Kamerass vai objektiivissa vika

alan

Minulla on 18 vuotta vanha EOS 300 kamera. Vaikka virta ei ole kytkettynä automaattitarkennus alkaa surisemaan oli sitten manuaali- tai automaattitarkennuksella. Objektiivi ei kuitenkaan liiku ollenkaan. Surisee jonkin aikaa ja surina alkaa jälleen painaessani mitä tahansa nappia. Olen käyttänyt paristot pois ja puhdistanut kontaktit. Jos vika on kameran rungossa sitä ei kannata korjata. Missä todennäköisesti on vika?

6 kommenttia

Äänestä

Vastaukset

 • Testaa myöstoisella objektiivilla.
  Vaikuttaisi oikosululta. Oletko tarkistanut kellopariston?
  Se voi olla hapettunut, tai tyhjä. Kellopariston ja akun poisto hetkeksi usein palauttaa seonneen kameran toiminnan. Koska kamera on noin vanha sanoisin pariston olevan varmasti lopussa.
  Onko kastunut joskus?

 • Kameratorin "mainos" kertoi moisen rungon menneen kaupaksi 15€ hintaan joten se lienee muuttunut romuksi ja suositan, varsinkin jos siihen on kelvollisia objektiiveja runsaasti hankkimaan uudemman käytettyjen markkinoilta jos sitten ei Joulu-Pukki ole tuomassa uutta toimivaa versiota.

  Jos ei ole noita laseja rivistöksi niin voit valita mitä muuta hyvänsä mikä käteen ja lompsaan tuntuu sopivalta ja TOIMII!

 • Kiitos vastauksista. Ei ole kastunut. Nestekidenäyttö näyttää että paristojen teho on riittävä ja surinasta sekä nakutuksestakin päätellen virtaa riittää. Vika ilmenee tarkennustavasta riippumatta. Kun objektiivi on irti kamera ei surise. Jonkinlainen sähkövika ilmeisesti. Lähinnä kiinnosti mikä olisi vikana ja löytyisikö kameralle ehjänä mahdollisesti käyttöä. En ole kuvannut tällä kameralla enää vuosiin. Objektiiveja on tuo yksi zoomi. Pitää nyt harkita mitä tehdä. Rahaahan siihen ei enää kannata laittaa.

  • Olisiko se objektiivin kuvanvakain mikä surisee. Välttämättä mitään vikaa ole.


  • Gjklhghknhv kirjoitti:

   Olisiko se objektiivin kuvanvakain mikä surisee. Välttämättä mitään vikaa ole.

   Hyvä arvaus.
   Vakaajat pitävät kyllä ääntä.
   Vanhemmat vielä enemmän kuin uudemmat.


 • Saako sillä hyviä kuvia?

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.