Kirjailijan määritelmä

kirjankuluttaja

Täällä on kirjoitusten mukaan ainakin yksi "oikea" kirjailija, ilmeisesti useampiakin. Minullekin on epäselvää, kuka voi/saa tätä nimitystä itsestään käyttää.

Siispä googeloin Tieteen termipankista.

"Määritelmä : kirjoja kirjoittava ja julkaiseva henkilö.
Selite : Kirjailijan titteli on arvostettu ja haluttu, vaikka kirjailijuuden kriteerit ovat vaihtelevia ja kontekstisidonnaisia. Kirjojen julkaisu ei useinkaan ole riittävä ehto, vaan kirjailijuus riippuu yhtäältä teosten taiteellisesta tasosta, toisaalta julkaisukanaviin ja kirjallisuudenlajeihin liittyvistä kulttuurisista arvostuksista. "

Tässä linkki sivulle.

http://tieteentermipankki.fi/wiki/Kirjallisuudentutkimus:kirjailija

29

913

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hallaahon.äänestäjä44

      Akateemikko ylioppilas Paavo Haavikko ei päässyt kirjailijaliittoon, lopulta hän oli kirjoittanut vajaa sata kirjaa joita sitten vähitellen käännettiinkin kymmenille kielille

      Hän oli myös poikkeuksellisen varakas ja kirjoitti jopa sijoittamisesta ja osakkeitakin oli miljoonan euron verran

      Kun hän ei alunperin päässyt kirjailijaksi
      hän
      alkoi käyttää titteliä

      kirjoittaja

    • kynäilijänä

      Jostain luin, että kolme kirjaa julkaissut voi käyttää nimeä kirjailija. Kirjailijaliitto on tietääkseni hyvin sisäänpäinlämpiävä. Mahtaako se jakaa työttömyysavustuksia, kun moni kirjoittaja kirjoittaa niin harvakseltaan tai kirjat ei mene kaupaksi.

      • Kirjailija

        Kustantajan luetteloissa yhdenkin kirjan kirjoittaja saa tittelin. Kirjailija.

        Kirjailijaliitolla omat jäsenvaatimuksensa, tässä alla!
        Vuosijäseneksi hyväksyminen edellyttää pyrkijän julkaisseen vähintään kaksi sellaista, itsenäisesti luotua alkuperäistä suomenkielistä kaunokirjallista teosta, että häntä tuotantonsa taiteellisen ja ammatillisen tason perusteella voi pitää kirjailijana.

        Jäsenyyden hakeminen
        Jäsenyyttä haetaan erillisellä hakulomakkeella ja hakemukseen liitetään vähintään kaksi eri teosta, joiden perusteella jäsenyyttä haetaan. Hakemus ja teokset lähetetään Kirjailijaliiton johtokunnalle. Mikäli teokset lähetetään postipakettina, tulee ne lähettää lisämaksullisena Ovelle-pakettina. Teoksia ei palauteta. Huomaathan hakemusta lähettäessäsi, että Kirjailijaliiton toimisto on suljettu heinäkuun ajan.


      • Kirjailija
        Kirjailija kirjoitti:

        Kustantajan luetteloissa yhdenkin kirjan kirjoittaja saa tittelin. Kirjailija.

        Kirjailijaliitolla omat jäsenvaatimuksensa, tässä alla!
        Vuosijäseneksi hyväksyminen edellyttää pyrkijän julkaisseen vähintään kaksi sellaista, itsenäisesti luotua alkuperäistä suomenkielistä kaunokirjallista teosta, että häntä tuotantonsa taiteellisen ja ammatillisen tason perusteella voi pitää kirjailijana.

        Jäsenyyden hakeminen
        Jäsenyyttä haetaan erillisellä hakulomakkeella ja hakemukseen liitetään vähintään kaksi eri teosta, joiden perusteella jäsenyyttä haetaan. Hakemus ja teokset lähetetään Kirjailijaliiton johtokunnalle. Mikäli teokset lähetetään postipakettina, tulee ne lähettää lisämaksullisena Ovelle-pakettina. Teoksia ei palauteta. Huomaathan hakemusta lähettäessäsi, että Kirjailijaliiton toimisto on suljettu heinäkuun ajan.

        Kannattaa hakea jäsenyyttä!

        Jäsenedut
        Kirjailijaliitto toimii kaikkien kirjailijoiden ammatillisen aseman parantamiseksi.
        Kirjailijaliiton lakimies neuvoo kirjailijoita kaikissa kirjailijantyöhön liittyvissä sopimusasioissa, tekijänoikeudellisissa kysymyksissä sekä sosiaaliturva- ja verotusasioissa. Neuvontaa annetaan paitsi jäsenille, myös liittoon kuulumattomille kaunokirjailijoille.
        Jäsenilleen liitto järjestää seminaareja, koulutuksia ja työhyvinvointipäiviä.
        Liitto jakaa jäsenilleen apurahoja ja kollegiaalisia palkintoja sekä ylläpitää kirjailijakoteja, kirjailijaresidenssejä, työhuoneita ja lomakohteita.
        Liiton jäsenet saavat jäsenetuna neljä kertaa vuodessa ilmestyvän Kirjailija-lehden sekä yksitoista kertaa vuodessa ilmestyvän jäsenkirjeen, joka kokoaa yhteen kirjailijan työn kannalta ajankohtaisia asioita. Kirjailijaliitto on myös neuvotellut jäsenilleen useita rahanarvoisia jäsenkorttialennuksia.
        Jäsenmaksun suuruus on vuonna 2018 162 euroa.


      • julkisuutta

        Aina kannattaa jättää vajaat tiedot kirjoittamatta, meillä kun ei Kirjailijaliittokaan toimi missään piilossa, vaan on ihan julkinen järjestö joka ajaa kirjailijoiden ja kirjoittajien asioita ja antaa ohjeita.
        Se on kaikille kirjailijoillekin oma valinta haluaako kuulua ammatilliseen järjestöön. Kaikki eivät halua, eivätkä jäsenyyttä hae.


    • Kirjailijan titteli tai ei.
      Näyttää täällä olevan tarinantaitajia joka sormella osoitettaviksi, mutta hiukan arveluttavilla keinoilla suosiota kalastellaan. Kirjoittajilla riittäisi sanavarastot ja aiheaineistot vaikka millaisiin tarinoihin ja juttukokoelmiin, mutta lahjat köytetään täällä keskinäisiin kinailuihin, eipäs, juuoa, juupa, eipäs ja joku huutelee siihen väliin omia totuuksiansa.

      Ei ole turhaan sanottu, että suomalaisilla riittää kannanottoja joka asiaan, vaikka asiasta ei mitään tietäisikään.
      Niistä kannanotoista kuitenkin saisi toisella tyylillä esitettyinä mahtavia tarinoita, kun malttaisivat pysyä edes omassa asiassaan.
      Yksi puhuu metsästä, toinen maailmanpolitiikasta jossa ei ole hitustakaan metsästä, ei edes lastuja aiheesta.

      Kirjailijan titteli on haluttu titteli, mutta onko siinä mitään pahaa?
      Jos osaa pukea sanottavansa kirjalliseen muotoon ja se vielä julkaistaankin, ohna se alku josta on suunta vain ylös päin, seuraavaan julksisuun jonka kirjoittamiseen on jo jonkinmoinen pohjakin. Kokemus ja itsekritiikki ovat parempi pohja tulla kirjailijaksi, kuin suuret odotukset kuuluisuudesta. Kuuluisaksi ei tulla suurilla puheilla, vaan hyvillä teksteillä ja oikealla asenteella kirjalliseen tyyliin, sisällön rikkauteen ja sanottavansa ilmituomiseen.

    • ei.muistelmilla.kirjaili

      Jotta pääsisi kirjailijaliiton jäseneksi, asianomaiselta vaaditaan vähintään kaksi kaunokirjallista teosta.
      Tietokirjallisuuden kirjoittaja ei siten pääse kirjalijaliittoon, mutta silti häntä voidaan pitää kirjailijana..
      Kirjoitetulla kirjalla tulee olla sisällöllistä painoarvoa.

      Esimerkiksi jonkun kirjoittamat muistelmat omasta elämästään eivät yleensä tee kenestäkään "kirjailijaa".

      • enemmittä.puheitta

        Nyt sinä kirjoitat sellaisesta asiasta josta et mitään tiedä.
        Paremman tiedon puutteesta kertoo viestisi.
        Enemmittä kommentoinneitta, oletko koskaan lukenut muistelmia, tai matkakirjoja, tai tarinoita, runoja, aforismeja, ja muuta kaunokirjallista kirjallisuutta.
        Valokuvakirjan tekijäkin pääsee kirjailijaliiton jäseneksi, ja siinä on kirjan taiteellinen arvo.


        vrt. Kirjailijaliitto
        Kirjailijaliiton jäsenyysvaatimus ei ole sama kuin Kirjailijan titteli, joka / se saadaan jo yhden, vaikka omien muistelmiensa julkaisusta. Taide ja tiede ovat suuria kirjallisuudenkin tyylilajeja.

        Lasten sadut ja omat muistelmat tai tarinat ja kertomukset ovat hyviä kirjan aiheina ja sanallisen ilmaisun taitajilla onkin lisä tulolähde kun kirjoittavat lukijoita puhuttelevan kirjan. Kirjoittamalla harva kirjailija sittenkään elää, on meillä niin monta kirjailijatittelin haltijaa, mutta kaikki eivät toki marrkinoi kirjojansa suurelle yleisölle, vaikka ovat kirjailijoita.


      • opinsaanut

        Eihän kirjoja enää edes arvosteta, niistä revitään kannet pahvinkeräykseen ja sivuista tehdään taidetta!
        Turhaan täällä ollaan kateita Kirjailija tittelistä, sen kun suoltaa sanoja paperille ja lähettää kustantajalle!
        Jos vaikka kustannussopimus syntyisi, siitähän se uusia ura aukenisi Suomi24 palstan ahkeroinnin jälkeen.
        Kateus jopa tittelistä!
        Eikä tunne mitä on kaunokirjallisuus!
        Kaunokirjoitusta/ ainekirjoitusta/ kirjallista esitystaitoa, sitähän opetettiin jo -40 luvulla kansakoulussakin.


    • Ramoona_

      En osaa enkä tahtoisikaan määritellä "oikeaa kirjailijaa". Kirjailijan työ on usein kutsumustyö, eikä aina niin hohdokasta vaan yksinäistä puurtamista ja harva ansaitsee pelkästään sillä elantonsa. Ei riitä, että osaa kirjoittaa virheettömästi , sujuvasti, ilmeikkäästi , värikkäästi, eloisasti ...mitä kaikkea hyvältä tekstiltä sitten odotetaankin. Pitää olla palava halu saada jotain tärkeäksi kokemaansa ilmaistuksi , jokin teema, johtoajatus, ehkä opetuskin, vieläpä persoonallisella otteella ja niin, että käytetty kieli sopii henkilöiden suuhun. Tietokirjallisuudessa on tietysti omat vaatimuksensa.

      Kirjailijaliitosta on yllä paljon puheenvuoroja. Moni tunnettu kirjailija on aloittanut Nuoren Voiman Liitossa, esimrkiksi Elina Vaara, Olavi Paavolainen, Uuno Kailas. Kirjailijaliitolla on residenssejä, NVL:llä Villa Sarkia. Monet "pöytälaatikkokirjailijat" ovat tekstejään testauttaneet liiton asiantuntijoilla ja sillä on monenlaista koulutusta myös varttuneemmille kirjoittamisesta kiinnostuneille, ei vain ammattiin tähtääville.

      Tässä Nuoren Voiman Liiton sivuilta asiaa arvostelupalvelusta. Etusivulta löytyy linkkejä muuhun toimintaan.

      "Nuoren Voiman Liiton arvostelupalvelu tarjoaa kokeneen lukijan arvion kaunokirjallisista tekstinäytteistä ja auttaa kirjoittajia eteenpäin. Kriitikkoina toimivat kirjoittamisen ja kirjallisuuden ammattilaiset. Arvostelupalvelu on tarkoitettu kaikenikäisille kirjoittajille. Arvostelupalvelu on ollut osa NVL:n toimintaa vuodesta 1968 lähtien. Vuosikymmenten varrella se on ohjannut ja kannustanut tuhansia eri-ikäisiä kirjoittajia.

      Arvostelussa kiinnitetään huomiota proosatekstin rakenteeseen, teemaan, henkilöhahmoihin ja dialogiin. Lyriikassa arvioidaan esimerkiksi kuvallisuuden käyttöä, kielen rytmiä ja ilmaisun tarkkuutta. Kaikissa lajityypeissä tarkastellaan kaunokirjallisen kielen ja tyylin onnistumisia ja ongelmia sekä tekstin omaperäisyyttä. "

      Antoisia hetkiä palstakirjoittelunkin parissa, kukin omalla äänellään !

      • oppilaskin

        Tämän palstan keskustelunaihe; Onko omien muistelmien kirjoittaja Kirjailija?
        Kateutta kaikki tyyni, eikä tuossa riidassa ole tyyliä edes kirjailijalle.
        Eivät nämä riitelijät enää opetusta kaipaa, osaavat kyllä parhailla sanoilla parjata toisiaan, kirjallisia kykyjänsä esittävät. Kirjailijan tittelistä kinaavat, mutta voihan sitä jokainen tavoitella omilla kyvyillään.

        Kiitos Ramona.
        Asia on minulle tuttua. Opit haettu ja saatu arvostelut.


      • Kirjoituskutsunnatko

        Kirjailijan työ on usein kutsumustyö,"

        Mikä widun kutsumus? Kuka se kutsuja on? Tse tse tule kirjailijaksi.


      • joillakin.se.on.jo
        Kirjoituskutsunnatko kirjoitti:

        Kirjailijan työ on usein kutsumustyö,"

        Mikä widun kutsumus? Kuka se kutsuja on? Tse tse tule kirjailijaksi.

        Huuda kovaa, voihan se noinkin lahjakkaan kirjoittajan kohdalla sattua niin, että tittelin hankkiminen onnistuu kun se kutsumus istuu olalle.

        Todella hyvä alku tavoitetiellä kuuluisuuteen kirjalijana.
        Taito se on tuokin.


      • Kaali
        Kirjoituskutsunnatko kirjoitti:

        Kirjailijan työ on usein kutsumustyö,"

        Mikä widun kutsumus? Kuka se kutsuja on? Tse tse tule kirjailijaksi.

        Kirjailijalla pitää olla halu kirjoittaa. Hänen pitää osata kirjoittaa. Hänen tulee osata kielioppi. Hänen tulee käsitellä aiheettaan monipuolisesti ja luotettavasti. Hänellä pitää olla järkeä.
        Hänen pitää tietää, mitä kutsumus tarkoittaa.
        Pieniä vaatimuksia näin alkuun.
        Palstalla on yksi, joka tituleeraa itseään kirjailijaksi. Hän voinee antaa tarkemmat tiedot kirjailijan kutsumuksesta.


    • niin.muistan.olleen

      On täällä esiintynyt kirjailija aikaisemminkin. Hänen mielestään vain harvat osaavat kirjoittaa asiaa ja hyvällä kirjakielellä..

    • noinhan.se.menee

      Palsta tarjoaa aineistoa kirjailijalle.
      Ärsytetään keskustelukumppaneita ja hattuillaan niin paljon kuin mahdollista. Kiukku nousee keskustelijoilla pintaan, suutuspäissään kirjoittelevat ilkeyksiä. Siitä saa kirjallinen lahjakkuus ravintoa.
      Hattuillaan toisillemme. Voidaan kaikki kehittyäkirjailijoiksi. Ei se niin vaikeaa ole.

      • äläuntanäe

        Ohhoh, nämä ruokkivat pahaa sutta sisällään. Ilmankos se hyvä onkin surkastunut!


      • että.hyvin.menee
        äläuntanäe kirjoitti:

        Ohhoh, nämä ruokkivat pahaa sutta sisällään. Ilmankos se hyvä onkin surkastunut!

        Ilmankos tämä ketju kasvaa ja voi erinomaisesti.


      • ymmärretty
        että.hyvin.menee kirjoitti:

        Ilmankos tämä ketju kasvaa ja voi erinomaisesti.

        Hattuilijoita kuitenkin vähemmistö, mutta pitäähän heilläkin jotain iloa olla, saavat tuoda kykynsä näytille.

        Piilovittuilu on maailman parasta huumoria!
        Sillä saadaan puput puskista liikkeelle.


    • Monsieur...uatu

      Alkaakin kirjailijan tai ainakin kirjankirjoittajan ura kiinnostaa. Kyseessä olisi tosiasioihin perustuva juonellinen puolifiktiivinen teos, Kun täällä tuntuu olevan alan asiantuntemusta, niin kyselisinpä hieman.

      Tiettävästi kuka tahansa voi painattaa kirjan, kun maksaa painatuksen itse. Täytyy vain löytää sopiva kirjanvalmistaja, joka sittemmin toimittaisi uunituoreet teokset tekijälle.

      Luonnollisesti suunnitellun kirjan sisältö ei saa loukata lakia eikä liioin hyvä tapojakaan, ei siten myöskään 70plus-palstan kirjoittajiakaan. .

      Oletetaan että kirjan laajuus on 200 sivua, siinä on viitisen valokuvaa, se on normaalia kokoa ja siinä on pehmeät värikuvakannet. Harvapa kirjakauppa sitä ottaisi myyntiin, joten markkinointi olisi hoidettava itse. Tappiota siitä tietenkin tulee, mutta rahastahan siinä vain on kyse, ja sitä taas tulee joka kuukausi. Ei siinä siis rahan itselle hankkimisesta ole kyse.

      Jos painos olisi 300 kpl., niin paljonkohan teoksen painamisesta joutuisi pulittamaan? Selviääkö 5000:lla eurolla?

      • kustantaja.minulla

        Tässä blogissa hyvin kerrottuna kirjan taitto ja paino Virossa.

        Moni on tehnyt painosopimuksen Virolaisen painotalon kanssa, siellä on niitä useampiakin ja kannattaa tutustua useampiin. Mikäli haluaa kirjansa myyntiin Suomessa, tuo ISBN tunnus haetaan täältä.
        Tuttavani maksoi painotyöstä Virolaisessa painotalossa 400 euroa 100 kpl ja kirjat toimitettiin samaan hintaan kotiovelle. Siellä on suomenkielinen palvelu.
        Kyse siis omakustanteisesta kirjasta.

        Kannattaa katsoa googlesta ja kysellä itse.


      • linkinjako
        kustantaja.minulla kirjoitti:

        Tässä blogissa hyvin kerrottuna kirjan taitto ja paino Virossa.

        Moni on tehnyt painosopimuksen Virolaisen painotalon kanssa, siellä on niitä useampiakin ja kannattaa tutustua useampiin. Mikäli haluaa kirjansa myyntiin Suomessa, tuo ISBN tunnus haetaan täältä.
        Tuttavani maksoi painotyöstä Virolaisessa painotalossa 400 euroa 100 kpl ja kirjat toimitettiin samaan hintaan kotiovelle. Siellä on suomenkielinen palvelu.
        Kyse siis omakustanteisesta kirjasta.

        Kannattaa katsoa googlesta ja kysellä itse.

        jaa... se ei sitten tämä linkki jäänyt tänne.
        Uusiksi siis.
        https://www.marmai.fi/blogit/lotila_blogi/painoin-baltiassa-mita-maksoi-ja-jaiko-hyva-mieli-6286570


      • kustantaja.minulla
        linkinjako kirjoitti:

        jaa... se ei sitten tämä linkki jäänyt tänne.
        Uusiksi siis.
        https://www.marmai.fi/blogit/lotila_blogi/painoin-baltiassa-mita-maksoi-ja-jaiko-hyva-mieli-6286570

        Täällä hyvä palvelu!
        Kannattaa kysyä, kustantaja tämä ei ole, vaan painotalo.
        Kun itse teet taiton ja kuvat, sekä kannen, painavat nopeasti ja halvalla.

        Kannattaa tietenkin kuvien ja kansien osalla käyttää ammatitaitoista tekijää.

        Seuraava kirjani menee tuonne painotaloon omakustanteena, niin saan määrätä myyntihinnan ihan itse!


    • Monsieur...uatu

      Nikki kustantantaja.minula antoikin tuossa hyvin arvokasta perustietoa.

      Nyt arvoisat palstalaiset ruvetaankin kirjoja kirjoittamaan! Ei kannata enää kätkeä piileviä kykyjään. Aineistoahan löytyy palstaltakin, saati omasta eletystä elämästä.

      Mahdollisia kirjannimiä jo valmiiksi:

      Kahvipirtin tarinoita I-III
      Ei päivää ilman palstaa
      Näsäviisaat nahistelijat
      Sanailun barrikadeilla
      Miehet ja minä palstalla
      Ruorikoski raivoaa
      Kahvipirtin kertomuksia
      Hattuilun alkeet (70 )
      Kehittynyt hattuilija (70 )
      Hattuilun helmiä (70 )
      Palstagurun muistelmia
      Mautonta musiikkia iloksenne
      Seksin käsittely 70 -palstalla
      Luotsin löylytykset
      Sorretut 70
      Ärhentelevät äijät
      Palstan pahanilmanlinnut
      Tanssin suosio palstalla
      Palsta opettaa
      Kirjoitusvirheitä palstalla
      Palstaromanssi
      Palstan lemmikit
      Kinastellen kirjoituksista
      Palstan pohjalla
      Minne katosi palstalainen?
      Salapoliisina 70
      Palstalaiset valokuvissa

      Vielä voi jatkaa luetteloa.

      • taivaanrannanmaalari

        Voi ei!

        Olen ollut monen monta vuotta edes vilkaisematta tänne keskusteluun, eikä kai mikään sellainen ole jäänyt näkemättä, jota ei täällä uudelleen käsiteltäisi.
        On pirtit ja piiritykset kuin ennenkin.

        Tuskin sinullakaan on aiheista pulaa, vaikka tuon luettelon pyyhkisit tyystin näkymättömiin.
        Kirjoittamien on vain niin kivaa, ettei ole päivääkään sellaista jona ei kynään käsi tartu.
        Almanakkakin on niin täyteen kirjoitettu novellinpätkiä, aforismeja, runoja ja kaikkea muutakin, ettei enää muiden merkintöjen arvoitusta ymmärrä itsekään, vaikka itse ne olen sinne kirjannut.

        Helmik. 7. kello 11.15 ham..puhkaise kuplasi ja mene.. tuo samalla ervasampo...
        juu noita kun tavaa, ja unohdin sen hammaslääkärinkin.


    • noinhan.on.voinut.käydä

      Tuskin täällä yhtään oikeaa kirjailijaa on.
      On kyllä jokunen, jonka nimi on merkitty tekijäksi johonkin kirjaan.Tekstin painokuntoon saamiseksi on joutunut ehkä tukeutumaan asiantuntijoihin.

      • huomio.tittelit-tekijät

        Oikeita kirjailijoitakin täällä on, jopa sellaisia jotka osaavat käsitellä tekstinsä.
        Jos, ja kun kustantaja tarjoaa taittoapua, se ei muuta kirjoittajaa tekijäksi.

        Joka kirjoittaa painokelpoisen tekstin ja se julkaistaan kansien välissä hänen nimeämänään teoksena, se on kirjailijan käsistä lähtenyt, vaikka sitä olisi miten muokattu.
        Kun ja jos, kuten eräs tuttavani, julkaisi kirjan englanninkielisenä, hänen kirjansa englannin kielen tarkasti kirjoittajan ystävä, mutta kirjan kirjoittajaksi on merkitty vain kirjoittaja, ei kielen tarkastanutta tuttavaansa. Kieliopilliset tarkastukset voi teettää vaikka maksamalla jollekulle, mutta kirjailijaa ei sillä tittelillä saa, se on kirjoittaja jota kutsutaan Kirjailijaksi.

        Paljon on kirjailijan titteleitä, vaikka teoksella ei olisi yleisön jakamatonta suosiota taiteellisuudella, ta muilla kirjallisilla arvoilla mitattuna.
        Turhaan ketään mitätöidään yllä olevan lausunnon kaltaisilla mielipiteillä. Jokaiselle oman tekstin julkaiseminen on paljon tärkeämpää kuin jonkun keskustelupalstan kirjoittajien arvostelu tai mitätöinti.
        Nostan hattua jokaiselle joka saa tekstinsä kansien väliin ja markkinoille, olkoon mitä kirjallisuuden lajia tahansa. Pornostakin kirjoitetaan, se nyt tuskin kovin maireaa lausuntoa ainakaan minulta saisi, mutta ei sitä minulta edes kysytä, onneksi, koska voisin olla "yksisilmäinen" sellaisesta aiheesta puhuttaessa.


    • Hallaahon.äänestäjä44

      "Kirjailijan työ on usein kutsumustyö"

      No ei ole varsinaisesti

      Luther ja saksan kieli määrittelevät kutsumustyön, katolisissa maissa ei tehdä työtä vaan päästään perille hyvällä elämällä tai ostamalla myymällä aneita ja muslimiassa ei senkään vertaa työtä tarvita vaan käymällä Mekassa ja pukeutumalla mekkoon

      Saksaksi kutsu on Ruf ja tavallinen työ on Arbeit eli robotti väärin kirjoitettuna eli kirjalijan työ
      on sitä tavistyötä robotin kaltaista

      Kutsumustyö on Beruf jossa jumala kutsuu töihin eli valtion virkaan sairaanhoitajaksi tai Lutheriksi

      • ammattituokin

        Hallaahon.äänestäjä44
        19.12.2018 13:31

        UUSI
        "Kirjailijan työ on usein kutsumustyö"

        No ei ole varsinaisesti

        Palstan tietotoimisto tulkitsee asiat kuten haluaa.
        Sairaanhoitajan työ on kutsumusammatti.
        Hän tunsi poliisintyön olevan kutsumustyö johon hän on oli koko ikänsä halunnut.

        Hallaahon äänestäjä on ihan oikeassa kutsumustyössää, kutsuu vihaajia persujen puolueelle omalla kutsumustyöllään johon on todella paneutunut koko sillä tamollaan joka on jäljellä onnettomasta menestyksen odottamisesta, jota ei sitten tullutkaan.
        Kade on kun ei hänestä kirjoilijaa tullutkaan jotkut kun siihen titteliinkin ovat jo lunastustyönsä tehneet.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2072
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1481
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      23
      1462
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1387
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe