Pienoismalliautojen kierrätys eli "paalaus"

pikkuautot.romutukseen

Voikohan metalliset pienoismalliautot laittaa metallinkeräykseen sellaisenaan vai pitäisikö ne purkaa osiksi, metallit ja muovit erikseen? Vai onko niiden metalliseos sellainen joka ei kelpaa metallinkeräykseen? Entä muoviosat ja renkaat jotka lienevät jotain kumia?
Entä resiinimallit, muovinkeräykseen vai sekajätteisiin?

Muutama malli joita olen yrittänyt jo vuosia kaupitella siellä sun täällä mutteivät käy kaupaksi ja pari vaurioitunuttakin mallia, tila loppuu kesken joten jotain pitäisi tehdä. Irtoavia pikkuosia sisältävät mallit eivät sovellu lasten leluiksikaan joten niitä ei voi sellaiseenkaan tarkoitukseen oikein lahjoittaa.

1

90

Vastaukset

  • Olen kuullut että pienoisautojen korirakenteiden metalliseokset ovat jotain erikoisempaa laatua mihin ei kuulemma hitsauskaan onnistu. Tämän vuoksi mietin voiko niitä laittaa metallinkeräykseenkään.
    Joissain malleissa on kankaan näköiseksi flokattuja muoviosia (sisustuksen verhoilupaneelit, lattiamatot), jollain tavalla pehmennettyjä muoviosia (istuimet), fotoetsattuja metalliosia (merkit,logot), renkaiden kumimaiset materiaalit, jne. eksoottisempia materiaaleja, kuinka tarkkaan malli pitäisi purkaa jos haluaisi kierrättää sen ns. oikein eikä vaan heittämällä roskiin koko paskan?

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.