Yleisen tien varrella hakkuu

raivaaja42

Päivä reippailtu metsässä raivaussahan kanssa ja totesin, että olisi syytä yleisen tien vierellä olevalta (300 metriä) soirolta poimia joukosta pois suurimmat puut, jotka ovat siinä reunassa kasvaneet selvästi kuvion muita puita nopeammin ja ovat vielä auringon puolella. Suuria koivuja ja vähän muutakin. Osa pahasti tielle kallellaan. Sähköjohtoja ei onneksi ole.
Miten tuollainen käytännössä tehdään? Onko järkevintä tai edes mahdollista, että moto vaan ajaa tietä pitkin ja poimii nuo niin pitkältä kuin yltää ja pätkii tien varteen? Vai onko tuollaiset metsurihommia?
Kyseessä siis hiekkatie, autoja menee muutaman minuutin välein ja metsä on 2m päässä tien reunasta keskimäärin.

2

189

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tiepoikkiiiii

      Kaatotunkki ja kaveri avuksi (varoittamaan kulkijoita tai siihen kaatohommaan varmistamaan). Tienvarteen merkinnät metsätyöstä. Ja kun kyseessä on metsäautotie niin miksei motollakin, mutta kyltit kannattaa siitä huolimatta laittaa. Tiekunnan osakas voi katkaista tien lyhyeksi ajaksi vaikka puomein, mutta síitä toimesta kannattaa sopia tiekunnan pj:n kanssa.

    • metsätilallinen

      Eihän nuo puut kummoisia ole kaataa tienvarrelta. Kaatotunkki on tietty aika hyvä varuste, mutta parhaimmaksi käytännössä olen huomannut ihan tavallisen räikkäliinan. Räikkäliinalla saa hyvin kaadettua isojakin puita oikeaan suuntaan, kun kiristää riittävästi. Aina löytyy metsästä sen verran puuta, mihin saa liinan kiinnitettyä vetoa varten, kun ihan juurelle kiinnittää. Liina joustaa aina sen verran, että siihen saa vetoa usein riittävästi, ettei tarvitse juuri kiristellä enään sitä räikkää. Tietty pahempia tapauksia voi kaatotunkilla varmistella.
      Ja hyvä on laittaa sinne tienvarteen varoituksia, että puita kaadetaan. Jos tiekunta kyseessä, niin sieltä voi löytyä sopivia liikennemerkkejäkin tms. rekvisiittaa.
      Motolla me on niitä myös korjautettu tienvarrelta, on vaan hieman hankala operoida tien puolelta, jos liikennettä enempi. Aika hyvin saa motolla kaadettua metsänkin puolelta ja joskus on tehty, että moton kouralla on pidetty puuta ja sahattu moottorisahalla puu poikki.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2723
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2300
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2070
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1817
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1711
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1696
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1676
    8. 95
      1625
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe