Reinkaarnaatiosta kysymys

reinkarniations

Sinä joka uskot reinkarnaatioon voisitko vastata tähän

Miten on mahdollista että reinkarnaatio on edes olemassa kun niin moni ihminen on elänyt jo useita elämiä ?
Voidaan todeta:
- Yhdessäkään kehossa ei ole useampaa sielua kerralla
- Ihmisiä on nyt 8 miljardia
- Sielu voi olla myös eläin tai kasvi, mutta en muista kenenkään maininneen olleensa esim. koira tai puu, joten voidaan olettaa että ihmiselämiäkin on useita, jätetään siis pois laskuista kaikki muut. Ja taso myöskin ihminen - eläin on aika valtava, tämä on itsestään selvä.
- Jos ihmisiä on nyt 8-miljardia ja määrä on kasvanut exponentiaalisesti, niin miten on mahdollista että näistä 8-miljardista sielusta niin moni on jo elänyt useita ihmiselämiä kun todetaan että maapallon ihmismäärä oli;
- 1999 6 miljardia
- 1960 4 miljardia
-1927 2 miljardia

Eli jos ihmistason-sieluja on vaikka maksimissaan 20 miljardia ja ihmisen keski-ikä on 45-vuotta (tasoitus historian vuoksi alaspäin) niin sieluja on moninkertainen määrä siihen verrattuna mikä on ihmiskehojen yhteenlaskettu määrä.
Ei ole yksinkertaisesti mahdollista että ihmisistä edes 10% olisi syntynyt uudestaan koska kehoja ei vain voi olla niin paljoa.

15

120

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AjatuksianiAiheesta

      En ole buddhalaisuuden tuntija, enkä tiedä tuohon vastausta, ja sanoisinpa mitä tahansa niin se olisi vain spekulointia.

      Mutta koska tämä nykyinenkin syntymä on henkilökohtaisesta näkökulmasta katsottuna täysin hallitsematon tapahtuma, johon tietääkseni en ole ennalta itse vaikuttanut, niin olisiko jotenkin oudompaa jos se tapahtuisi toisenkin kerran?

      Kaikki muu mikä on osa luontoa, syntyy ja kuolee syklisesti. Kehokin on täysin samaa materiaa kuin muu luonto. Mieli puolestaan on jotain erityyppistä kuin materia. Mieli ei ole mikään puupölkky tai kivi rannalla.

      Toisaalta on aivan selvää ettei seuraavassa elämässä olisi mitään merkkejä tai muistoja nykyisestä, koska kaikki kuvitelmamme nykyisestä elämästämme, perustuu tähän nykyiseen kehoon.

      On kuintekin mielenkiintoista miten monenlaisia kehoja on olemassa ja olemmehan kaikki nisäkkäät hengittäviä olentoja jotka nukkuvat öisin ja muutenkin ovat perustoiminnoiltaan samanlaisia. Se että jotain ei näe, ei tarkoita ettei sitä olisi olemassa. Ihminen ei näe edes infrapuna-aluetta, vaikka monet eläimet näkevät.

      • JatkanVielä

        Jatkaisin tähän vielä:

        Kaikella olevalla on syyt taustalla, menneisyydessä miksi se on olemassa. Kaikki tapahtuu jonkin edeltävän seurauksena. Kaikella on jokin edeltävä voima. On olemassa syyt sille miksi olet siinä missä olet ja syyt sille miksi tunnet mitä tunnet ja mitä ajattelet. Syyt niille reagointitavoille ja toimintaketjuille mitä teet, kun teet asioita. Mitään ei tapahdu ilman että jokin aiempi aiheuttaisi sen ja siten siis tukisi sen olemassaoloa. (Esim. dominopalikat rivissä kaatuvat järjestyksessä kun aiempi palikka kaatuu toista vasten).

        Kun sanoin että "on aivan selvää ettei seuraavassa elämässä olisi mitään merkkejä tai muistoja nykyisestä", niin missä on ne syyt mitkä ovat tämän nykyisen elämän taustalla? Niiden on oltava jossakin. Missä on se syiden varasto?

        Toisaalta jos puhutaan lukumääristä ja jakamisesta, kuten aloittaja, niin voitaisiin spekuloida että miten sama TV-kuva näkyy monessa eri TV:ssä vaikka lähetysasemia on vain yksi? Miten voi yhdellä kynttilällä sytyttää monta kynttilää, ja mihin liekki menee piiloon kun se sammutetaan? Tai miksi jos katsoo hiotun kulmikkaan kristallin läpi rantapalloa, niin näkyy monta palloa? Mistä nämä pallot tulevat?

        En tahdo ärsyttää kirjoituksellani, mutta tällaisia esimerkkejä tuli mieleen tuosta aiheesta.


    • ap.1

      Huomaan että olet viisas pohdiskelija.

      Taidetaan eräässä uskonnossa mainitakkin yksenäisyys, pienet sielut ja iso sielu.
      Tekstistäsi siis herää ajatus että uskot ettei erillisiä sieluja ole olemassakaan.. voi se olla niinkin.

    • ap.1

      ps. Lukuni menivät muuten väärin, maailmassa on elänyt 80 miljardia ihmistä ja koska kasvu on jotakuinkin logaritmista niin ei se niin mahdotonta ole etteikö ihmiset olisi eläneet 1-2 elämää, ainakin osa.
      ikuisuudessa kuin ei ole aikaa niin ei tarvitse odottaa.

    • Jälleensyntynyt

      Nykyisin syntyy paljon toisilta planeetoilta humanoideja maapallolle ihmisiksi. Useimmat heistä haluaa kokea maapallon ihmisten elämän koska se on hyvin erilainen muihin planeettoihin verrattuna ja osa humanoideista syntyy auttamaan ihmiskuntaa ns ascension ajan ollessa menossa, (mikä se nyt onkaan suomeksi).

      Eläimet syntyvät nykyisin entistä nopeammin ihmisiksi kun kaikki kehitys on nopeutunut. Tässä monia 9.11 iskujan aikana kuolleita, jotka on syntyneet jo uudelleen, jos kiinnostaa, https://beforeitsnews.com/v3/spirit/2018/2512997.html

    • Jälleensyntynyt2

      Aikaisemmin ihmiset reincarnoituivat hyvin harvoin, saattoi olla jopa tuhansia vuosia välissä, nyt taas kaikki tuppaavat näinä aikoina syntymään samaan aikaan kun ovat kiinnostuneita olemaan näkemässä tämän suuren siirtymävaiheen ajan. Monet ihmiset ovat eläneet satoja elämiä maapallolla.

      • ap.0

        No tämä nyt ei ole mahdollista kun tiedetään arviolta ihmismäärä - jos siis tarkoitat IHMISelämiä.
        Ja jos ei mennä hölynpölyyn että atlantis oli olemassa jossain afrikassa.

        Jeesus opettaa että tee parannus tässä ja nyt. Ihmiset jotka uskoo moniin elämiin voivat siirtää parannuksen tekoa ja sitähän saatana haluaa.
        Minkä lisäksi saatana on sisällämme, ei ulkopuolella.


      • Jälleensyntynyt3

        No miksei kristityt sitten tee parannusta tässä ja nyt? Onhan se nähty soditaan, ja rällästellään. Eläimistä niitä ihmisiä tulee, vaikka kuinka paljon. Eikä loppua näy, jotkut vielä käyttäytyykin kuin eläimet.


    • Spekulaatioita

      Tässä ketjussa on paljon värikkäitä vastauksia, jotka eivät ole mitenkään samassa linjassa Buddhan opetusten kanssa.

      • obi1

        mun mielestä uskonnot yleensäkin kiistelee keskenää kuka on oikeessa ihan turhaa, voi laajentaa vinkkeliä ja yrittää ymmärtää miksi toinen uskoo tohon ja toinen tähän ja miksi siitä kättä pitää vääntää en tajua. voisi vain kunnioittavasti kumartaa jos näkemykset ei kohtaa. miten olisi etsiä uskonnoista yhteistä ei erovaisuutta. buddha opastaa , jeesus pelastaa Jumala on kaikkivaltias. pien perustelu tähän ; ei buddhan tiessä vikaa ole. kukaan ei silti ole tullut kertomaan että kävin kuoleman rajan takana ja tässä olen. todistettavasti kääri liinoissa ei ole taskuja. buddhan elämän tapa ei kummoista hiilijalan jälkeä jätä eikä haittaa ketään. jeesus lupasi tulla takaisin eikö siis se ole jälleensyntymä? jos se mahdollista Hänelle miksei muille. olisi epä reilua myös että joku sairastaa koko elämänsä ja naapuri elää amerikan satua. yksi elämä vai? on tai ei kyse on siitä mitä sillä teet. uskon että kun aika telluksella itse kullakin läsnä olijalla on ohi saamme feed bäkkiä miten tuli elettyä ja sen mukaan sitten. eläkäämme rauhassa rakkaat ystävät yritetään edes. ;>


    • Pietarinkaima

      Ihmisen yksilöllisyyskin on orgaanista, syntyvää ja kehittyvää laatua. Uusi yksilö eli sielu ei synny yhtäkkiä ja valmiina. Jotkut näkijät puhuvat sielupuusta, joka on tietenkin vertauskuva. Joukossamme on vanhoja sieluja ja on uusia. Ei sieluja voi laskea niinkuin kolikoita. Sielu syntyy vähitelleen, kasvaa ja kehittyy. Valmistautuu sitten aikanaan syntymään maan päälle uudestaan... Ei sitä tarvitse uskoa.
      Eihän tarvitse uskoa siihenkään, että maa on pyöreä pallo. Pyöreys ei siitä katoa mihinkään, vaikka pitäisin maapalloa pannukakkuna.
      Nykyään on paljon kokemuksia jälleensyntymisistä ja kuoleman jälkeisistä elämistä. Ns. kuolemanrajakokemukset lisääntyvät. Sieltä voi tutkia lisää. Silloin ei jää jonkin dogmin vangiksi.

    • olenrobotti
    • Veruska

      Uskon reinkarnaatioon, mut sielu on siis energiaa, joka saanut hyvää tai huonoa latausta. That's it. Eihän Buddhalaisuudes uskota sielunvaellukseen?

      • Käsitteet

        Riippuu siitä, mitä sielunvaelluksella tarkoitetaan.


    • Mä uskon reinkarnaatioon ja että ihminen voi syntyä uudelleen eläimeksi (myös hyönteiset ja plankton ja mikrobi ja karhukainen), kasviksi (myös ruohonkorsi), sieneksi tai miksi vaan elolliseksi. Miksei? Jotkut varmaan syntyy uudelleen kiviksikin.

      Oletan että me ollaan tultu alkuräjähdyksestä, joten ollaan sielultamme sopivia keskenään kaiken maailmankaikkeuden kanssa ja meissä on sitä jäännösenergiaa jossain muodossa. Kollektiivinen yhteenkuuluvuuden tunne ja telepatia ei ole pelkkää harhaa koska me ollaan kaikki saman vanhemman lapsia ja kaksosilla ja pitkään yhdessä eläneillä pareilla on usein tietynlaista "telepatiaa".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3417
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      155
      2057
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      200
      1722
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      131
      1633
    5. 80
      1145
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      267
      1010
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      125
      959
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      919
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      875
    Aihe