pistoolimetsästystä sallittaisiin niin romukoppaan joutaisi myös laki kiväärin vähimmäispituudesta.

   • Onko kiväärin pitkä piippu sinusta metsästysaseessa tärkeää? Minusta lyhytpiippuista kivääriä on liikkuvassa metsästyksessa huomattavasti helpompi käsitellä kuin pitkää. Tarkkuuteen ja tehoonkaan sillä ei ole juuri merkitystä normaaleilla matkoilla.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Onko kiväärin pitkä piippu sinusta metsästysaseessa tärkeää? Minusta lyhytpiippuista kivääriä on liikkuvassa metsästyksessa huomattavasti helpompi käsitellä kuin pitkää. Tarkkuuteen ja tehoonkaan sillä ei ole juuri merkitystä normaaleilla matkoilla.

    Ei ole kyse siitä kumpi on parempi pitkä piippu vai lyhyt piippu vaan siitä että aselaki sanoo kuinka lyhyt saa kivääri olla tai kuinka pitkä kiväärin pitää vähintään olla!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei ole kyse siitä kumpi on parempi pitkä piippu vai lyhyt piippu vaan siitä että aselaki sanoo kuinka lyhyt saa kivääri olla tai kuinka pitkä kiväärin pitää vähintään olla!

    Aselaki on hyvin paljon asiaa tuntemattomien virkamiesten laatima kompromissi. Aseiden teknisilla määrittelyillä ei ole käytännössä mitään tekemistä niiden omainaisuuksien kanssa. Onneksi nyt eu:n toimesta lakiin on tulossa esim. kiväärin määrittelyksi paljon järkevämmät mitat.
    Mitä tekimistä esim. kiväärin kokonaismitan ja piipun pituudella on sen soveltuvuudesta metsästysaseeksi?


  • Kannatan pistoolimetsästyksen sallimista. Aluksi niille joilla on jo pistoolilupa muuhun ampumaharjoitteluun. Sitten muillekin kun saadaan säännöt ja ehdot toimiviksi !
   KYLLÄ, hyvä aloite !!!

   • Miksi kannatat pistoolimetsästystä? Jotenkin järkevästi asia pitää perustella. Mitä etua saavutetaan verrattuna kivääriin?

    Kivääri on paljon vakaampi, nopeampi ampua tarkasti, ampumamatkat voivat olla pidempiä ym

    Pistoolille en keksi muuta kuin, että se on kevyempi kantaa mukana,


  • Kyllä pistoolimetsästys on ihan samanlaista metsästystä kuin jousimetsästys, haulikko metsästys, kivääri metsästys, loukkumetsästys jne.
   Turhaa väittelyä että kivääri on kaikista paras väline siihen. Jokainen metsästysmuoto on omalla sarallaan täysin pätevä osaavissa käsissä.
   Tulkaahan Sipooseen SSG:n siluettiradalle katsomaan niin näytetään teille mihin kiikarilla varustettu siluettipyssy pystyy, saa siinä sitten kiväärimiehet ihmetellä !

   • Tottakai pistoolillaki osuu hyvin. Sitä ei ole kukaan kieltänyt. Mutta kivääri sopii metsästysaseeksi paremmin kuin pistooli lukuunottamatta muutamaa erikoistapausta.
    Aselaissa on kohta, jossa määritellään, että aseen tulee soveltua hyvin käyttötarkoitukseensa. Pistoolin ei katsota täyttävän tätä määritelmää, koska parempikin vaihtoehto on olemassa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tottakai pistoolillaki osuu hyvin. Sitä ei ole kukaan kieltänyt. Mutta kivääri sopii metsästysaseeksi paremmin kuin pistooli lukuunottamatta muutamaa erikoistapausta.
    Aselaissa on kohta, jossa määritellään, että aseen tulee soveltua hyvin käyttötarkoitukseensa. Pistoolin ei katsota täyttävän tätä määritelmää, koska parempikin vaihtoehto on olemassa.

    Samalla logiikalla pitäisi 308 kaliiperin kiväärit kieltää metsästyksessä koska jokaiseen käyttötarkoitukseen löytyy sitä parempi kaliiperi.


  • Nyt se pistoolimetsästys on mahdollista supikoiran, minkin, rämemajavan ja piisamin osalta. Poistettiin riistaeläinluettelosta ja siirrettiin eu-haittaeläin direktiiviin. Eli pistoolimiehet nyt supikoirapopulaatiota harventamaan !!!

  • Väärin, sillä haittaeläinten tuhoamista ei katsota metsästykseksi. Haitaeläin ei ole riistaa, joten sitä ei metsästetä. Käsittääkseni ei vaadi edes metsästyskorttia.

  • Ei vaan ihan oikein sillä jos luet pykälät oikein niin supikoiran metsästys on nyt sallittu myöskin pistoolilla.

  • Täällä Kuopion seudulla kävi radalla yksi neljän hengen porukka sanojensa mukaan ulkomaan metsästysreissua varten käsiaseilla harjoittelemassa. Kaksi revolveria, yksi pulttilukkoinen ja yksi taittuvapiippuinen oli kavereilla mukana. Omatekoisia maalattuja savipaakkuja possauttelivat rikki, ihan hauskan näköistä puuhaa kun osasivat aseitaan käyttää. Kahdessa oli kiikarit, kahdessa punapistetähtäin.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vainaja löytyi Räskin hiekkakuopalta

   Poliisi epäilee murhaa. Saapa nähdä poistetaanko tämäkin keskustelunavaus.. täytyy sanoa että palstalla on varmasti Suomen typerin moderointi.
   Kotka
   51
   2723
  2. Stefu haki eilen Isabellan Hankoon

   Ovat nytkin siellä. Martina ei sitten sinne päässyt.. Martinahan Menaisissa sanoi, hän aikoo yhä siellä käydä... ilmeisesti Hangossa myös Sofia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   85
   2598
  3. Sofia juhlimassa kavereiden kanssa

   Sofia nähty juhlimassa tämän illan aikana eri puolella Helsinkiä ilman Stefua. Onkohan tullut jo ryppyjä rakkauteen?
   79
   2027
  4. Nyt on kyllä Soffa juubassa

   Ihan känninen postaus. Partsielämää jee...alamäki vai putki
   48
   1715
  5. Sofia B:n koira otettu huostaan!

   Onneksi näin käynyt! Ei sovi jatkuva juhliminen koiran elämään. Kotieläin ansaitsee raittiin ja stabiilin kodin.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   44
   1543