Miten puolisoni pääsee koneelleni?

itkettää

Mulla menee ihan pian hermot.

puoliso käy facebookissani, sekä koneellani, sekä sähköpostissani lähes päivittäin kun olen töissä. MITEN?????? Koitan kertoa jokaisesta lyhyesti:

- Facebook: sinne ilmestyy aina kuvakkeella kirjautuminen, hän saa sen jotenkin pääälle. Minulla on kaikki mahdolliset suojaukset päällä ja käyn katsomassa joka päivä sisäänkirjautuneet laitteet. Siellä on vain oma koneeni (työkone) ja kännykkäni ip-osoitteet. En käytä facea omalla koneella ollenkaan. Kun kirjaudun itse fb, joudun varmentamaan kännykällä. MITEN HÄN PÄÄSEE SINNE TEKEMÄTTÄ TUOTA? Vaihdan myös salasanaa jatkuvalla syötöllä eikä auta.

- Sähköposti: Tämä meni minun piikkiini, olin kertonut hänelle sähköpostini salasanan koska se oli salasana myös vanhaan koneeseen jota hän käytti. Vaihdoin salasanan että uusi koneeni olisi suojassa MUTTA EI ILMEISESTI OLE. Hotmail-sähköposti. Käyn sielläkin katsomassa ip-osoitteita kuka on kirjautunut, ennen salasanan vaihtoa hän kävi siellä päivittäin, nyt vaihdoin salasanan eikä ole käynyt edes kokeilemassa (ilmoittaa myös epäonnistuneista sisäänkirjautumisista).

- Kone: Minulla on ohjelma, jonka pitäisi ilmoittaa, aina kun kone käynnistetään. Ei ilmoita eli hän kiertää senkin jotenkin. MITEN HÄN PÄÄSEE KONEELLENI KUN HÄN EI TIEDÄ UUTTA SÄHKÖPOSTISALASANAANI? Onko hänellä jollain usb-tikulla joku hieno kierto-ohjelma vai mitä ihmettä... Pöytäkone. Voiko esim vanhalle ssd-levylle asentaa jonkun kierto-ohjelman ja päästä sisään? Tai biosin kautta? Minulla on pikakelkat ssd-levyille ja mietin että käyttääkö hän niitä.

Kuten huomaatte, tilanne on aivan sairas. Minulla ei ole mitään salattavaa (paitsi sähköpostissa ehkä jotain joululahjatilauksia joista olisi ihan mukava ettei hän kävisi lukemassa etukäteen, ja fb tietenkin ystäväni ja minun väliset asiat joita hän minulle luottamuksella kertoo) ja olen ihan loppu tuohon vakoiluun. Kysyttäessä kiistää kaiken ja suuttuu, vaikka event vieweristä suoraan näen että koneeni on käynnistetty työpäivän aikana. Tekisi mieli vaan huutaa.

Onko mitään jeesiä miten voisin suojata koneeni tai edes SELITYSTÄ siitä miten hän tuon tekee? Ei tosiaan ole mikään it-ammattilainen mutta istuu päivät koneella ja osaa jonkun verran koodata, jonnekavereidensa kanssa (ollaan 30 vuotiaita) on tehnyt jotain ddos-hyökkäyksiä kavereiden servuille eli ei myöskään mikään ihan idiootti koneiden kanssa.

2

113

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Debianisti

      Tietokonen käytön voi estää vain salaamalla koko kiintolevy. Sinulla on luultavasti jokin Windows koneessa. Paras vaihtoehto on silloin Veracrypt, jolla salataan koko kiintolevy. Salasanaksi vaitaan pitkä lause, jota ei löydy mistään kirjasta. Salasana on sitten syytä muistaa sillä ei ole mitään muuta keinoa saada tietoa ulos kuin oikea salasana.

      Sen jälkeen vaihdetaan kaikki palveluissa käytetyt salasanat ja tarkistetaan Facebookin yksityisyysasetukset.

    • puolisosi-NK

      Nyrkkikyllikki hiplaa siis välillä salaa näppäimistöäsi? Laita rukkanen kouraan. Ainakin vähän vaikeutuu näppiksen räpläys.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4582
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1764
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe