Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

SSM kennel

smmkennel

Koira lopetettu Helsingin Poliisin toimesta. koira oli kiltti ja kaikin puolin hyvin hoidettu. Oikeus yhtyi tähän. Kennelliitolla selvitys rotumääritelmän vastaisesta "jalostuksesta".

14

231

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • greyryer

      Ap linkki tai edes jokin viitetieto, kiitos

    • lakimiessuku

      Mene hakemaan käräjäoikeudesta. Joskaan et sieltä saa mitään todistekka, koska asia käsiteltiin suljettuna. Sen verran voin asiaa avata, että tästä ko. koirasta oli tehty ilmoituksia omistajineen, jotka asiat kumottu. Viitetietona ilmoittajista yksi oli psyykenongelmainen, jonka ei olisi edes lääkärintodistuksella tarvinnut olla paikanpäällä, ja pari muuta ei muistanut edes, miksi ja minkä takia oli hätänumeroon soittanut n. 2 v sitten. Sitten Viikistä kerrottiin, että koira oli muka luonnehäiriöinen, mitä ei todellakaan ollut, vaan itse todistajienkin mukaan tosi kiltti sekä kaikille ihmisille että lajitovereilleen. Poliisin päätöksellä koira vietiin asiansa omaavalta pitkänlinjan koiranomistajalta, jolla menestyksekäs tausta palveluskoirien parissa n. 25 v ajalta. Oikeuden loppulausunnossa todettiin, että ratkaisu oli poliisien. Nimiä tulossa....

      • greyryer

        En mene. Sinä esitit väitteen, joten todistustaakka on sinulla. Ole hyvä.


    • sakujaforever

      Maa - ja metsätalous ministeriön asetuksessa kerrotaan, että eläimelle voidaan mm. sen yhteiskuntakelpoiseksi saattamiseksi, kuten poliisitkin ovat vuosikymmeniä saksanpaimenkoiria virkakäyttöön kouluttaneet, aiheuttaa tilapäistä lievää kipua asian edistämiseksi. Oikeuden päätös ei ole vielä lainvoimainen. Mitään eläimeen kohdistuvaa väkivaltaa ei ollut käytetty. Virkaeläinlääkäri kävi lausumassa mitä voi tapahtua, jos käytetään lainvastaisia keinoja, muttei tässä tapauksessa ollut aiheutunut koiralle mitään fyysistä eikä psyykkistä ongelmaa.

    • hjksensenmanneitoimi

      lue Saksanpaimenkoiran rotomääritelmä

    • eihelkkari

      Onko tässä kyse ilposta vai jostain muusta kennelin koirasta? Jos kyseessä on Ilpo niin ei helkkari miten paska juttu, koirassa eikä sen omistajassa ollut yhtään mitään vikaa. Joka ikinen noista älypäistä jotka tässä on osasyynä pitäisi erottaa, saakelin taulapäät. Ihana koira menetti henkensä ja omistaja ystävänsä näuden ääliöiden takia.

    • lakimiessuvustailtaa

      Aivan. Siellä oikeudessa lääkärintodistukset itsestäni, jossa kuvaillaan koiran omistajaa rehelliseksi, luotettavaksi asialliseksi henkilöksi. Poliisi teki päätöksen, mitä ei olisi tullut tehdä. Nimiä en anna, mutta tämä asia ei jää edelleenkään tähän. Mulla sitten aivan faktaa olemassa virallisesti myös siitä, kuinka ole edelliset saksanpaimeneni kasvattanut aivan täysin asiallisesti ja positiivisella vahvistamisella aina koulutan koiriani. 28 v sitten ensimmäisen sakun kanssa sain 94/100 tottelevaisuusosiosta erikoiskokeessa, josta muisto tuossa kirjahyllyssäni.

      • kroohpyyh

        Uijui lakimiessuvusta! No sitten uskon kyllä kaiken sanomasi.


    • revituosta

      Oikeuden pitäisi ottaa huomioon myös tasavertaisesti huomioiden ilmoitusten tekijöiden terveydentila, koiran omistajalla oli erittää erittäin pätevää faktaa kahdesta eri paikasta ts. on aivan täysjärkinen henkilö, ollut aina. Perustuslaki kumoaa muut lait, jota nyt toivoisi tässäkin tapauksessa sovellettavan. Varsinkin, kun turhia ilmoituksia tehneiden henkilöiden terveydentilasta ei ole mitään dokumentaatiota olemassa, ainakaan oikeuden tuomarilla. Silmiinpistvää oli myös se, että jos henkilö on pyydetty todistamaan, hänestä heti ensivaikutelmalta saa todella epätasapainoisen kuvan.

    • voivoivaan

      Vähänkö outoa kirjoittelua täällä, koiraahan ei ole lopetettu. Viimeisin tieto. Turha spekuloida asiasta josta ei mitään tiedä 100 % varmasti. Kukaan ei tiedä, koska Suomessa valllitsee salailukulttuuri, mistään asioista ei voi puhua avoimesti vielä 2000-luvullakaan. Takapajulana siis pysymme.

      • lakimiessuvusta

        Koira on lopetettu, se on fakta. Vaikka koira oli ihan kiltti kaikille, osaan kasvattaa sakut yhteiskuntakelpoiseksi, minulla on kirjahyllyssä muisto voitosta ensimmäisen sakuni kanssa tottelevaisuusosion erikoiskokeesta, 28 v sitten.


      • Kaikkeentottuumyös

        Eihän noin vanhat tulokset kerro tänäpäivänä enää yhtään mitään .28vuotta,on pitkäaika.Siinä kerkii ihminen muuttumaan,vanhentumaan ja jopa sokeutumaan omille touhuilleen.

        En tiedä tästä tapauksesta,mutta muista olen lukenut.Ja kuullut kenneleistä,joissa pitäjät vanhentuneet,itsekkin sairastuneet.Tai on tullut rahasta pulaa...

        Esim .On suomessa monia pitkänlinjan kasvattajia,kunniakirjoineen ja pokaaleineen joita saaneet vuosikymmeniltä.
        Sitten se ote hommasta lipeää,eläinlääkärikäynnit jää käyttämättä,ja silmä tottuu koirien huonoihin oloihin ja sairasteluun.Eikä enää itse nähdä,että koiranpidossa on ylitetty eläinrääkkäyksen rajat.

        Monille erirotujen,pitkänlinjan tunnetuille,hyvinäpidetyille kasvattajille on tullut eläinrääkkäystuomioita,rekkauskieltoja yms.
        Kun se oma silmä,ei enää erota huonoa koiranpitoa,vaikka sitä omissa nurkissaan päivittäin näkee.Ihminen tottuu,eikä nää ongelmia,vaikka ne on ihan siinä oman nenänedessä.


    • gghhjjkh

      Faktaan perustuva tieto, ettei ole tullut.

    • spk123

      Jos on Kennelliitossa tietoa esim. 28 v saadusta tuloksesta, niin siinä ei vanhene yhtään mikään silloin, kun tulos annetaan. Jos se on annettu tiettynä vuonna, se on silloin annettu tietylle omistajalle. Voi sääli tuota kateuden määrää tietyillä henkilöillä. Mene lukaisemaan palveluskoirakokeiden tulokset 1900- luvun lopulta. Sen jälkeen voit miettiä, mitä tänne tulet skirjoitamaan.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2505
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2183
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1857
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1631
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1585
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 73
      1436
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      95
      1344
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe