Svenäsintien dumppauspaikka

Lexmorjens

Loviisan kaupingin julkaiseman tiedotteen mukaan Loviisan Satama Oy ja Loviisan Satamakiinteistö Oy rakentaa yhteistyössä kaupungin kanssa meluvallin alueelle. Meluvallin takia läpikulku Svenäsintietä päättyy kokonaan (vihreä ruksi kartalla). Työt alkavat maanantaina 3.12.2018. Loviisan kaupunki pahoittelee työn aiheuttamaa tilapäisesti haittaa.

Tiedotteessa olevaa tussilla tuherrettua karttaa tarkastelemalla voi todeta, että koko meluvalli on laiton viritys, koska Valkon kolmion asemakaavassa on Valkon rakennuspaikka merkitty merkinnällä EV, joka tarkoittaa suojaviheraluetta. Siten ko. alueen metsääkään ei saa kaataa.

Meluvallin rakennusmateriaalina on tarkoitus käyttää telakan rakentamisen tuloksena syntynyttä epäpuhdasta maa-ainesta, joka dumpataan Svenädintien varteen. Koko homma ei edes kuulu kaupungille.

54

454

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Raatihuoneenetunoja

      Epäpuhtaiden maa-ainesten käsittely kuuluu todennäköisimmin Suomenlahden Telakka Oy:lle tai sen tytäryhtiölle Valkon Halli Oy:lle. Asia selviää ELY:n ympäristöluvasta. Joku vastuu saastuneista maa-aineksista saattaa olla myös Loviisan Satamakiinteistö Oy:llä. Ongelmana on se, että kaikki yhtiöt ovat taloudellisesti morjens? Siispä apuun rientää Loviisan kaupunki tai pikemminkin sen veronmaksajat. Kehitetään kaavan määräyksestä välittämättä suunnitelma meluvallista, johon saastuneita maa-aineksia voidaan läjittää? Suunnitelma saattaa olla liian hieno nimitys, koska sellaista (ainakaan asianmukaista) tuskin on edes olemassa? Onko kaupunki taas ajautunut törmäyskurssille Suomen lain kanssa?

    • Viranhaltijaetunojassa

      Toden totta Valkon kolmion asemakaavassa ei ole merkintää alueelle rakennettavasta meluesteestä. Kaavassa pitäisi olla merkintä, joka osoittaa esteen likimääräisen sijainnin ja lukuarvo sen lukumääräisesti korkeusasemasta. Siitä huolimatta rakennus- ja ympäristölautakunnan pöytäkirjan 4.10.2018 liitteenä on ilmoitus viranhaltijapäätöksestä 434-409-1-207 jolla on hyväksytty Svenäsintien meluvallin rakentaminen. Kuinka tämä on mahdollista? Lieneekö viranhaltija noudattanut sitä kuuluisaa tahtotilaa?

    • Hallintorumbaisee

      Tiheä metsä suojaa paremmin sataman aiheuttamalta melulta ja hiilipölyltä. Ilman meluvallia on pärjätty koko sataman historian ajan. Meluvallia eivät Valkon asukkaat halua, mutta se kuitenkin väkisin ja ihan piruuttaan sinne rakennetaan. Metsän kaataminen ja vallin rakentaminen laskevat alueen kiinteistöjen arvoa. Siitä ja koko Valkosta p...kat välittävät kaupungin keskustan tuntumassa majailevat.

    • Huvudsak

      Pääasia, että Kuhlefeltin kadulla ja Laivurinkujalla pysyy maisema fiininä ja viihtyisänä.

    • Villiämenoa

      Lehdet kertoivat, että meluvallin rakennustyömaalla on tapahtunut vakava onnettomuus kun jätemaata tuonut kuorma-auto kaatui. Loviisan kaupunki lienee vastuussa työturvallisuudesta? Onko kaupunki huolehtinut työturvallisuuslain 23.8.2002/738 tarkoittamista työnantajan yleisistä huolehtimisvelvoitteistaan? Kuinka
      esimerkiksi maaperän vakaus on selvitetty, että se kestää käytettävien työkoneiden painon?

      Mikäli jätemaan läjittäminen on kaavamääräysten vastainen toimenpide, kuten ainakin Valkon kolmion asemakaavan perusteella näyttää, niin siitä ovat vastuussa hallintosäännössä määrätyt valvontavelvolliset.

    • Mahtavasuoritus

      Lieneekö älytön meluvalli juuri nimitetyn projektinjohtopäällikön ensimmäinen projekti?

    • jessjokinen

      Nii, onko hulevesiputkimiehen aikaansaannos? Älyttömin projekti tällä vuosituhannella! Siis ei mitään järkee! Ongelmajätekasan takia haitata ihmisten elämistä ja liikkumista!

      • Skattebetalarebetalar

        Meluvalli on jatkumo hulevesiputkelle. Kaupunki maksoi hulevesiputken, joka olisi kuulunut telakan maksettavaksi. Osallistuuko kaupunki myös meluvallin rahoittamiseen? Todennäköisesti. Mikäli valliin käytetään telakan rakentamisesta syntyneitä epäpuhtaita maa-aineksia, niin silloin kyse saattaa mahdollisesti olla yritystuesta?


    • entläkkiseppä

      Jääkö kaupungin siirtoviemäri penkan alle? Se on betoniputkista tehty 60 luvulla. Tänä päivänä melko haperoa tavaraa, keskustassa jo uusittu pätkiä. Penkan painosta menee littanaksi, joten sujutus ei onnistu. Uuden putkilinjan vetäminen on helvetin kallista, ja sen maksaa Loviisan Vesi, eli me!

    • entläkkiseppä

      Maalataan lisää! Penkan painon takia betoniputki hajoaa tai siirtyy. Silloin on Svenäsin pumppaamosta pumpattava paska suoraan mereen kunnes kuljetuksen saa järjestettyä. Koko se puoli vuotta mitä uuden putken rakentaminen kestää, on ajettava viidellä imuautolla jätteen puhdistamolle yötä päivää. Senkin vesilaitos maksaa! Vielä on ajettava Köpbakkan kautta missä kapean tien takia ei voida kohdata, eli odotetaan seuraavaa autoa. Pitäisikö jonkun huutaa homma seis, kunnes tutkitaan?

    • Kysynvaanjaihmettelen

      Koko meluvallin rakentamisessa ja Svenäsintien sulkemisesta ei ole järjen häivää. Tyypillinen teknisen keskuksen hallinnoima hanke, joten siinä ei sinänsä ole mitään uutta. Se on kokonaan eri asia, että mistä tahtotila meluvallin rakentamiseen ja tien sulkemiseen todellisuudessa oikein tuli?
      Pelon ilmapiiri takaa sen, että viranhaltijat noudattavat näitä tahtotiloja?

    • Karinkaveri

      Onko meillä oikeus kysyä, kuka tämän suden aloitti, ja kuka hyväksyi? Voiko Loviisan satama siirtää ongelmajätettä ilman lupaa kaupungin alueelle? Tehdä valtavaa haittaa alueen asukkaille lupaa kysymättä. Onko kenellekään annettu mahdollisuus valittaa asiasta, onhan asemakaavaa häpäisevä toimenpide!

    • Lexmorjens

      Epäpuhtaan maa-aineksen läjitys asemakaavassa merkinnällä EV osoitetulle suojaviheralueelle ei vaikuta lain mukaiselta menettelyltä. Tulisi myös selvittää luvan antaneen rakennustatarkastajan virkatoimien asian- ja lain mukaisuus.

    • entläkkiseppä

      Hyvä, kävi Arto lukemassa ja pisti faceen. Siirtoviemärin urakan voitti ruotsalainen Nya Asvalt. Käytti aliurakoitsijana H. Kullberg &CO . Kesällä 1967 rakensivat linjan Svenäs - Vårdö. Putkilinja on betonista, kokoa jotain 500 milliä. Putkilinja myötäilee tietä, koska rautatie rajoitti kaivuualueen.
      Ammattilaiset tietävät betoniputken ikää viemärinä. Hankala paikka korjata.

    • Tacktilläsäfpochkompisar

      Svenäsintien sulkeminen meluvallin nysällä on vain pelkkää kiusantekoa ja taas todiste huonosta ja hallintotavasta. Valko on ärkoopeelle ja sen marionetti-viranhaltijoille vain pelkkä favela.

    • Halookilpailuvirasto

      Satamajohtaja Vepsäläinen paljasti Lovarissa, että maa-aines on peräisin Valkon Halli Oy:n rakennusprojektista satamasta. Siten kyse on mitä ilmeisimmin myös yritystuesta, koska kaupunki vie pois Halli Oy:n vastuulle kuuluvia epäpuhtaita maa-aineksia.

    • aamukahvilla

      Nesteellä kuulin että homma keskeytetään ja rojektipäällikkö saa nuhteita.

    • Varsågod

      Svenäsintielle ilmestynyt törkyläjä kaunistaa satamapiällysmiehen mielestä maisemaa. Se piti kipata tielle, kun maankaatopaikalle saa viedä vain puhtaita maa-aineksia.

      Läjä on kaupungin ja satamayhtiön yhteinen joululahja Valkon asukkaille.

    • våivittu

      Siis tää on totta, käykää katsomassa! Ei se ole mikään meluvalli, vaan jumalaton kasa jätemaata että saatiin Svenäsintie poikki. Huhujen mukaan on Korpin määräämä, olisi kiva tietää todellisuus. Kuka on vastuussa toimenpiteestä? Vepsäläinen puolustaa hanketta, mutta ei ole tilaajaa. Homma on kuulema seis, ja tutkitaan asiaa. Ehkä jätekasa vielä poistetaan.

    • Tacktilläsäfpee

      Kuten Lovarin Facessa on kerrottu, niin hallinnossa esiintyy kielirasismia. Svenäsintien läjä on osoitus siitä, koska Valkossa asuu pääosin suomenkielisiä. Ei tulisi kuuloonkaan, että RKP:n tukialueilla suljettaisiin yleinen tie moisella jätekasalla.

    • LovIsaGarbage

      Svenäsintielle kipatussa törkyläjässä on kyse pelkästä kiusanteosta. Näin käy kun "valitatte"......

      • jokeripokeripoks

        Onks tää nyt viimeinen yritys tehdä kiusaa ja saada jonkinlaista lume tyydytystä? Tai vastaan itse omaan kysymykseeni, ei ole viimeinen kerta. Paskan suoltaminen jatkuu vuodesta toiseen tän sontaläjän toimesta.

        Sitten kun ei muuta keksitä ja muut jutut todettu valheiksi, vedetään esiin vanha kunnon "kielirasismikortti". Pitäiskö ensin kysyä mitä mieltä me valkon suomenkieliset ollaan asiasta?


      • jokeripokeripoks

        Vedän sanani takaisin, et ole sontaläjä. Sä et ole mitään...


      • Läjänsalaisuus
        jokeripokeripoks kirjoitti:

        Vedän sanani takaisin, et ole sontaläjä. Sä et ole mitään...

        Ottipa Svenäsintien sontaläjä koville kun noin poksahti. Läjälle ja tien sulkemiselle on mahdotonta keksiä järkevää selitystä. Ehkäpä yksi on se kun johtava virkamies julisti lehdessä, että kaupunki vie telakan rakennustyöstä syntyneen maa-aineksen pois? Siispä kipataan tavaraa vaikka tielle valkolaisten iloksi ja ojennukseksi. Kerro sinä jokeripöks suuressa viisaudessasi, että mikä on läjän tarkoitus?


      • jokeripokeripoks
        Läjänsalaisuus kirjoitti:

        Ottipa Svenäsintien sontaläjä koville kun noin poksahti. Läjälle ja tien sulkemiselle on mahdotonta keksiä järkevää selitystä. Ehkäpä yksi on se kun johtava virkamies julisti lehdessä, että kaupunki vie telakan rakennustyöstä syntyneen maa-aineksen pois? Siispä kipataan tavaraa vaikka tielle valkolaisten iloksi ja ojennukseksi. Kerro sinä jokeripöks suuressa viisaudessasi, että mikä on läjän tarkoitus?

        Myönnän hieman provosoituneeni raskaan työviikon jälkeen väsyneenä. Mun pointti oli ainoastaan se että älä puhu muiden suulla mitä mieltä kukakin on. Sulla on jo vuosia jatkunut virkamies ajojahti käynnissä ja se on ihan ok jos se on sun juttu.

        "läjän" tarkoitus on olla meluvalli ja kunhan maisemointi saadaan valmiiksi istuu kyllä ympäristöön täysin.


      • Näinonmarjat
        jokeripokeripoks kirjoitti:

        Myönnän hieman provosoituneeni raskaan työviikon jälkeen väsyneenä. Mun pointti oli ainoastaan se että älä puhu muiden suulla mitä mieltä kukakin on. Sulla on jo vuosia jatkunut virkamies ajojahti käynnissä ja se on ihan ok jos se on sun juttu.

        "läjän" tarkoitus on olla meluvalli ja kunhan maisemointi saadaan valmiiksi istuu kyllä ympäristöön täysin.

        Läjä ei paljon melua estä ja pölyämiseen se ei auta. Valli estää Svenäsintien käytön kevyen liikenteen väylänä. Eihän se läjä sinua haittaa jos et itse tietä käytä ja asu sen varrella. Valkon asukkaat eivät ole vallia vaatineet.

        Valkon urheilukentän kunnossapidon lopettaminen on myös osoitus alueen syrjinnästä ja jopa kielirasismista.


    • LovIsaLie

      Kaupungin strategia 2017 - 2022

      Panostamme hyvinvointia tukevaan turvalliseen ympäristöön ja huolehdimme kaupungin viihtyisästä yleisilmeestä.

    • japaranee

      Euroopan paras pikkukaupunki!

    • heitin

      Kaupungissa on vaaleilla valittu tarkastuslautakunta. Voiko pyytää lautakuntaa selvittämään kenen aloitteesta tämä susi on lähtenyt liikkeelle? Tässä "meluvallissa" ei ole mitään järkeä, paskan siirtoa paikasta toiseen ja haitantekoa asukkaille. Kuka nostaa käden, Korppi vai Vepsäläinen?

      • Lumimiesloviisa18

        No käypä pyytämässä.


      • Ojdå

        Valliin käytetyssä maa-aineksessa on epäpuhtauksia. Siten sitä ei saa kipata edes Loviisan maakaatopaikalle, jonne saa lupaehtojen mukaan viedä vain puhtaita maa-aineksia. Yleinen tie ei ole
        maakaatopaikka.

        Veikkaan, että käsi nousee pystyyn myös raatihuoneella.


      • Bisneskaveri
        Lumimiesloviisa18 kirjoitti:

        No käypä pyytämässä.

        Ainakin toinen on lumimies jetin kaveri tai vähintään tilaaja.


      • Anonyymi
        Ojdå kirjoitti:

        Valliin käytetyssä maa-aineksessa on epäpuhtauksia. Siten sitä ei saa kipata edes Loviisan maakaatopaikalle, jonne saa lupaehtojen mukaan viedä vain puhtaita maa-aineksia. Yleinen tie ei ole
        maakaatopaikka.

        Veikkaan, että käsi nousee pystyyn myös raatihuoneella.

        Ei kasva vieläkään edes rikkaruoho


    • mätähomma

      Kävin tänään katsomassa meluvallia mistä puhutaan. Eihän se ole mikään meluvalli, vaan kasa maata millä estetään ihmisten liikkumista. Jos asuisin alueella, en hyväksyisi tätä haitantekoa. Selvittäisin mihin instanssiin voisin valittaa ja vaatisin kasan siirtoa. Ottaisin yhteyttä valtakunnan mediaan että kansalaiset näkisi mitä pelleilyä täällä harrastetaan.

    • TarinaMuuttuuMatkalla

      Rakennusjätteitä on kuulemma poistettu vallista. Miten se on mahdollista kun alkuun väitettiin että ei siellä mitään roinaa ole.
      Tarinankertojien kaupunki.

      • Lumimiesloviisa18

        hymynaama sulle tarinankertoja...


      • Ecologicaltruth
        Lumimiesloviisa18 kirjoitti:

        hymynaama sulle tarinankertoja...

        Hienoa, että kannustat hymynaamalla linnan kunnostuksen keskittyvää johtajaa joka on melkoinen tarinankertoja. Satamasta riittäisi kaupungin spesifikaation mukaan puhdasta neitseellistä maa-ainesta myös pitkään tulvavalliin ettei colonel chateau kastu tulvan koittaessa. Näin johtaja voisi näyttää esimerkkiä kuinka hyvällä talkoohengellä autettaisiin telakka ja saataisiin läjät pois satamasta.
        Samaa tavaraa voitaisiin ajaa myös tulvavalliin Kuningattaren rantaan. Maa-aineksen kierrätys toimisi myös ekologisten asuntomessujen mainoksena. Kasasta pilkottavat jätteet poimittaisiin pois käsipelillä kuin kedon kukat. Se järjestyisi esimerkiksi talkoilla jossa tarjottaisiin skumppaa ja pikkupurtavaa valmistettuna linnan hovimestarin tapaan.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Tätä asiantuntija lausuntoa jo odoteltiinkin. Kiitos!


      • Anonyymi

        Kyseessä on Loviisan Satama Oy:n ja Satamakiinteistö Oy:n toiminnasta aiheutunut ongelma. Siihen ei pidä sotkea Loviisan kaupunkia (veronmaksajia).


      • Anonyymi

        Sataman vaikutusalueella sijaitsee kymmeniä rakennuksia ja niiden lunastaminen maksaisi miljoonia. Lunastamisesta aiheutuvat kulut kuuluisivat Satamakiinteistö Oy:n maksettavaksi, joka on jo nyt taloudellisesti morjens. Hyödyttömäksi osoittautuneen törkymaasta läjitetyn meluvallin kustansi kaupunki.

        Satamasta saadut osingot 40 000 euroa ovat sijoitettiin pääomaan
        verrattuna ja muutenkin merkityksettömiä. Kaupungin ei pitäisi sijoittaa sataamaan liittyviin touhuihin enää euroakaan. Kuinka monta kymmentä miljoonaa sinne on vuosien saatossa jo sijoitettu?

        Satama oli aikanaan merkittävä työllistäjä mutta ei enää ja aika on ajanut sen ohi.


    • Anonyymi

      Nii, ja asiantuntija asuu hoitokodissa ja ei ole tietoa että hiiltä ei ole kuskattu Lahteen kahteenkymmeneen vuoteen.

      • Anonyymi

        Olen tietoinen, mutta pistin piruuttani Lahden malliesimerkiksi hölmöilystä.


    • Anonyymi

      Hiilen kuskaus Lahteen ei olisi haitannut ketään jos lupaehtoja olisi tarkoin noudatettu. Käräjäoikeuden päätöksen mukaan hiilen varastoinnissa ja kuljetuksissa rikottiin lupaehtoja ja hiilipölyä oli levinnyt naapuruston ja sataman ulkopuolelle.

      Lahti Energia Oy kuljetti ja varastoi hiiltä Loviisan satamassa vuosina 1989-2014, joten siitä ei ole kulunut 20 vuotta.

    • Anonyymi

      Svenäsintien varrella lähellä tielle kipattua törkykasaa on taas meneillään veronmaksajien varojen tuhlausoperaatio, joka jotenkin liittynee mielettömän ja täysin tarpeettoman osayleiskaavan laadintaan? Paikalla on pyörinyt ja maata porannut kaupungin tilaamat Rambollin konsultit. Turhasta touhusta on tiedossa yli 50 000 euron lasku.

      • Anonyymi

        Joku ehkä kaupungin gubbe selitteli jollekin tienvarressa että touhu oliski satamakiinteistön hommia. Sitten ne ei enää ymmärrä että satamakiinteistön alue päättyy panssariaitaan eikä sillä ole asiaa aidan toiselle puolelle. Mitä helkuttia se maan poraaminen oikein meinaa ja kuka sen oikeasti maksaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joku ehkä kaupungin gubbe selitteli jollekin tienvarressa että touhu oliski satamakiinteistön hommia. Sitten ne ei enää ymmärrä että satamakiinteistön alue päättyy panssariaitaan eikä sillä ole asiaa aidan toiselle puolelle. Mitä helkuttia se maan poraaminen oikein meinaa ja kuka sen oikeasti maksaa?

        Tyhjän porausta koordinoidaan tuhlaajapojan omistajaohjauksella?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joku ehkä kaupungin gubbe selitteli jollekin tienvarressa että touhu oliski satamakiinteistön hommia. Sitten ne ei enää ymmärrä että satamakiinteistön alue päättyy panssariaitaan eikä sillä ole asiaa aidan toiselle puolelle. Mitä helkuttia se maan poraaminen oikein meinaa ja kuka sen oikeasti maksaa?

        Lasku lankeaa loppujen lopuksi veronmaksajille. Tuhlaajavirkamiehet pitävät siitä huolen teettämällä turhaa työtä ja ruokkimalla näin alijäämää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lasku lankeaa loppujen lopuksi veronmaksajille. Tuhlaajavirkamiehet pitävät siitä huolen teettämällä turhaa työtä ja ruokkimalla näin alijäämää.

        Hyvin maisemoitu, kasvaa pujoa, joka aiheuttaa allergioita ja on hävitettävä kasvi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvin maisemoitu, kasvaa pujoa, joka aiheuttaa allergioita ja on hävitettävä kasvi.

        Törkeää. Me ollaan kotona allergisia kissoile ja koirille. Mun mielestä sairaita ei kuulla tarpeeksi ja meiltä pitäisi kysyä saako tänne muuttaa kotieläinten kanssa. Niiden paikka on luonnossa eikä narun päässä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvin maisemoitu, kasvaa pujoa, joka aiheuttaa allergioita ja on hävitettävä kasvi.

        Kaupunki istuttanut pujot tarjkoituksella? Niillä on kaikki tiedot asukkaiden sairauksista terveyskeskuksesta. 1 1. Ne keksii keinot jos ei tanssi pillin mukaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaupunki istuttanut pujot tarjkoituksella? Niillä on kaikki tiedot asukkaiden sairauksista terveyskeskuksesta. 1 1. Ne keksii keinot jos ei tanssi pillin mukaan.

        Uudet foliot pipossa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uudet foliot pipossa?

        Ordförande on esiintynyt julkisuudessa kruunu päässä. Onko kruunu vuorattu foliolla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ordförande on esiintynyt julkisuudessa kruunu päässä. Onko kruunu vuorattu foliolla?

        Sen esiintymisestä ja juttujen tasosta päätelen foliota on käytetty kruunussa ja paljon.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      3791
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      593
      3585
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3522
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      53
      2209
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2201
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      321
      1957
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      123
      1937
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      180
      1728
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      27
      1403
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1342
    Aihe