Maunula, Kuusikkotie Haso part 2

Edellisen keskustelun venyttyä vähän pitkähköksi, ja täten haastavaksi käyttää, avataanpa uusi.
Jos aloitetaan sillä, että tähän voi ilmoittautua ne jotka saivat asunnon? Mukaan keskusteluun voi tulla myös jos vaikka vielä haaveilee siitä peruutuksesta.

Me siis saimme peruutuspaikalta rivari 4h+k :)
Ilmoita


Kerttuli, juu, Metsälässä asutaan. :)
Ilmoita
Tämä on kyllä ihan kaikille avoin keskustelupalsta.
Ilmoita
Edellisessä keskustelussa sivuttiin jo kaakelin saumauksia, tuskin ketään muita kiinnostaa kuin Kuusikkotien asukkaita tämän taloyhtiön kylppärin saumaykset ja laatat :)
Tietysti kommentit tervetulleita muuten, jos jotain vinkkejä on.
Ilmoita
Kuten Kuumyös tosiaan kirjoittikin, toki keskusteluun voi kuka vain osallistua mikäli tämä kohde ajatuksia herättää tai kiinnostaa :)
Ilmoita
Harmillisesti näihin vakiovalintoihin ei voi enää vaikuttaa tässä vaiheessa. Osaatteko sanoa mikä niistä parketeista kuuluu näihin standardina? Kylppärin punaiset laatat kyllä vähän meillä herätti hämmästystä. Aika, ettenkö sanoisi, erikoinen ratkaisu..
Ilmoita
Oliko sinulla sinne Omeran taloinfoon tunnukset? Sieltä voisi näkyä ne perusjutut, mitkä kuuluu peruspaketttiin. Ihan hyvät nekin olisivat olleet.

Ainoa, mikä nikottelisi, olisi se liesi, on vanhanaikainen peruspaketissa. Jos otat yhteyttä sinne Omeraan, luulisi, että vielä vähän voi vaikuttaa.
Ainakin siihen punaiseen tehosteeseen kylppärissä :)

Att toimistossa on esittelyhuome, siellä on esillä peruspaketti näytillä.
7 VASTAUSTA:
Pystyiskö muka vielä vaikuttamaan? Itse kanssa sain peruutuspaikan. Harmittaa se punainen tehoste ja olisin halunnut vaaleamman lattian + valkoiset lattialistat.
En ole vielä päässyt allekirjoittamaan sopimusta, kun paperit on vielä kunnalla hyväksyttävänä. Kauankohan siihen muuten menee? Ja näin ollen ei ole vielä noita tunnuksiakaan :( Att:n täti sanoi tälle että se on nyt nää vakiovalinnat ja ei mahda minkään :/ Ja juuri nuo samat muutokset olisin halunnut kuin Jehkakin. Saako muuten kysyä millaisen sait peruutuksena?
Kerttulii kirjoitti:
En ole vielä päässyt allekirjoittamaan sopimusta, kun paperit on vielä kunnalla hyväksyttävänä. Kauankohan siihen muuten menee? Ja näin ollen ei ole vielä noita tunnuksiakaan :( Att:n täti sanoi tälle että se on nyt nää vakiovalinnat ja ei mahda minkään :/ Ja juuri nuo samat muutokset olisin halunnut kuin Jehkakin. Saako muuten kysyä millaisen sait peruutuksena?
Sain 4h kerrostalosta, pari vkoa meni, että kaupungilta tuli hyväksyntä. En edes kysynyt Omeralta, jos voisin vielä vaikuttaa valintoihin. Ainakin att henkilö sanoi, että enää ei voi vaikuttaa.
Okei, kiitos tiedosta. Luulen että taidan kuitenkin kysyä sieltä Omeralta kunhan paperit on kunnossa. Eihän siinä mitään häviäkään. Toivottavasti ei vaan kestä kauaa niiden papereiden kanssa, mitä enemmän aikaa kuluu, sitä mahdottomampaa se varmaan on.
Ja hei onnittelut sinullekin! Asutteko nyt Maunulassa?
Omeran perusjuttuihin kuuluu myös hometta ja sisäilmaongelmia.
slo kirjoitti:
Omeran perusjuttuihin kuuluu myös hometta ja sisäilmaongelmia.
Onko sinulla tietoa että Omeran jälki ei ole hyvää?
Omeran sivuilla (talo,info) tiedotetta, A ja B runkotyöt tehty ja B-talossa tiiliverhoilu. Talot C-E vaiheessa.

Kaunis kuva B-talosta sisäpihan suuntaan.
+Lisää kommentti

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmoita
Hyvä idea tämä uusi ketju. Peruutuspaikan minäkin sain, tosin jo loppukesästä ja ehdin juuri ja juuri vaikuttamaan valintoihin, perjantaina sain tunnukset ja maanantaina sulkeutui valintamahdollisuus. En ehtinyt edes livenä nähdä vaihtoehtoja.

OLETUSVAKIOT:

Kylpyhuone:
Kaakelikeskus Kake Harmonia Gris Perla matte 20x20 seinissä (valkoinen)
Tehostelaatta Kake Harmonia Burdeos kiiltävä 20x20 (syvä punainen)
Lattialaatta Gris Uni 10x10 (tasainen tummanharmaa)

Allaskaluste Kelo Modern valkoinen Lk-kaluste, peilikaappi loisteputkivalolla ja pistorasialla
Pyykkikaappi PYK 500/1400
Katossa Valkolakattu kuusipaneeli
Saunassa tervaleppähaude

Asuinhuoneet:
Karelia Tammi Natur Pro parketti (lähinnä ikkunan puitteiden ja B-C talojen portaiden väriä)
Seinät Tikkurila G497 Höyry (eli maalarinvalkoinen)

Keittiö:
Kensapuu oy Kalusteovi Aaria valkoinen 201
Kaakelikeskus Kake Harmonia Pre Gris Perla matt 20x20 (2,5x200) valkoinen saumaus, tämä siis välitilan laatta
Stone Oak 5527 WO - laminaattityötaso
Vedin Cantina harjattu teräs

Liesi Rosenlew Lattialiesi RKL5100 (50cm) tai RKL608 (60cm)
Jääkaappipakastin Rosenlew RJP4532
Liesituuletin Iloxair Basic valkoinen

Lisäksi sai valita vetimet komeroiden oviin, luulen että oletusvakio on sama kuin keittiössä.

Itse otin lisähintaisena vain keraamisen lieden ja vaalenharmaan elävämmän kaakelin kylppärin lattiaan. Lisäksi jätin kylpyhuoneesta tehosteseinän pois. Lattiassa harkitsin vaaleampaa parkettia, mutta päädyin kuitenkin tuohon oletusvakioon niin siinä, kuin muissakin valinnoissa. Nuo omaehtoiset vaihtoehdot kuten valkoiset lattialistat olisi pitänyt olla neuvoteltuna jo heinä-elokuun vaihteessa, joten sellaisiin ei minullakaan ollut mahdollisuuksia. Luulen että nämä deadlinet ovat koska 65 asuntoon pitänee tilata materiaalit valmistajilt jo hyvissä ajoin.

Minkälaisia asuntoja saitte peruutuspaikoilta? Mitenköhän on jos joku, joka on tehnyt valintoja asuntoon oletusvakioiden ulkopuolelta, peruuttaisikin.. varmaan tulisi hänen valintansa?
2 VASTAUSTA:
Kiitos näistä tiedoista, ja oikein hyvää pohdintaa! Itse haluaisin vaaleamman lattian ja nuo punaiset kaakelit pois. Mutta jos tämä ei onnistu niin tokkopa maailma siihen kaatuu.

Me saimme tosiaan rivari 4h+k peruutuspaikalta. Entä te?
Joku tuolla aiemmassa ketjussa huomautti vaalemman lattian sävyn elävän enemmän kuin tuon naturalin ja sen mahdollisesti riitelevän mm. Ikkunanpuitteiden kanssa, ehkä näillä tiedoilla voit lohduttautua lattian suhteen jos vaihto ei enää onnistu. Itsekkin meinasin ensin ottaa tuon vaaleamman, mutta päädyin sitten kuitenkin tuohon naturaliin.
Nuo punaiset kaakelit oli kyllä yllättävä valinta.

Peruutuspaikalta sain kerrostalosta kaksion jonka olin laittanut ykkösvaihtoehdoksi.
+Lisää kommentti
Kysykää suoraan Omeralta! Pieniä muutoksia saattaa mennä vielä läpi. Siellä on todella ystävällinen asiakaspalvelija. Paljon onnea Kerttulille!!! <3
1 VASTAUS:
Kiitos vinkistä ja onnittelusta, minäpä kokeilen! <3
Minkälaisen asunnon sinä sait?
+Lisää kommentti
Mitä luulette, onkohan mahdollista että osa asunnoista luovutettaisiin jo aiemmin? Kävin siis tuolla paikan päällä katsomassa näitä, ja kaksi ensimmäistä rivitaloa alkaa jo näyttää ulkoapäin lähes valmiilta, mutta C-talo ja toinen kerrostaloista on vielä vissiin ihan alkutekijöissään. Vai meneekö nämä aina niin, että asunnot luovutetaan sitten kaikki kerralla?
Ilmoita
Sitä minäkin jännitän! Se vaan, että jos viimeisiin taloihin menee paljon rekkw-ym liikennettä, voi aiheutua turhaan vaaraa. Tie oli muistaakseni aika kaponen A-talon kohdalla.

Täytyy kuitenkin toivoa, että valmiisiin asuntoihin pääsisi muuttamaan niin pian kuin mahdollista. Se alkuperäinen 10/19 olisi ihan mahtava. Varmaan kesäkuussa alkaisi kuulumaan jo jotain, jos lokakuussa olisi jo muutto.
Pahoin pelkään, että menee sinne 1/20.
Ilmoita

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmoita

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmoita
Jos joku on perunut asunon niin tiedättekö jääkö se numero vielä voimaan vai menettääkö sen?
2 VASTAUSTA:
Hason sivulla sanotaan näin: HASOlla voi kieltäytyä asuntotarjouksista ilman, että se vaikuttaa tulevaisuuden mahdollisuuksiin saada asuntotarjous. Vielä tarjouksen hyväksyttyäsikin ja kiinteistöviraston vahvistettua kaupan, voit muuttaa mielesi ja perua tarjouksen, mutta peruminen tässä vaiheessa on sallittu vain kolme kertaa, minkä jälkeen järjestysnumero lakkaa olemasta.
https://www.haso.fi/usein-kysytyt-kysymykset

Toivottavasti tästä on apua :)
Jos asumisoikeussopimus on allekirjoitettu ja asumisoikeusmaksu maksettu on numero vanhentunut ja tämä lienee käytäntö HASOssa ja Helsingissä. Muissa kunnissa saattaa olla käytössä systeemi jossa tulee kieltäytymismerkintä jo vaikkei kunta olisi hakijaa vielä hyväksynytkään eikä siis sopimustakaan olisi allekirjoitettu.

Muilla yhtiöillä tuon perumisen voi tehdä kaksi kertaa ja kolmannesta numero siirtyy jonon hännille ja voi olla, että HASOlla on samoin, mutta HASOn sivuilla oleva ohjeistus saattaa olla hivenen väärin kirjoitettu, kannattaa varmistaa tämä omasta kunnasta.
+Lisää kommentti

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmoita
Maunulassa olisi kämppä haettavissa, ollut ilmeisesti jo muutaman päivän.
6 VASTAUSTA:
No niin näköjään! Uskomatonta että sitä ei olisi muka kukaan huolinut :O
Kerttulii kirjoitti:
No niin näköjään! Uskomatonta että sitä ei olisi muka kukaan huolinut :O
Meni jo.
Millainen asunto siellä oli vapautunut?
Kerrostalosta, ylimmän kerroksen 4h + k.
Kerttulii kirjoitti:
Kerrostalosta, ylimmän kerroksen 4h + k.
Jaa, vähän liian pieni ja vaatimaton mulle!
Viihdyn ainakin toistaiseksi niin hyvin täällä pukunmäessä etten tommoisiin lähde edes yrittämään!
Maunula on liikenteelisesti motissa jotenkin mutta onhan sielläkin ulkoilumaastoja riittämiin! Juuri muuta sitten ei olekaan!?
Kiva tietää! Olen vähän harmitellut, ettei ole löytynyt mitään kuvia tai tietoa, miten työt etenee. En ole päässyt käymään Maunulassa sitten syksyn.
https://asumisoikeus.wordpress.com/jonotusnumero/pasila-koskela-ja-oulunkyla/haso-kuusikkotie-maunula/
+Lisää kommentti
Kävinpä tänään kinkun sulattelu ajelulla katselemassa rakennustöiden edistymistä. A ja B talo olivat saaneet katot ja sisätyöt olivat meneillään. C talossa oli vain ensimmäisen kerrokset seinät paikoillaan, D talossa oli kolme kerrosta valmiina ja E talossa oli kaksi kerrosta valmiina.
0 VASTAUS:

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

+Lisää kommentti
Loin Facebookiin ryhmän Haso Kuusikkotien asukkaita varten. Tervetuloa tulevat naapurit! :)
3 VASTAUSTA:
Ei löydy :(
Haso Kuusikkotie - nimellä, kokeiles vielä.
V.P kirjoitti:
Haso Kuusikkotie - nimellä, kokeiles vielä.
Pitää etsiä ryhmistä, ei löydy jos hakee julkaisua.
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Maunula, Kuusikkotie Haso part 2

Edellisen keskustelun venyttyä vähän pitkähköksi, ja täten haastavaksi käyttää, avataanpa uusi.
Jos aloitetaan sillä, että tähän voi ilmoittautua ne jotka saivat asunnon? Mukaan keskusteluun voi tulla myös jos vaikka vielä haaveilee siitä peruutuksesta.

Me siis saimme peruutuspaikalta rivari 4h+k :)

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta