Maunula, Kuusikkotie Haso part 2

Edellisen keskustelun venyttyä vähän pitkähköksi, ja täten haastavaksi käyttää, avataanpa uusi.
Jos aloitetaan sillä, että tähän voi ilmoittautua ne jotka saivat asunnon? Mukaan keskusteluun voi tulla myös jos vaikka vielä haaveilee siitä peruutuksesta.

Me siis saimme peruutuspaikalta rivari 4h+k :)
Ilmoita


58 Vastausta

Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.


Kerttuli, juu, Metsälässä asutaan. :)
Ilmoita
Tämä on kyllä ihan kaikille avoin keskustelupalsta.
Ilmoita
Edellisessä keskustelussa sivuttiin jo kaakelin saumauksia, tuskin ketään muita kiinnostaa kuin Kuusikkotien asukkaita tämän taloyhtiön kylppärin saumaykset ja laatat :)
Tietysti kommentit tervetulleita muuten, jos jotain vinkkejä on.
Ilmoita
Kuten Kuumyös tosiaan kirjoittikin, toki keskusteluun voi kuka vain osallistua mikäli tämä kohde ajatuksia herättää tai kiinnostaa :)
Ilmoita
Harmillisesti näihin vakiovalintoihin ei voi enää vaikuttaa tässä vaiheessa. Osaatteko sanoa mikä niistä parketeista kuuluu näihin standardina? Kylppärin punaiset laatat kyllä vähän meillä herätti hämmästystä. Aika, ettenkö sanoisi, erikoinen ratkaisu..
Ilmoita
Oliko sinulla sinne Omeran taloinfoon tunnukset? Sieltä voisi näkyä ne perusjutut, mitkä kuuluu peruspaketttiin. Ihan hyvät nekin olisivat olleet.

Ainoa, mikä nikottelisi, olisi se liesi, on vanhanaikainen peruspaketissa. Jos otat yhteyttä sinne Omeraan, luulisi, että vielä vähän voi vaikuttaa.
Ainakin siihen punaiseen tehosteeseen kylppärissä :)

Att toimistossa on esittelyhuome, siellä on esillä peruspaketti näytillä.
7 VASTAUSTA:
Pystyiskö muka vielä vaikuttamaan? Itse kanssa sain peruutuspaikan. Harmittaa se punainen tehoste ja olisin halunnut vaaleamman lattian + valkoiset lattialistat.
En ole vielä päässyt allekirjoittamaan sopimusta, kun paperit on vielä kunnalla hyväksyttävänä. Kauankohan siihen muuten menee? Ja näin ollen ei ole vielä noita tunnuksiakaan :( Att:n täti sanoi tälle että se on nyt nää vakiovalinnat ja ei mahda minkään :/ Ja juuri nuo samat muutokset olisin halunnut kuin Jehkakin. Saako muuten kysyä millaisen sait peruutuksena?
Kerttulii kirjoitti:
En ole vielä päässyt allekirjoittamaan sopimusta, kun paperit on vielä kunnalla hyväksyttävänä. Kauankohan siihen muuten menee? Ja näin ollen ei ole vielä noita tunnuksiakaan :( Att:n täti sanoi tälle että se on nyt nää vakiovalinnat ja ei mahda minkään :/ Ja juuri nuo samat muutokset olisin halunnut kuin Jehkakin. Saako muuten kysyä millaisen sait peruutuksena?
Sain 4h kerrostalosta, pari vkoa meni, että kaupungilta tuli hyväksyntä. En edes kysynyt Omeralta, jos voisin vielä vaikuttaa valintoihin. Ainakin att henkilö sanoi, että enää ei voi vaikuttaa.
Okei, kiitos tiedosta. Luulen että taidan kuitenkin kysyä sieltä Omeralta kunhan paperit on kunnossa. Eihän siinä mitään häviäkään. Toivottavasti ei vaan kestä kauaa niiden papereiden kanssa, mitä enemmän aikaa kuluu, sitä mahdottomampaa se varmaan on.
Ja hei onnittelut sinullekin! Asutteko nyt Maunulassa?
Omeran perusjuttuihin kuuluu myös hometta ja sisäilmaongelmia.
slo kirjoitti:
Omeran perusjuttuihin kuuluu myös hometta ja sisäilmaongelmia.
Onko sinulla tietoa että Omeran jälki ei ole hyvää?
Omeran sivuilla (talo,info) tiedotetta, A ja B runkotyöt tehty ja B-talossa tiiliverhoilu. Talot C-E vaiheessa.

Kaunis kuva B-talosta sisäpihan suuntaan.
+Lisää kommentti
Hyvä idea tämä uusi ketju. Peruutuspaikan minäkin sain, tosin jo loppukesästä ja ehdin juuri ja juuri vaikuttamaan valintoihin, perjantaina sain tunnukset ja maanantaina sulkeutui valintamahdollisuus. En ehtinyt edes livenä nähdä vaihtoehtoja.

OLETUSVAKIOT:

Kylpyhuone:
Kaakelikeskus Kake Harmonia Gris Perla matte 20x20 seinissä (valkoinen)
Tehostelaatta Kake Harmonia Burdeos kiiltävä 20x20 (syvä punainen)
Lattialaatta Gris Uni 10x10 (tasainen tummanharmaa)

Allaskaluste Kelo Modern valkoinen Lk-kaluste, peilikaappi loisteputkivalolla ja pistorasialla
Pyykkikaappi PYK 500/1400
Katossa Valkolakattu kuusipaneeli
Saunassa tervaleppähaude

Asuinhuoneet:
Karelia Tammi Natur Pro parketti (lähinnä ikkunan puitteiden ja B-C talojen portaiden väriä)
Seinät Tikkurila G497 Höyry (eli maalarinvalkoinen)

Keittiö:
Kensapuu oy Kalusteovi Aaria valkoinen 201
Kaakelikeskus Kake Harmonia Pre Gris Perla matt 20x20 (2,5x200) valkoinen saumaus, tämä siis välitilan laatta
Stone Oak 5527 WO - laminaattityötaso
Vedin Cantina harjattu teräs

Liesi Rosenlew Lattialiesi RKL5100 (50cm) tai RKL608 (60cm)
Jääkaappipakastin Rosenlew RJP4532
Liesituuletin Iloxair Basic valkoinen

Lisäksi sai valita vetimet komeroiden oviin, luulen että oletusvakio on sama kuin keittiössä.

Itse otin lisähintaisena vain keraamisen lieden ja vaalenharmaan elävämmän kaakelin kylppärin lattiaan. Lisäksi jätin kylpyhuoneesta tehosteseinän pois. Lattiassa harkitsin vaaleampaa parkettia, mutta päädyin kuitenkin tuohon oletusvakioon niin siinä, kuin muissakin valinnoissa. Nuo omaehtoiset vaihtoehdot kuten valkoiset lattialistat olisi pitänyt olla neuvoteltuna jo heinä-elokuun vaihteessa, joten sellaisiin ei minullakaan ollut mahdollisuuksia. Luulen että nämä deadlinet ovat koska 65 asuntoon pitänee tilata materiaalit valmistajilt jo hyvissä ajoin.

Minkälaisia asuntoja saitte peruutuspaikoilta? Mitenköhän on jos joku, joka on tehnyt valintoja asuntoon oletusvakioiden ulkopuolelta, peruuttaisikin.. varmaan tulisi hänen valintansa?
2 VASTAUSTA:
Kiitos näistä tiedoista, ja oikein hyvää pohdintaa! Itse haluaisin vaaleamman lattian ja nuo punaiset kaakelit pois. Mutta jos tämä ei onnistu niin tokkopa maailma siihen kaatuu.

Me saimme tosiaan rivari 4h+k peruutuspaikalta. Entä te?
Joku tuolla aiemmassa ketjussa huomautti vaalemman lattian sävyn elävän enemmän kuin tuon naturalin ja sen mahdollisesti riitelevän mm. Ikkunanpuitteiden kanssa, ehkä näillä tiedoilla voit lohduttautua lattian suhteen jos vaihto ei enää onnistu. Itsekkin meinasin ensin ottaa tuon vaaleamman, mutta päädyin sitten kuitenkin tuohon naturaliin.
Nuo punaiset kaakelit oli kyllä yllättävä valinta.

Peruutuspaikalta sain kerrostalosta kaksion jonka olin laittanut ykkösvaihtoehdoksi.
+Lisää kommentti
Kysykää suoraan Omeralta! Pieniä muutoksia saattaa mennä vielä läpi. Siellä on todella ystävällinen asiakaspalvelija. Paljon onnea Kerttulille!!! <3
1 VASTAUS:
Kiitos vinkistä ja onnittelusta, minäpä kokeilen! <3
Minkälaisen asunnon sinä sait?
+Lisää kommentti
Mitä luulette, onkohan mahdollista että osa asunnoista luovutettaisiin jo aiemmin? Kävin siis tuolla paikan päällä katsomassa näitä, ja kaksi ensimmäistä rivitaloa alkaa jo näyttää ulkoapäin lähes valmiilta, mutta C-talo ja toinen kerrostaloista on vielä vissiin ihan alkutekijöissään. Vai meneekö nämä aina niin, että asunnot luovutetaan sitten kaikki kerralla?
Ilmoita
Sitä minäkin jännitän! Se vaan, että jos viimeisiin taloihin menee paljon rekkw-ym liikennettä, voi aiheutua turhaan vaaraa. Tie oli muistaakseni aika kaponen A-talon kohdalla.

Täytyy kuitenkin toivoa, että valmiisiin asuntoihin pääsisi muuttamaan niin pian kuin mahdollista. Se alkuperäinen 10/19 olisi ihan mahtava. Varmaan kesäkuussa alkaisi kuulumaan jo jotain, jos lokakuussa olisi jo muutto.
Pahoin pelkään, että menee sinne 1/20.
Ilmoita
Jos joku on perunut asunon niin tiedättekö jääkö se numero vielä voimaan vai menettääkö sen?
2 VASTAUSTA:
Hason sivulla sanotaan näin: HASOlla voi kieltäytyä asuntotarjouksista ilman, että se vaikuttaa tulevaisuuden mahdollisuuksiin saada asuntotarjous. Vielä tarjouksen hyväksyttyäsikin ja kiinteistöviraston vahvistettua kaupan, voit muuttaa mielesi ja perua tarjouksen, mutta peruminen tässä vaiheessa on sallittu vain kolme kertaa, minkä jälkeen järjestysnumero lakkaa olemasta.
https://www.haso.fi/usein-kysytyt-kysymykset

Toivottavasti tästä on apua :)
Jos asumisoikeussopimus on allekirjoitettu ja asumisoikeusmaksu maksettu on numero vanhentunut ja tämä lienee käytäntö HASOssa ja Helsingissä. Muissa kunnissa saattaa olla käytössä systeemi jossa tulee kieltäytymismerkintä jo vaikkei kunta olisi hakijaa vielä hyväksynytkään eikä siis sopimustakaan olisi allekirjoitettu.

Muilla yhtiöillä tuon perumisen voi tehdä kaksi kertaa ja kolmannesta numero siirtyy jonon hännille ja voi olla, että HASOlla on samoin, mutta HASOn sivuilla oleva ohjeistus saattaa olla hivenen väärin kirjoitettu, kannattaa varmistaa tämä omasta kunnasta.
+Lisää kommentti
Maunulassa olisi kämppä haettavissa, ollut ilmeisesti jo muutaman päivän.
6 VASTAUSTA:
No niin näköjään! Uskomatonta että sitä ei olisi muka kukaan huolinut :O
Kerttulii kirjoitti:
No niin näköjään! Uskomatonta että sitä ei olisi muka kukaan huolinut :O
Meni jo.
Millainen asunto siellä oli vapautunut?
Kerrostalosta, ylimmän kerroksen 4h + k.
Kerttulii kirjoitti:
Kerrostalosta, ylimmän kerroksen 4h + k.
Jaa, vähän liian pieni ja vaatimaton mulle!
Viihdyn ainakin toistaiseksi niin hyvin täällä pukunmäessä etten tommoisiin lähde edes yrittämään!
Maunula on liikenteelisesti motissa jotenkin mutta onhan sielläkin ulkoilumaastoja riittämiin! Juuri muuta sitten ei olekaan!?
Kiva tietää! Olen vähän harmitellut, ettei ole löytynyt mitään kuvia tai tietoa, miten työt etenee. En ole päässyt käymään Maunulassa sitten syksyn.
https://asumisoikeus.wordpress.com/jonotusnumero/pasila-koskela-ja-oulunkyla/haso-kuusikkotie-maunula/
+Lisää kommentti
Kävinpä tänään kinkun sulattelu ajelulla katselemassa rakennustöiden edistymistä. A ja B talo olivat saaneet katot ja sisätyöt olivat meneillään. C talossa oli vain ensimmäisen kerrokset seinät paikoillaan, D talossa oli kolme kerrosta valmiina ja E talossa oli kaksi kerrosta valmiina.
0 VASTAUS:
+Lisää kommentti
Loin Facebookiin ryhmän Haso Kuusikkotien asukkaita varten. Tervetuloa tulevat naapurit! :)
3 VASTAUSTA:
Ei löydy :(
Haso Kuusikkotie - nimellä, kokeiles vielä.
V.P kirjoitti:
Haso Kuusikkotie - nimellä, kokeiles vielä.
Pitää etsiä ryhmistä, ei löydy jos hakee julkaisua.
+Lisää kommentti
Nyt tuli pieni viive valmistumisaikatauluun 😀
5 VASTAUSTA:
Mitä tarkoitat? Mistäs tällainen "uutinen" on peräisin?
Rakennusyhtiö näyttäisi menneen konkurssiin.
Missä näin ilmoitetaan? Mistä tieto konkurssista on peräisin?
123852 kirjoitti:
Missä näin ilmoitetaan? Mistä tieto konkurssista on peräisin?
Suomi24 palsta, ainoa paikka missä on jotain Omeran "konkasta", joten voinee vetää johtopäätöksen, että trollit taas liikkeellä.
kfkssafpfa kirjoitti:
Suomi24 palsta, ainoa paikka missä on jotain Omeran "konkasta", joten voinee vetää johtopäätöksen, että trollit taas liikkeellä.
Tosiaan näemmä Rakennus Omera Oy on jättänyt konkurssihakemuksen eilen, menettely aloitettu tänään Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa.
+Lisää kommentti
Miksi ihmeessä viestini otettiin pois? Googlettamaan ”omera konkurssi”, löytyy juttu tälle päivälle Rakennuslehti.fi sivulta että konkassahan mokoma on. Miten att saa homman nyt toimimaan?
Ilmoita
Onko omat rahat vaarassa menettää? Soppari on kuitenkin Hason kanssa
Ilmoita
Konkurssiviesti tuli sähköpostiin, muutto viivästyy
Ilmoita
No siellä mätänevät sitten tavarat rakennustyömaan pihalla. Tästä tulee kyllä helkkaristi harmia meille, jotka olemme ostaneet tuolta asunnon. Hyvä, jos edes ensi vuonna pääsee muuttamaan...Sitten herää kysymys, että tuleeko kovin paljon lisämaksuja - me asukkaathan olemme maksaneet suurimman osan lisätöistä suoraan rakentajalle ja ne rahat taisivat nyt mennä...
Ilmoita
Pulla ei säästy pakastuksella, kun pitäisi ansaita ennen tienestoa. Satoa ei tule hassaten.
Ilmoita
Hei! Soitin viestin lähettäneelle att:n henkilölle eilen. Muutostyöt kuulemma tehdään eli niitä rahoja ”ei ole menetetty”. Olen muuttamassa D-taloon, joka näyttää olevan hupun alla. Ilmaisin huoleni siitä, että työ on jäänyt kriittiseen vaiheeseen ja rakenteisiin saattaa päästä kosteutta. Att:n henkilö sanoi, että tässä rakennuksessa on jo lämmöt ja ne pidetään päällä. Viivästystä kuulemma tulee, mutta kuinka paljon, ei ole vielä tiedossa. Viivästyksellä ei niin väliä, kunhan rakennus on terve. En ole tämän alan asiantuntija, joten nyt vaan toivon että lämmitys riittää ja hommat rakennuksilla jatkuu pian! Jos kuulette uutta tietoa tähän liittyen niin kertokaa toki.
4 VASTAUSTA:
Eikös ne muutostyösopparit ole kuitenkin suoraan sen konkkaan menneen urakoitsijan kanssa, että ottaako ATT rakennuttajana nyt ne kontolleen myös tekemättömiltä osin kun arvatenkaan sisään maksetut rahat eivät siirry seuraavalle.
Näin minulle kerrottiin! Jos joku toinen on ollut yhteydessä tai aikoo olla niin olisi kiva kuulla mitä muille sanotaan
Olisi tietysti ryhdikästä, jos ATT ottaisi noista lisätöistä vastakseen (on menetellyt huolimattomasti urakoitsijan valinnassa / rakennusaikaisessa valvonnassa), mutta rohkenen väittää, että yllä olleen tiedon antanut ATT:n henkilö ei ole tiennyt, mitä puhuu.
Rakentaja on laskuttanut tulevilta asukkailta suuren osan lisätöistä paljon ennen kuin noita töitä oli edes tulossa tehtäväksi. Mielestäni tämä tarkoittaa, että rakentaja oli jo tuolloin maksuvaikeuksissa. No, aika näyttää, mitä tässä keississä lopulta tapahtuu...
Ykshakija kirjoitti:
Olisi tietysti ryhdikästä, jos ATT ottaisi noista lisätöistä vastakseen (on menetellyt huolimattomasti urakoitsijan valinnassa / rakennusaikaisessa valvonnassa), mutta rohkenen väittää, että yllä olleen tiedon antanut ATT:n henkilö ei ole tiennyt, mitä puhuu.
Rakentaja on laskuttanut tulevilta asukkailta suuren osan lisätöistä paljon ennen kuin noita töitä oli edes tulossa tehtäväksi. Mielestäni tämä tarkoittaa, että rakentaja oli jo tuolloin maksuvaikeuksissa. No, aika näyttää, mitä tässä keississä lopulta tapahtuu...
Itse pyytäisin ko. ratkaisun kirjallisena varmuuden vuoksi.
+Lisää kommentti
C- ja E-talot sen sijaan ovat täysin säiden armoilla ja kesken, mitenköhän niiden mahtaa käydä.
Ilmoita
onko att:n korvattava jotain jos muuttopäivä venyy arvioidusta?
Ilmoita
Kävelin tuolla koiran kanssa juuri. Isot nosturit on pois. Takaa kallionpuolelta revitty aita auki. Sieltä on käyty tutkimassa lähtiskö jotain irti. Ja lähteehän sieltä. Valtaosa rakennuksista on täysin säiden armoilla.

Kuka tuohon tuleekaan jatkamaan saa kyllä melkoisen savotan. Mitenhän pitkälle mahdolliset takuukorjaukset tulevan rakentajan toimesta korjataan.

Meneekö se niin että tuon kokoluokan urakat pitää kilpailuttaa, ja sitten valinnan jälkeen vielä odottaa mahdolliset valituskierrokset.

Pariviikkoa tuolla on ollut hiljaista. Asun tässä vieressä. Olen aidosti pahoillani niiden puolesta jotka tuohon asumisoikeusnumeronsa käyttivät. Lopputulos voi olla mitä vaan. Asetelma ei juuri nyt näytä kovin hyvältä.
Ilmoita
1 VASTAUS:
Normaalia toimintaa, asianajajat ovat tarkkoja esteellisyys säännöistä.
+Lisää kommentti
https://www.skanska.fi/tietoa-skanskasta/media/uutiset/231276/Skanska-rakentaa-Helsingin-kaupungille-asumisoikeusasuntoja-Kuusikkotielle

Skanska ja Helsingin kaupunki ovat sopineet asumisoikeusasuntojen rakentamisesta Helsingin Maunulaan. Skanska vie loppuun rakenteilla olevan projektin, joka on jäänyt kesken konkurssiin asetetulta Rakennus Omera Oy:ltä...

”Tavoitteenamme on käynnistää työt huhtikuun kuluessa. Hanke valmistuu arviolta vuoden 2020 aikana”, kertoo tulosyksikön johtaja Jorma Seppä Skanska Talonrakennuksesta.

”Rakennustöiden jatkamisella onnistutaan toteuttamaan asiakkaidemme odottamat laadukkaat ja kohtuuhintaiset asumisoikeusasunnot kohtuullisella viipeellä”, toteaa projektipäällikkö Sanne Varpanen Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimialalta.

Tällä hetkellä projektiin kuuluvista rakennuksista yksi pienkerrostalo ja yksi rivitalo ovat sisävalmistusvaiheessa, loput eli yksi rivitalo ja kaksi kerrostaloa ovat vielä runkovaiheessa...
Ilmoita
Nimitysuutinen, joka ei kyl oikein herätä luottamusta Omeran nurin ajaneen dippainssin uutta työnantajaa kohtaan. Niinpä mitähän urakoita tällä Pallas Rakennuksella nyt sitten vuorostaan sillä oikein mahtaa olla vaiheessa?

https://www.rakennuslehti.fi/2019/04/konkurssiin-menneen-omeran-entinen-toimitusjohtaja-sai-heti-toita/ - Kuukausi sitten konkurssiin ajautuneen Rakennus Omera oy:n toimitusjohtajana viimeksi työskennellyt diplomi-insinööri Tuomas Leppänen on löytänyt jo uuden johtajatason työpaikan. Hän aloittaa Pallas Rakennus Etelä-Suomi oy:n aluejohtajana 1. kesäkuuta alkaen.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Maunula, Kuusikkotie Haso part 2

Edellisen keskustelun venyttyä vähän pitkähköksi, ja täten haastavaksi käyttää, avataanpa uusi.
Jos aloitetaan sillä, että tähän voi ilmoittautua ne jotka saivat asunnon? Mukaan keskusteluun voi tulla myös jos vaikka vielä haaveilee siitä peruutuksesta.

Me siis saimme peruutuspaikalta rivari 4h+k :)

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta