Karstulassa ei kaveria jätetä

Täysjärkinen

Kun on seurannut kouluhankkeen kiemuroita ja koko ajan hankkeeseen liittyneet kytkökset jäähalliin, on ilmassa talvisodan henkeä. Kaveria ei jätetä. Kun kylällä liikkuu huhut jopa satojen tuhansien eurojen lainoista hallihankkeeseen henkilökohtaisilla takauksilla, huomaa sokea Reettakin missä on menty ja mennään siihen saakka kunnes kunta on hoitanut Oy:n velat piilotukien ja vuokrien avulla pois. Nyt huhut kertovat, että osa koulutiloista jää pysyvästi jäähalliin. Onnittelut halliveljille ja lobbareille. Se tässä vaan ihmetyttää, että pidättekö kaikkia kuntalaisia niin tyhminä että kaikki tämä kusetus jota, teette jää ilman huomiota. Ehkä vielä tulee aika oikeudenkin voittaa. Nyt viedään virka ja luottamushenkilöitä 100 - 0.

18

1179

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Taika_Pasi

      KoHHta taika paljastuu...missä on tämä erinomainen JJ?

    • Porstula

      Melkoinen finanssinero on jos jäähallin velkojen takuuksi laittaa omaa omaisuuttaan.
      Kuulostaa äkkiä ajatellen fiktiolta...

    • Yksiristikaksi

      Mikähän se tuo fiktio on, mutta kyllä sijoittajat uskoivat hankkeeseen. Hurjimmissa visioissa puhuttiin jäähileasema sta ja huvivenesatamasta jotka syntyvät jäähallin 'imussa' Päällimen rannalle. Ja Jääkiekkoliittohan oli vuokraamassa hallia tapahtumiinsa. Rahaa oli tulossa ovista ja ikkunoista.

      • afjlåogg

        Hyvä juttu ois toi satama.


    • Poikiikoeurot

      Useampi sata karstusta höynähti mukaan huijaukseen vaikka järkevämmät varoitti tulevasta useampaan eri otteeseen.Eräät vielä laittoi rahaansa huomattavia summia.Yritystoiminta sisältää aina riskinsä ja siitä pitää jokaisen itse kantaa vastuunsa, ei muiden.

    • Kkkkhhh

      Karstulassa toimii yhteisvastuu. Kepulit ja hyväveliporukka menee kunnan massille kun homma kusee. Ja muut hymistelee.

    • HaupitsiHeikki

      Olen huolestunut satamahankkeesta. Satamatyöläiset ovat niin lakkoherkkää sakkia, että siitä seuraa väistämättä vaikeuksia sataman tavara- ja henkilöliikenteelle. Enojoelle aiheutuu sumppu, täysi jumi. Kehotankin vielä kerran miettimään näitä terhakkaan ponnekkaita investointeja. Rahastahan ei sinänsä ole puutetta, sillä kunnallahan näyttää olevan puskureita, ylijäämiä jne. Tulevat velat ovat lähinnä naurettava kuriositeetti kunnan tulevien vuosien taloudessa.

      • mnjklö

        Huoli on ilmeisen aiheellinen. Satamat ja niiden lieveilmiöt yleisesti tiedetään. Tulee kaikenlaista sakkia, viinanmyyjää, ilotyttöjä ja tatuoituja rumia miehiä. Joillakin pidempään seilanneilla jopa korvarengas. Sataman kapakat yksiä synninpesiä, ei kiitos.


      • Brynebyläinen

        Satamasta kannattaa järjestää jokiristeilyjä kölsän kanavaa pitkin mustallelammelle. Yöpyä voi vaikka mustallaniemellä entisessä putkassa. 24 tunnin risteily voisi olla kysytty. Nyt vain myymään sataman osakkeita.


    • EräperänOrginaali

      Ei tyrmätä vielä täysin tätä satamahanketta. Yrittäjävetoisena se saattaisi pärjätä. Kannattaisi kysellä Vainion Martin kokemuksia, kun hän aikoinaan seilasi Kouhero-uimaranta -akselilla. Jäähileasema on sitten jo tuottoisa bisnes, sen verran löytyy pitäjästä kalastajia, että asemalle on käyttöä. Se ei toki kuulu kunnan lakisääteisiin tehtäviin, mutta tuotto-osuudet versus riskit ovat pienet. Uudet investoinnit satamaan ja jäähileasemaan tuovat paikkakunnalle työtä, rahaa ja uusia asukkaita parantuneiden palvelujen myötä.

    • Pooe

      Päällimestä voisi pienen palan myydä Ruotsille, niin risteilyt voisi tehdä tax freena kansainvälisten vesien vuoksi. Ska vi görä det?

    • Keinottelua

      Nyt on puuhamiehille ilmaisia sijoitusvinkkejä tarjolla, eipä muutaa kuin osakeanti pystyyn.

    • EräperänOrginaali

      Nämä vinkit kunnan päättäjille ja yritysvetoisen toiminnan taitajille ovat vapaasti käytettävissä. Harmittaa, että Humpin Isäntää ei haluttu tai ymmärretty käydä pyytämässä keskeisten päätöselimien johtoon (kunnanhallitus, kehittämisyhtiö ja Areena). Tässäkin kyseisessä tapauksessa Isännällä olisi varmasti sellaista talousosaamista mitä Karstulasta ei muualta löydy. Osakeanti yrittäjävetoisella Areenalla on ymmärtääkseni koko ajan käynnissä ja kauppa käy näin joulunaikaan erinomaisesti. Tarkoitus on ilmeisesti, että keskeiset toimijat kauppaavat osakkeita julkisesti Kopeskaaren luona ennen joulua. Hyvä idea joulupukin konttiin.

    • karsukellus_I

      Karstulan kannattaisi sijoittaa sataman lisäksi myös sukellusveneeseen jolla turistit pääsisivät tutustumaan Pääjärven pohjamutiin. Ennen investointia kunnan vanhemmuusoletettujen ( ilmaisutapa kunnan isille ilman maskuliinista toksisuutta) on järjestettävä itselleen benchmarkkaus- risteily vastaavalla aluksella azoreilla.

      Satamaan sopisi myös lentotukialus lennokeille ja miksei myös isommilekin koneille. Kivijärvelläkin on lentokenttä jota turistit käyttävät saapuessaan paikalliseen laskettelukeskukseen.

      Humpin risteys muuten olisi sijainniltaan paras paikka Karstulan omalle laskettelukeskukselle. Sen rakentaminen työllistäisi erinomaisesti paikallisia yrittäjiä ja siten saataisiin lisää kulmakerrointa kotikuntamme nousukiitoon.

    • Ulanbator

      Ah rinnassani sykkivä lämpimäst'!! Ilolla tervehdin Teitä ideasammot. Jo on kumma ellei kylä tästä nouse. Jokunen sata afrikansarven moniosaajaa avaamaan kauppakanavia etelään, niin Joulupukin pajakin matkailukeskuksena taipuu. Kun se lentokenttäkin tulee Humpille, niin mukava sinne on laskeutua. Milloinhan sittä ja sen ympärillä olevasta yrityksestä alkaa olemaan nettohyötyä kuntalaisille.....äh, olisikohan tästä saanut kirjoittaa?

    • laivakoira

      Kannattaisi ehkä ensi talvena tukea satamakehitystä järjestämällä kansalaisopistossa lammikkolaivurikurssi.
      Tästä saataisiin helpotusta seutua vaivaavan ammattitaitoisen merenkulkuväen puutteeseen.
      Myös satamassa useat työtehtävät edellyttävät vähintään laivurin pätevyyttä.
      Toki lentokentälle rekrytoidaan porukkaa ja sinne menee osa. Mutta kyllä se on kuitenkin niin, että maanviljelys ja merenkulku ne ovat elinkeinojen kivijalkoja kuten aina ennenkin.

    • xzwbx

      Tuli puuhamiehilla lunta tupaan aikas pakjon.

    • suolahtelaine

      Minä kuulin osuuskaupan penkillä, että Areenasta tehdään vastaanottokeskus parrakkaille alaikäisille. Heidät koulutetaa jääkiekkoilijoiksi. Joukkue majoitetaan Kruukkilaan ja tippamäen päiväkotiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1505
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      170
      1203
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1060
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      947
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      870
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      793
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      777
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    10. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      59
      725
    Aihe