Joulu tulossa taas kerran Daljoen

alajuoksulle. Pieni vihje otsikkoon että ne joita eevk voivat rauhassa loikata seuraavaan aiheeseen. Tässä aloituksessa haluan jakaa vain hyvää oloani ja joulunodotuksen tunnelmia kaikille jotka ovat halukkaita osallistumaan.
Sää on edelleen harmaa ja aurinko on lähtenyt seikkailemaan jonnekin toisille leveysasteille. Mutta odotamme että Solis Invictus palaa taas kerran ja päivät alkavat pitenemään pian.
Päiväni ovat kuitenkin olleet valoisat ja mieleni hyvä. Olen paketoinut ja lähetellyt kirjoja ja saanut palautetta joka kantaa minua eteenpäin monta, monta viikkoa. Laatikko on tyhjenemässä, tosin osa menee jouluahjoiksi aivan lähisuvulle, kuten siskoille, oikolukijalleni ja esilukijalleni. Tiedän ilman sanomattakin että en ole mikään ammattimainen kirjailija ja suuri lahjakkuus, ainoastaan harrastelija ja se mitä tuotan on sillä tasolla, mutta olen yllättynyt että niinkin monta on halunnut lukea tarinaani.
Tänä aamuna juttelin serkkuni kanssa ja hän jakaa omasta mehiläisvahasta tehtyjä kynttilöitä lapsenlapsille "että heille jäisi kullanhohtoinen, hunajalta tuoksuva muisto mummista" ja että samoin kuin minä jätän Kolumbianmuistoni lahjaksi tuleville sukupolville, häneltä jää myös jotain, itse tehtyä, jota hän itse arvostaa suuresti. Jokainen jättää jotain kasvavalle suvulle, taitojensa ja temperamenttinsa mukaan. Olkoon se jotain aitoa ja omintakeista.
Nyt on aika alkaa laittaa lantut kiehumaan ja etsimään siirappipullo esille. Kaikki puskat saavat valoketjuja tänä jouluna. Olen muuten havainnut että nyt ledivalojen tultua jouluvalaistukset ovat tulleet runsaammiksi meidänkin kylällä.

97

2184

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Bengalitikku

      Sun kirjasi julkaisu ajoittui hyvin. Onhan omatekemä mielestäni jotenkin lämmin lahja. Voit laittaa henkilöön sopivan omistuskirjoituksen.
      Omilla kätösillä olen neulonut. Sitä on vain todella kriittinen käsitöiden kanssa, että pitää olla lähes täydellistä, ennen kuin kehtaa antaa.
      Onhan noita epätäydellisyyksiä tullut luotua: kauniit, mutta liian pienet lapaset/kaunis, mutta liian pieni pipo/kaunis, mutta älyttömän raskas kaulahuivi. Tässä ne pahimmat. Mutta onnistumisiakin on, joten plussalle jää.
      Nyt vielä kerkeäisi pienen slipoverin tehdä, ehkä. Pitää mallia miettiä, mikä muhii vielä tuolla jossain.
      Leipomusaineita varasin eilen. Jotain voi kehitellä. Ässiä?
      Täytyy myöntää, etten ihan vauhdissa vielä ole.

    • Minä ajattelin kanssa teitä jotka kudotte ja virkkaatte, ompelette ja harrastatte vaikka mitä kädentaitoa ja -taidetta. Upea mahdollisuus lahjoittaa jouluna jotain tosi arvokasta: itsetehty juttu josta on huvia/hyötyä tai molempia. Kaupasta ostetun krääsän sijasta tai lisäksi. Mun sisko maalaa ihania akvarelleja ja antaa lahjaksi niitä sitten syntymäpäivinä jne, valmiiksi kehystettynä: minullakin on makkarini, joka muuten on yksivärinen ja rauhallinen täynnä hänen rauhaa huokuvia luontotaulujaan.
      En sitten lähtenytkään kaupoille tänään: vesisade houkutteli päikkäreille ja kirjaa lukemaan täkin alle, Luen nyt englanniksi koska teen käännöstä.
      Ajoitukseni oli todella hyvä siinä mielessä että jotkut on ostaneet pari-kolmekin kappaletta, itselleen ja joululahjaksi.

    • Aitoa ja omintakeista on minullakin tarkoitus serkulleni antaa Jouluna.Saatesanoilla, että poltettava viimeistään tapanina takassa.
      Aikoivat tulla mökille Jouluksi. Lupasin viedä jouluhauen, kun Niinistökin saa. Niinistö saa sen puulaatikossa. Enkai minäkään muovipussissa sitä haukea anna. Kuutoslaudasta tasohöylällä höylään laudat, vähän hiomakoneella silitän. Siitä laatikko . Sitten ajattelin sorvata päihin pystykahvat, ja niihin poraan paikat tuikkukynttilöille.
      Pohjaan teksti, poltettava viimeistään tapanina takassa. Siihen vähän havuja , ja hauki niiden päälle. (toivottavasti sen verran kalaonnea).

      • Minulla maailman paras jouluhauen resepti. Tois vaan joku sen hauen. Tänään, kun käselimme tuolla rannalla, paljon oli onkivapoja pystyssä, tokkopa haukia kalastivat, mitä lie Välimeren kaloja.


      • Bengalitikku

        Niin , minusta on hienoa, kun joku suunnittelee ja käyttää aikaansa miettien lahjaa ja tekemällä itse, kenties tunteja ei lasketa. Antaahan se antajalleen mielihyvää.


      • Bengalitikku kirjoitti:

        Niin , minusta on hienoa, kun joku suunnittelee ja käyttää aikaansa miettien lahjaa ja tekemällä itse, kenties tunteja ei lasketa. Antaahan se antajalleen mielihyvää.

        Vähän väärä ketju minunlaiselle, kun tässä tunteikkaasti suunitellaan muistoja jälkipolville. Minulla ei ole vielä se aika.
        Että tämmöinen serkkujen välinen hevoshumorijuttu sopii huonosti.
        Eihän tuollaisen haukilaatikontekeminen ole kun vartti-tunnin juttu, se hauensaanti on turissaan. Eilen tuli kaksi haukea ja kuha, parikiloisen lahnan laitoin takaisin uimaan.


      • Bengalitikku
        k-kotton kirjoitti:

        Vähän väärä ketju minunlaiselle, kun tässä tunteikkaasti suunitellaan muistoja jälkipolville. Minulla ei ole vielä se aika.
        Että tämmöinen serkkujen välinen hevoshumorijuttu sopii huonosti.
        Eihän tuollaisen haukilaatikontekeminen ole kun vartti-tunnin juttu, se hauensaanti on turissaan. Eilen tuli kaksi haukea ja kuha, parikiloisen lahnan laitoin takaisin uimaan.

        Pidän lahjaasi hienona. Aaa. Laatikko vartissa.
        Tuosta kuhasta olen kademielinen. Taatusti tuoretta.
        Saa sitä hjuumoria joulun alla vääntää. Paree niin kuin kiusia.


      • Heikunkeikku

        KÄÄK kuule k-kotton. Aivan ihanan lahjan annat.
        Omilla känsäisillä, työn rouhimilla ja nahan paksuuntumilla, kätösillä meinaat värkätä tuollaisen laatikon.:)
        Näköjään sulla on taito hyppysissä ja vielä lisäksi idearikas pää.
        Pystyrivat ja tuikkukynttilöille kolot. Ou mai diö.
        Sä kuljetat varmaan sitä arvokkaasti sylissäsi ja kynttilöissä lepattaa tulet, kun ojennat lahjan serkulle.
        Toivottavasti saat sopivan pullean hauen verkoillas. Olishan se kiva, jos se kala olis sielä laatikon sisällä. Ei olis läheskään niin kivaa, jos joutuisit ostamaan kaupasta jonkun ei-tuoreen kalan.


    • Ihana joululahja serkullesi, k-kotton.

      • Nyt ylipäätään olosuhteiden pakosta ensimmäinen joulu täällä. Päätimme olla avoimin mielin, ja katsoa, miten paikalliset viettävät omaa jauluaan. Taatusti erilainen kuin Suomessa.

        Sen verrain annoin periksi, että glögikutsut torttujen ja pipareiden kesken lähimmille ystäville.

        Itsenäisyyden juhlat linnassa haluan katsoa ihan kahden herkkujen ja kuohuviinin kera omassa kodissa. Saa rauhassa päivitellä linnan vieraita ja heidän asujaan.

        Cavaa pitää olla ja joitain herkkuja, ehkä ei ihan suomalaisimmasta päästä. Riittää että meillä mukavaa.


    • Terveisiä täältä Päijänteen rantamilta sinne joulua odottavaan laaksoon.
      Tämän lahden rannat ovat pienessä riitteessä, rantakaislikot ihanan värisiä ja vesi näin harmaana päivänä mustaa ja niin synkkää. Lumipeitettä lahtikin jo odottaa, että olisi jouluisempaa. Nyt vain jouluvalot ovat pimeänajanvaloja. Lumen ledeille antama tuike antaa vielä odottaa itseään.

      Paketoiminen on mukavaa puuhaa ja varsinkin omien kirjojen paketoiminen, niin kuin sinulla nyt. Se on onnea ja iloa kun saa omaa kirjaa paketoida. Onnea vaan täältäkin kun olet noin ison urakan saanut valmiiksi. Kaikki, jotka kirjan lukevat, odottavat pian lisää. varmaankin jäi monta jälkipolville kertomisen arvoista asiaa vielä kirjoittamatta, siellä ne taitavat jo pyöriä Paloman ajatuksissa uusina aiheina .
      Lahjaa paketoidessa siihen paperiin kätkee samalla niin monen monta lämmintä ajatusta.
      Joskus olenkin ajatellut, että olen aikaisemmassa satuelämässäni ollut joulupukinpajan paketoijatonttu, niin kovasti tykkään ajatusten piilottamisesta milloin paperiin milloin kankaisiin.
      Aikaisemmassa elämässäni olen toki ollut kirjakaupan jouluapulainen, ehkä silläkin kokemuksella on ollut vaikutusta.

      Lahjon mielelläni omilla käsitöilläni, nautin lahjan tekemisen ilosta. Kudon ja virkkaan, nyt on työn alla pieniä lappuja ja kukkasia telkkaria töllöttäessäni. Niistä sitten kokoan jotakin, jokaiselle omilla väreillään.
      Yhtenä viikonloppuna on vielä edessä lusikkakurssi, perikunnilta jääneistä lusikoista vääntelen ja kääntelen jotain, ainakin sahailen ja porailen reikiä, yhdistelen niihin helmiä tai jotain. Ideat ovat vielä pelkkiä mielikuvia. Jännä nähdä jääkö toteutus vain yhden lusikan väännöksi ja ruuvaamiseksi laudan pätkään. olen jo kaikki valmiiksi kiillottanut, tein sen eka kerran ruokasoodalla, olipas helppoa ja hyvälopputulos.

      Huomenna itsepäisyyspäivänä saan nostaa lipun taas salkoon, mielessäni silloin aina hoilaan: siniristilippumme, sulle valan vannomme käsin, sydämin...
      Edesmenneille veteraaneille sytytän pihaani kynttilän jokaiselle muistamalleni,
      Leivon kääretortun, johon tökin pikkuisia lippuja.

      Tietysti katson linnan juhlia, Taitavat olla yhä enemmän pukujuhlat, on jos jonkin laista kommentaattoria linnassa kuin parhaassakin urheilukilpailussa arvostelemassa vieraiden pukuja. Etukäteen tärkeimmät jo julkaistu ja presidentin puolison asua selostettu juurta jaksain kuidusta lähtien.
      Mutta täälläkin punaisessa nojatuolissa istuu yksi kommentaattori.

    • Rakkaus käsitöihin on yksi sellainen asia jonka olisin toivonut äitini minuun tartuttaneen ja osaltaan se toteutui siten että arvostan itsetehtyä aina enemmän kuin Kiinasta ostettua, mutta olen kärsimätön ja huolimaton näpertelijä; jotkut pakolliset villasukat tuli kouluaikaan kudottua ja sata kertaa purettu patalappu. Nyt on taas käsityöbuumi päällä ja kudotaan ja virkataan sattuu minäkin vielä innostun.
      Päijänne on syntymäkodistani n. kahden kilometrin päässä ja vanha kotitalo seisoo mäellä josta on näköala kotirantaan, vesireitti joka laskee juuri Päijänteeseen. Maisemat ovat tuttuja tuovat muistoja. Minä olen etsinyt Daljoen rantakaislikoista osmankäämejä maljakkoon; niitä oli runsaasti meidän kotijärven rannassa, mutta en ole löytänyt.
      Hyvää joulunodotusaikaa Päijänteelle.

      • Bengalitikku

        Kaupoilla käydessäni tein ikkunaostoksia ts. taisin oikeastaan.varastaa idean.
        Oikein paksusta langasta jakku ja pelkkää oikeaa.
        Minun villatakkiprojektini on lopuillaan: pari piiloneppiä ja koristenapit.
        Olen n i i n kyllästynyt sen tekemisen ja sen huomaa, että tempo hidastuu.
        Onneksi tämä ei ole määräaikalahja kellekään.
        Aloitin tuubin teon helpolla mallilla. Sellainen on helppo, jos tekee paksusta langasta. Malli on helppo.
        Tsemppiä neulomuksiin.
        Nythän luomutiskirätit ja -pölyrievut ovat nuorten mieleen. Puuvillalangasta virkattuna. Pesukinnas on myös nopea ja sinne voi pudottaa jalkasuola tai -voidepurkin. Keittiön ja kylpyhuoneen sävyin.


    • Olisihan toki kiva kirjoitella mitä kaikea joulukivaa tänään sain aikaiseksi, mutta sehän selviää sinulle face-päivityksistani. ;)

      • Sanattomaksi siinä menee kun katselee kaikkea mitä olet saanut aikaan :)


      • pirremiinapas

        No voit Korppis kertoa meillekin, - minä taas sain aika vähän aikaiseksi, tärkein ehkä joulua ajatellen oli riisipuuron valmistus huomisen piirakoiden sydämeksi.


      • pirremiinapas kirjoitti:

        No voit Korppis kertoa meillekin, - minä taas sain aika vähän aikaiseksi, tärkein ehkä joulua ajatellen oli riisipuuron valmistus huomisen piirakoiden sydämeksi.

        Voi pirre kulta, en voi kertoa, yli kymmenen vuotta olemme kirjoitelleet arjestamme, mutta nyt pitää olla suu supussa sillä vaikka leipoisin nisuleetan se tulkitaan, että korostaa erinomaisuuttani. ; )


      • Heikunkeikku
        korpikirjailija kirjoitti:

        Voi pirre kulta, en voi kertoa, yli kymmenen vuotta olemme kirjoitelleet arjestamme, mutta nyt pitää olla suu supussa sillä vaikka leipoisin nisuleetan se tulkitaan, että korostaa erinomaisuuttani. ; )

        Huomenta!
        Mitä paskaa sillä on väliä, jos joku sanoo, että korostat omaa erinomaisuuttasi kirjoittamalla arjestasi. Sehän on vain sanojan oma mielipide, ei kaikkien.
        Jos Pirre kirjoittaa, että voisit meillekin kertoa touhuistas, niin sekin on hänen mielipiteensä ja tahtoo lukea tekemisistäsi.
        Ja nyt minäkin vielä pläiskäsen lauseen, että joo mäkin tahtoisin lukea mitä joulukivaa oot värkännyt.
        Ollaanks me Pirren kans ainoat heevetin uteliaat tyypit:) Me Kalat ollaan kaiketi sit tämmösiä utelutusinnokkaita (oma sana, hyvä sana :))

        Eilen oli vimppa työpäivä. Nyt on joululoma alkanut. Lähden Helsinkiin pojan luo. Vaihtelua jee.

        Minä oon saanut jo Paloman kirjan. Innolla aloin lukemaan. Junaan otan mukaan ja kirjan kera kuluu mukavasti aika.
        Itse en tee tänä jouluna mitään joululahjoja. Siis omilla kätösillä. Kaupasta ostan valmiita lahjoja. Itsetehdyt tietysti on parempia lahjoja.


    • En ole saanut aikaan juuri mitään.
      Mikä lie väsyttää, toivottavasti on ohimenevää.
      Tyttären perhe tulee jouluksi kuten aina. En hössötä, ruokaa teen, perinteiset jouluruuat ainakin.
      En ole ikinä ollut innokas jouluihminen.
      Kai lievä vastenmielisyys jäi ruuhkavuosilta kun tuli väsyneenä töistä kotiin laittamaan joulua.
      Yleensä olin aattona ihan rättiväsynyt.
      Nyt olisi aikaa, olen huomannut että ei jälkikasvu arvosta turhaa hössöttämistä. Joulurahaa annan että ostavat lapsille kun en oikein pysy kärryillä näistä mikä nyt on eniten haluttua. Ei viitsi turhaan nähdä vaivaa tai ostaa jos eivät ole mieleisiä.
      Toinen mummi kutoo ja ostelee kaikenlaista, tuovat lahjat minun luo ja tänne yleensä jäävätkin. On minulla villasukkia ja lapasia vaikka kuinka.
      Kaikkein paras lahja on nähdä tyttären perhettä, asuvat kaukana, ei kovin usein nähdä.

    • Kaikki nimet kirjassani (paitsi lähiperheenjäsenten) ovat muutettuja. Koska kirja on julkaistu, niin kaikki tiedot ovat luonnollisestikin julkisia. Paikannimet ovat myös oikeita. Ei siinä ole mitään sen ihmeellisempää. Turhaa tuoda omia epäilyjään ja kuvitelmiaan palstalle, ellei tarkoitus ole tuottaa vahinkoa ja pahaa mieltä.

      • loikkanen

        Linkistä oli kyse, ei kirjasta.


      • Ja oikolukijoitten nimet?
        Toinenhan tosin antoi itse nimensä tänne silloin, kun mainosti täällä omaa kirjaansa, sitä Eläkeläinen Epsanjassa, vai mikä sen nimi oli.
        Toinen taas. No eräshän täällä kertoi oikolukevansa kirjasi ja kehui sitä jo ennenkuin itse aloit tosissaan mainostamaan.


    • Oikolukijani ei ole koskaan edes vilkaissut tälle palstalle.
      Mee sinäkin leipomaan vaikka piparkakkuja likoillesi sen sijaan että levittelisit juoruja, olettamuksia ja netistä kaivettuja henkilötietoja palstalle jonne niitä ei ole tarkoitettu. Pikkasen saisit kunnioittaa ihmisten omia toiveita siitä miten paljon henkilötietoja saa levittää ja missä.


      • Tellukka kirjoitti:

        No kyllä vain erehdyttävästi on toisella oikolukijallasi sama nimi kuin hänellä, joka täällä mainosti kirjaansa (palstalle vilkaisemattako?).
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/14969977/hei-mita-kuuluu

        Mikä on netille laitettu, niin kyllä se on silloin ihan julkista tietoa.

        Väärin. Tämä henkilö ei ole oikolukijani.



      • melkovarmastie

      • enkäsitä

        Kyllä on PirjoPaloma vajonnut alas :(


      • yli.meni.nyt
        melkovarmastie kirjoitti:

        H.T.>Heikunkeikku?

        Ai kauheeta! Tuostahan pystyy jäljittämään halutessaan vaikka mihin.


    • Nyt ymmärrän vihdoinkin kaikkia heitä jotka ovat ottaneet pois käyttäjätilinsä ja kirjoittelevat puskista. Liityn todennäköisesti heihin hyvin pian. Tänne palstalle on pesiytynyt muutama varsinainen p...…….ä joka nauttii toisten ihmisten tietojen levittämisestä ja esiinkaivelemisesta. Sinä voitit, Tellukka.

      • Rupesikos pulun pyrstöä kuumentamaan?
        Semmosta se on, kun ei muista olevansa avoimella yleisellä keskustelupalstalla ja kirjoittele sen mukaisesti omiaan ja toisten henkilökohtaisia asioita.
        Minä en pysty tänne kenenkään palstalaisen tietoja levittelemään, siis sellaisia tietoja, joita he eivät ole jo itse tänne levitelleet, koska en tunne täällä ketään muita henkilökohtaisesti kuin itseni.


      • Tellukka kirjoitti:

        Rupesikos pulun pyrstöä kuumentamaan?
        Semmosta se on, kun ei muista olevansa avoimella yleisellä keskustelupalstalla ja kirjoittele sen mukaisesti omiaan ja toisten henkilökohtaisia asioita.
        Minä en pysty tänne kenenkään palstalaisen tietoja levittelemään, siis sellaisia tietoja, joita he eivät ole jo itse tänne levitelleet, koska en tunne täällä ketään muita henkilökohtaisesti kuin itseni.

        Nyt ymmärrän kuinka painokkaasti jotkut kadehtivat sekkaisia kirjoittajia, joilla on hyvä elämä. Sellaisia, jotka osaavat käyttää luojan antamia lahjojaan oikein, jotka ovat ylpeitä osaamisestaan, ystävistään ja rakkaistaan.

        Olet kade, olet ilkeä, haluat loukata, haluat alistaa, haluat häpäistä Paloman. Ehkäpä onnistuit, ole ylpeä itsestäsi.


      • älä.luota

        Korppis, ettei vaan sinuakin koskevat arkistosta kaivetut tekstit ole Tellukan tekosia.


      • onkos.valoa
        älä.luota kirjoitti:

        Korppis, ettei vaan sinuakin koskevat arkistosta kaivetut tekstit ole Tellukan tekosia.

        Mitä sää nyt höpötät? Eikös ne arkistossa olevat tekstit ole jo kerran olleet pramilla eli ei mitään uutta tai salattavaa?

        Tämän ketjun aloittaja on nyt se, joka on töpännyt.


      • bessie--
        onkos.valoa kirjoitti:

        Mitä sää nyt höpötät? Eikös ne arkistossa olevat tekstit ole jo kerran olleet pramilla eli ei mitään uutta tai salattavaa?

        Tämän ketjun aloittaja on nyt se, joka on töpännyt.

        Hohhoijaa taas...

        Ihanko tosissaan pidät töppäilynä avoimuutta, luottavaisuutta ja sitä, että joutuu näiden takia halpamaisen kiusaamisen kohteeksi.


    • flegmaatti

      Sotkeennun tähän mammaketjuun mainitakseni, että joulu tulee tääne Vuoksen yläjuoksullekin mutta me emme ole täällä sitä pällistelemässä.

      Viikon vaihteessa kävivät lapsemme perheineen lahjapussukoidensa kanssa.
      Meillä on vaimoni hoitanut aina kaiken lahjonnan.
      Huolimatta kymmenien vuosien lahjattomuudestani sain vaimolta taskukalenterin ja Nievean dödrollin.
      Lapsiltamme sain protskujauhetta, monipuolisen siemenvalikoiman "voimaruoka" jauhetta, paahdettuja hampun siemeniä, paahdettuja kotisirkkoja, protskupatukoita, pippurivalikoiman, monimaustettua de lux oliiviöljyä, 6:n kuivatun hedelmän puristeita, tummasuklaa brandy tynnyreitä ja jotain muuta.
      Lapsemme olivat aikojen saatossa tottuneet olla odottamatta minulta mitään lahjusta.

    • jyrääminen

      Niin lähti nimimerkki paloma.se.co, kuka seuraavaksi.

    • HaIlaahon.äänestäjä44

      "Nyt ymmärrän vihdoinkin kaikkia heitä jotka ovat ottaneet pois käyttäjätilinsä ja kirjoittelevat puskista. Liityn todennäköisesti heihin hyvin pian"

      como te va, si, que tengas razon

      USA:ssa ns. eläkeikäiset ovat olleet jo kauan duunissa

      Meksiko kulkee suomalaisen sosiaalivaltion edellä. Meillä on paljon aikuisia, jotka ovat eläkkeellä mutta ovat kaikkea muuta kuin eläkeläisiä mieleltään, eräänlaisia lenitaairistoja lopun elämänsä, jotka voisivat tehdä jotakin, esim. opettaa olla-verbin taivutusta espanjassa tai opettaa diskontaamaan ostoksen/sijoituksen arvoa laskennossa

      mutta he eivät tee mitään tuottavaa harrastuksena enää, koska mm. on korkea yli 50 pros. verotus marginaalissa palkoissa ja aikataulu joka sitoo niin pahasti ettei halua uhrata kalliita vuosia kalentereihin

      Meksikossa on saatu ratkaistua asia
      Siellä on baareja joissa alaikäraja työntekijöille on 60

      https://expansion.mx/empresas/2018/08/28/viejos-los-cerros-starbucks-mexico-abre-tienda-atendida-por-adultos-mayores

    • AitoHelmi

      Menipäs tämäkin mukavasti alkanut ketju taas rähinäksi.
      "Vuodot" ovat ikäviä niille, jotka eivät sitä hyväksy ja anna lupaa.
      Etköhän P. selvitä tämän asian heidän kesken.
      Olkoot "paljastetut" keitä hyvänsä, niin mitä se minulle kuuluu.
      Olkoot rauhassa. Eläkööt elämäänsä.
      Mutten iloitse vahingonilostakaan. Häijyä.

      • tradenomi

        Täällä on monesti yritetty selittää mitä haittaa on omalla nimellä ja omilla kasvoilla olemisesta. Sillä pahantahtoiset osaavat kyllä jäljittää ja repostella niin ko. kirjoittajan kuin heidän sukunsa. Ja koskaan ei voi tietää missä asioissa näilläkin palstoilla kirjoittajat liikkuvat.
        Nähtäväksi jää mitä tuleman pitää.


    • Kovin on taas pimeää. 5,5 tuntia on aurinko horisontin yläpuolellä tällä leveysasteella.
      Paketit on väsättynä, ensi viikolla käyn viemässä.
      Nuorena tein käsitöitä paljon, viime vuosina kudoin sukkia pukinkonttiin, enää ei tarvitse.
      Pojantytär innostui kutomisesta ja komeitä sukkia kutookin, nytkin mulla jalassa yhdet.
      Laittelin jouluvaloja ikkunoille eilen, monilla on jo ollut viikon.
      Sinulla tuo kirjalahja läheisille on hieno asia. Siitä jää vielä tulevillekin sukupolville muisto ja tietoa,

    • epäselvätjäljet

      ehkä nyt ei tarvitse aloittajankaan suhtautua enää niin ikävästi meihin "mustiin" jotka vaihdamme nimimerkkiä etteivät nämä tonkijaåiskit pääse jäljillemme, sillä ainakin minä opin jo yhdestä ryöpytyksestä sen ettei pidä luottaa yhteenkään palstatuttuun

      • siniharmaatsilmät

        Todellakin. Ihan selkäpiitä alkoi karmimaan muistaessa Paloman ehdotuksen Facebookin suljetusta kerhosta. Mitä kaikkea sieltä olisikaan tongittu ja reposteltu näille palstoille ja ties mihin tarkoitukseen. Huh huh.


      • erivärejäkanssa
        siniharmaatsilmät kirjoitti:

        Todellakin. Ihan selkäpiitä alkoi karmimaan muistaessa Paloman ehdotuksen Facebookin suljetusta kerhosta. Mitä kaikkea sieltä olisikaan tongittu ja reposteltu näille palstoille ja ties mihin tarkoitukseen. Huh huh.

        juu vain, kannattaa pitää silmissä vähän muutakin väriä kuin sinistä, eikä pelkkiä ruusunpunaisia lasejakaan kannata alati käyttää


      • Tämän myllerryksen jälkeen ei taida moni enää nikillä kirjoittaa.
        Minä olen tällä nikillä niin kauan kirjoittanut, että tuntuu typerälle kirjoittaa muuten.
        Ja se on ollut niin vähäistä jo, että sama jo lopettaa tämä palstailu.
        En olisi uskonut, että näin sinnikkäitä jahtaajia on, jotka jaksaa ventovieraita jahdata lopttomasti.


      • pimpelipompeliplim

        harmillista tuo on. tais heikku aavistaa mitä tuleman pitää koska laittoi muutama päivä sitten tekstiä ettei olekaan pianonsoitonope.


      • harpunsoittajako.on
        pimpelipompeliplim kirjoitti:

        harmillista tuo on. tais heikku aavistaa mitä tuleman pitää koska laittoi muutama päivä sitten tekstiä ettei olekaan pianonsoitonope.

        Hyvin on heikku osannut pianonsoitonopettajaa vuosia ja vuosia esittää.


      • trubaduuri
        harpunsoittajako.on kirjoitti:

        Hyvin on heikku osannut pianonsoitonopettajaa vuosia ja vuosia esittää.

        Taitaa vaan pitää vaan aikatauluja oikeiden opejan tunneista.


      • Separempisherlok
        harpunsoittajako.on kirjoitti:

        Hyvin on heikku osannut pianonsoitonopettajaa vuosia ja vuosia esittää.

        Miten niin ei ole.


      • aikareiluameininkiä
        pimpelipompeliplim kirjoitti:

        harmillista tuo on. tais heikku aavistaa mitä tuleman pitää koska laittoi muutama päivä sitten tekstiä ettei olekaan pianonsoitonope.

        suraavaksiko alatte heikkua vainoamaan?


      • Bengalitikku
        aikareiluameininkiä kirjoitti:

        suraavaksiko alatte heikkua vainoamaan?

        Voisihan soittamista osaava opettaa pianonsoiton alkeita vasta opettelevalle, esim. käden asentoa ja otteita. Siukostako vähän?
        Ei välttämättä tarvitse olla pedagogista pätevyyttä.
        Eihän esimerkiksi jonkun menestyneen kuoron johtajan tarvitse olla kultakurkku, kun saa kuoron "soimaan".


      • näykkijöillä
        aikareiluameininkiä kirjoitti:

        suraavaksiko alatte heikkua vainoamaan?

        Joku näillä on aina hampaissaan.


      • Bengalitikku
        näykkijöillä kirjoitti:

        Joku näillä on aina hampaissaan.

        Ihmettelen. Miksi?


      • k-kotton kirjoitti:

        Tämän myllerryksen jälkeen ei taida moni enää nikillä kirjoittaa.
        Minä olen tällä nikillä niin kauan kirjoittanut, että tuntuu typerälle kirjoittaa muuten.
        Ja se on ollut niin vähäistä jo, että sama jo lopettaa tämä palstailu.
        En olisi uskonut, että näin sinnikkäitä jahtaajia on, jotka jaksaa ventovieraita jahdata lopttomasti.

        Olen samaa mieltä kanssasi.


      • pyhimyksenjäljillä
        aikareiluameininkiä kirjoitti:

        suraavaksiko alatte heikkua vainoamaan?

        Kukaa täälä mitään vainoo. tai no kysy Tellukalta?


    • En ymmärrä ihmisten tarvetta penkoa muiden asioita.
      On paljon ihmisiä joiden nimet ovat julkisesti tiedossa, he ovat suostuneet vapaa- ehtoisesti tulemaan esiin nimellään.
      Jos sitä ei halua niin kannattaa kunnioittaa ihmisen halua pysyä anonyymina vaikka nimen tietäisikin.
      Itselleni ei tuottaisi minkäänlaisia kiksejä tehdä tuollaista.
      Olen joskus ollut telkussa eräässä kilpailussa nimelläni, sen jälkeen tuli muutama häiriö soitto ja viesti.
      Itse en piittaa yhtään jos joku tietää kuka olen, ei ole salattavaa, enkä usko olevan näilläkään joiden henkilöllisyyttä pengotaan.
      Täällä joutuu helposti kiusatuksi.
      Moni on sanonut että kuinka viitsit kirjoitella tänne. Mielestäni täällä on ollut kaiken kaikkiaan ihan kivaa. Suurin osa kirjoittajista on ihan tavallisia normaaleja kuusikymppisiä

      • ihanko.totta

        Ymmärrätkös tarvetta omat ja koko suvun ja naapurienkin asiat levitellä leuhkimismielessä, että näin paljon on sukua ja ystäviä ja näin suosittu olen seurapiireissä. Mitä kiksejä siitä saa ? Täällä on kommentointia varten tilat, eikö niitä saakkaan käyttää kaikkien kohdalla ? Onko oikeus vaatia vain itselleen mieluisia kommentteja ? Jos ei kestä omia sanomisiaan päivänvalossa vielä seuraavalla viikolla tai vuonna, parempi olla pois tai ainakin harkita mitä suoltaa. Sitten kyllä heittäydytään marttyyriksi ja esitetään vainottua, kun on ensin vuositolkulla halveksinut muita.


      • AitoHelmi
        ihanko.totta kirjoitti:

        Ymmärrätkös tarvetta omat ja koko suvun ja naapurienkin asiat levitellä leuhkimismielessä, että näin paljon on sukua ja ystäviä ja näin suosittu olen seurapiireissä. Mitä kiksejä siitä saa ? Täällä on kommentointia varten tilat, eikö niitä saakkaan käyttää kaikkien kohdalla ? Onko oikeus vaatia vain itselleen mieluisia kommentteja ? Jos ei kestä omia sanomisiaan päivänvalossa vielä seuraavalla viikolla tai vuonna, parempi olla pois tai ainakin harkita mitä suoltaa. Sitten kyllä heittäydytään marttyyriksi ja esitetään vainottua, kun on ensin vuositolkulla halveksinut muita.

        Tässä kirjoituksessa on vähän itua.
        Voitaisiinko tehdä v 2019 korjausliike. Muiden väheksyminen pois!
        Miksei voi kirjoittaa: olen eri mieltä tai loukkasit minua tuossa ja tuossa.
        Sitten toisten tietojen kaivelu ja hölöttäminen on ala-arvoista.
        Että jonkun tai joidenkin piti pilata kivasti alkanut ketju!
        Jos on ärtynyt ylimielisyydestä, ei voi olla yhtään parempaa yritys vetää joitakin alas.
        Järjen köyhyyttä.


    • e.lä.mä

      Hyvää jatkoa elämälle joka on tärkeä jokaiselle. Haitarin soitto on jäänyt vähälle 15 vuoteen en ole soittanut on oma haitari ja perin isäni, hän oli hyvä soittaja tahti ei koskaan mennyt pois ex Säkkijärven polkka soitti Vesterisen mukaan.

      Hyvää jatkoa sinulle ja läheisille.

    • Heikunkeikku

      Keskiviikkona alkoi joululoma. Olen nyt Vantaalla pojan luona. Hänellä on joitakin työasioita huomista varten ja minä päätin tulla tänne palstalle käymään aikani kuluksi.
      On perin ikävää luettavaa tämä ketju. Minua harmittaa.

      Outoa, että joku kirjoittaa minun kirjoittaneen, että en ole pianonsoitonopettaja. Hän unohti, että samassa kommentissa kirjoitin juuri täyttäneeni 18 vuotta. Olisi senkin voinut mainita, niin muu väki olisi ymmärtänyt, että kommenttini oli leikinlaskua ja siihen aloitukseen se ymmärrettävästi sopi. Nyt napataan yks lause jostakin toisesta ketjusta ja tällätään tähän ketjuu. Ajattelematonta ja minusta tuntuu, että tahallista kiusaamista.

      Jos on epäselvää, mitä työtä teen, niin voinhan sen vielä sanoa. Olen pianonsoitonopettaja. 40 vuotta samaa työtä tehnyt. Olen pätevä koulut käynyt opettaja. Että se tästä asiasta.

      Jotkut kirjoittajat ovat erittäin hyökkääväisiä ja aistittavissa on, että päässään sojottaa sarvet ja kakshaarainen kieli pistää esiin huulien välistä.
      On ikävää touhua.
      Ei ilottelut, eikä posittiviset asiat palstalla leiju. Paljoakaan.
      Täällä on monia mukavia ihmisiä kirjoittamassa, mutta muutamat sarvipäät pilaavat tunnelman.

      • Minäkin ihmettelin tuota kommenttia, että mitä se oikein tarkoittaa. Hyvä kun selvensit asian.
        On täällä kyllä kummallista, joka ketjuun pitää tuota änkyrää joidenkin tuoda.
        Tämän ikäisillä ihmisillä luulisi jo elämän kokemustakin sen verran olevan, ettei käyttäydyttäisi toisia kohtaan, kuin pahaiset kakarat.


      • Heikunkeikku
        eppu2 kirjoitti:

        Minäkin ihmettelin tuota kommenttia, että mitä se oikein tarkoittaa. Hyvä kun selvensit asian.
        On täällä kyllä kummallista, joka ketjuun pitää tuota änkyrää joidenkin tuoda.
        Tämän ikäisillä ihmisillä luulisi jo elämän kokemustakin sen verran olevan, ettei käyttäydyttäisi toisia kohtaan, kuin pahaiset kakarat.

        Tahdoin asian varmuuden vuoksi selventää, vaikka ensteks ajattelinkin, että olkoot.
        Sen verran kuitenkin alkoi päänsisus ilmottamaan harmitusta, että päätin asian selvästi ja suorasti korjata. Ei sitten tarvitse muiden päivitellä ja taivastella asiaa sen enempää.

        Minä en enää ihmettele yhtikäs mitään tällä palstalla. Sen verran kauan täällä olen käynyt, että olen todennut "että on montaa luonnetta olemassa".

        Sitä mieltä, että tasapainossa olevat, itseensä tyytyväiset, ihmiset eivät käyttäydy kuinka vaan. Joku systeemi ja käytöstavat sitä on kirjoituksissa oltava.


      • Sinä olet yksi palstan mukavimpia kirjoittajia, älä anna joidenkin paukapäiden loukata itseäsi.

        Oikein hyvää joululomaa sinulle perhekuntinesi!


      • Ylpeyskäylan
        Heikunkeikku kirjoitti:

        Tahdoin asian varmuuden vuoksi selventää, vaikka ensteks ajattelinkin, että olkoot.
        Sen verran kuitenkin alkoi päänsisus ilmottamaan harmitusta, että päätin asian selvästi ja suorasti korjata. Ei sitten tarvitse muiden päivitellä ja taivastella asiaa sen enempää.

        Minä en enää ihmettele yhtikäs mitään tällä palstalla. Sen verran kauan täällä olen käynyt, että olen todennut "että on montaa luonnetta olemassa".

        Sitä mieltä, että tasapainossa olevat, itseensä tyytyväiset, ihmiset eivät käyttäydy kuinka vaan. Joku systeemi ja käytöstavat sitä on kirjoituksissa oltava.

        Vanhat jo viiskymppisissä ilakoineet palstalaiset on niin Jumalia, niin Jumalia. Pienikin epäilys on jumalanpilkkaa.
        Jos paikkakunnalla on eri ammatissa oleva nimikaima, niin tavallisen ihmisen on aivan helppo selittää väärinkäsitys ihmettelijälle. Minullakin on nimikaima, Kokemusta on asiasta.
        Mutta nämä vanhat palstalaiset ovat Jumalia. Jumalten puhetta pitää mukisematta uskoa. Jumalat ei selittele.


      • aliaseli
        Ylpeyskäylan kirjoitti:

        Vanhat jo viiskymppisissä ilakoineet palstalaiset on niin Jumalia, niin Jumalia. Pienikin epäilys on jumalanpilkkaa.
        Jos paikkakunnalla on eri ammatissa oleva nimikaima, niin tavallisen ihmisen on aivan helppo selittää väärinkäsitys ihmettelijälle. Minullakin on nimikaima, Kokemusta on asiasta.
        Mutta nämä vanhat palstalaiset ovat Jumalia. Jumalten puhetta pitää mukisematta uskoa. Jumalat ei selittele.

        Kuka uskoo mitäkin. Moni näistä "jumalista" on vakinikillä niin asiallinen, mutta huseeraa sitten ilkiönä muilla nikeillä.
        En usko ollenkaan etteikö Heikku olisi tuo konttoristi.
        Ja mikä sitä kieltää. Olihan korppiskin brändäämässä itseään.


    • mielipiteeni.sanoin

      Mietin pitkään kommentoinko tähän ketjuun vai en. Siksi epäröin, että kannattaako tällaista ryvetystä nostaa ylöspäin. Sitten päätin, että jos en osallistu, niin tavallaan hiljaisesti hyväksyisin ketjun tapahtumat.
      On aivan pöyristyttävää nostaa palstalle esiin tietoja vain tarkoituksenaan loukata ja pahoittaa monen kirjoittajan mielet. Jos on itse niin kiinnostunut jostain kirjoittajasta niin, että pitää suurennuslasin kanssa etsimällä etsiä negatiivisia asioita, niin voisi ne asiat pitää ihan itsellään.
      Tässä ketjussa on ollut lumipalloefekti, yksi tahallisesti kirjoitettu teksti on johtanut epäilyyn ja seuraavaan jne.

      Näin sen verran vaivaa, että etsin ketjun, jossa tuo Heikunkeikun heitto eli huumorilla höystetty vastaus "lukiolaisen" kommenttiin oli. Todellakin oli otettu irti kokonaisuudesta tuo teksti ja saatu taas epäilykset esiin. Onhan noita irrallisia "dokumentteja" ollut ennenkin, mutta tämä oli kyllä alhaisin, jos ei sitten ko. dokumentin tuonut henkilö ole aivan täysin tosikko, mitä epäilen.

      Siispä Heikunkeikku, sinun pianonsoittajan klompsuttelut korokepohjakenkinesi ovat syöpyneet mieleeni ja pidän sinua aitona pianonsoitonopettjana.

      • Heikunkeikku

        "mielipiteeni.sanoin"
        Kiitos kun mielipiteesi sanoit. Tämä sun kommenttisi oli nyt sitä positiivista ilohkoutta sisältävää, josta mainitsin tos yhdes kommentissani. On kiva kun välillä iloakin leijuu.

        Eihän sillä periaatteessa tietenkään ole mitään väliä, mitä työtä livessä teen, mutta kun usein olen jotakin kirjoittanut työhönliittyvistä asioistani, niin menettäisin tyystin uskottavuuden, jos muut ajattelisivat, että mukamas niin ja niin on oppilaiden kanssa tapahtunut. En nimittäin päästäni tyhjiä asioita keksiskele. Siinä ei olisi mitään ideaa.
        Siksi olin pakotettu asian korjaamaan.

        Jep, he he he hee, muistan vaikkakin hämärästi klompsivista korokepohjakengistä esiintymistilanteessa. Se oli tuolla 50 palstalla. Siellä tuli joskus iloteltua niin penteleen paljon. Selkäkieppunaurua ja näytön putsaamisia rätillä, kun naurunpurskahdukset suusta tormasivat näytölle niinku aivastus.

        ---
        Tästä päivästä tullee mukava. Nyt vielä hieman takkuinen olo. Sänky jossa nukuin, oli niin pehmeä, että pelkäsin miten sieltä pehmopatjan sisältä pääsee ylös. Tarttee ensi yöksi keksiä joitakin parannuksia tuohon nukkumisasiaan.
        Juon aamukahvia, hiljaisuus keittiössä, poika nukkuu yläkerrassa vielä.

        Lähdemme kaupoille. Linnuille lupasin ostaa murkinaa. "Linnunmakkara"-pötkylä, semmonen koiranmakkarapötkylän näköinen. Talipalleroisia ja siemeniä sekä pähkinöitä syöttöpaikkaan. Eikä siinä vielä kaikki, vetäsen ostoskärryyn paahtoleipäpaketin. Siitä pienistän sopivia paloja ja nakkaan harakoille ja variksille ja keitä sielä nyt sitten onkaan. Näkevät Vantaan linnutkin, että Vaasasta on saapunut sellaanen muori, joka lintujen kaveri on.

        Mukavaa päivää sulle ja toki muillekin myös.


      • eisaaauttaa
        Heikunkeikku kirjoitti:

        "mielipiteeni.sanoin"
        Kiitos kun mielipiteesi sanoit. Tämä sun kommenttisi oli nyt sitä positiivista ilohkoutta sisältävää, josta mainitsin tos yhdes kommentissani. On kiva kun välillä iloakin leijuu.

        Eihän sillä periaatteessa tietenkään ole mitään väliä, mitä työtä livessä teen, mutta kun usein olen jotakin kirjoittanut työhönliittyvistä asioistani, niin menettäisin tyystin uskottavuuden, jos muut ajattelisivat, että mukamas niin ja niin on oppilaiden kanssa tapahtunut. En nimittäin päästäni tyhjiä asioita keksiskele. Siinä ei olisi mitään ideaa.
        Siksi olin pakotettu asian korjaamaan.

        Jep, he he he hee, muistan vaikkakin hämärästi klompsivista korokepohjakengistä esiintymistilanteessa. Se oli tuolla 50 palstalla. Siellä tuli joskus iloteltua niin penteleen paljon. Selkäkieppunaurua ja näytön putsaamisia rätillä, kun naurunpurskahdukset suusta tormasivat näytölle niinku aivastus.

        ---
        Tästä päivästä tullee mukava. Nyt vielä hieman takkuinen olo. Sänky jossa nukuin, oli niin pehmeä, että pelkäsin miten sieltä pehmopatjan sisältä pääsee ylös. Tarttee ensi yöksi keksiä joitakin parannuksia tuohon nukkumisasiaan.
        Juon aamukahvia, hiljaisuus keittiössä, poika nukkuu yläkerrassa vielä.

        Lähdemme kaupoille. Linnuille lupasin ostaa murkinaa. "Linnunmakkara"-pötkylä, semmonen koiranmakkarapötkylän näköinen. Talipalleroisia ja siemeniä sekä pähkinöitä syöttöpaikkaan. Eikä siinä vielä kaikki, vetäsen ostoskärryyn paahtoleipäpaketin. Siitä pienistän sopivia paloja ja nakkaan harakoille ja variksille ja keitä sielä nyt sitten onkaan. Näkevät Vantaan linnutkin, että Vaasasta on saapunut sellaanen muori, joka lintujen kaveri on.

        Mukavaa päivää sulle ja toki muillekin myös.

        Monissa kaupungeissa lintujen ruokinta on kiellettyä, miten lienee vantaalla?


    • EnYmmärrä

      Mikä tässä nyt on niin kauhean hirveän kamalaa? En minä ymmärrä. Valaiskaa!
      Jos joku on kirjoittanut elämäkerran ja on kertonut kirjoittamisestaan monet kerrat tällä palstalla ja toisellakin palstalla. Jopa niin innokkaasti on kertonut kirjastaan, että osa aloituksistaan on poistettu ylläpidon toimesta mainostamisena. Kirjoittaja on kertonut kirjan nimen. Kirjoittajalla oli kirjan kansi profiilikuvanaan. Kirjoittaja on kertonut kirjan valmistuneen ja senkin, että kirjaa voi ostaa e-kirjana. Jos joku nyt sitten oli googlannut kirjan nimeä ja löytänyt kirjan myyntitarjouksia monesta firmasta. Kirjasta oli luettavissa otteita netissä. Kirjan kirjoittajan kiitokset kirjahankettaan tukeneille olivat luettavissa netissä. Jos sitten joku googlaa näitä kirjan teossa avustaneiden nimiä ja huomaa, ettei yhden ammatti ole se, jota on mainostanut ammattinaan kymmenisen vuotta, niin mitä pahaa siinä on, kun varoittaa palstalaisia, että meitä on huijattu. Kerrankos ja useamminkin sitä sattuu, että netissä petkutetaan. Ei se amerikkalainen kenraalikaan, joka facebookissa kauneuttani ylistäen kaveriksi pyrki, ollut kenraali. Samoin toimittaisiin jokaisen kohdalla, jos näyttää siltä, että on antanut väärää tietoa itsestään ja varsinkin jos niin on tapahtunut usean vuoden ajan ja on tuttu näky palstalla. Mikä on ongelma?
      Palsta-aktiivin kirjasta saatiin palstalle tietoa. Myynti oletettavasti kasvaa, kun voivat palstalaiset lukea maistiaisiksi muutaman luvun.

      Mikä tässä on nyt niin kauhean hirveän kamalaa?

      • EnYmmärrä

        Virheelliset epäilykset voi korjata kuten on tapahtunutkin.

        Se vaan on kummallista kovin, jos palstalaisilta on kiellettyä googlaaminen ja palstan arkistojen tutkiminen ja näiden löytyneiden asioiden kertominen palstalla.
        Ollaanko täällä vanhojen palstalaisten ja sinisten rekisteröityneiden vankeja ja mielivallan uhreja.
        Kuka saa ja kuka ei kurkistaa palstan arkistoon ja kertoa löydöstään palstalla?
        Kuka saa ja kuka ei luulla tunnistavansa entisiä nimimerkkejä uusien nimimerkkien takaa?


      • vai.niin.vai
        EnYmmärrä kirjoitti:

        Virheelliset epäilykset voi korjata kuten on tapahtunutkin.

        Se vaan on kummallista kovin, jos palstalaisilta on kiellettyä googlaaminen ja palstan arkistojen tutkiminen ja näiden löytyneiden asioiden kertominen palstalla.
        Ollaanko täällä vanhojen palstalaisten ja sinisten rekisteröityneiden vankeja ja mielivallan uhreja.
        Kuka saa ja kuka ei kurkistaa palstan arkistoon ja kertoa löydöstään palstalla?
        Kuka saa ja kuka ei luulla tunnistavansa entisiä nimimerkkejä uusien nimimerkkien takaa?

        Siis onko tuo vaasalainen tradenomi Heli Toppinen Heikunkeikku vai ei? Sitten varmaan tuo satutäti on myöskin 1lesken, jota hän viestitteli eräälle lirkkupuhelimen omaajalle.
        Ja pokkana vielä tänäkin aamuna selitteli tekemisiään jollekin.


      • vehtoovat.kanssamme

        Onhan se näillä palstoilla ihan sama onko pianisti vai konttoristi. Ei täällä palveluja anneta kummallakaan ammatilla. Paitsi kai konttoristi antoi oikolukupalveluja.
        Opin tästä, että vanhetessaan ei saa uskoa mihinkään ja että on kaiketi olemassa valepianisti.


      • EnYmmärrä kirjoitti:

        Virheelliset epäilykset voi korjata kuten on tapahtunutkin.

        Se vaan on kummallista kovin, jos palstalaisilta on kiellettyä googlaaminen ja palstan arkistojen tutkiminen ja näiden löytyneiden asioiden kertominen palstalla.
        Ollaanko täällä vanhojen palstalaisten ja sinisten rekisteröityneiden vankeja ja mielivallan uhreja.
        Kuka saa ja kuka ei kurkistaa palstan arkistoon ja kertoa löydöstään palstalla?
        Kuka saa ja kuka ei luulla tunnistavansa entisiä nimimerkkejä uusien nimimerkkien takaa?

        Eiköhän siellä arkistojen uumenissa voi ja saa penkoa kuka tahansa, muilta lupaa kysymättä.
        Jos nyt niin kova hinku on penkoa ja vanhoja kaivella, nuuskia kuin ruumiskoira vainajaa etsiessään.
        Näitä tonkijatyyppejä on palstoilla ollut aina, osa vainoharhoissaan etsii todistusaineistoa siitä kuka on joskus kirjoittanut samoilla sanoilla ja käyttänyt samoja kirjaimia kuin tuo nyt kirjoittava.
        Ellei muuta kiinnostavampaa ja tärkeämpää elämäänsä keksi, niin harrastushan se kaivelukin on.


      • Bengalitikku
        Anceli kirjoitti:

        Eiköhän siellä arkistojen uumenissa voi ja saa penkoa kuka tahansa, muilta lupaa kysymättä.
        Jos nyt niin kova hinku on penkoa ja vanhoja kaivella, nuuskia kuin ruumiskoira vainajaa etsiessään.
        Näitä tonkijatyyppejä on palstoilla ollut aina, osa vainoharhoissaan etsii todistusaineistoa siitä kuka on joskus kirjoittanut samoilla sanoilla ja käyttänyt samoja kirjaimia kuin tuo nyt kirjoittava.
        Ellei muuta kiinnostavampaa ja tärkeämpää elämäänsä keksi, niin harrastushan se kaivelukin on.

        Hyvä kommentti! Komppaan.


    • Hallaahon.äänestäjä44

      Paloma asuu Ruotsissa mutta ei ole ruosu (ruotsinsuomalainen) eli alentuva vähemmistöläisen työläiskulttuurin alistuva tuote

      Paloma on herranterttu, ovela, osaava ja flirtti
      aca sin dechados de virtudes femeninas

      Takuuvarmoja ominaisuuksia jotka eivät kaikille kelpaa ja ärsyttävät

      • Bengalitikku

        Pasta.

        Markkinoitko häntä? 1/4 ?


      • etkö.huomaa
        Bengalitikku kirjoitti:

        Pasta.

        Markkinoitko häntä? 1/4 ?

        Veetuilee se palomalle.


      • etkö.huomaa kirjoitti:

        Veetuilee se palomalle.

        Se lirkku olis ny on.
        Taas.
        Tämän päivän jälkeen vasta kun aurinko vaihtaa paikkaa.
        0403250778

        H.


      • uusi.numero

        Silkkaa pashaa! Sinusta ei ole tähänkään.


    • töött

      --- jos olettepanneet merkille ---välilläon kansanedustatajia ja myos poliiseja paikalla - varsinkin jos keskustelua ajankohtaisasioista tai uutisasioita -esm tyynenmeren lauhieen tuulien aluella--missä amerikkalaisuus ja aasialaisuus khtaavat- erään kalastajan saalis oll liki viiskytkkg vesitiivistäpakettia kokaiinia --tai jos koko maapallo esitettåisiin ilmansuuntien mukaan sektoreiksi viipaloituna - mahdolliseti löytynee muutkin reittittiet joiden kautta aineita roudataan maahan--elämä lie paljon muutakin kuin dementia ja horohoro mummujen pikapankkitoimintaa huikeeilla koroilla

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      7955
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      180
      1767
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1036
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      194
      956
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      833
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe