Svenäsintien dumppauspaikka

Lexmorjens

Loviisan kaupingin julkaiseman tiedotteen mukaan Loviisan Satama Oy ja Loviisan Satamakiinteistö Oy rakentaa yhteistyössä kaupungin kanssa meluvallin alueelle. Meluvallin takia läpikulku Svenäsintietä päättyy kokonaan (vihreä ruksi kartalla). Työt alkavat maanantaina 3.12.2018. Loviisan kaupunki pahoittelee työn aiheuttamaa tilapäisesti haittaa.

Tiedotteessa olevaa tussilla tuherrettua karttaa tarkastelemalla voi todeta, että koko meluvalli on laiton viritys, koska Valkon kolmion asemakaavassa on Valkon rakennuspaikka merkitty merkinnällä EV, joka tarkoittaa suojaviheraluetta. Siten ko. alueen metsääkään ei saa kaataa.

Meluvallin rakennusmateriaalina on tarkoitus käyttää telakan rakentamisen tuloksena syntynyttä epäpuhdasta maa-ainesta, joka dumpataan Svenädintien varteen. Koko homma ei edes kuulu kaupungille.

48

404

  Vastaukset

  • Epäpuhtaiden maa-ainesten käsittely kuuluu todennäköisimmin Suomenlahden Telakka Oy:lle tai sen tytäryhtiölle Valkon Halli Oy:lle. Asia selviää ELY:n ympäristöluvasta. Joku vastuu saastuneista maa-aineksista saattaa olla myös Loviisan Satamakiinteistö Oy:llä. Ongelmana on se, että kaikki yhtiöt ovat taloudellisesti morjens? Siispä apuun rientää Loviisan kaupunki tai pikemminkin sen veronmaksajat. Kehitetään kaavan määräyksestä välittämättä suunnitelma meluvallista, johon saastuneita maa-aineksia voidaan läjittää? Suunnitelma saattaa olla liian hieno nimitys, koska sellaista (ainakaan asianmukaista) tuskin on edes olemassa? Onko kaupunki taas ajautunut törmäyskurssille Suomen lain kanssa?

  • Toden totta Valkon kolmion asemakaavassa ei ole merkintää alueelle rakennettavasta meluesteestä. Kaavassa pitäisi olla merkintä, joka osoittaa esteen likimääräisen sijainnin ja lukuarvo sen lukumääräisesti korkeusasemasta. Siitä huolimatta rakennus- ja ympäristölautakunnan pöytäkirjan 4.10.2018 liitteenä on ilmoitus viranhaltijapäätöksestä 434-409-1-207 jolla on hyväksytty Svenäsintien meluvallin rakentaminen. Kuinka tämä on mahdollista? Lieneekö viranhaltija noudattanut sitä kuuluisaa tahtotilaa?

  • Tiheä metsä suojaa paremmin sataman aiheuttamalta melulta ja hiilipölyltä. Ilman meluvallia on pärjätty koko sataman historian ajan. Meluvallia eivät Valkon asukkaat halua, mutta se kuitenkin väkisin ja ihan piruuttaan sinne rakennetaan. Metsän kaataminen ja vallin rakentaminen laskevat alueen kiinteistöjen arvoa. Siitä ja koko Valkosta p...kat välittävät kaupungin keskustan tuntumassa majailevat.

  • Pääasia, että Kuhlefeltin kadulla ja Laivurinkujalla pysyy maisema fiininä ja viihtyisänä.

  • Lehdet kertoivat, että meluvallin rakennustyömaalla on tapahtunut vakava onnettomuus kun jätemaata tuonut kuorma-auto kaatui. Loviisan kaupunki lienee vastuussa työturvallisuudesta? Onko kaupunki huolehtinut työturvallisuuslain 23.8.2002/738 tarkoittamista työnantajan yleisistä huolehtimisvelvoitteistaan? Kuinka
   esimerkiksi maaperän vakaus on selvitetty, että se kestää käytettävien työkoneiden painon?

   Mikäli jätemaan läjittäminen on kaavamääräysten vastainen toimenpide, kuten ainakin Valkon kolmion asemakaavan perusteella näyttää, niin siitä ovat vastuussa hallintosäännössä määrätyt valvontavelvolliset.

  • Lieneekö älytön meluvalli juuri nimitetyn projektinjohtopäällikön ensimmäinen projekti?

  • Nii, onko hulevesiputkimiehen aikaansaannos? Älyttömin projekti tällä vuosituhannella! Siis ei mitään järkee! Ongelmajätekasan takia haitata ihmisten elämistä ja liikkumista!

   • Meluvalli on jatkumo hulevesiputkelle. Kaupunki maksoi hulevesiputken, joka olisi kuulunut telakan maksettavaksi. Osallistuuko kaupunki myös meluvallin rahoittamiseen? Todennäköisesti. Mikäli valliin käytetään telakan rakentamisesta syntyneitä epäpuhtaita maa-aineksia, niin silloin kyse saattaa mahdollisesti olla yritystuesta?


  • Jääkö kaupungin siirtoviemäri penkan alle? Se on betoniputkista tehty 60 luvulla. Tänä päivänä melko haperoa tavaraa, keskustassa jo uusittu pätkiä. Penkan painosta menee littanaksi, joten sujutus ei onnistu. Uuden putkilinjan vetäminen on helvetin kallista, ja sen maksaa Loviisan Vesi, eli me!

  • Maalataan lisää! Penkan painon takia betoniputki hajoaa tai siirtyy. Silloin on Svenäsin pumppaamosta pumpattava paska suoraan mereen kunnes kuljetuksen saa järjestettyä. Koko se puoli vuotta mitä uuden putken rakentaminen kestää, on ajettava viidellä imuautolla jätteen puhdistamolle yötä päivää. Senkin vesilaitos maksaa! Vielä on ajettava Köpbakkan kautta missä kapean tien takia ei voida kohdata, eli odotetaan seuraavaa autoa. Pitäisikö jonkun huutaa homma seis, kunnes tutkitaan?

  • Koko meluvallin rakentamisessa ja Svenäsintien sulkemisesta ei ole järjen häivää. Tyypillinen teknisen keskuksen hallinnoima hanke, joten siinä ei sinänsä ole mitään uutta. Se on kokonaan eri asia, että mistä tahtotila meluvallin rakentamiseen ja tien sulkemiseen todellisuudessa oikein tuli?
   Pelon ilmapiiri takaa sen, että viranhaltijat noudattavat näitä tahtotiloja?

  • Onko meillä oikeus kysyä, kuka tämän suden aloitti, ja kuka hyväksyi? Voiko Loviisan satama siirtää ongelmajätettä ilman lupaa kaupungin alueelle? Tehdä valtavaa haittaa alueen asukkaille lupaa kysymättä. Onko kenellekään annettu mahdollisuus valittaa asiasta, onhan asemakaavaa häpäisevä toimenpide!

  • Epäpuhtaan maa-aineksen läjitys asemakaavassa merkinnällä EV osoitetulle suojaviheralueelle ei vaikuta lain mukaiselta menettelyltä. Tulisi myös selvittää luvan antaneen rakennustatarkastajan virkatoimien asian- ja lain mukaisuus.

  • Hyvä, kävi Arto lukemassa ja pisti faceen. Siirtoviemärin urakan voitti ruotsalainen Nya Asvalt. Käytti aliurakoitsijana H. Kullberg &CO . Kesällä 1967 rakensivat linjan Svenäs - Vårdö. Putkilinja on betonista, kokoa jotain 500 milliä. Putkilinja myötäilee tietä, koska rautatie rajoitti kaivuualueen.
   Ammattilaiset tietävät betoniputken ikää viemärinä. Hankala paikka korjata.

  • Svenäsintien sulkeminen meluvallin nysällä on vain pelkkää kiusantekoa ja taas todiste huonosta ja hallintotavasta. Valko on ärkoopeelle ja sen marionetti-viranhaltijoille vain pelkkä favela.

  • Satamajohtaja Vepsäläinen paljasti Lovarissa, että maa-aines on peräisin Valkon Halli Oy:n rakennusprojektista satamasta. Siten kyse on mitä ilmeisimmin myös yritystuesta, koska kaupunki vie pois Halli Oy:n vastuulle kuuluvia epäpuhtaita maa-aineksia.

  • Nesteellä kuulin että homma keskeytetään ja rojektipäällikkö saa nuhteita.

  • Svenäsintielle ilmestynyt törkyläjä kaunistaa satamapiällysmiehen mielestä maisemaa. Se piti kipata tielle, kun maankaatopaikalle saa viedä vain puhtaita maa-aineksia.

   Läjä on kaupungin ja satamayhtiön yhteinen joululahja Valkon asukkaille.

  • Siis tää on totta, käykää katsomassa! Ei se ole mikään meluvalli, vaan jumalaton kasa jätemaata että saatiin Svenäsintie poikki. Huhujen mukaan on Korpin määräämä, olisi kiva tietää todellisuus. Kuka on vastuussa toimenpiteestä? Vepsäläinen puolustaa hanketta, mutta ei ole tilaajaa. Homma on kuulema seis, ja tutkitaan asiaa. Ehkä jätekasa vielä poistetaan.

  • Kuten Lovarin Facessa on kerrottu, niin hallinnossa esiintyy kielirasismia. Svenäsintien läjä on osoitus siitä, koska Valkossa asuu pääosin suomenkielisiä. Ei tulisi kuuloonkaan, että RKP:n tukialueilla suljettaisiin yleinen tie moisella jätekasalla.

  • Svenäsintielle kipatussa törkyläjässä on kyse pelkästä kiusanteosta. Näin käy kun "valitatte"......

   • Onks tää nyt viimeinen yritys tehdä kiusaa ja saada jonkinlaista lume tyydytystä? Tai vastaan itse omaan kysymykseeni, ei ole viimeinen kerta. Paskan suoltaminen jatkuu vuodesta toiseen tän sontaläjän toimesta.

    Sitten kun ei muuta keksitä ja muut jutut todettu valheiksi, vedetään esiin vanha kunnon "kielirasismikortti". Pitäiskö ensin kysyä mitä mieltä me valkon suomenkieliset ollaan asiasta?


   • Vedän sanani takaisin, et ole sontaläjä. Sä et ole mitään...


   • jokeripokeripoks kirjoitti:

    Vedän sanani takaisin, et ole sontaläjä. Sä et ole mitään...

    Ottipa Svenäsintien sontaläjä koville kun noin poksahti. Läjälle ja tien sulkemiselle on mahdotonta keksiä järkevää selitystä. Ehkäpä yksi on se kun johtava virkamies julisti lehdessä, että kaupunki vie telakan rakennustyöstä syntyneen maa-aineksen pois? Siispä kipataan tavaraa vaikka tielle valkolaisten iloksi ja ojennukseksi. Kerro sinä jokeripöks suuressa viisaudessasi, että mikä on läjän tarkoitus?


   • Läjänsalaisuus kirjoitti:

    Ottipa Svenäsintien sontaläjä koville kun noin poksahti. Läjälle ja tien sulkemiselle on mahdotonta keksiä järkevää selitystä. Ehkäpä yksi on se kun johtava virkamies julisti lehdessä, että kaupunki vie telakan rakennustyöstä syntyneen maa-aineksen pois? Siispä kipataan tavaraa vaikka tielle valkolaisten iloksi ja ojennukseksi. Kerro sinä jokeripöks suuressa viisaudessasi, että mikä on läjän tarkoitus?

    Myönnän hieman provosoituneeni raskaan työviikon jälkeen väsyneenä. Mun pointti oli ainoastaan se että älä puhu muiden suulla mitä mieltä kukakin on. Sulla on jo vuosia jatkunut virkamies ajojahti käynnissä ja se on ihan ok jos se on sun juttu.

    "läjän" tarkoitus on olla meluvalli ja kunhan maisemointi saadaan valmiiksi istuu kyllä ympäristöön täysin.


   • jokeripokeripoks kirjoitti:

    Myönnän hieman provosoituneeni raskaan työviikon jälkeen väsyneenä. Mun pointti oli ainoastaan se että älä puhu muiden suulla mitä mieltä kukakin on. Sulla on jo vuosia jatkunut virkamies ajojahti käynnissä ja se on ihan ok jos se on sun juttu.

    "läjän" tarkoitus on olla meluvalli ja kunhan maisemointi saadaan valmiiksi istuu kyllä ympäristöön täysin.

    Läjä ei paljon melua estä ja pölyämiseen se ei auta. Valli estää Svenäsintien käytön kevyen liikenteen väylänä. Eihän se läjä sinua haittaa jos et itse tietä käytä ja asu sen varrella. Valkon asukkaat eivät ole vallia vaatineet.

    Valkon urheilukentän kunnossapidon lopettaminen on myös osoitus alueen syrjinnästä ja jopa kielirasismista.


  • Kaupungin strategia 2017 - 2022

   Panostamme hyvinvointia tukevaan turvalliseen ympäristöön ja huolehdimme kaupungin viihtyisästä yleisilmeestä.

  • Euroopan paras pikkukaupunki!

  • Kaupungissa on vaaleilla valittu tarkastuslautakunta. Voiko pyytää lautakuntaa selvittämään kenen aloitteesta tämä susi on lähtenyt liikkeelle? Tässä "meluvallissa" ei ole mitään järkeä, paskan siirtoa paikasta toiseen ja haitantekoa asukkaille. Kuka nostaa käden, Korppi vai Vepsäläinen?

   • No käypä pyytämässä.


   • Valliin käytetyssä maa-aineksessa on epäpuhtauksia. Siten sitä ei saa kipata edes Loviisan maakaatopaikalle, jonne saa lupaehtojen mukaan viedä vain puhtaita maa-aineksia. Yleinen tie ei ole
    maakaatopaikka.

    Veikkaan, että käsi nousee pystyyn myös raatihuoneella.


   • Lumimiesloviisa18 kirjoitti:

    No käypä pyytämässä.

    Ainakin toinen on lumimies jetin kaveri tai vähintään tilaaja.


   • Ojdå kirjoitti:

    Valliin käytetyssä maa-aineksessa on epäpuhtauksia. Siten sitä ei saa kipata edes Loviisan maakaatopaikalle, jonne saa lupaehtojen mukaan viedä vain puhtaita maa-aineksia. Yleinen tie ei ole
    maakaatopaikka.

    Veikkaan, että käsi nousee pystyyn myös raatihuoneella.

    Ei kasva vieläkään edes rikkaruoho


  • Kävin tänään katsomassa meluvallia mistä puhutaan. Eihän se ole mikään meluvalli, vaan kasa maata millä estetään ihmisten liikkumista. Jos asuisin alueella, en hyväksyisi tätä haitantekoa. Selvittäisin mihin instanssiin voisin valittaa ja vaatisin kasan siirtoa. Ottaisin yhteyttä valtakunnan mediaan että kansalaiset näkisi mitä pelleilyä täällä harrastetaan.

  • Rakennusjätteitä on kuulemma poistettu vallista. Miten se on mahdollista kun alkuun väitettiin että ei siellä mitään roinaa ole.
   Tarinankertojien kaupunki.

   • hymynaama sulle tarinankertoja...


   • Lumimiesloviisa18 kirjoitti:

    hymynaama sulle tarinankertoja...

    Hienoa, että kannustat hymynaamalla linnan kunnostuksen keskittyvää johtajaa joka on melkoinen tarinankertoja. Satamasta riittäisi kaupungin spesifikaation mukaan puhdasta neitseellistä maa-ainesta myös pitkään tulvavalliin ettei colonel chateau kastu tulvan koittaessa. Näin johtaja voisi näyttää esimerkkiä kuinka hyvällä talkoohengellä autettaisiin telakka ja saataisiin läjät pois satamasta.
    Samaa tavaraa voitaisiin ajaa myös tulvavalliin Kuningattaren rantaan. Maa-aineksen kierrätys toimisi myös ekologisten asuntomessujen mainoksena. Kasasta pilkottavat jätteet poimittaisiin pois käsipelillä kuin kedon kukat. Se järjestyisi esimerkiksi talkoilla jossa tarjottaisiin skumppaa ja pikkupurtavaa valmistettuna linnan hovimestarin tapaan.


   • Tätä asiantuntija lausuntoa jo odoteltiinkin. Kiitos!


   • Kyseessä on Loviisan Satama Oy:n ja Satamakiinteistö Oy:n toiminnasta aiheutunut ongelma. Siihen ei pidä sotkea Loviisan kaupunkia (veronmaksajia).


   • Sataman vaikutusalueella sijaitsee kymmeniä rakennuksia ja niiden lunastaminen maksaisi miljoonia. Lunastamisesta aiheutuvat kulut kuuluisivat Satamakiinteistö Oy:n maksettavaksi, joka on jo nyt taloudellisesti morjens. Hyödyttömäksi osoittautuneen törkymaasta läjitetyn meluvallin kustansi kaupunki.

    Satamasta saadut osingot 40 000 euroa ovat sijoitettiin pääomaan
    verrattuna ja muutenkin merkityksettömiä. Kaupungin ei pitäisi sijoittaa sataamaan liittyviin touhuihin enää euroakaan. Kuinka monta kymmentä miljoonaa sinne on vuosien saatossa jo sijoitettu?

    Satama oli aikanaan merkittävä työllistäjä mutta ei enää ja aika on ajanut sen ohi.


  • Nii, ja asiantuntija asuu hoitokodissa ja ei ole tietoa että hiiltä ei ole kuskattu Lahteen kahteenkymmeneen vuoteen.

   • Olen tietoinen, mutta pistin piruuttani Lahden malliesimerkiksi hölmöilystä.


  • Hiilen kuskaus Lahteen ei olisi haitannut ketään jos lupaehtoja olisi tarkoin noudatettu. Käräjäoikeuden päätöksen mukaan hiilen varastoinnissa ja kuljetuksissa rikottiin lupaehtoja ja hiilipölyä oli levinnyt naapuruston ja sataman ulkopuolelle.

   Lahti Energia Oy kuljetti ja varastoi hiiltä Loviisan satamassa vuosina 1989-2014, joten siitä ei ole kulunut 20 vuotta.

  • Svenäsintien varrella lähellä tielle kipattua törkykasaa on taas meneillään veronmaksajien varojen tuhlausoperaatio, joka jotenkin liittynee mielettömän ja täysin tarpeettoman osayleiskaavan laadintaan? Paikalla on pyörinyt ja maata porannut kaupungin tilaamat Rambollin konsultit. Turhasta touhusta on tiedossa yli 50 000 euron lasku.

   • Joku ehkä kaupungin gubbe selitteli jollekin tienvarressa että touhu oliski satamakiinteistön hommia. Sitten ne ei enää ymmärrä että satamakiinteistön alue päättyy panssariaitaan eikä sillä ole asiaa aidan toiselle puolelle. Mitä helkuttia se maan poraaminen oikein meinaa ja kuka sen oikeasti maksaa?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Joku ehkä kaupungin gubbe selitteli jollekin tienvarressa että touhu oliski satamakiinteistön hommia. Sitten ne ei enää ymmärrä että satamakiinteistön alue päättyy panssariaitaan eikä sillä ole asiaa aidan toiselle puolelle. Mitä helkuttia se maan poraaminen oikein meinaa ja kuka sen oikeasti maksaa?

    Tyhjän porausta koordinoidaan tuhlaajapojan omistajaohjauksella?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Joku ehkä kaupungin gubbe selitteli jollekin tienvarressa että touhu oliski satamakiinteistön hommia. Sitten ne ei enää ymmärrä että satamakiinteistön alue päättyy panssariaitaan eikä sillä ole asiaa aidan toiselle puolelle. Mitä helkuttia se maan poraaminen oikein meinaa ja kuka sen oikeasti maksaa?

    Lasku lankeaa loppujen lopuksi veronmaksajille. Tuhlaajavirkamiehet pitävät siitä huolen teettämällä turhaa työtä ja ruokkimalla näin alijäämää.


  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mielipiteitä amk pääsykokeesta?

   Itselle englanti ja eettiset taidot oli vaikeimpia... Jäikö teillä paljon vastaamatta kysymyksiin? Minulla joka osiossa jäi johonkin vastaamatta.
   Pääsykokeet
   120
   4850
  2. No niin....Tiemaksut sitten tulee.

   Jopa 1000€ lisää kuluja autoilijalle. Näin se Suomi varmaan yrittää ylöspäin mutta muistaa pitäisi että se raha on taas pois muusta kulutuksesta.Jälle
   Maailman menoa
   165
   4492
  3. Henkirikos

   Tietoa kenelläkään viime yön puukotuksesta..?
   Jämsä
   19
   2603
  4. Stefan maksoi velkansa

   Stefan maksoi eläkeyhtiölle velkansa. Siitä saitte kaikki kateelliset ja katkerat luuserit.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   58
   2499
  5. Senaatintorilla 10.000 mielenosoittajaa. Koronasta viis

   Senaatintorilla hirmuinen Black livers matter miekkari menossa. https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006528841.html
   Maailman menoa
   230
   2462