AIALLISESTI TORIPARKISTA

kirjoitus

Hämeen Sanomissa oli 11.12 erittäin asiallinen kirjoitus toriparkista. Allekirjoittajina olivat perussuomalaisten puh,johtaja Lulu Ranne, varapuh.johtaja Vesa Mäkinen sekä 4 vatuutettua. Siinä oli seikkaperäisesti selvitetty, miksi kaupunki ei tarvitse toriparkkia. Lisäksi oli esitetty, mikä tulisi olemaan hintalappu, jos tämä asia ajettaisiin väkisin läpi. Myös meillä veronmaksajilla olisi kyseenalainen kunnia osallistua kustannuksiin. Tästä kirjoituksen sisällöstä ei tässä enempää, mutta jokaisen, joka on tästä järjettömästä asiasta kiinnostunut, kannattaa avata Hämeen Sanomien sivu B 4, sieltä saa järkeenkäypää tietoa. Kiitos kirjoituksesta. Lisäys: en ole persu.

32

296

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lataamo

      En myöskään kuulu puolueisiin mutta olipa asiallinen kirjoitus , täältä kaksi ääntä vaaleissa. Onko tosiaan noin sumpliikkista meininkiä vaikka ajattelin myös samaa aikanaan ´rantabulevardin siirtämisen tarkoitusta .Ettäkö siirrettäisiin katua 20 m keskustan suuntaan, huh heijaa .

    • voihan_vitsi

      Toriparkista tulee todennäköisesti toisinto rautatiesairaalasta, jota neuvoteltiin kolme vuotta, ja sitten vain todettiin ettei siitä mitään tule. Toivottavasti siis näin, sillä muuten ollaan pulassa.

    • TurhaaMoskaa

      Täyttä puppua. Tuollaisia asiattomuuksia ei pitäisi paikallisessa uutislehdessä julkaista. Ihan törkeää populismia, jota kukaan ei kannata. Onneksi valtuustossa on järki-ihmisiäkin enemmän kuin noita pölhöpersuja!!!

    • Aiallinen

      Mitä tarkoittaa AIALLISESTI? Opetelkaa persut kirjoittamaan!

    • väärin

      Korjaus aloitukseen. Olen pahoillani, otsikon pitäisi olla A S I A L L I S E S T I T O R I P A R K I S T A.

      Ja vielä kertauksen vuoksi. EN ole persu, enkä minkään puolueen jäsen, mutta oikeus mielipiteeseen minulla on. Kiitän huomautuksesta.

      • IhanKuutamolla

        Mikä on vatuutettu?


      • ToinenVirhe

        Etpä osannut vieläkään kirjoittaa. Noita kahta huutamaasi sanaa ei kirjoiteta yhteen! Suosittelen jotakin oikeinkirjoituskurssia!


      • NiinKielioppimiestäEttä
        ToinenVirhe kirjoitti:

        Etpä osannut vieläkään kirjoittaa. Noita kahta huutamaasi sanaa ei kirjoiteta yhteen! Suosittelen jotakin oikeinkirjoituskurssia!

        Lehtimies Kiemungin poliittinen haamuko täällä vielä kummittelee?


    • EnOleEnkäTuleOlemaan

      Oletuksia, luuloja ja paikallistoimiston kahvipöytägallupin tuloksia. Hävettää sen puolesta, kuka asiasisällöllisesti noin luokattoman kirjoituksen sitten laatikaan ja toki myös allekirjoittaneiden puolesta.

    • lingonbröd

      Niin. Ymmärtäkää nyt idiootit: On aina väärin vastustaa KOK-DEM-mielipiteitä. Erityisesti Isosuota ja Vekkaa. Kaikki muu on vain popularismia. Ainoat oikeassa olevat ovat KOK-DEMMMIT. Dammit. Ja hyvin on mennyt tähänkin asti. KOK-DEMin sylkyssä!

      • kaasua

        Ja hyvin menee lingonbrödin ymmärryksellä verot nousee ja velka kasvaa,, no perässätulijathan maksaa , ja viimeinen sammuttaa valot


    • NäinAsiallisetOnAsiat

      Kyllä oli Lululta taas niin nappi kirjoitus, että eduskuntapaikka lienee varma.

    • Jesse.kokoomuksesta

      Oli mahtava kirjoitus Lulu Ranteelta, luulisi, että vihdoin hämeenlinnalaisten silmät avautuvat tosiasioihin. Kyllä Lulu on ammattilainen ja meidän veronmaksajien asialla. Olen vahva kokoomuslainen, mutta tulen äänestämään ehdottomasti Lulua eduskuntaan. Miettikää demut mitä mieltä on tuo Rinne makuista, tämä tolvana lupaa kaikille, myös rikollisille kotimaan Suomesta.. Onko hänellä enää kaikki "kotona"?

      • RinteenMakuista

        Taidat olla vahva hölmöläinen.


    • jarrupala

      Palstalla näkyy olevan sellaisia pölhöjä jotka eivät ymmärrä asioista muuta kuin puuttuuko jostain joku kirjain tai pilkku ja piste, että tällä tasolla mennään palstalla.

      • ääni.kahdelle

        Samaa mieltä pölhöistä ja minä äänestänkin Kari Ilkkalaa ja Lulu Rannetta uudelleen eduskuntaan. Sillä tasolla mennään ja pistehet kotiin.


    • velkaa

      Rakennetaan vaan toriparkki. Eihän Hämeenlinnassa ole konsernivelkaa kuin 6.300 euroa/asukas. Velkaa velan päälle. Velka on veli otettaessa, mutta veljenpoika maksettaessa. Eli hyvinhän meillä menee - vai meneekö????

      • somessapäivätpitkät

        Sartsa tietää varmasti.


    • vastustus

      Torinalusparkki 600 paikkainen 2-kerroksinen on kohtuuttoman kallis, lähellä 40M€. Avoin investoinnin suuruuteen vaikuttava kysymys on pohjaveden korkeus. Sen tämänhetkisellä perusteella johtopäätöksiä ei kannata tehdä, koska pohjavedet ovat nyt historiallisen alhaalla. Jotta hanke kaupungin kannalta olisi mitenkään perusteltavissa, yksityisen omistuksen ja rahoituksen tulisi olla ainakin kolme neljäsosaa eli 75...80% ja kaupungin rahoiruksen max 25%. Yksityistä rahoitusta riittävästi sille on todnäk mahdotonta saada, koska torin ympäristössä maksukykyisiä liikekiinteistöjä on vähän, vain kaksi lääkäriasemaa, pari apteekkia ja pari kahvilaa, ei juuri muuta. Pankkiasiointi on nykyisenä nettiaikana vähäistä. Asunkerostalot ja niiden osakkeenomistajat eivät ole halukkaita investoimaan parkkihallin kalliisiin velvoitepaikkoihin, koska etäisyys useimmista keskusta-alueen asuinkerrostaloista torinalusparkille olisi liian iso. Torinalusparkin käyttöaste jäisi matalaksi ja se olisi investointina raskas ja heikkotuottoinen, olipa omistus- ja rahoituspohja mikä tahansa. Ainakaan veronmaksajien ja kaupungin ei tule hankkeeseen lähteä enemmällä kuin mainitulla max 25% eli max 10 M€ osuudella.

      • PaksuJohtoporrasPeliin

        Mutta eikö Torinalusparkki sentään työllistäisi yhden kokoomustaustaisen johtajan ja kaksi päällikkötasoista tyhjätoimittaja-demaria ?


      • RiittääJonoksiAsti
        PaksuJohtoporrasPeliin kirjoitti:

        Mutta eikö Torinalusparkki sentään työllistäisi yhden kokoomustaustaisen johtajan ja kaksi päällikkötasoista tyhjätoimittaja-demaria ?

        Etusija oikeudesta jo tuomion saaneille!


    • PölhöPekkaStaattinen

      Mitään parkkihallia enään tarvita,2-3 tunnin vapaa pysäköinti keskustaan. Alkaa liikkeet palailla ja saadaan goodman hyötykäyttöön. Vanha sokkari,centrumi remonttiin,sinne saadaan asiakas parkkitilaa. Eikös autoilun pitäisi vähetä tulevaisuudessa ja satsata julkiseen liikenteeseen?! Vai ollaanko se unohdettu jo? Latauspisteitä vasta sitten kun niitä sähköautoja(tesla,heh hee) tulee. Sähkönsiirto ongelma tai sen maksut-vaatinee lakimuutoksia...

      • kehitys.valmiusHML

        Odottelemme lentäviä mattoja.


    • Svopoda

      Vaikea on perustella toriparkkia, hintakin hirvittää. Pohjavesi haittaa rakentamista, kustannukset nousee, 40miltsiä ei riitä, parkiruutu maksaisi n.67000€ (600paikkaa) aivan sama, mitä se maksaa, pohjaton kaivo =toriparkki eurojen suhteen. Tappiollista on parkkibisnes ja autoilu vähenee tulevaisuudessa muuttotappiokunnassa junatkin ajaa ohi, Kaivoparkki ja Keinuparkki ovat tappiollisia, tämä menee samaan kategoriaan, "maksumiehen" paikka on vapaana peilistä näet sen...

    • 12VDC

      Jos keskustaparkit olisivat taloudellisesti kannattavia, ne olisi jo rakennettu yksityisin varoin.

    • Kaikkimeneet

      Sen verran toriparkista että tänne muualta muuttaneina emme voi käsittää mihin täällä tarvitaan toriparkkia. Pieni keskusta, hyvin tilaa, ei hätää. Outoa tosin on että kylän kokoon nähden yksityisautoilua ja liikennevaloja on hirmuisen paljon. Samaan aikaan bussivuorot ja hinnat on mitä sattuu ja bussit kulkee tyhjinä. Saadaanhan sillä ison kylän tuntua että kaikki kulkemaan autoilla ja seisomaan liikennevaloissa. Mutta tämän päivän häsan artikkelin mukaan näytetään kannattavan toriparkkia vaikkei siinä ole järjen häivää. Tehkää joku kansalaisaloite tms. Ettei enempää idioottiratkaisuja mene läpi. Nuo päättäjät jotka haluaa toriparkin ei ajattele kuin bisnestä, rahaa, rahaa, rahaa. Tai paikkaansa puolueessa.

      • velvoitepysäköintiä

        "Nuo päättäjät jotka haluaa toriparkin ei ajattele kuin bisnestä, rahaa, rahaa, rahaa. Tai paikkaansa puolueessa"....ja kun on jo jotain aikoinaan luvattu kiinteistösijoittajille niin olisi kai suotavaa, että lupaukset pidetään jos maasutuksetkin on jo ainakin osittain nautittu. Verorahathan ovat ihan vapaata riistaa ja velalla rakennetut kokonaisuudet jäävät tulevien Hämeenlinnalaisten maksettavaksi, jos niitä tulevia Hämeenlinnalaisia vielä tulevaisuudessa on kun kaupunki näivettyy ihan silmissä.


    • 12VDC

      Aika merkillistä, ettei yksikään johtavien puolueiden nokkapoliitikoista ole enää pitkään aikaan millään lailla puolustanut toriparkin rakentamista. Itse ollaan hiiren hiljaa, ja annetaan Hanna A-A:n kirjoitella puoltavat kannanotot. Kokoomuksen kannan ymmärrän, mutta mitä ihmettä sossut luulevat tästä saavansa?

    • TukehtukaaSaasteisiin

      Mielummin sitten jotkut haluaa parkin,keskelle asumusta. liikkeitähän siellä enään juurikaan ole. Asukkaat rakastuvat höyryihin bensa ja diesel käryää ,aamusta -iltaan. Kenelle ne muuten "leikisti" voitot menee? Yksityiselle joka sitä hoitaa vai ? Tappiohan tietysti kuuluu kaupungille.

      Jos on varaa ajaa,on varaa maksaa omat parkkialueensakkin......
      Tontistahan tietysti kaupunki saa hyvät vuokratulot,vai?....
      Jos Pena laittaa huoltoaseman kylille,osallistuuko kaupunki 40% investointiin?

      Eikös se autoilu vähene tulevaisuudessa....

      • CapitalinParkkiluola

        Nyt sitten ihan hys hys tuosta torinalusparkista, luvattu mikä luvattu ja se tehdään maksoi mitä maksoi ja ainakin puolet sen rakentamiseen käytetään veronmaksajien rahoja


      • Ihme.tyyppi
        CapitalinParkkiluola kirjoitti:

        Nyt sitten ihan hys hys tuosta torinalusparkista, luvattu mikä luvattu ja se tehdään maksoi mitä maksoi ja ainakin puolet sen rakentamiseen käytetään veronmaksajien rahoja

        "Hys hys"? Mitä ..ttua?

        Jumankauta meidän joukossa majailee yksinkertaisia älykääpiöitä! Joka ikinen sentti joka parkkiin käytetään on "veronmaksajien rahaa". Jollei sitten rahoittaja ole joku ulkomaalainen taho, matu tai joku muu elintasopakolainen


      • osuiihansukille

        hys hys hys nyt vaan ja tuntuikin osuvan oikein hyvin ja samalla upposikin


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1425
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1164
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe