Voidaanko tätä sanoa jo romahdukseksi?

indexman

Euroopassa ja Aasiassa. USA:ssa on taas käynyt niin, että kurssien nousu on loppunut ja meno noin keskimäärin tasaantunut sinne missä on oltu tammi-helmikuulta asti. Sen sijaan muualla on tultu alas useiden vuosien verran. Vieläkö on ylämäkiä tiedossa vai onko seuraavaan kunnon nousuun aikaa vuosia?

113

327

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HaIlaahon.äänestäjä44

      Lyhyellä tähtäimellä tässä kävi nyt niin että Huawein vaimon pidättäminen kuumensi pelon kauppasodassa mutta tämä on nyt ylireagointi

      USA:ss on lopussa ollut hieman korjausta ylöspäin
      odotan vielä rallia loppuvuodeksi ja mietin sitten vuodejn alkua

      • 8394

        Minusta tämä Euroopassa ja Kiinassa tapahtunut lasku on jo suhdanteen käänne, mutta tässähän on erikoista se ettei mitään yksittäistä rajua romahdusta ole tapahtunut vaan lasku on ollut sahaavaa. Välillä on ollut seassa ihan huippu nousupäiviäkin, mutta ne ovat käyneet koko ajan harvemmiksi, ja entistä enemmän tulee monen päivän laskuputkia.

        Teoriassahan voi olla, että olemme nyt pohjilla, emmekä koskaan mene tämän alemmaksi. Uusi nousukausi alkaa huomenna, ensi viikolla, tai joulun jälkeen?


    • Hallaahon.äänestäjä44

      Uskomaton torstai itsenäisyyspäivä

      Dow kävi melkein 800 miinuksella
      ja tuli
      lähes nollalle eli miinusta vain alle puoli prosenttia
      siis dow nousi pohjista melkein 800 pistettä

      Nasdaq oli aivan pohjilla ja tuli parisataa pistettä ylös PLUSSAlle puoli prosenttia
      ottaen huomioon kaameat alhaallakäynit tulos
      kaikki indeksit jäivät lähes muutoksetta

      Teknologia siis nousi
      Perjantaina nousee Nokia

      • jassåå

        Ei kannata iloita vielä. Suomessa jäi nyt torstain eurooppalainen romahdus välistä. On ihan mahdollista, että muualla huomenna jo tasaannutaan nollan tienoille mutta Suomessa tullaan pari prosenttia alas. Moni painoi tänään liipaisinta ja möi kaiken häviämisen pelossa, ja tuskin peruvat myyntejään ennen huomista.


      • jassåå

        Näköjään kumpikin oli omalta osaltaan oikeassa :)


    • Bear_Market

      Cointelegraphicsin digivaluuttojen heatmap on hehkunut punaisella jo pitkään. Cryptojen kurssit ovat valuneet alamäkeä kuukausitolkulla. Digivaluutat ovat hyvä referenssi perinteisille osakemarkkinoille. Eletään selkeästi Bear-market vaihetta jo nyt.

    • Hallaahon.äänestäjä44

      Euroopassa avavauksessa perjantaina KAIKKI TOIMIALAT PLUSSALLA
      30 seurannassa olevaa teknologiaosaketta, keskimäärin 1,9 prosentin nousu aloituksessa Nokia ponnisti melkein 6 prosenttia ylös
      Huawei-rouva ei saanut lyötyä läjään, Huawei on Kiinan myllyn- ja kruununkivi
      jota valvotaan mutta josta voi tulla poliittinen veto

    • kalman.hajua

      Aletaan pikkuhiljaa päästä vauhtiin romahduksessa. Paniikinomaiset myynnit ovat alkamassa ja pelko leviää markkinoilla kuin tuli kuivassa maastossa navakalla tuulella.

    • Hallaahon.äänestäjä44

      veronpalautuspäivä

      kaikki toimialat plussalla Euroopassa
      teknologia -ala 1 prosenttia
      pankitkin puoli
      ranskan vähittäiskaupat ylös kun luvattiin palkankorotus
      nokia 1,7 ylös

      • ei.aihetta.nousuun

        Laskumarkkinaan kuuluvaa sahausta. Klassinen bull trap johon tuulipuku piensijoittajia houkutellaan. Pikku hiluilla noustaan ja isolla volyymilla lasketellaan sitten laskupäivinä.


      • Hallaahon.äänestäjä44

        voi hyvin olla näin
        tuulipuvun on vaikea nousta salonkivaunuun


    • pörssi_kuolee

      Yhdysvalloissa pirteän alun jälkeen laskua. Huomenna taas Euroopassa odotettavissa kunnon rytinät, -2% suurimmat indeksit.

      • hehehehehe

        Painuppa sinä täältä pätemään jonnekin muualla. Mutta katso sitä ennen maailman pörssikurssit joltain sivustolta...


    • Hallaahon.äänestäjä44

      May sai jatkoajan pätkätöissä
      Laimea pörssireaktio
      Valtava punta-reaktio

      Torstain avaus 6-4 jalkapallolukuina ylös
      pankit palautuvat ylös hiukan
      mutta esim. Sampo pysyy nollan ympäristössä

      Nokia meni kutoseen USA:ssa joten puoli prosenttia ylös

      • May:n täpärän epäluottamusäänestyksen tulos (200–117) tuli myöhään eilisiltana. GBP/USD:n reaktio ei ollut niinkään "valtava", tai ei ainakaan pitkäkestoinen. Alle 80p:n pudotus parin minuutin aikana. Nyt aamulla hinta nousi jo alkuperäiselle tasolleen.


      • sivusta_seuraaja

        Suomessa päivän surkean alun jälkeen vähän positiivisempaa, ja loppua kohden kiihtyvää nousua. Ei taida vielä tänään ihan plussalle asti kuitenkaan nostaa. USA avasi taas nousuun, muu Eurooppa nousikin jo vähän, Kiina nousi aiemmin. Huomenna on Suomessakin taas 1-2% nousupäivä.


    • 85678

      Jokohan pikkuhiljaa meno rauhoittuisi ja alkaisi indeksin vaihtelut olemaan taas lähempänä sitä 0,5% päivässä kuin nykyistä 2,5%.

    • Hallaahon.äänestäjä44

      Kaikki toimialat lähdössä miinuksella
      auto-osakkeet miinuksella
      miinukset voittivat 9 - 1 EU-alueella
      yllätys Sampo nousi lähdössä
      Herlinien Cargotec tulosvaroitti tosikauheaa
      New Yorkissa Nok pysyi kutosen yläpuolella

      MITÄ OSTETTAVAA VERONPALAUTUKSILLA
      kuin joulukinkku?

      Tarkkailetteko jotain silmät kiiluen odottaen iskupaikka
      Nordea? Uponor? Tikkurila?

      • tarkkailua

        Nordea on kyllä aika houkutteleva, mutta onko edelleen liian kallis. Muistetaan vielä, että ensi kevään osinko lienee 0,69 eli aika lähellä ollaan tilannetta jossa suuryhtiö maksaa 10% osinkotuotolla osinkoa. Se on varsin harvinaista ainakin meillä päin. Nyt on vielä vähän kiikunkaakun, mutta jos menisi tuonne 7e/osake pintaan tai alle niin varmaan ostaisin jo aika isonkin siivun. Toinen homma on nuo metsäyhtiöt, milloin ovat siellä pohjalukemissaan ja lähtevät taas laukkaamaan nousuun.


    • ALERTE
    • toteaja

      Ostosormea jo kutittaisi, mutta sattuneesta syystä seuraavat ostot vasta ensi vuonna.

    • Laskumarkinassa.ollaan

      Negatiivisia tulosvaroituksia tulee joka päivä kuin satamalla. Jokainen mahdollinen nousupäivä on nyt paikka myydä ja saada lapuistaan hivenen parempi hinta, kuin sitä seuraavina päivinä.

    • Palo

      Luin että talouden pohjavire on kuitnkin Usa ssa vahva joten tämä lasksuvaihe on epärealistinen ja kurssit nousevat kuitenkin uskoisin vuoden vaihteen jälkeen. Sellainen itseään ruokkiva negatiivinen kierre ei vaan kestä vielä kun taloudessa ei ole mitään vikaa.
      Eikö viime vuonna ollut juuri samanlaista vuoden vaihteessa ja kurssit lähti sitten taas nousuun?
      Kiinan talous on ainoa joka vähän yskii, joten kannattako ostaa metsäyhtiöitä mietin. Stora Ensoa saisi nyt halvalla. Kiinan takiako sen kurssi on nyt laskenut, niinpä kai.
      Miksi Nordea on lakenut jo pitkään. Italianko? Osaako joku sanoa.

      • sdjfg

        Metsäyhtiöitä vaivaa sellumarkkinoiden epävarmuus hinnoista ja tulevaisuudesta. Sen lisäksi niillä oli aiemmin mennyt jopa paremmin kuin pörssin muilla yhtiöillä suhteessa aikaisempaan, joten ylihinnoittelustakin voitaneen puhua. Nyt alkavat olla normaalin puolella. Nordea on vähän vaikeampi tapaus. Olihan sitä rahanpesujuttua, siirtoa Suomeen, Italiaa jne. Mutta Nordea on aiemminkin ollut aika volatiili osake, jonka arvo on noussut ja laskenut lyhyellä aikavälillä suuresti. Se on outoa, kun kyseessä on koko Helsingin pörssin suurin yritys.


      • Nmk

        Eikö metsäyhtiöillä pitänyt olla vahvat kasvumarkkinat? Mihin se juuri nyt tyssäs? Kiinanhan piti olla vahva ostaja. Onko siinä tapahtunut joku muutos. Kiinalaistenhan piti perustaa Suomeen jotain selluun liittyvää..en ihan muista mitä oliko joku tehdas. Aasiassahan on kova kysyntä sellulle. Jos jonain päivänä Kiina ja Usa sopii asiansa niin hinnat lähtee taas nousuun. Sekin päivä tulee. Nordealla on ollut vahva osta jo pitkään. Mutta se on yksi niistä harvoista osakkeista joka ei sen kummemmin jaksa nousta. Taitaa olla liian sidoksissa eu n sisäiseen velkamarkkinoihin. En ole ihan perilläa asiasta. En nyt kuitenkaan myy, kun pidän osakkeita ikuisuusperiaatteella. Niistä saa tuottoa, eikä voitoista haluasi maksaa isoja veroja, jos kuitenkin ostaa uudestaan.


      • emmä.tiiä

        Nordean kohdalla voi spekuloida myös kun kyseessä on pankki ja eräät johtajat hallinnoivat muitakin suuryhtiöitä, niin pidetäänkö sisäisin keinoin kurssia jostain syystä nyt alhaalla...


      • selluliittipillua
        Nmk kirjoitti:

        Eikö metsäyhtiöillä pitänyt olla vahvat kasvumarkkinat? Mihin se juuri nyt tyssäs? Kiinanhan piti olla vahva ostaja. Onko siinä tapahtunut joku muutos. Kiinalaistenhan piti perustaa Suomeen jotain selluun liittyvää..en ihan muista mitä oliko joku tehdas. Aasiassahan on kova kysyntä sellulle. Jos jonain päivänä Kiina ja Usa sopii asiansa niin hinnat lähtee taas nousuun. Sekin päivä tulee. Nordealla on ollut vahva osta jo pitkään. Mutta se on yksi niistä harvoista osakkeista joka ei sen kummemmin jaksa nousta. Taitaa olla liian sidoksissa eu n sisäiseen velkamarkkinoihin. En ole ihan perilläa asiasta. En nyt kuitenkaan myy, kun pidän osakkeita ikuisuusperiaatteella. Niistä saa tuottoa, eikä voitoista haluasi maksaa isoja veroja, jos kuitenkin ostaa uudestaan.

        aasiassa taitaa olla selluakin suurempi kysyntä pillulle...


    • Hallaahon.äänestäjä44

      "0,69 eli aika lähellä ollaan tilannetta jossa suuryhtiö maksaa 10% osinkotuotolla osinkoa. Se on varsin harvinaista ainakin meillä päin. Nyt on vielä vähän kiikunkaakun, mutta jos menisi tuonne 7e/osake pintaan "

      Zalando (nettimuoti) putosi yli 15 prosenttia maanantai-aamuna juuri nyt koko ajan alaspäin
      KLÄDHANDEL: SEKTORN UNDER PRESS EFTER ASOS PROGNOSSÄNKNING

      Nordean käytöstä alaspäin olen todella ihmetellyt
      onko jotain jota me emme tiedä? En ole myynyt yhtään mutta vähän ostanut lisää

      Ajatelkaa, että jos Nordea näissäkin hinnossa jakaa 0,7 osingon ja menee suoraan kurssiin, nin se voi painua seiskan alle

      • emmä.tiiä

        Nordeassa pyörii niin helvetisti rahaa ja voittoa tulee kuin roskaa että voisivat maksaa vaikka tuplasti isompaakin osinkoa. Minusta tuo on laskusta huolimatta ehkä Koneen jälkeen koko Helsingin pörssin varmin yhtiö, jos sellaista haluaa etsiä.


    • lopun.alkua

      Aasian pörssikurssit on vapaapudotuksessa. Paniikkitunnelmat leviää leviämistään.

    • Hallaahon.äänestäjä44

      tiistai, Nordeaa lyödään keskiarvopankkien pudotuksella miinus puoli pros
      mikä vain jaksaa ihmetyttää

      mainitsen vain zalandon, muodin, pienessä nousussa eilisen jälkeen
      joten tämä on jotain kummaa hytkyilyä, suunta koko maailmalta hukassa?

      Hennes&M pienessä laskussa
      H&M: KEPLER TROR PÅ MARGINALFÖRBÄTTRING, UPPREPAR BEHÅLL

      • cjh

        Juuri seurasin tuossa ja ostin hintaan 7,598e. Toivottavasti on yhtä hyvä ostos kuin edellisellä kerralla, silloin lähti vielä vähän halvemmalla ja myin kurssilla 7,754.


    • Koroton

      Saa nähdä paljonko korko nousee huomena usa. Toiv ei paljon. Paras olisi jos pysyisi nykyisessä. Huonoa, jos nousee liikaa. Trump toivoo tietysti mahd maltillisia koronnostoja saa nyt nähdä peesaako fed häntä.

    • kuuleeko.siljaeurooppa

      Todella pahalta näyttää nyt tässä kyllä.

    • pindexi

      Suomessa tänään hyvän alun jälkeen laskua lopussa. USA nousee, mutta huomenna on FED:n kokous. Koronnoston todennäköisyydeksi arvioidaan noin 75%. Siihen tosin markkinat näyttävät reagoineen jo etuajassa, joten en usko hirveää rysähdystä vaikka korko nousisikin. On vaikea arvioida mihin suuntaan Suomessa mennään huomenna. Toisaalta 3 päivää ollut putkeen laskua niin nousupäivä olisi varsin todennäköinen sitä vasten. Katsotaan ensin Aasia tuossa aamutuimaan.

      • pindexi

        Jaa, USA:ssakin seurataan samaa kaavaa ja yhtäkkiä tultiin oikein ryminällä alas, kesken päivän. Tämä on sitä paniikkia josta joku puhui.


      • Msoi

        Ainakin Italian kanssa on päästy sopuun, joten yksi huoli vähemmän. Sen pitäisi olla positiivinen uutinen. Toiseksi jos Trump, vaikka en henkilöstä pidäkään, saa toisen kauden, mikä tällä hetkellä näyttää ehkä toteutuvan, tai on hyvin mahdollista, niin sekin on hyvä signaali markkinoille. Brexitistäkin uskoisin, että päästään vielä jonkinlaiseen sopuun. Kiinakin kanssa sopu on mahdollista, se on vain politikointia. Nähtväksi jää.


      • pindexi

        Yleensä tylsä ja tasainen meno on hyväksi markkinoille. Vaikka olisi voinut kuvitella, että Trumpin valinta kaikessa kummallisuudessaan olisi sysännyt markkinat epätoivoon ja lamaan, niin lasku jäi todella pieneksi ja sen jälkeen nousu olikin vuoden ajan lähes pystysuoraa. Nyt vaan tuntuu, että on saavutettu tämän hetken katto ja suurimmassa osassa maailmaa onkin jo tultu sieltä vähän alaspäin. USA arpoo vielä miten käy. Voihan tässä käydä historiallisesti niinkin, että muualla tapahtuu romahdus mutta USA sen kun porskuttaa, se olisi Trumpille valtava voitto ja hän ottaisi siitä varmasti kaiken kunnian itselleen. Myös USA:n etumatka muihin kasvaisi entisestään ja varmasti ulkomaista rahaa virtaisi jatkossa enemmän jenkkeihin.


      • pindexi

        Ja tällä hetkellähän ei pitäisi periaatteessa olla mitään niin painavaa syytä että markkinat jatkuvasti laskisivat. Sijoittajat nyt vähän hätäilevät jokaisesta pienestäkin risahduksesta kun lehdet ja uutiset varoittelevat pitkän nousukauden jälkeisestä laskusta... Uskon vahvasti, että tammikuussa alkaa taas uusi nousu.


    • 65475

      Olipas mielenkiintoinen tilanne Yhdysvalloissa. Niin DJI, S&P500 kuin NASDAQ olivat ensin selvästi plussalla, sitten yhtäkkiä putosivat rajusti miinukselle ja aivan lopussa haudan partaalta takaisin plussalle.

    • suomisukeltaa

      Eiköhän tätä voida. Taantumaa pukkaa, yrityksiä myydään ulkomaille ja kestävyysvajeet valtion tasolla häämöttää. Seurauksena se että suomeen ei investoida ja tästä tulee takapajuinen kehitysmaa. Lisäksi voi tulla suurtyöttömyys ja pitkäkestoinen lama josta en osaa sanoa mikä sen kierteen katkaisisi.

      • Sool

        Turhan pessimistinen näkemys, kun talous kasvaa edellen. Vai onko jokin asia oleellisesti muuttunut tänä syksynä?


    • ou_mai_gaad

      Korot nousivat USA:ssa! Pörssi meni saman tien paniikkiin. Tärkeimmät indeksit laskivat 5 minuutissa lähes prosentin. Tästä se romahdus alkaa.............

    • HaIIaahon.äänestäjä44

      FED nosti 0,25 korkoja
      lupasi nostaa ensivuonna ja pitää neutraalin yläpuolella
      Kaikki indeksit sakkasivat heti mutta vain nasdaq meni hiukan miinukselle heti

      "some further gradual increases needed" ei mitään kovin pahaa

    • Snk

      Usa talous kasvaa ennusteen mukaan 2,3 % ensi vuonna. Korkoja nostetaan maltillisesti 2 kertaa sen edellisen aiotun 3 sijaan. Aika vahva se heidän talous edelleen.

      • jhkgh

        Niinhän sitä kaikki yhtiöt täälläkin lupasivat kovaa kasvua mutta kun tulokset piti kertoa niin tultiin julkisuuteen hikikarpalot otsalla, kalpeina ja vähäsanaisina.


    • e.lä.mä

      Kyllä tavallaan, ollaan monien vuosien tasolla, vain nollat eivät näe totuutta siis 2010.

    • Mattine

      En oikein tajua kurssireaktioita, kun usa talous vetää vahvana parissa prosentissa mutta ihmiset saa hepulin ja kurssit niiaa. Tosin en tajua paljon muutakaan dynamiikkaa pelkoreaktioissa aivan ok markkinatilanteessa. Se ettei fedin Powell tanssi täysin Trumpin pillin mukaan saa ihmiset paniikkiin, outoa. Vaikka noudattaa hyvin maltillista rahapolitiikkaa,

      • systeemikriisin.alkua

        Mr. Markkina näyttää sanovan meille että nähty talouden nousu on perustunut vain elvytykseen eli tolkuttomaan rahanpainantaan ja sen jakamiseen markkinoille sekä nollakorkoihin. Nyt kun rahan syytämistä ollaan lopettelemassa ja korkoja nostamassa niin taantuma on heti ovella kolkuttamassa. Nyt vaan elvytysvarat on sitten käytetty loppuun. Maailman maiden yhtenlaskettu velka on jo palttiarallaa 320% yhteenlasketusta bruttokansantuotteesta. Joku voisi jopa sanoa karkealla kielellä ilmaisten että kusessa ollaan.


    • HaIlaahon.äänestäjä44

      Arvaus: lopulta tänään torst. Usa lähtee ylös kunhan ajattelevat ja jättävät tietokonealgoritmit sivuun

      Powell ei noudattanut, vaikka puhui pehmeitä

      Onko kundit niin Nordeassa, että ostetaan, kun on halpaa
      Swedbank on nousussa

      Koronnosto ei vielä pure kun se ei kohdistu pitkään päähän

      1. Ilonaihetta Deri Paskalle, Trump harkitsee sanktiohelpotuksia Deri Paskan myytyä osuuksiaan aluminiinifirmassaan Trump Poised to Lift Rusal Sanctions as Deripaska Cuts Stake

      Rusal nousi vajaa 10% Hong Kongin pörsissä ja Venäjällä aamulla yli 16% mutta siis ruplissa

      2. Trump rankaisee venäläisiä Ukrainan kiusaamisesta laivakaappauksilla hyökkäyksesta Englannissa Skripalia vastaan, jossa tavis kuoli käytettyään Kremlin agenttia julkiselle paikalle heittämää myrkkypulloa Nina Ricci ja kaikkia jotka ovat yhteistyössä Deri Paskan kanssa Russian cyberattack of the World Anti-Doping Agency, and an additional former intelligence officer accused of working for oligarch Oleg Deripaska

      3. Putin mankuu lisää sijoittajarahaa Venäjällä parhaillaan pidettävässä konferenssissa. ELI kaikki hunttalan matit jotka Venäjän ostivat nyt saaliin kimppuun, muistakaa kengänkorkoon aina DOLLAREITA Pekka Lipposen malliin, niillä selviää (ei leikkirahaa euroja)

    • näkökulma

      Sahaava trendinomainen lasku on jatkunut nyt 2,5 kuukautta. Välillä 0,5% ylöspäin ja sitten 1,5...2% pudotus. Alas on tultu 17...18%. Vuoden tasolla ollaan 3...5% miinuksella ja hyvin moni rahasto on jopa 3v takaiseen nähden miinuksella. Kyllä aika monelta usko osakesijoittamisen järkevyyteen on mennyttä. Tietysti, jos sijoittaa 15..20v tähtäyksellä, eli jos voi aloittaa jo nuorena, eikä välillä on nostotarvetta, elinikääinen sijoittaminen voi olla mielekästä ja tuottavaakin, Jos katsoo niin korko, osake kuin yhdistelmärahatojen kehitystä, vallitseva väri on punainen sekä 1kk, 3kk, 1v, ja 3v tähtäyksellä. Masenatavaa katseltavaa ja ennnenmuuta masentavaa koettavaa. Eipä juuri voi suositella. Säästö tavalliselle pankkitilinne ei kuluta hermoja. Koko ajan tietää, missä mennään.

      • mies_joka_osaa

        Tänään osakekaupoilla 270e plussalla. Mitä oikein touhuat jos olet saanut aikaiseksi negatiivista tulosta?


      • mietitään_

        Tämä onkin mielenkiintoinen romahdus koska se tulee pikkuhiljaa, eikä yhtäkkiä, kuten yleensä. Kukaan ei ole oikein edes osannut nähdä tässä romahdusta ennenkuin vasta nyt se aletaan tajuta laajemmalti miten paljon on tultu alas. Tämä voi olla salakavala koska se totuttaa sijoittajat tilanteeseen. Voi olla, että tässä tullaan paljon enemmän alas kuin aiemmin... Olisiko jopa 80% huipulta? Sitten se nousukin on yhtä hidasta kuin tämä lasku oli.


    • 1298

      Kova on paniikki amerikkalaisilla. Indeksit sahaavat ylös alas. Tänään jo hetken plussalla, äsken helvetin paljon miinuksella ja taas tultiin yhtäkkiä pari prosenttia ylöspäin. Tosin kun katsotaan, niin nyt ollaan samalla tasolla jossa lokakuussa 2017. Eli kovin kauas ei olla vielä tultu... tuonne 2015 vuoden tasollekin on vielä aikamoinen pudotus.

    • black.friday

      Aasiassa osakkeita myydään tänään hinnasta välittämättä. "Kun niistä vielä edes jotain saa" näyttää olevan johtava ajatus sijoittajilla osakeista eroon hankkiuduttaessa.

    • Ääri-itsekkyyttä

      Kiittäkää kauppasotaa ja sen aloittanutta varallisuutenne putoamisesta. Ilman tätä maailmankauppaan iskenyttä typerää protektionismin aaltoa, talouskasvu olisi juuri ja juuri voinut olla kestävällä tasolla, elvytysten asteittaisesta lopettamisesta huolimatta. Nyt kaikki vuosien elvytys näyttää valuneen hukkaan.

    • Hallaahon.äänestäjä44

      Totta mutta Kiina on vaarallinen diktatuuri josta Suomessa puhutaan liian vähän (ja Venäjästä)
      tässä äänensävyssä, ihastellaan vain sen talouskasvua

      Yritän uskotella itselleni että Trump ja Xi jossain vaiheessa sopivat valuuttojen kautta kaupan käynnitämisen siten että dollari laskee suhteessa Kiinan valuuttaan merkittävästi

      Nyt täytyy vain olla defensiivinen

      Jyske ja Danske selvässä laskussa, Nordea sinnittelee pienessä nousussa ei se voi aina romahtaa

      Saksa menee miinuksella telekomin ja motoren werke autojen takia

      NORDEA BREAKING NEWS FROM GARDELL nyt on aika tienata

      Nu är det slut på den inre fokuseringen, nu är det dags att tjäna pengar.
      Nordea anses vidare inte vara tillräckligt effektiv i verksamheten, vilket måste förbättras.
      Kostnadsmålsättningarna måste stramas upp ordentligt. 4,4 miljarder euro 2021 måste ner till 4 miljarder 2023, resonerade Christer Gardell

      • asiaa.asiaa

        Kiina nousi lopussa plussalle! Tänään luultavasti myös Jenkit lähtevät taas nousuun, se tietää joulun jälkeistä rallia ja tammikuun ihmettä jälleen kerran. Jouluksi on hyvä löytää sopu.


      • tekniikkaa
        asiaa.asiaa kirjoitti:

        Kiina nousi lopussa plussalle! Tänään luultavasti myös Jenkit lähtevät taas nousuun, se tietää joulun jälkeistä rallia ja tammikuun ihmettä jälleen kerran. Jouluksi on hyvä löytää sopu.

        Sitä se on laskumarkkinassa kun isoja salkkuja tyhjennetään. Koko päivä kovalla volyymilla myyntiä laskevaan kurssiin ja sitten viimeisen tunnin aikana vedetään hiluilla ja shorttien suluilla ylös, niin voidaan aloittaa seuraavakin päivä tyhjentämään paremmalta tasolta.


    • Hallaahon.äänestäjä44

      Breaking
      Christer Gardellin sijoitusyhti Cevian Capital on ostanut 2,3 prosentin osuuden Nordeasta

      • pienempi.nurkka

        Minäkin ostin tänään hintaan 7,384€


      • fhdf

        Liian kalliilla ostit... odotappa vaan. 2 vuoden kuluttua kurssi saattaa olla enää puolet tuosta. Myy ystävä hyvä pois jos vielä voitolle jossain välissä jäät.


    • sijoittajan_elämää

      Nouse nouse... tuo meille joulumieli ;) Hex-indeksit puolen päivän jälkeen pelkkää nousua, mutta riittääkö ihan plussalle ennen sulkeutumista? Lisäsin tänään salkkuun Sampoa, Fortumia ja Konetta jokaista 5000e. Lisäksi 5000e lisää Suomi-superrahastoon, joka oli nyt muutaman satasen miinuksella viime päivien romahdusten takia. Näillä sitten joulun jälkeen hyvät nousut.

      • Enostavielä

        Itse alan ostamaan vasta kun omx indeksi alle 7000.


    • celestium

      Ensin USA lähes 1,5% plussalla, nyt samanverran miinuksella. Tämä ei ole normaalia pörssikäyttäytymistä. Jos joku vielä sanoo että laskukausi ei ole toden teolla alkanut niin minun puolestani saa painua muualle täältä

    • e.lä.mä

      Kyllä pääosa on nyt korkorahastoissa 8 vuotta siis tulo on varmaa 8 vuotta. Olisi pitänyt myydä 10/8 oli suurimillaa korko 1162% (säästö 8vuotta) 18% hävisin huippunoususta. Pitkällä ajalla kasvaa luotto hoitajajiin, kun näin että lopettavat vaihdoin, vaihto oli mielessä parhaaseen aikaan.

      Ikä määrää myös sijoitukset kun ei ole miljardeja.

    • Bak

      Jos Kiina ja usa vain sopisivat tuontitulleista niin se jo riittäisi rauhoittamaan markkinoita. Ei tarvita kuin jokunen hyvä uutinen. Kokemuksesta puhun. Juuri nyt Trump kuitenkin harkitsee erottavansa Powellin Bloombergin mukaan.?! Ei taida pytyä siihen kuitenkaan. Olisi typerää.

      • 5675

        Kyllä se tosiaan taitaa tällä hetkellä olla Trumpista itsestään kiinni tämä koko homma. Jos pystyisi edes jossain asiassa antamaan vähän muillekin periksi, niin asiat helpottuisivat kummasti. Siitä huolimatta Trump tulee kyllä voittamaan 2020 vaalit, ei siellä ole edes ketään todellista uhkaajaa tällä hetkellä ei omasta eikä vastapuolen leiristä. Nyt markkinoiden pitää vaan tottua vähän erilaiseen menoon. Uskon, että tulevan vuoden aikana nähdään ennätyksellisen suuria lyhyen ajanjakson muutoksia indekseissä, suuntaan ja toiseen.


    • xcv67b

      Talouden kehitys eri puolilla maailmaa ei suinkaan ole muuttunut positiivisesta negatiiviseksi, vaan kehitys on vain hidastunut. Se kovin buusti on ohitse tältä erää. Mutta lähes 10 vuoden nousukauden jälkeen sekin on jo riittävä syy, että markkinat lähtevät vastavirtaan.

    • 56746

      Surulliselta näyttää kaavio joulukuun osalta. Pystysuoraa laskua joka paikassa. Tällä menolla ei mene montaa viikkoa kun ollaankin takaisin tuolla 2009 romahduksen jälkeisissä lukemissa. Mennäänkö siitäkin alaspäin?

    • todella_ikävää

      On käsillä pahin romahdus sitten 2009 vuoden. Itseasiassa pistemäärissä on tainnut jo ohittaa tuon, mutta prosentuaalisesti toki ei. Onko tämä nyt tämän nousukauden päätös, näyttää vahvasti siltä. Lasku on jyrkempää kuin kertaakaan 1929 jälkeen.

    • perälaita.aukesi

      Tokion pörssi avasi tänään suoraan vapaapudotukseen kun ostajat ovat kaikonneet kaikkien halutessa vain myydä. Usan valtiovarainministerin soittokierros jouluna isoimpien pankkien pääjohtajille, tulkittiin paniikin merkiksi siitä että siellä tiedetään jotain kauheaa, mistä markkinat ei vielä tiedä. Nyt on tosi kyseessä ja leikit leikitty. Systeemikriisi, eli globaali rahoitusmarkkinoiden ja pankkijärjestelmän kaatuminen dominopalikoiden tavoin, näyttää todelliselta uhalta.

      • huoli_tulevaisuudesta

        Se voi ollakin sitä. Nyt ei hirveästi houkuta lähteä sijoittamaan... kun ollaan kuitenkin vielä suht korkealla pörsseissä ja kunnon alamäki voi kestää tästä useita kuukausia eteenpäin. USA:ssa pudotus on ollut marraskuun lopusta alkaen lähes pystysuoraa.


    • talousrealisti

      Ja pankkien varainhoitajat puhuivat vielä marraskuussa vain "korjausliikkeestä" ja että talouden "iso kuva" varsinkin USA'ssa on vahva ja siellä osakepainoa lisätään. Mutta juuri Usa'ssa ovat kaikki riskit olleet nähtävissä jo pitkään:
      - kauppasodan ensi askeleet Usa Kiina välillä
      -Trumpin tempoileva politiikka
      -Usa valtion tavaton velkataakka
      - Usa hallinnon sulkemisuhka rahapulan johdosta, ja ennen kaikkea
      - Usa'ssa osakkeet ovat historiallisen korkealla, joten riski niiden putoamisesta on jo kauan ollt todellien
      Kyllä usko osakesijoittamisen järkevyyteen häviää laajalla rintamalla. Riski isoista tappioista on koko ajan. Kun tänä päivänä katsoo eri pankkien rahastojen kehitystä, kaikki rahastot ovat raskaastoi miinuksella. Niin osake, yhdistelmä kuin korkorahastot. Mikään rahastosijoittaminen ei todellakaan kannata. Kaikkein paras tapa hoitaa talouttaan on pienet kustannukset ja säästäminen tavalliselle talletustilille. Säästyy hirvittävältä stressiltä, minkä rahastosijoittamienn aiheuttaa. Ei todellakaan 1...3% vuotuista tuottoa varten kannata stressata, jos koko ajan samalla on vaanimassa 5...10% rahaston arvon pudotus.

      • asiantuntija394

        Nyt kannattaa melkein myydä kaikki jos vaan on omistuksia, ja katsella rauhassa pitkälle ensi vuoden puolelle mitä alkaa tapahtua. Tässä ei todellakaan olla kaukana siitä, että homma kääntyy maailmanlaajuiseksi katastrofiksi. Olen sitä mieltä, että avaimet ovat edelleen Trumpilla. Hän on se, joka homman voi vieläkin tässä vaiheessa kääntää sanomalla vain pari tarkoin valittua sanaa tarkoin valituille henkilöille. Mutta vaikuttaa vähän siltä, että hän Hitlerin tavoin ei kuuntele neuvonantajiaan vaan toimii (kohtalaisen impulsiivisesti) kuten oma pää sanoo, ja se pää ei taida kuitenkaan olla maailman järkevin pää...


    • Vähän

      En aio eläkkeelle, kun pidän miehestäni.

    • Kornia

      Minusta tämä lasku perustuu Trumpin surkeaan ja kaottiseen hallinnointiin ja arvaamattomaan ulkopolitiikkaan, kun kukaan ei tiedä mitä seuraavaksi tapahtuu. Joukkojen kotiuttamien Syyriasta oli huono veto ym. Epävakauden lietsominen vie pohjaa uskottavuudelta.Talouden perustekijät ovat edelleen vahvoja. Periaatteessa business miehenä hän voisi kääntää tilanteen edukseen. Usan hallinto on liikaa yhden miehen oikkujen armoilla, mikä on outoa mielestäni. Niin ei pitäisi olla demokrattisissa maissa. Luulisi että sieltö löytyisi joku järkevä ihminen rauhoittamaan tilanteen? Tosi kornia jos hyvässä taloudellisessa tilanteessa yksi höhlä pystyy tuhoamaan sen.

      • PaluuNormaaliin

        Tämä kurssisyöksy johtuu pääosin keskuspankin elvytyksen päättymisestä ja korkotason nostamisesta normaalimpaan suuntaan. Vuosikymmenen elvyttäminen on nostanut pörssikurssit luonnottoman korkealle ja elvytyksen vaikutus pörssikursseihin on laskettu olevan jopa noin 50 prosenttia. Suuret pelurit poistunevat näyttämöltä kotiuttamalla tämän 50 prosentin voittonsa jonka Fed heille maksaa osakekurssinousuvaltionapuna.

        Fed on tämän tuhoisan luomuksen arkkitehti ja nyt he ovat normalisoimassa tilannetta lopettamalla tämän luonnottoman elvytyksen. Joskus tämä oli kuitenkin pakko tehdä. Totta kai siinä pörssikurssit romahtavat.

        Kauppasodan, brexitin ym. maailmantalouden kuohunnan ajoittuminen samaan aikaan voi kyllä saada yhteisvaikutuksillaan kurssit laskemaan paniikinomaisesti ympäri maailman.


    • johtopäätös

      Rahastojen kehitys on surullista katseltavaa. Suomalaistenkin eri pankkinen rahastoja on kymmeniä ellei satoja ja ne kaikki ovat raskaasti miinuksella. Punainen väri on koko marraskuun ja joulukuun ollut hallitseva niin osake, yhdistelmä kuin korkorahastoissakin ja kaikki ovat miinuksella niin 1kk, 3kk kuin yhden vuoden tähtäyksellä. Useimmat miinuksella myös 3v ajalta. Ja millainen onkaan rahastojen tilanne nyt joulun jälkeen, jolloin pörssit USA'ssa ja Japanissa ovat pudonneet 5...8% lisää. Sijoittamisessa osakkeisiin eikä mihinkään rahastoihin ole mitään järkeä. Tuotto-odotus on yleensä 2...3% vuodessa, mutta samaan aikaan koko ajan on riski arvon usean prosentin pudotuksesta. Nyt loka-joulukuussa osakkeet maailman pörsseissä ovat pudonneet 17...22% Tämä loppuvuosi on oiva opetus myös suomalaisille piensijoittajille. Sijoittamien osakkeisiin eikä mihinkään rahastoihin ylipäätään ole järkevää. Järkevää on säästäväinen rahankäyttö ja ylijäämän kerääminen tavalliselle 0-korkoiselle pankkitilille. Pankeille, joille piensijoittajien varainhoito on tuottavaa toimintaa, sijoittajien menettäminen on tietysti katkeraa, mutta se on oikea palkinto pankeille, joiden varainhoito on kykenemätön hoitamaan tyydyttävästi pienasiakkaiden sijoituksia.

    • yritystä_riittää

      Tänään on sitten USA:ssa totuuden hetki. Jos sama lasku jatkuu, niin sitten paluuta tuskin enää on ihan hetkeen. Jos tulee 1-2% nousupäivä, on vielä toiveita, että tämä kelkka kääntyisi.

      • yritystä_riittää

        DJI hiukan miinuksella, muut plussalla. Nasdaq eniten. Ei ole ihan luottamus vielä palautunut joulun pyhinä. Luulen, että nyt pari päivää kevyesti noustaan ja sitten tulee taas jotain ikäviä uutisia josta seuraa kova romahdus.


      • yritystä_riittää

        Nyt sitten DJI, S&P sekä Smallcap 3% plussalla, Nasdaq lähes 4%. Nousu kiihtyy koko ajan. Mikä on syynä tähän? Joulun jälkeen kaikilla hyvä mieli ja muutaman päivän takaiset murheet unohtuneet täysin?


    • e.lä.mä

      Nousu huommenna 3-4%!

      • yritystä_riittää

        Suomessako? Ei varmasti noin paljoa, mutta 1-2% voi yleisindeksi nousta. On toki mahdollista, että jää nollan tuntumaankin. Nyt on ollut vähän vaikea ennustella eri paikoissa tapahtuvista nousuista ja laskuista toisen paikan tapahtumia.


      • Jiihaaaaa

        Helposti 3-4% Nordean ja Nokian vetämänä!


    • Rall

      Nyt taisi olla Santa Claus ralli jenkeissä, nousua vajaa 5 prossaa. Trumpin mukaan mahtava tilaisuus ostaa osakkeita. Lisäksi pankit ennustavat hyvää tulevaa pörssivuotta?

      • Trump_Tower

        Trump itse järjestänyt tämän kurssilaskun ja myynyt omansa pois huipulla. Nyt sitten ostaa takaisin halvalla. Bisnesmies katsos...


    • jhsdgk

      Milloinkas viimeksi näin kovia nousulukemia yhdelle päivälle? Tässä on kyllä jotain mätää, vaikka toki viime aikojen kurssilaskussa on ollut kovaa liioittelua. Ei asiat ihan noin huonosti ole olleet. Seurataan mihin suuntaan Kiina avaa, siitä saadaan myös osviittaa Euroopan avaukselle tai lähinnä sen voimakkuudelle huomenna. Eiköhän se suunta tiedetä joka tapauksessa.

    • turhaa.hommaa

      Eipä tullut Suomeen nousua.......

      • Ujsk

        Olikohan se eilinen kurssinousu kuolleen kissan pomppu vai ennakoiko parempaa? ( dead cat bounce)


    • 856786

      Taas tämä tapahtui! USA:ssa oltiin jo 2,5% miinuksella ja VIIMEISEN TUNNIN AIKANA suuret indeksit nousivat plussalle ja sen tuntumaan. Mitä tämä on... ei todellakaan normaalia pörssimeininkiä, nyt on jotkut isot tahot tässä takana jotka pyörittävät hommaa haluamallaan tavalla. Vai mitä sanoo palstan asiantuntija nr. 44?

    • malttia.matkaan

      Tukevasti ollaan laskumarkkinassa. Historiassa ne ovat kestäneet keskimäärin hiukan yli vuoden. Eli ainakin ensi joulun tienoille asti voidaan sen perusteella ihan hyvin olettaa kurssien laskevan sahaavasti. Siinä voidaan monen viime vuosina mukaan lähteneen noviisin hermoja koetella riivinraudalla, kun salkut vain sulaa sulamistaan ja miinusluvut kasvaa jopa kymmeniin prosentteihin. Osinkodipit voi myös keväällä olla melko raastavia kokemuksia, shorttareiden lyödessä isolla kauhalla löylyä kiukaalle heti osinkojen irrottua. Jos historia toistaa itseään, niin kurssien palautuminen nousuun ja lähtötasoille on sitten joskus 3-4 vuoden päästä edessä. Toki kaikki voi juuri tällä kertaa mennä ihan toisinkin, mutta sen näkee sitten.

      • Jemma6

        Siis vähintään juhannukselle on aikaa keräillä käteistä?


    • Hallaahon.äänestäjä44

      Kaikki toimialat pe plussalla, teknogiayhtiöistä kaikki Nokia lähti aluksi prosentilla ylös kun sitä eilen hakattiin

      to kello 14:30 alkanut ralli pani osakkeet USA:ssa plussalle, mikä kuvaa, MITÄ?
      - pörssi on irtaantunut reaalitaloudesta hetkeksi ainakin
      - vuoden loppu vaikuttaa eli halutaan plussaa
      - taistelu käydään mies (tieto)konetta vastaan

      Pidetäänkö USA:n inflaatiota väliaikaisena vai ei?

      Stocks posted a dramatic late-session turnaround Thursday, lifting all three major indexes from big declines into a positive close

      Jos sijoitatte, teillä on osinkoja (tuotto-osuuksia tms. pääomatuloveron alaista),
      jos ette vielä ole toimineet, niin nyt pe on viimeinen päivä myydä tappiota sen verran, että ette joudu maksamaan osinkoveroa

      • gnghj

        Myyty on, mutta valitettavasti tappiota tuli enemmän kuin veroa maksettavaksi... toivotaan parempaa ensi vuotta, että saisi vähän voittoakin joskus.


    • gfhjkd

      Jotenkin nyt herää sellainen ajatus että oliko tämä lasku isompien tahojen ''järjestämä'', jotta uskottavuus pörssiin palautuisi ja ihmiset uskaltaisivat jälleen sijoittaa, kun pörssissä on nähty kuin nähtykin alamäki? Tässä oli monta varsin eriskummallista tapahtumaa, uusimpana tuo suurten indeksien lähes 3% nousu tunnin sisään. Hupskeikkaa lasku pysähtyi juuri siihen karhumarketin rajalle ja lähti taas raketinlailla nousuun. Sattumaa?

      Tammikuussa pörssi nousee näillä tiedoilla todennäköisesti jopa 10% ja loppuvuosi mennään tasaisella keskitason nousulla.

      • Sekä kuukauden vaihde että vuoden vaihde osui samoille päiville, joten välipäivien vaihtelu oli odotettavissa.


    • jännitystä_tiedossa

      Hyvää uutta vuotta 2019 kaikille! Tällä hetkellä näkymät ovat pitkästä aikaa ihan kivat, kauppasotaan ollaan saamassa helpotusta, koronnostostakin selvittiin ja joka puolella noustaan. Voitte uskoa, että huomisesta alkaen Suomessakin mennään ylöspäin monta päivää. Se, miten kestävä tämä tilanne on pitkällä tähtäimellä on eri asia. Ei tarvita kuin pieni virheellinen sanavalinta joltakulta, niin ollaankin yhtäkkiä takaisin tuolla missä ennen joulua. Muuten tämä vuosi tulee kyllä olemaan kokonaisuudessaan nousupainotteinen.

      • arvo.sijoittaja

        Mielelläni jakaisin näkemyksesi, mutta makrodata tulee olemaan negatiivista 2019. Yleisindeksit on vuoden päästä alempana. Se ei suinkaan ole uhka, vaan mahdollisuus. Itse kyttäilen syklisiä yhtiöitä, joita saa P/B 1 tai alle...


      • Vanhus

        Muistelen tuota vuosituhannen vaihdetta kun Helsingin pörssin indeksi nousi viidestä tuhannesta 18 tuhanteen alle vuodessa.Sitten tultiin rytinällä takaisin siihen viiteen tuhanteen. Tästä pudotuksesta ei täällä paljokakaan keskustella ? Kyllä nyt kestää vuosia ennenkuin päästään tuohon vuodentakaiseen tilanteeseen.


    • 7rty7

      Apple antanut tulosvaroituksen. Saatte arvata että hinta romahtaa tuosta kuplalukemasta ja myös yleisindeksi tulee USA:ssa taas kunnolla alas. Mutta luulisi, että nokia hyötyy, vaikka eivät ole enää ihan suoria kilpailijoita. Nokiakin tulee alas tällä hetkellä.

      • Slmao

        Kiinnan myynnin heikkous ei niinkään itse tuote, Applen mukaan. Makrotalouden trendit nyt siis kauppasota heijastuu yritysten tuloksiin. Toivotaan, että Trump ja Xi saavat jotain sovituksi. Mutta ei kai joku 10-20 prossan lasku ole muuta kuin korjausliikettä pitkään nouseella pörssillä.


    • Hallaahon.äänestäjä44

      Kello 17 pe
      Koko Fed-remmi koolla. Miksi nostitte korkoa ja aiotteko jatkaa? Jerome Powell and his immediate past predecessors Janet Yellen and Ben Bernanke in a roundtable Friday morning in Atlanta

      Kommunistit eivät halua että kansalla olisi Apple
      Jim Cramer blamed the Chinese government for Apple's sales slump. "The Communist Party doesn't want you to buy Apple

      Osta sokerilientä ja valkaisuainetta, ne pitävät laskussa
      Cramer: Time to buy recession-proof stocks like Clorox, PepsiCo, Coca-Cola

    • pörssitarkkailija

      Hurjat rallit tänään ympäri maailman. Ensi maanantain ''rauhansopimus'' tuo uskoa sijoittajiin, mutta onko rauha lopullinen? Ja sen lisäksi ei tiedetä, mistä sovitaan ja miten. Ensi viikko voi olla yhtä rallia tai turmion tie.

    • Hallaahon.äänestäjä44

      Maanantai Eurooppa ylös 8 - 2 jalkapallotermein
      turvalliset ruoka terveys pankin alareunassa
      siksi Sveitsi nollassa

      materiaalit teknologia yläreunassa
      eli Nokia nousee
      Eurooppa vajaa puoli prosenttia
      Nordea voi pysyä nollan ympäristössä ehkä laske viimeaikaisen nousun jälkeen?

      USA yrittää Kiinan kanssa kosmeettista kuviota jos se onnistuu
      kurssit menevät katosta läpi kun Trump julistaa voittoa

      Trump rakentaa muuria, USA:ssa on oikeus tehdä hätätila ja sitä on käytetty
      normaalisti operaatioihin Irakissa ja Afganistanissa muslimien hyökätessä
      Trump saa hätätilan kyllä mutta hän ei ehkä saa 5 miljardia mutta voi saada
      esim. miljardin ja sillä rakennetaan se osa muuria jota Rio Grande ei suojaa?

      May: Uncharted territory if brexit down
      häiritsee tänään Lontoon markkinaa joka voi olla negatiivinen?

      • tadaaaa

        Eikös Trumpilla itsellään ole puheidensa mukaan ainakin 20 miljardia? Tuostahan riittäisi hyvin siihen omaan muuriinsa. Jos ei riitä niin aina voi kerjätä Vladimirilta, jolla on varmaan 100x enemmän.


    • cvbncv

      Näin kävi. Euroopassa hyvää nousua, mutta USA:ssa lasku alkoi heti futuurien oltua kovasti plussalla. Nyt ollaan jo miinuksella siellä. Samsungin tilanne vaikuttaa erityisesti teknopuoleen. Tämä toisaalta voi vahvistaa Nokian tilannetta tulevaisuudessa, kun kovimmat kilpailijat, Apple, Huawei ja Samsung kärsivät nyt pienestä alavireestä.

      Ei tästä kuitenkaan kannata huolestua, eiköhän kurssilasku jää tähän päivään. Trump kertoo kohta hyvät uutiset Kiinan kanssa tehdyistä diileistä ja silloin kurssit taas kiitävät raketin lailla yläkertaan.

    • Muanviljelijä

      No mutta sehän on ihan oikein kaikille sijoittajille jotka ovat tyhjänpäiväisiä keinottelijoita että koko salkku muuttuu hetkessä arvottomaksi roskaksi. Eihän noille sijoituksille ole olemassa reaalimaailmassa mitään katetta. Koittakaapa syödä ne bittinne tiukassa paikassa. Nauran itseni tärviölle kun kunnon romahdus tulee. Minulla kun sitä purtavaa piisaa.

      • Muanviljelijä

        Jos suostumme myymään. Sinulle esim. en möisi kasvattamaani viljaa tai juureksia. Syö osakkeesi tai setelisi.


      • saa_tana

        Mokoma kommunisti. Yritäppä syödä ne käteiset ruplasi kunhan pörssit menevät nollaan eikä yrityksiä enää ole.


    • cccp

      Miten Brexitin peruuntuminen vaikuttaisi pörssin suuntaan?

    • olenko.nero

      Pitkästä aikaa kunnon laskut myös USA:ssa. Alkoi jo epäilyttämään, loppuuko tämä lasku ollenkaan, mutta eipä tarvinnut tälläkään kertaa pettyä. Laskisi nyt vielä muutaman päivän oikein kunnolla, että pääsee ostoksille ennen kauppasodan päättymistä, jolloin kurssit raketoivat avaruuteen asti.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2197
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1728
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      37
      1548
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1459
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1430
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1361
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe