YlePuhe pilalla-

PuheradioTakaisin

Aivan peestä koko puhe nykyisin. Nimenmuutos äkkiä mafiaksi olisi paikallaan.
Kanavalla HUUDETAAN MUUTAMAN MINUUTIN VÄLEIN MAAILMA PARANEE PUHUMALLA ja sitten rämpytetään "musiikkia" PUHE -kanavalla!!

Aivan paskakoko kanava.
Kkanavajohtaja junes repäisty töihin kai jostakin halvan diskon tiskijukan pallilta---huh HUH!!

23

1117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • julliones

      kanavajohta lienee vielä Olli Junes (ellei jo ole saanut viimeistä tiliään :)
      [email protected] sinne palautetta sankoin joukoin!

    • OmaMoka

      Kiitos kuulijoiden, jotka ovat palanneet puheen taajudelle takaisin. Yle Puheen kuulijaluvut ovat pelkästään kasvaneet alun laskun jälkeen ja viimeisimmän finnpanelin mittauksen mukaan pysyneet muuttumattomina. Yle on päättänyt tehdä mitä on, mutta viimekädessä me Yle-veroa maksavat kansalaiset voimme vain syyttää toinen toistamme. Osa meistä on palannut takaisin kuuntelemaan Yle puhetta. Jos Puheen kuulijaluvut olisivat edelleen laskussa ja kuulijoiden määrä vain pienentyisi. Silloin Ylen olisi pakko muuttaa kanavan suuntaa kuulijoiden palautteen pohjilta. Nyt sitä ei tarvitse tehdä.

      Sitä saa mitä kuuntelee. Julliones kirjoittajalle tiedoksi, että sitä palautetta on mennyt ihan helvetisti Ylelle ja Juneksellekin viimeisen vuoden aikana myös Twiterin ja Facebookin kautta. Useat lehdetkin ovat kirjoittaneet ja ihmetelleet Ylen toimintaa netissä tai painetussa lehdessä.

      Itse olen yrittänyt, mutta minkäs teet kun ei mene idioottien aivoihin, että jos muutoksen haluatte parempaan tai edes siihen mitä puhe oli ennen uudistusta, puheen sisältöjä ei tule kuunnella ainakaan vuoteen tai puoleentoista. Kuulijamäärien lasku se palautemäärä. Olisi ollut pakko perua nykyinen uudistus. Nyt sitä ei ole kun kuulijamäärät näyttävät nousevan takaisin, vaikkakin hitaasti.

    • miettijä-

      Enpä ole juuri onnistunut musiikkia puheelta kuulemaan. millon lie soittavat sitä

      • Nimimerkkii

        Itse olen onnistunut sitä kuulemaan. Kanavaa en ole kuunnellut paitsi mitä alle minuutin muutamie kertoja, kun kanavia olen selannut. Aika usein siellä on soinut musiikkia. Olisivat edes pitäneet yhden lupauksen. Musiikkia piti tulla erittäin laajasta valikoimasta ja sellaisia mitä muut kanavat eivät soita tai ole soittaneet. Kun puheen sivuilta katselee mitä on soinut niin aika erikoinen on Yleläisten käsitys monipuolisesta ja vähän soittoa saaneista kappaleista.

        Tarvinneeko edes muistuttaa, että Olli Junes yritti monien lehtien haastatteluissakin viimeiseen asti väittää palautteen Puheen uudistuksesta olleen enimmäkseen positiivista, kunnes lopulta myönsi totuuden. Jossain muussa työpaikassa, kuin Ylessä olisi saanut valehtelusta vakavan varoituksen.


    • älkääruikuttako

      En ole itse kuullut Yle Puheelta musiikkia, kun kuuntelen vain tiettyjä ohjelmia Areenan kautta. Sieltä karsitaan musiikit pois, ja onneks myös merisäät ja uutiset.

      Olen samaa mieltä, että olisi pitånyt olla selkärankaa pitää oma linjansa. Musiikkia tulee ihan tarpeeksi kaikilta muilta kanavilta. Valittajat menkää niille.

      2000-luvun alussa tehty kanavauudistus oli ääliömäinen. Lopetettiin monia hyviä ohjelmia. Esim. Yölinja. Ja paras radiokanava Radio Mafia. Tosin osa niistä ohjelmista ja tekijöistähän siirtyi Radio Suomelle. Ei musiikki Puheelle kuulu. Se on sama kun A-Studiossa alettaisiin esittää musiikkivideoita.

      Tuleehan Yleltä vaihtelevaakin musiikkia jo nyt. Radio 1 soittaa klassista ja jazzia, ja Radio Suomesta esim. Tarja Närhen ohjelmista Sekahaku ja Iskelmäradio löytää vanhoja iskelmäklassikoita yms. Kanavalla on myös vanhoja tuttuja nimiä. Tero Liete, Esa Kuloniemi, Kai Ulmanen, Kalevi Pollari, Susanna Vainiola. (oli Korhonen vielä Mafian aikaan)

      Yle Puhe on fiksujen ihmisten kanava. Ei kai nyt kukaan ole musiikkiallerginen. Asian takia sitä kuunnellaan. Nähkää metsä puilta.

      • Nimimerkkii

        Turha puolustella Yle puheen uudistettua linjaa. Kaikkien kohdalla, kuten itsenikään, kyse ei ole siitä etteikö Yle puheella voisi soida musiikkia, vaan se on toteutettu huonosti kuulijoiden mielipiteet täysin sivuuttaen. Minä en ainakaan halua kuulla samoja vanhoja biisejä uudestaan ja uudestaan, laitoin minkä tahansa suomalaisen radiokanavan soimaan. Vain artistien ja bändien isoimpia vanhoja hittejä kokoajan ei kiitos.

        Kuten edellisessä viestissä jo totesin, missä on se luvattu monipuolisuus? On täysin oikeutettua kritisoida Yleä ja Puheen uudistuksesta vastuussa olevia. Puhuvat toista ja tekevät aivan toisin. Itse nimen omaan ehdotin ennen uudistuksen voimaan astumista, lyhennetysti seuraavasti: Älkää soittako musiikkia silloin kun se ei sovi mitenkään käsiteltävään aiheeseen, valitkaa musiikki & muita äänisisältöjä aiheisiin liittyen ja jos muulloin soi musiikkia niin soittakaa erittäin laajasti eli ei missään nimessä samoja vanhoja, vaan sellaista mitä ei ennen ole soinut. Pienellä soittomäärällä tämä olisi ollut täysin mahdollista ja toteuttaa. Korostin vielä ennen kuin uudistus oli edes tullut voimaan, että se linja minkä aiotte tuoda ei todellakaan tule saamaan kuulijoilta kiitosta ja oikeassahan olin.
        Huomasin myös lukiessani kommentteja Shoutboxsista 2017 ja facebook & twitter kommenteissa Ylelle monen tai ainakin muutamien muiden ehdottaneen samankaltaista ratkaisua.

        Meidän fiksujen Yle-veroa maksavien ei todellakaan täydy sietää mitä tahansa Yleltä. Ylen toiminassa on myös erikoista seikka, kun jatkuvasti korostetaan kuinka tärkeää palautteemme heille on. Miksi niitä Ylen sisältöjä ei sitten toteuteta enemmistön mielipiteen mukaan tai edes tulla puoleen väliin vastaan. Tällainen ratkaisu olisi ollut tuo minkä edellä esitin. Eli musiikkia olisi tullut Yle puheelle, mutta huomattavasti nykyistä vähemmän ja järkevämmin kohdistettuna. Ei aina samoissa ohjelmissa vakiona ja vältämättä ei aina samaa määrää jokapäivä.

        NIMEN OMAAN! "Asian takia sitä kuunnellaan." Kerro meille älkääruikuttako, miksi sitten Yle puheellakin on vähennetty sitä oikeaa asia sisältöä Radio Suomesta puhumattakaan.


      • Pellebo

        Ehkä kaikkia ei kiinnosta kuulla edes sitä vähää niitä samoja aivan sairaan monta kertaa elämänsä aikana jo kuulleita kappaleita. Jakaisitko itse kuulla jokapäivä juontajien puhumana aivan samoja juttuja. Yle puheen aamun maanantain lähetyskin voitaisiin toistaa 3 muuna päivänä ihan identtisenä.


      • ootte_seniilejä

        On aika vanhanaikaista kuunnella puheohjelmia radiosta. Niitä voi kuunnella on demand -periaatteella Areenasta tai podcasteina ties mistä, myös Areenasta.


      • ylpeä-wanhaliitolainen
        ootte_seniilejä kirjoitti:

        On aika vanhanaikaista kuunnella puheohjelmia radiosta. Niitä voi kuunnella on demand -periaatteella Areenasta tai podcasteina ties mistä, myös Areenasta.

        Kyllä radiossa pitää olla yksi wanhanliiton kanava josta tulee puhetta ei kaikki halua kuunnella niitä samoja monistettuja soittolistoja


    • joo_mutta

      Ylen Puhe ohjelmat ovat paasaamista särisevän äänenvoimakkuuden kera. Äänitarkkailijoita ei taideta enää käyttää?

      • ruikkukakkonen

        Nähkää metsä havupuilta. Eikai kukaan ole allerginen rätinälle tai särinälle ja epäsuhtaiselle äännelle, jossa toisen ääni kuuluu mikrofonista aivan liian hiljaa ja toisen lujaa.


      • ei_käytetä_ei

        " Äänitarkkailijoita ei taideta enää käyttää?"

        Ei ole käytetty 20 vuoteen. Juontaja hoitaa itse äänitarkkailun. Osta uusi radio tai suuntaa antennisi paremmin, jos Yle:n kanavat särisevät.


    • ei_ihan

      "Kkanavajohtaja junes repäisty töihin kai jostakin halvan diskon tiskijukan pallilta---huh HUH!!"

      Olli Junes aloitti Radiomafiassa työharjoittelussa, jossa toimitti mm. Pop-Uutisia. Myöhemmin hän juonsi vuosien ajan Radiomafian UpTeekki -nimistä silloista päivittäistä uuden musiikin ohjelmaa.

      Radiomafian jakaannutua YleX:ksi ja YleQ:ksi UpTeekki vaihtui X-Ryhmä-nimiseksi ja Junes jatkoi sen juontamista.

      Myöhemmin Junes siirtyi YleX Iltapäivä -ohjelman juontajaksi Tuomas Rajalan kanssa, ja heistä tuli yksi radion suosituimmista juontajapareista, jota monet muistelevat vieläkin kaiholla. Muutaman vuoden päästä he siirtyivät juontamaan YleX Aamua, mutta homma lässähti kasaan. Melko nopeasti Rajala lähti muihin hommiin, ja sitten Junes siirtyi saman ohjelman tuottajaksi. Sieltä sitten muutaman vuoden kuluttua Yle Puheen puolelle vastavaaksi tuottajaksi ja edelleen ohjelmanpäälliköksi.

      Eli ei nyt "ihan" "repäisty töihin mistään halvan diskon tiskijukan pallilta".

      • PaistakaaHaska

        Sitä suuremmalla syyllä luulisi, että kaverilla on enemmän ammattitaitoa älyä ja pelisilmää. Noin pitkän uran radiossa tehneenä luulisi osaavan paremmin...

        Sitäkin vähemmän ammattitaitoa ja pelisilmää on ollut hänellä, joka Juneksen on palkannut Yle puheen ohjelma & musiikkipäälliköksi. Olisikin edes jokin uusi tulokas harjoittelija & vastavalmistunut, niin voisi antaa anteeksi enemmän.

        "Jonkin verran on kyselty, tuleeko Yle Puheesta hittiradio. Vastaus on: Ei tule. Yle Puheen musiikkilinja tulee olemaan lempeän vaihtoehtoinen, kohderyhmän tunnemuistia kutkuttavaa ja uusia elämyksiä tarjoavaa. Musiikkia heille, joita ei ainakaan liikaa tällä hetkellä Suomen hienolla radiokentällä palvella." Suora lainaus Juneksen tekstistä https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/01/02/yle-puhe-uudistuu

        Vaikka osa Yle puheen soittamasta musiiksita ei soisi enää tänäpäivänä isosti muilla asemila, melkein kaikki vanhemmat biisit kuten useasti soitettu Outkast yhtyeen Hey Ya on ollut aikoinaan erittäin iso radiohitti. He jotka olivat jo tuolloin riittävän vanhoja eli eivät enää ihan pikkuvauvoja, varmasti muistavat edelleen erittäin hyvin kuinka hiton usein tuo biisi soi jokapaikasssa. Tämä on vain yksi esimerkki lukuisista vanhoista megahiteistä , joita Yle puheella on soinut.

        Kyllä se totuus on: Yle puheen musiikki on enimmäkseen yksitoikkoista vanhojen megahittien kierrätystä. KYLLÄ YLE PUHE ON HITTIRADIO!

        PS. Olli Juneksella on aika erikoinen käsitys. Jos kappale on 10 tai 20 vuotta vanha niin se ei muka ole enää hitti. Itseasiassa tuo mainitsemani Outkastin biisi (mikä on kaiketi Yle puheen soitetuin), on soinut biisit sivuston mukaan muilla asemilla (kuin Yle puheella) yhteensä 166 kertaa tämän vuoden aikana. Todennäköisesti soittomäärä on vieläkin suurempi, koska biisit sivustolle eivät tallennu kaikkien kotimaisten kanavien soittolistat sekä osa jää kirjautumatta, jos jotain häiriötä tai muusta syystä ei näy radiokanavien omilla soitettujen kappaleiden listoilla.


    • Anonyymi

      Yle Puheen aamu ja Akti ovat ihan kamalia ohjelmia. Ensimmäinen on tyhjänpäiväistä lätinää kaupallisten radiokanavien tyyliin ja Aktista tekee rasittavan narisevalla äänellä puhuva miesjuontaja ja ylipäänsä on lähdetty tekemään helpolla ja halvalla ohjelmaa käyttämällä ihmisten studioon soittamia puheluita. Voisivat laittaa tilalle jotain Radio Ylen Yhden Ykkösaamun tai Ruben Stillerin tyylistä ajankohtaisohjelmaa. Ja pois nuo 20 vuotta kaupallisilla kanavilla puhkipyöritetyt musiikkikappaleet.

    • Anonyymi

      Itse olen Ylen radioiden kuuntelija mutta YLE puheesta en pidä. Siitä on tullut feministien ja sukupuoli vähemmistöjen temmellyskenttä

    • Anonyymi

      Yle Puhe on nykyisellään turhanpäiväistä mesoamista.

    • Anonyymi

      Yle puheen akti on parasta mitä radiosta tulee lisää samanlaista.

    • Anonyymi

      Nykyään YLE puhe vasta pilalla onkin. Aivan paskat jutut ja joka hemmetin väliin pitänyt dupata naisen sanoma ” YLE areena” loppui kuuntelu tässä mökissä!

      • Anonyymi

        Parempi olisi jos mies sanoisi notta Yle Areena nui!


    • Anonyymi

      Kekkosslovakiassa ei sallittu huutoa!!!!!

    • Anonyymi

      täytyypä ennustaa seuraavassa lähetyksessä suomalaisia tekemään oikea valinta

    • Anonyymi

      Joo täällä kanssa vaihtui radio kanava. Ja vielä Yle veroa kiskotaan

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      67
      1666
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1379
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1222
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1194
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1086
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      68
      842
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      825
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      186
      732
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      92
      717
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      654
    Aihe