Hankala homma

Neuvoakaipaava

Mitä tehdä, kun kissa saattaa käydä käteen hampailla, jos ei saa haluamaansa, esim. olla pitkällään pelilaudan päällä tai jotain. Itse olen siirtänyt vain kissan lattialle, tarvittaessa uudestaan lattialle. Viimeksi mittanauhasta tuli niin paha show, että lautoin kissan rauhoittumaan makuuhuoneeseen. Onko hyvä konsti? Syvempiä haavoja ei ole tullut. Usein komentaminen äänellä tai käsiä yhteen läpsäyttämällä riittää. Tietää hyvin, ettei esim. keittotasoille ole asiaa, mutta joskus yrittää, kun silmä välttää. Silloin saattaa riittää pelkkä ääni.

Muuten kissa on rauhallinen ja leikkisä, hyvin seurallinen ja jutteleva, ei ole mitään vessavahinkojakaan tullut. Liiasta rapsuttelusta, kantamista tai mahan alle koskemisesta ei vain pidä. Sylikissa hän ei ole. Drontal Vetit annoin suoraan suuhun ilman yhtään naarmua. Nukkuu vieressä ym. Tekee tätä käsiin kiinni käymistä lähinnä minulle, ei muille. Mitä olen tehnyt sen kanssa väärin? Ei ole käytetty minkäänlaista väkivaltaa eikä tarkoituksella ainakaan koskaan satutettu.

Kissa on vasta reilun vuoden, mutta silti todella isokokoinen, ei silti ylipainoinen. Pentu se silti vielä on. Onko tähän jo myöhäistä puuttua? Voiko taustalla olla, että kissa saattoi alkaa leikkiä käsillä pentuna?Tein varmasti virheen, kun en puuttunut siihen jo silloin. Mitä te paremmat kissa-asiantuntijat sanoisitte tähän ongelmaan?

15

318

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • virikettä

      Sumutinpullo,ja suihkaus siitä,jos ihan hirjakdi rupee.Voi myös nameilla opettaa kisukle temppuja,kangaspallon tuontia,istu tassu,maahan jne...lisää välillä hetkeksi bingispalloja,voi niitä jahdata,ja saalisvietti tulee tyydytettyä.Myös muut esim.kissan leikitys kepit on hyviä siihen.

      • Neuvoakaipaava

        Leikki on tämän kissan valuuttaa, sitä se jaksaisi vaikka kuinka kauan.Kepeistä ei välitä, kissanmintusta ja helisevistä palloista kyllä. Päätin myös avata valoisalla sälekaihtimet vaikka on eka kerros, saa katsella ulos. Ajattelin, että olisiko pitkästynyt? Sairaalta ei vaikuta mitenkään. Eläinlääkäri voi tarkistaa rokotusten yhteydessä ensiviikolla..? Voiko olla joku kipeä kohta ym.?

        Edellinen kissa piti nostelusta ja rapsutteluista, tämä ei... Jos on vain luonne-ero. Muuten kyllä tulee lähelle kokoajan.


      • evirataiel

        lisäys...tietty koira voi olla kipeä,kipuinen.Jolloin hermo pinnassa,eikä siedä kaikkea.


    • kisuttaa

      Meillä 1v3kk leikattu narttukissa toimii aivan samoin kuin aloittajan. Ei erikoisemmin tykkää jos silitän takaselästä, ei tykkää harjauksesta, ei tykkää nyhfätä sylissä ym. On siis luonteeltaan vähän koiramainen sisäkissa. Mutta ymmärtää hyvin kun sanon Ei ja samalla nostan etusormen merkiksi, tilanteisiin, joita ei saa tehdä. Ymmärtää hyvin puhetta ja ei kiipeile kaappien päälle, ei koske kukkiin, verhoihin ym. Nukkuu minun tyynyn lähellä ja kehrää, nuolee joskus pienellä karkealla kielellään muutaman nuolaisun, on aina tarkkailemassa jos teen lattialla jotain. On siis hyvä seuralainen, mutta ei tykkää olla sylissä. Pari kertaa on näykkäissyt kädestä. Eka kerta oli hellyysaggre ja toinen kun harjasin. Otin niskasta kiinni ja sanoin Ei. Sillä on kaulapanta kaulassa, joten saan helposti hallintaani. Niskasta ravistelun jälkeen ei ole enää näykkäissyt, vaan hypää pois, jos ei tykkään.

      • eläkurista

        En pitäis kissalla pantaa, ei kiva kaulassa.Valjaat jos tarvetta ,myös koirille.Henkitorvi litistyy nykäisyistä,ja voi vaurioitua.Ei se sen kummenpi ole kun ihmiselläkään.Ei ole kaula hyvä kohta talutukselle,panta kuristaa.Kokeile vaikka itelle😾


      • kisuttaa

        Panta on niin löysällä, että tulee pään yli.


    • Neuvoakaipaava

      Suihkepulloa en ole vielä uskaltanut käyttää. En tiesä, miten kissa siihen reagoisi, tai toimisiko edes.
      Muutenha kissa on aivan ihana, helpppo ja seurallinen kissa. Joku taisi sanoa jossain, että tällainen käteen kiinni käyminen voisi rauhoittua vielä ajan kanssa.

      Olen nyt koittanut viettää sen kanssa vielä enemmän aikaa kuin ennen, leikittää joka päivä aiva väsyksiin pomppivilla tai kilisevillä palloilla.

      • kevytkuljettaatassuilla

        Pingispallot,kannattaa kokeilla.


    • Neuvoakaipaava

      Pieni lisäys... Täytyy jatkaa tätä keskustelua. Emo on maatianen, mutta isästä ei mitään tietoa(eläinsuojelun kautta).Ei sisaruksia. Kyseessä on siis 15 kuukautta vanha poikakissa, paino ehkä 5 kg. Vanttera, isotassuinen, pitkähäntäinen notkea kissa, korvat todella todella idot, korvissa karvaa ja pienet tupsut. Todella raamikas.Turkki lyhyt mutta tuuhea ja muhkea, karvaa lähtee. Tuuhea vatsakarva. Silmät suuret ja vähän vinot. Katsoin netistä maine coonin luonteen, aivan kuin olisin omastani lukenut. Utelisa, leikkisä, rauhallinen, seurallinen, kiipeilee, todella ketterä. Olisi kova menemään ulos, mutta ei todellakaan voi vahingossakaan päästää! Vähän tietynlainen pöllönkatse. Ja kova syömään! Älykäs, hieman koiramainen. Lötköttää juuri nyt hyllyn päällä, tekee sitä mielellään.

      Olemme jo pitkään epäilleet, että siinä voi olla rotukissaa, eläinääkäri piti mahdollisena. Että nyt olisi hyvät neuvot kalliit...

      Olisin todella kiitollinen, jos saisin kommentin tähän.

    • Neuvoakaipaava

      Ja edelleen lisäys, kasvot muodostumassa selvästi pyöreämmiksi. Leuasta vaikea sanoa, mutta erottuu aivan selvästi, koko ajan selkeämmin. Ja tulee lähelle ihan kokoajan, onneksi meillä on melkein koko ajan joku kotona, koska kaipaa seuraa. Kiintyy omistajiinsa .Kuulemma on ollut todella iso pentu. DNA-testiä on kysytty.

      Jos joku kommentoisi, että onko mahdollista, niin olisin kiitollinen. Todella olisin.

    • neuvoakaipaava

      Jess!
      Pienen käsiin käymisen jälkeen keksin uuden leikin. Se haluaa, että leikitän sitä karvapallolla sängyllä. Se riepotteli sitä oikein olan takaa, sai peitotkin myttyrään. En ole nähnyt sellaista tuolla kissalla vielä. Ehkä tuota se on kaivannut. Sai ihan luvan kanssa raapia, repiä ja purra.

      • neuvoakaipaava

        Toinen jess!
        Ostin sille joululahjaksi sellaisia leluja joissa on minttua ja jotain vielä vahvempaa. Sille piti antaa jo toinen leluista etukäteen, koska kun se haistoi sen lelun niin... Se riepotteli sitä niin, että en ole vielä moista nähnyt. Purukaluston käyttäminen siihen oli täysin sallittua. Kyllä täällä rapisi ja kolisi...


    • kovaIkävä

      Kissoilla, kuten meilläkin, on oma tahto! Minun mielestä saa myös ollakin. Suihkupullolla säikytellään kissoja ihan liikaa, puheen on tepsittävä. Meillä oli kissoja yli 20vee, huomasimme, että noppapelit ja esim. palapelin kokoaminen ei onnistu, jos samassa huoneessa oleskelee kissoja, niinpä niitä ei tehty! Nyt meillä ei ole yhtään kissaa ja vaihtaisin pelit ja nappulat milloin vain, vaikka useampaan kissaan! Asiat tärkeysjärjestykseen!!

      • neuvoakaipaava

        Ei ongelmaa jos vain hyväksyy sen, että kissa siinä palapelin päällä nukkuu. Nykyään voi varovasti siirtää, kun ei tarvitse huomiota koko ajan. Trivialissa kissan suuntaan ei siirretä ym... Ymmärtää parhaiten ääntä jos yrittää noppaa härkkiä, luovuttaa ja käy pitkäkseen. Asiat ovat siis tärkeysjärjestyksessä. Kissa ei vain saa koskaan käydä ihmisen käteen. Nyt tuo ongelma virikkeiden avulla on selvästi vähentynyt, nostamalla yleensä pelien kanssa väistää. Palapeleissä aivan sama, vaikka nukkuisi sen pelin päällä, jos paloja ainakin 1500, niin so! Kyllä siihen mahtuu yksi kissa.


      • hyvääJoulua
        neuvoakaipaava kirjoitti:

        Ei ongelmaa jos vain hyväksyy sen, että kissa siinä palapelin päällä nukkuu. Nykyään voi varovasti siirtää, kun ei tarvitse huomiota koko ajan. Trivialissa kissan suuntaan ei siirretä ym... Ymmärtää parhaiten ääntä jos yrittää noppaa härkkiä, luovuttaa ja käy pitkäkseen. Asiat ovat siis tärkeysjärjestyksessä. Kissa ei vain saa koskaan käydä ihmisen käteen. Nyt tuo ongelma virikkeiden avulla on selvästi vähentynyt, nostamalla yleensä pelien kanssa väistää. Palapeleissä aivan sama, vaikka nukkuisi sen pelin päällä, jos paloja ainakin 1500, niin so! Kyllä siihen mahtuu yksi kissa.

        Ei häiritse meitäkään, mutta jos pala sattuu putoamaan lattialle, mirri nopeasti kuljettaa sen omaan piiloonsa, kaapin alle, tai muualle mistä se sitten menee imuriin jne. Kissa kuitenkin tärkeämpi ja kiva kaveri!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      174
      3184
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2131
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2054
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1905
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe