Vastuutonta jättää rokottamatta

0101010

Nuo perheet pitää laittaa maksamaan yhteiskunnalle aiheuttamansa kustannukset. Vähintään 10.000 e / aiheutettu tautitartunta. Lisäksi on todella tyhmää leikkiä lastensa hengellä.

57

1634

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • LupusLupus

   Veisivät lapsensa vaasaan lääkäriin, jonne kuuluvat. Ovat itse valinneet etelän. Vaasassa on heidän keskussairaala ja turussa yliopistosairaala....

  • FB- kommentti eräästä Kokkolan asioita käsittelevästä ryhmästä toi esiin vanhempien ajatuskulun: "Ei kaikkia lapsia tarvitse rokottaa, vain ne jotka haluaa pitää."

   • helgevain

    Sisäsiittoisuus ja narsismi vaivaa tätä perholaistaustaista eläkeläistä joka on aina kommentoimassa ja vastaa joka asiaan samoilla kirjoituksilla.


   • AitoTOSIrealistiKokkola
    helgevain kirjoitti:

    Sisäsiittoisuus ja narsismi vaivaa tätä perholaistaustaista eläkeläistä joka on aina kommentoimassa ja vastaa joka asiaan samoilla kirjoituksilla.

    Mahtaa kateellista "helgeä" vituttaa, kun joku uskaltaa "laukoa totuuksia - eikä ampua sisäsiittoisia räkäpäitä". Muuten. Narsismia ja narsistia ei ole olemassakaan. On vain viisautta ja neroutta - viisaita ja neroja. Hah hah haaa!!!...
    JK Näkeehän sen narsistiksi haukkuvan, kateellisen ja jälkeenjääneisyyden lehtikirjoituksista, muka vastauksena allekirjoittaneelle, koskien mm Suntin, tulevan Kokkojärven ja Kokkojoen kunnostusta, sekä kirjoitukseni ruotsinkielipakosta ( Kuutti, Kuusjärvi, Partanen, Grankulla, ja viimeksi tänään 30.11.18 Kp, Rantanen naurettavalla jutullaan, ymt keskustelupalstoilla nimimerkin suojista huutelevat kakkiaiset). Vain Matti Savolainen kirjoittelee asiaa ja vastaa kirjoituksiini asiallisesti...


  • TOSIAitoLottaKokkola

   Uskovaisten uskomatonta sitähän se on tuo jumalan pelko, lapset jätetään heitteille pienen piikin takia ja taivaaseen pääsy nopeutuu.

  • leevil

   Miksei säädetä sellaistalakia että maasta pois pääsee mutta takaisin ei ole tulemista jos ei ole rokotuksetkunnossa?

   • AitoTOSIrealistiKokkola

    Hyviä kommentteja. Ensinnäkin: Miksi ihmisiä pelotellaan mielikuvitusolennoilla, joista ei ole todistettavaa näyttöä olemassa. Itse uskon omalla tavallani ihmiseen miljoonien vuosien kuluessa kehittyneeseen sisäiseen vaistoon - omien geenien ja tiedon siirtymiseen suvun uusille sukupolville. Kerron esimerkin: Poikamme 7v saapui koulusta hoitotädin kautta 26.5.1986 klo n 16.00. Samaan aikaan, kun itse ja vaimoni saavuimme töistä. Istuimme ruokapöytään 16.30. Poika kysyi. Iskä, miten sinä haluaisit kuolla? Seurasi pieni hiljaisuus. Vastasin, että onko koulussa aiheesta puhuttu. Poika vastasi, että ei, mutta tuli vain nyt mieleen.
    Lähdin puutarhapalstallemme istuttamaan siemenperunat peltoon. Palatessani kotiin n 19.00, oli vaimoni puhelimessa. Hän sanoi: "Odota R.... tuli juuri, annan puhelimen hänelle." Vanhin veljeni ilmoitti, että isämme oli nukkunut pois. Kysyin, että koska. Veli vastasi, että tänään, n 3 tuntia sitten. Perheelläni ja isälläni oli asuinpaikkamme välistä etäisyyttä 425 km...
    Toiseksi: Nimimerkki "leevil", olet täysin oikeassa, hyvä!


  • Kuppaonjapysyy

   Eipä noita tiedä mitä rokotteita on saannu kun ei missää ole registeriä. Onko edes mitään voimassa?

   • Kielioppi

    Se on rekisteri.
    Suomen kielessä ei ole registeri sanaa


   • Jusstussss

    Omaan henkilökohtaiseen rokotuskorttiin ainakin 70-80-luvuilla kirjattiin kaikki rokotukset. Itse olen sitä aina kantanut mukana kun mennyt rokotukseen. Influenssarokotuksia en siihen kirjaa, mutta muut. Jokainen voi ihan itse hoitaa, että tietää, mitä on rokotettu. Ei sitä aina muille tarvi asioita sälyttää. No lapsuuden rokotukset voi olla vaikea selvittää jos rokotuskorttia ei ole, mutta sen jälkeen tulleet.


   • Kolmestinollastalähtenyt
    Jusstussss kirjoitti:

    Omaan henkilökohtaiseen rokotuskorttiin ainakin 70-80-luvuilla kirjattiin kaikki rokotukset. Itse olen sitä aina kantanut mukana kun mennyt rokotukseen. Influenssarokotuksia en siihen kirjaa, mutta muut. Jokainen voi ihan itse hoitaa, että tietää, mitä on rokotettu. Ei sitä aina muille tarvi asioita sälyttää. No lapsuuden rokotukset voi olla vaikea selvittää jos rokotuskorttia ei ole, mutta sen jälkeen tulleet.

    Sitä on koditon vaikia pitää mukana.


  • vihaksipistää

   Mielestäni vanhemmat jotka jättää lapset rokottamatta ovat HULLUJA. Tässä nyt nähtiin tulos. Ulkomaille vaan pitää päästä ja ilmainen rokotus ei kelpaa. Maksumiehiksi joutavat hyvinkin ja nyt ei ole mistään pikkurahoista kyse prkl !!!!!!!

   • Haluan_rokotteen

    Vanhemmat jotka eivät rokota lapsiaan eivät ajattele muita ihmisiä.

    Itse en ole saanut kuin yhden kerran tuhkarokkorokotteen


  • Bergele

   Suomessa on nyt liikkeellä kaikki mahdolliset epidemiat niin nyt pitää koko kansa käydä läpi ja tehdä tarvittavat rokotukset. On liikkeellä tuperkuloosi, hinkuyskä, ........kaikki.Tulee kalliiksi tämä joidenkin ulkomaanmatkailu ja pakolaisten maahantuonti .

  • exlessu

   MIKÄ USKONLAHKO ON KYSEESSÄ JOKA TÄLLÄ LAILLA KIDUTTAA LAPSIA JA MUITTENLAPSIA,totta tämä perhe joutuu maksumieheksi,ontiennyt terveysriskit ulkomaanmatkoista,

   • älkääsnytkuulkaas

    eiköhän nuo ole lestoja muunmuassa, ainakin tämän sairastuneen lapsen perhe oli käynyt lähi-idässä ja sitten seuroissa. Eihän tuhka- vesi- ja vihurirokko välttämättä ole vaarallisia tauteja, siitä vain jättäkää rokottamatta, ehkä jälkitauteja ei tule - yläkerran partajeesushan sen määrää.

    huonon tuurin (jumalan tutkimattoman tien) sattuessa ei auta sitten kuin rukoilla kovempaa tai rasittaa terveydenhuoltoa itsepäisen ja tieteeseen perustumattoman uskomuksen takia.


  • kuulo-puheet

   Oikeat rokotteet, taidan jättää infulenssa piikin ottamatta kerran otettu ja sen jälkeen syksyyn saakka "saatanallisia" vaivoja.

   Pitäähän ainakin jonkin verran "uskoa" lääketieteeseen ja itseensä mutta pontius pilatuksen tapaan ei tarvitse toimia.

   Olen kuullut, että kerran suntissa uinut niin siitä tulee siedätyshoitoa loppu elämään.

   • Jusstusssss

    Influenssarokotus ei mitään vaivoja aiheuta. Ne vaivat olisivat olleet ihan ilman rokotustakin. Töissäkin jotkut uskovat, että influenssarokote aiheuttaa flunssia, tai ihmettelevät kun tulee flunssa vaikka on rokotettu influenssalle. Ihan perustiedot noilla hukassa.


  • pallitpois_lestaakka

   Olisko paras leikata pallit tältä vastuuttomalta äijältä ettei vaan enään tule rokottomattomia lapsia
   sehän on paras ratkaisu pallit pölkylle vaan ja pieni harakiri sehän siinä sitten tälle äijän uusille tuleville lapsillejotka jää panoasteelle ei synny kuin haju

  • Paskilantatti

   Sukusiitos alentaa älykkyysosamäärä, ja silloin näitä lessuja on helppo vedättää esim. Rokottamatta jättämisellä

  • huhhuhhuhhhhhh

   Jopa 150 saattaa olla tartunnan saanut. Onko nämä matuja vai voiko suomalainen vanhempi olla oikeesti noin stnan tyhmä että jättää lapsensa rokottamatta.....

   • KertausKertaa

    Se kertaantuu nopeasti, jos jokainen noista 150:stä on tekemisissä 10 kanssa jne,jne..
    Jos rokotus on kunnossa, niin silloin EI sairastu tuhkarokkoon, vaikka altistuisi tuhkarokko virukselle.
    Sitä vartenhan se rokotus on otettu.


  • portitkiinni

   Eikös se Risohällin rukoushuoneen porukka ole jotain lestadilaissuuntaa? Nyt ei yksikään kokkolalainen matkusta noihin rantaruotsalaisten pitäjiin ja sieltä tuleville pääsykielto Kokkolaan niin pitkäksi aikaa että epidemia ohi. On siis kertakaikkisen vastuutonta ja typerää porukkaa joka jättää lapsensa rokottamatta!!! Ei hyvää päivää!

   • sipss

    Joko Sipilän Juha on ottanut kantaa


   • Xysma12345

    Mutta turvallisintahan on Larsmon eteläpuolella. Eikö ne ollu käyny kokkolassa terveyskeskuksessa tartuttamassa muita, ja toki Risöhällissä.

    Rajat kiinni Kokkola-Larsmo akselilta, ei ulos eikä sisäänpääsyä alueelta!


  • vanhempiParantaja

   Yleensä nämä pienet lastentaudit pyrimme hoitamaan aina parannuskokouksissamme.

  • ei.tule.jälkikasvua

   Tuhkarokko aiheuttaa hedelmättömyyttä.

   Myös kuolemantapauksia on jonkin verran.

  • LestadiolaisetPöllöt

   Mielestäni tuollainen vastuuttomuus on lähestulkoon rikollista. Jokaisen normaalin ihmisen PITÄISI ymmärtää, että tartuntatauteja vastaan otetaan rokote, jos sellainen on olemassa. Tässä herääkin kysymys ovatko Luodon lestadiolaiset normaaleja, vai ovatko he jääneet vajaiksi silloin kun älyä ja ymmärrystä on jaettu.

  • AitoTOSIrealistiKokkola

   Hah. Perhossa ruotsalaistaustainen kunnanlääkäri rokotti kaikki lapset jo viime vuosituhannen alkupuolella, Lääkkeet olivat niin tehokkaita että ne toimivat vielä kolmannessa sukupolvessa. Perhossa ei ole tavattu sataan vuoteen tuhkarokkoa, hinkuyskää eikä kurkkumätää, hah hah haaa!!!...

   • Peroriginaali

    Terveehkö (kö?) kroppa ja mielenvikainen pääkoppa..


  • suntin-rakentajat

   Georgiassa on Kurajoki (ihan harmaata vettä itse ole nähnyt).
   TV.stä tuli ohjelma, jossa USA- laiset tiedemiehet tutkivat parantavaa "pöpöä) jota esiintyin jokeen laskevissa viemäreissä pöpöillä oli tarkoitus taltuttaa MRSA sairaala bakteeri.

   Mistä sen tietää vaikka suntissa olisi samanlainen MRSA:n tappava "pöpö".
   Tuli vaan mieleen kun kerran yö myöhään putosin suntiin, eikä sen jälkeen ole mikään tauti tai virus iskenyt.
   Ennenkuin suntia saneerataan ja ruopataan pitäisi Re... Ki....... uittaa suntissa jospa hänkin paranisi kaikista vaivoistaan.

   https://cdn.pixabay.com/photo/2018/09/26/12/17/georgia-3704462_960_720.jpg

  • suntin-rakentajat
  • eristysYhteisö

   Nämä rokottamis-vastaiset lahkolaiset voisivat elää omassa eristetyssä yhteisössään, etteivät olisi vaaraksi esim. vauvoille.

  • senkunPiikität

   Monet rokotteet aiheuttavat lapsille "AUTISM" oireita, ja jopa kuolemaa. Mitä niissä rokotteissa on?, Mistä ne on valmistettu, sitä ei ilmoiteta koskaan. Jos monet sen tietäisivät, niin piikit ruostuisivat kääröihinsä.

   • WakefieldinValhe

    Yksikään rokote ei aiheuta autismia. Wakefieldin tutkimus oli väärennetty ja tulokset on myöhemmin osoitettu vääriksi useissa laajoissa tutkimuksissa. Mitään yhteyttä autismin ja rokotteiden välillä ei ole, vaikka kiihkeimmät rokotusvastustajat vieläkin välittävät tuota ajat sitten kumottua tietoa.


   • mb85e4

    Nämä rokotuksista feikkiuutisia levittävät ja rokotusvastaisuudesta suorastaan vastuussa olevat blokkarit ym pitäisi vetää oikeudelliseen vastuuseen,haastaa oikeuteen, jos rokottamattomuudesta johtuen aiheutuu vakavia seuraamuksia tai jopa kuolemia.


  • vaara-alue

   Vähintään kyseisen kunnan rajoille tulisi laittaa kyltit, joissa kerrotaan, että nyt saavut rokotevapaalle alueelle jossa liikkuminen voi olla vaarallista.

  • Samaa_porukkaa

   Taitaa olla niin, että nämä larsmolaiset ovat tätä Sipilän uskon suuntaa. Jokohan uskoivat kun Sipilä vetosi larsmolaisiin vanhempiin rokotusten puolesta.
   Ruotsinkieliset lestadiolaiset ovat samaa suuntaa kuin suomenkielisten Rauhan sana porukka.

  • Pakana

   Mitäpä jos lapsi menehtyy kun itsekkäät ja tyhmät vanhemmat eivät anna rokottaa häntä? Luulisi se ainakin hekten mietityttävän, että kannattaako olla hihhuliuskovainen vai ei?

  • KPn.muuri

   Jonkinlainen muuri noiden tautivaarallisten alueiden ympärille olisi hyvä saada.

   Nyt keski-pohjalaiset nouskaa Trumpin tavoin kannattamaan muurin rakentamista.! Nyt on suojeltava ihmisiä alueellamme!

  • savoboooo

   apuharvennusta bättre folkiin ;)

  • pieni_leikkaus_äijälle

   Kertokaa nimi lestaatin että tietää varoa tartuntaa koko perhe pitää laittaa karanteeniin ja valvontaa ja äijältä pallit pois

  • turvallisuus

   Karanteeniin on laitettava koko Luodon kunta ja naapurikunnat mielellään myös sen lisäksi...!

  • TauditEsiinmarssi

   Koittaa vielä sekin aika, kun rutto, musta surma, isorokko, lepra, polio, lavantauti, punakuume, kurkkumätä ym. alkavat hylkäämään ja vähentämään ihmispopulaatiota.
   Ne piilottelevat, mutta nousevat piilostaan.

  • oikeus.JA.kohtuus

   Luodon kunnan veroäyriä on nostettava ja siitä tulevat tuotot on ohjattava yhteiskunnalle aiheutuviin kustannuksiin.

  • KPmaksakoon

   Voisi Keski-Pohjanmaan liitto alkaa maksumieheksi, siellä kovapalkkaiset työntekijät eivät saa mitään aikaan. Eivät ainakaan mitään hyvää.

  • Kokkolalainen

   Lukekaa lesdatiolaisten VL-foorumilla, Arjen askareista vaihtoehtohoitoja koskeva kannanotto.

   • Lapsilisät

    Lapsilisät pois näiltä perheiltä, näinhän joku poliitikko esitti. Hyvä esitys, heti käytäntöön.


  • Liikkumislupa

   Kyllä ehdottomasti pitää olla rokotukset kunnossa jos päästetään lentoasemalta maahan. Myös mennessä pitää olla rokotteet kunnossa tai ei oikeutta matkustamiseen.

  • Zurumischi

   Antaa tuhkarokon levitä, mutta varokaa ettei se leviä Keski-Pohjanmaan ulkopuolelle. Näin päästään hienosti yhdestä maan surkeimmasta maakunnasta. Olisiko tämä ihan Herran tarkoituskin.

   • Jooseppivaan

    Luoto ei ole keskipohjanmaalla vaan pohjanmaan maakunassa.


  • Jokuroti

   Kylläpä se on huonolla tolalla tuo ulkomaanmatkailu ja suomeen tuleminen. Ei mitään kontrollia minne mennään ja mistä tullaan ilman rokotteita ei edes oteta suosituksia ja kukaan ei kontroloi tätä. Nyt äkkiän pakolliseksi rokotteet jos meinaa matkustaa ja takaisin tulla samoin kun tänne tulevat ulkomaalaiset. Jos ei rokotetta niin ei maahan pääsyä.

   • Hyväkysymyson

    Todellakin kukaan ei ajattele ulkomaan eläviä kun tulevat tänne. Voivat tuoda minkä taudin vain!


  • Steinerin.Oppi

   Rokotusvastaisuus tulee steinerilaisesta anroposofiasta.

   Siinä pidetään rokotuksia vahingollisina...

  • Steinerin.Oppi

   Siis antroposofiasta.

  • EiPakollaHyvä

   Vastuutonta painostaa ihmisiä rokottamaan. Rokotuksen vapaaehtoisuus on hyvä. Emme edes tiedä onko hyväksi että jonkin perustartuntataudin kanta katoaa. Mitä tulee tilalle ja mikä todellinen merkitys viruskannalla olisikaan ollut väestölle, sikiönkehitykselle tai kuka tietää mille asioille. Ei lääketiede ole aivan niin mekanistista aina että tuosta vain tehdään tekojaan miettimättä mitä milloinkin.

  • jotainrrajaa

   Jos vanhemmat ovat seksiä harrastaessan jättäneet/unohtaneet kondomin.Jota kaikki fiksut ihmiset käyttää ja jos siitä johtuen heille tulee lapsi/lapsia joita elätetään yhteiskunnan verovaroin niin onhan tottavieköön sillon pakko myös hoitaa lapsensa myös rokotuksen osalta jos ei niin silloin nämä vanhemmat eivät todellakaan ole edes kypsiä vanhemmiksi eikä huoltajiksi! Hyvää itsenäisyypäivää kaikille teille fiksuille ihmisille jotka käyttävät kumia!

  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi nainen lyö leikiksi

   Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
   Tunteet
   94
   3453
  2. Martinan kauden päätöksen seuranta

   Sitten vain seuraamaan kuinka kulkee. Taitaa olla elämänsä kunnossa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   439
   2065
  3. Kerroin kaverille

   Että olen rakastunut sinuun. Se vastasi, että eihän siihen saa rakastua! Sanoin, että no miks ei, ihminenhän se hänkin on.
   Ikävä
   34
   1232
  4. Miten on mahdollista että kassatyttö on päässyt pääministeriksi

   ilman asianmukaista koulutusta ja minkäänlaista pätevyyttä?
   Maailman menoa
   434
   1223
  5. VTV:n exjohtaja Tytti Yli-Viikari haastoi oikeuteen

   entisen työantajansa VTV:n koskien irtisanomistaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da065296-dc16-4395-8a57-082d4408a32f
   Maailman menoa
   43
   1133
  6. Kolari vasankarissa

   Taas 2 elämän koululaista osallisena. Ikävää vanhemmille, mutta kun tarpeeksi kauan ajellaan päihtyneenä, kenenkään puuttumatta,voi käydä huonosti. Ai
   Kalajoki
   9
   809
  7. Selviytyjät: Niko Saarinen avautuu yön piinasta: "Kukaan suomalainen ei ole nähnyt niin paljon..."

   Hui, kuulostaa aika ankealta… Nyt oli Nikon vuoro tippua kisasta, mutta hyvin hän veti! Lue Nikon tunnelmat kuvausten jälkeen: https://www.suomi24.
   Suomalaiset julkkikset
   4
   805
  8. Sanna otti 5236 euroa suomalaista kohden uutta velkaa koronan varjolla

   https://yle.fi/ Sossujen politiikka. Ruotsi velkaantui 1 670 euroa/per nuppi. Ruotsissa kuollut 20 000, Suomessa 6 000. Ruotsin väkiluku on k
   Maailman menoa
   224
   729
  9. Laura Huhtasaari sanoi Joe Bidenia seniiliksi twitterissä.

   Suomen tuleva ulkoministeri? https://twitter.com/LauraHuhtasaari/status/1576526813328994304
   Maailman menoa
   185
   687
  10. Komistus läheltä

   Sä taidat katsella mua siellä paikassa.
   Ikävä
   33
   658
  Aihe