Yhdenvertaisuus remontoinnissa

Coys

Kuuden huoneiston taloyhtiössä on uusittu kolmen pienemmän asunnon ikkunat. Yhtiökokouksessa asetettu tavoitteeksi viiden vuoden sisällä uusia myös isompien asuntojen ikkunat. Tarkoituksena laittaa ensi yhtiökokouksessa asialistalle isompien asuntojen ikkunoiden uusimisen rahoitus. Mitä tapahtuu, jos pienten asuntojen haltijat vastustavatkin isompien asuntojen ikkunoiden uusimista nyt, kun heillä on jo uudet ikkunat?

Jos kevään kokouksessa saadaan yksimielisyys siitä, että aletaan kerätä korjausvastiketta ikkunaremonttia varten, voiko seuraava yhtiökokous taas määrätä, että lopetetaan keräys. Rahan kasaan saaminen veisi kuitenkin vuosia, eikä halukkuutta lainan ottamiseen ole.

7

118

  Vastaukset

  • Kokouksissa remontointia ja rahoitusta koskevat päätökset tehdään yksinkertaisina enemmistöpäätöksinä. Jos teillä ikkunaremontista tai sen rahoituksesta päättävässä kokouksessa on paikalla kaikki kolmen isomman asunnon osakkeenomistajaa ja he kaikki äänestävät puolesta niin silloinhan on aivan sama miten pienempien asuntojen omistajat äänestävät.
   Kun korjausvastikkeiden keräämisestä päätetään niin yleensähän on jo tiedossa mitä varten sitä kerätään. Tämähän on jo tavallaan tietynlainen lupaus siitä, että ko. remontti myös joskus tehdään. Tietysti itse remontin tekemisestä tulee aikanaan päättää myös erikseen.
   Kyllä korjausvastikkeen keräämisen lopettamisesta voidaan päättää yhtiökokouksissa milloin vain jos asia lopettamisesta on kokouksen esityslistalla.

  • kuinka 3 kuudesta on enemmistö?

   • No kun ne olivat isot huoneistot, niillä enemmän osakkeita.


  • Asunto-osakeyhtiölaissa on selvät määräykset osakkaiden yhdenvertaisesta kohtelusta. Ikkunoiden vaihto vain osaan huoneistoista ei voi siis tulla kyseeseen taloyhtiön kustannuksella, ellei siihen ole aivan erityisiä syitä. Muuten vaihto osaan huoneistoista tulee kyseeseen vain siinä tapauksessa, että ko. huoneistojen omistajat/haltijat maksavat vaihdon itse.

   • Niin, siis aikaisempi päätös ikkunoiden uusimisesta olisi pitänyt tehdä siten, että samalla olisi päätetty loppujen ikkonoiden uusimisen aikataulusta. Asunto-osakeyhtiössä voidaan uusia ikkunoita useammassa erössä esimerkiksi koska etelän puolen ikkunat ovat uusimistarpeessa ensin.


   • näin.voidaan.tehdä kirjoitti:

    Niin, siis aikaisempi päätös ikkunoiden uusimisesta olisi pitänyt tehdä siten, että samalla olisi päätetty loppujen ikkonoiden uusimisen aikataulusta. Asunto-osakeyhtiössä voidaan uusia ikkunoita useammassa erössä esimerkiksi koska etelän puolen ikkunat ovat uusimistarpeessa ensin.

    Aikataulusta pöytäkirjattiin viiden vuoden sisällä.


   • Asia on sillä selvä, ei ongelmia.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Britti kehuu Suomalaista terveydenhoitoa.

   MTV HS: Brittimies virui Suomessa viisi viikkoa tajuttomana hengityskoneessa – elämästä kamppailu juuri Suomessa oli onnekas sattuma Brittiläinen toi
   Maailman menoa
   120
   6196
  2. Stefan Thermanin firmaa haetaan konkurssiin

   Tuoreita kuulumisia: https://www.seiska.fi/Uutiset/Stefan-Thermanin-firmaa-haetaan-konkurssiin/1151960
   174
   4124
  3. Maskisekoilu riittäsi jo -STM!

   STM:n maskisekoilu vain jatkuu. Mitä ihmettä onkaan tapahtunut? Onko nyt menossa jälkien peittelyvaihe ja mielipiteitten hämärtämisprojekti? LUE TÄMÄ:
   Maailman menoa
   185
   1588
  4. Ketä kaipaatte?

   Sanokaa edes kaupunki tms. jossa hän asuu.
   Ikävä
   86
   1215