Malminlettokettää suurennettava

Bisnesjetitensib

Malmin lentokentään
Kiitoraataa kannatta pidentää
300m että sinne
Voisi laskeutua liikejettejä
Esim cecna citation x
Ja pikkusen suurempikin kone
Näin tärkeät liikemiehet pääsisivät
Helpommin matkaan
Ja harraste koneet vois ollä vähän sivummassa
Ehkä se houkuttais säästää
Kentä toiminta?????

24

427

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MalmiLEXKenttäwex

      Sehän on jo suljettu. Tänäänkään ei ainoatakaan konetta noussut . Olisitko valmis kustantamaan moisen älyttömyyden vai ihanko veronmaksajien piikkiin taas tuokin...Varmaankaan ei noilla Jeteillä korpikentille laskeuduta! Ei ole edes lennonjohtoa. Hki/Vantaan palvelut riittää,korpikentällä ei sellaisia edes olisikaan.

      • Trollit_taas

        Helsingin kaupungillakin valeuutisia tuottava trolliarmeija?


      • Halpaaon

        Eli "edullisempaa" kuin esim. Kalasatamassa.


      • KuokkaaKenttään

        "rikiltä haisevaa sulfidisavea." ? Nyt "hieman" haiskahtaa.
        Totuus olikin näin. YleUutiset:Geologian tutkimuskeskus kairasi viime vuoden puolella Malmin lentokentän alueelta savinäytteitä Helsingin kaupungin toimeksiannosta. Etenkin kairauksilla pyrittiin selvittämään löytyykö Malmin kentän maaperästä sulfidisavi-alueita, jotka voisivat vaikeuttaa rankentamista.

        Tähän mennessä saaduista tuloksista ei kaupungin mukaan ole löytynyt mitään hälyttävää.

        – Tuloksista ei tullut esiin mitään sellaista, joka olisi muuttanut aluetta vaikeammin rakennettavaksi, päinvastoin. Sulfidin aiheuttama riski on pieni ja sen esiintymisalue rajallinen, mikä on hyvä asia rakentamisen kannalta, sanoo diplomi-insinööri Helena Färkkilä-Korjus Helsingin kaupunkisuunnitteluvirastosta.

        Tutkimusten mukaan sulfidipitoisia savia näyttäisi esiintyvän vähäisiä määriä lähinnä tutkimusalueen itä- ja koillisosissa. Mustat voimakkaasti sulfidiset savet kuitenkin puuttuvat Malmin alueelta.


      • JulkaistumuualVuosiasitt

        No et yhtään vanhempaa stoorii löytänyt?


      • EipäVääristelläTotuutta

        "Rakentajien investoinnit pohjatöihin jopa 470 euroa kerrosneliötä kohti. Sadan neliön asunnossa se tarkoittaa 47 000 euron hintalisää." Näiköhän?
        Paaluperustus 17m. kerroksia 6. 119 € /k-²m ja Maanvarainen kerroksia 6. 107 €/k-²m Eipä olekaan niin kallista vaan Aika lähelle menee Maanvaraisen rakentamisen kanssa!


    • KohtaLoppuuKusetus

      Tämän sadun kirjoittajahan ei varmaankaan ole virkistyspörrääjä;)Eihän...

    • TilanneNyt

      Luonnonsuojelua? Malmin valvomattomalla lentopaikalla elikorpikentällä.
      > Katja Pellikka
      Tattarisuon ojavesinäytteiden ja Helsingin purojen haitta-ainetulokset

      > Longinojan merkittävin sivuoja on Malmin pienlentokentän suunnalta
      > laskeva Lentokentänoja.
      > Lentokentänojalla ei kuitenkaan ole kaikki hyvin. Sen sedimentissä
      > lyijyn,
      > nikkelin, sinkin, kuparin, kadmiumin ja arseenin pitoisuus oli korkeampi
      > kuin Longinojan latvoilla tai pääuomassa. PAH- ja PCB-yhdiste- sekä
      > torjunta-ainepitoisuudet olivat sentään pieniä.
      > Haitallisimman organotinayhdisteen, tributyylitinan, pitoisuus oli
      > suurin
      > Lentokentänojassa.Joka laskee Taimenpuro Longinojaan!
      > Johtuu ilmeisesti nykyisestä lentotoiminnasta.
      > Metalleista erityisesti kadmiumin ja nikkelin liukoiset pitoisuudet olivat Lentokentänojassa muita ojavesiä huomattavasti korkeampia. Nikkelin pitoisuus oli melko korkea ja sillä saattaa olla kielteisiä vaikutuksia esimerkiksi kaloihin. Lentokentänojan korkeat nikkeli- ja kadmiumpitoisuudet ovat todennäköisesti peräisin lentokenttäalueen maaperästä.

      • MaatPuhdistettavaJaÄkkiä

        No nyt selvis mikä siel dunkkas ku tsörasin fillarilla kesäl tota dunkkaavan ojan vartta.Yhtään fisuu siel näkynyt vaik kolmasti saman lenkin heitin. Korpikentän ympäri siel umpiskutsissa mistä mitään näkyvyyttä kensulle ollut ,vaik niin mainostetaankin. Luulin jo et ihan flöittii noi fisutkin kaiken muun lisäksi mut sit hiffasin et fisut onki siel vaa syksyllä ja niit näkee vaan pimeellä! No ihan pimeetä on touhu,nythän pitäis ne putsaa pikimmiten enneku loputkin fisut delaa. Tosin vantaasta nousi metskillä taimenen poikasia usein jo yli20v. sitten.Heitettiin jonkkaan takas kasvamaan.Ei ne mitään saastepuroo kaipaa vaik joku joskus sinne eksyykin.


    • SuljettavaVälittömästi

      Tämäkin vielä!Kenttäalueella tavataan useita EU:n lintudirektiivin liitteessä 1 mainittuja lajeja, jotka on luetteloitu kansainväliseen IUCN:n uhanalaisten lajien punaiseen listaan, mm. äärimmäisen uhanalainen heinäkurppa (Gallinago media), jonka syyslaskennassa vuonna 2014 tehtiin Suomen ennätys, 10 yksilöä.

      Suomen Luonnosuojeliitto:
      Niittotyöt koituvat yhä monen nuoren ruisrääkän kohtaloksi, sillä heinikossa ruokailevat poikaset silpoutuvat usein niittokoneiden teriin. Nykyinen operaattori on velvollinen niittämään kenttäalueen lentoturvallisuuden vuoksi. Viimeisimmässä 2015 PUOLUEETTOMASSA lintukartoituksessa enää 1 yksilö!Ovat ilmeisesti siirtyneet Viikin Lintukeitaaseen jossa saavat olla Melultakin rauhassa.Useita poikasia on vuosikymmenten aikana silpoutunut leikkurien teriin!

      • LopettakaaSaastutus

        Olisi jo aika lopettaa saastutus ja maa-alueen puhdistus aloitetta viimein.
        Alueen maaperä on maaperätutkimusten mukaan todettu paikoin pilaantuneeksi, mutta suurimmalla osalla aluetta ei oleteta olevan merkittävää kunnostustarvetta. Alueen pilaantuneisuus keskittyy nykytietojen perusteella muutamiin kohtiin, joissa lentoaseman toiminnot ovat aiheuttaneet päästöjä maaperään. Jatkosuunnittelussa tutkimuksia ja arviointeja täydennetään.


    • osakadoksissa

      Kuinkahan paljon Isä Stalinin pommeja löytyy vielä kentältä?

    • PommejaVieläkin

      Ei siellä ole muita pommeja kuin ikäloppuja kessnapipereitä! Isä Stalinia ei tyhjän korpikentän pommitus kiinnostanut.

    • KohtaLoppuu

      Kyllä ! Ja tulli- lennonjohto-sääpalvelu- kentän huoltopalvelut (yht n. 2Miljoonaa €/vuosi maksettaisiin tietenkin Veromaksajien lompakosta . Lisäksi pitäisi korpikentää "kehittää" aluksi n.100:lla miljoonalla €urolla!

    • Lähiseutulainen

      Kiitotietä on ehdottomasti pidennettävä vähintään 800 metriä ja sivukiitotie otettava takaisin käyttöön. Siis ilmailukäyttöön.

      • KallistaLystiäVarmasti

        Kyllä! Mutta kuka on maksaja? 15 Miljoonaa maksoi juuri Tampereen kentän kiitoradan remppa.


      • Halpaaon

        Käyttäjät maksaa ,niitä on paljon ja niillä on rahaa!Helsingin kaupunki ei ryhdy "korpikenttä operaattoriksi".


      • Anonyymi

    • Satuiluajälleen

      Mistähän tämä määrä on keksitty! "Yli kaksi miljoonaa kuutiometriä maan siirtoja, joukossa toistaiseksi tuntematon määrä ongelmallista, rikiltä haisevaa sulfidisavea."
      No ei pidä tämäkään paikkaansa;P ääkaupunkiseudulla korkean rikin pitoisuudet liittyvät lähinnä pyriittiseen (FeS2) sulfidisaveen.
      Tämä ei ole mustajuovaista tai rikille haisevaa kuten Pohjanmaalla, vaan yleensä tasaisen vihertä-
      vän harmaata ja hajutonta savea .

      • EiEnääLonginojaan

        Tuskin 2 miljoonaakaan kuutiota...Destia:Alueen maaperä on maaperätutkimusten mukaan todettu paikoin pilaantuneeksi, mutta suurimmalla osalla aluetta ei oleteta olevan merkittävää kunnostustarvetta. Alueen pilaantuneisuus keskittyy nykytietojen perusteella muutamiin kohtiin, joissa lentoaseman toiminnot ovat aiheuttaneet päästöjä maaperään.


    • Anonyymi

      Pyhtää Redstone – ainutlaatuinen lentokenttä Etelä-Suomessa

      Pyhtää profiloituu lentoliikenteen pioneeripaikkakuntana. Uusi lentokenttä Pyhtää Redstone palvelee alueen kasvavaa matkailutoimintaa.

      Alkuosa asvalttipäällysteistä kiitotietä on jo valmiina Pyhtään lentokentällä, ja jatkoa on rakenteilla. Kokonaisuudessaan kiitotie tulee olemaan 1600 metrin mittainen. Pyhtään lentokenttä on saanut valtiontukea 900 000 euroa, mikä käytetään kiitotien ja lentokentän perusinvestointeihin. Ensimmäinen lentokonehalli on valmis, ja kenttä on käyttökunnossa.

      Pyhtään lentokentän avajaisia vietetään kesällä 2019, ja sen asema alueella on merkittävä. Helsingin Malmin lentokentän toiminnan hiljennyttyä Pyhtäältä löytyy nyt Etelä-Suomen ainoa ammatilliseen yleisilmailuun sopiva kenttä.

      Aikatauluttoman lentoliikenteen tukikohta

      Pyhtää Redstonella on ainutlaatuinen asema aikatauluttoman lentoliikenteen tukikohtana. Kun kenttä saa toimivan satelliittinavigointijärjestelmän, laskeutuminen on mahdollista sääolosuhteista riippumatta.

      - Toiminnan pääkohderyhmä ovat ammatilliset ilmailuyritykset ja tulevaisuuden ilmailu, kuten droonitoiminta. Myös ilmailun harrastajat ovat tervetulleita, kertoo lentokapteeni ja lentokentän rakennusprojektin vetäjä Esa Korjula Redstonen Aerosta.
      Pyhtään lentokenttä lisää kunnan merkitystä matkailupalveluiden tarjoajana muodostaen alueesta liikenteen solmukohdan.
      Suurin käyttäjäkunta on Malmilta siirtyvät lentäjät ,kun Malmi suljetaan 2019 lopussa.

    • Anonyymi

      Vaan kun ei pysty suurentamaan. Pitäisi purkaa kymmeniä omakoti/rivitaloja kiitotien jatkamiseksi.

    • Anonyymi

      DC-3 laskeutui juuri Uudelle kotikentälleen.
      Suomen uusimmalla lentokentällä suuret suunnitelmat – havittelee itselleen Helsingin lentokenttien koneita ja ilmailumuseota Vantaalta
      Helsingin keskuskirjasto Oodin tekijöillä on jo suunnitelmat uudesta ilmailumuseosta.
      https://yle.fi/uutiset/3-10788456

      • Anonyymi

        Toiveajattelua. Pyhtää ei ole eikä tule olemaan Airveteranin kotikenttä. Sehän on todellinen korpikenttä Airveteranin näkökulmasta; jäsenistön enemmistö asuu pks:lla.

        Airveteran on vastikään tehnyt päätöksen sijoittaa DC-3 Nummelaan ensi kesästä alkaen.

        Minkähän vuoksi juuri nämä Pyhtää-”uutiset” ovat ns. vaihtoehtoista totuutta tulvillaan?


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2052
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      46
      1591
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1471
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      20
      1451
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1227
    Aihe