Hennan aseman pysäköinti maksulliseksi!

Kaupungin on syytä miettiä olisiko jo aika laittaa Hennan aseman pysäköinti maksulliseksi. Kohta loppuu pysäköintipaikat ja lisää on rakennettava. Eilen ajoin vapaapäiväni kunniaksi huviajelua ja suuntasin Mercedeksen nokan kohtiu hennaa.
Bulevardi oli oikein nätti ja kaivinkone oli jollakin tontilla möyrimässä, hennassa siis on elämää. Mutta kun tulin asemalle niin mitäs ne ranen vanhat silmät näkivätkään - melkein koko parkkialue oli täynnä autoja. Nopeasti laskin että 66 - 68 autoa oli parkissa.
Jokohan olisi aika laittaa pysäköinti siellä maksulliseksi? Miettikääs kuinka kunnan kassaan kilahtaisi rahaa jos vaikkapa 12 tunnin pysäköinnistä veloitettaisiin arkisin 5 euroa ja muuloin saisi parkkeerata ilmaiseksi.
Jos siellä alkaa olemaan vaikkapa 70 autoa keskimäärin arkisin ja jokaisesta veloitettaisiin 5 euroa päivä niin kunnan kassaan kilahtaisi noin 90 000 euroa vuodessa. Nyt koko parkkis ja asema ei tuota orimattilalle mitään.

8

1308

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tulevaisuustoteutuu

      Asemaa kannattaa jatkaa Lahden suuntaan puolen kilometrin verran ja samalla pidentää myös junalaitureita. Voisi harkita myös junaterminaalin rakentamista, jossa voidaan junan veturivaunu siirtää jompaan kumpaan päähän junaa. Jatkossahan Hesasta tullaan enemmän Hennaan ja Hennasta taas pääkaupunkiseudulle, jossa Hennassa asuvat liikemiehet käyvät työssä. Lahden suuntaan junaliikenne tulee vähenemään koska pohjoiseen mennessä ei ole tulevaisuudessa Hennan jälkeen paljon mitään.

    • hyvältähäntuonäyttää

      Saman olen itse huomannut. Joka aamu on entistä vähemmän vapaita parkkiruutuja. Varmaankin keväällä tulee vastaan tilanne, että joudun jättämään auton kadun varteen. Viime viikolla oli keskiviikkoaamun klo 8:n junassa noin 25 lähtijää. Olan sanomat kirjoitti tänään, että keväällä alkaa ensimmäisen kerrostalon rakentaminen. Jos tuo toteutuu, niin parkkipaikat loppuvat kesken. Ensimmäinen omakotitalo on melkein valmis ja kahden seuraavan rakentaminen on aluillaan. Päiväkodin rakentamisesta on päätös olemassa. Vauhtia tuntuu olevan. Omasta mielestä kaiken aikaa kehitystä tapahtuu nopeaan. Seuraavaksi saisi tulla kahvikiska asemalle. Ois ihan mahtavaa, kun sais aamukahvit ennen junaan menoa.

      • hyväideaon

        Kaupunkin kannattaisi laittaa kahvin myynti auto asemalle. Voisiko sen jotenkin yhdistää keskustasta tulevaan bussiin jossa voisi lämpimässä juoda kahvit enenn junaan menoa. Laskin juuri että kuski ehtisi kyllä hoitamaan kahvituksen aamu juniin kun vaan kaupunki hoitasi vermeet. Kuskille tietty pitää maksaa jotain 100 euroa aamulta kun viittii keittää kahvit junaan menijöille.
        Kyllä aamulla pitää saada ainakin kunnon kahvit.


      • fghjhgfdfghg

        Onko tosissaan tarkoitus rakentaa kerrostalo hennaan? Kuka sen sinne tekee?


      • älyhoi
        hyväideaon kirjoitti:

        Kaupunkin kannattaisi laittaa kahvin myynti auto asemalle. Voisiko sen jotenkin yhdistää keskustasta tulevaan bussiin jossa voisi lämpimässä juoda kahvit enenn junaan menoa. Laskin juuri että kuski ehtisi kyllä hoitamaan kahvituksen aamu juniin kun vaan kaupunki hoitasi vermeet. Kuskille tietty pitää maksaa jotain 100 euroa aamulta kun viittii keittää kahvit junaan menijöille.
        Kyllä aamulla pitää saada ainakin kunnon kahvit.

        Täysin typerä idea. Että muka bussissa tarjoiltaisiin kahvia. Jos yrität olla vitsikäs, niin lapsellinen olet.


    • J.Lahtinen

      Edelleen! Kuka haluaa muuttaa keskelle ei mitään missä ei ole mahdollisuutta edes elintarvikkeiden ostoon? Ai sen takia, että juna sattuu kulkemaan läheltä? Niin kuin Stubb aikoinaan Orimatilassa vieraillessaan totesi, että aivan mahtava idea mutta olette auttamattomasti 20 vuotta liian myöhässä. Pitäisi nyt hemmetti keskustaa kehittää eikä laittaa vähäisiä rahoja muualle. Keskusta kaipaisi uutta rakennusta, Orimatti ensin nurin jonka paikalle uutta modernia kauppakeskuksta. Kaupunki olisi myös voinut hämeenmaan kanssa lähteä kokeilemaan vaikka luistinrataa vanhan Nordean talon paikalle kuten Lahdessa on torilla tällä hetkellä. Siihen joku kaakaota ja glögiä myymään niin johan saisi keskusta pientä piristystä mutta ei. Alkaa olemaan meidän perheellä muutto aikas lähellä täältä pois.

      • Järjen.Ääni

        Kaupunki on laittanut hennaan rahaa jo ainakin 12-15 miljoonaa eikä sillä satsauksella ole saanut sinne kun pari ok-taloa, eli helevetin huonot kaupat on tullu tehtyä. Nyt sitten vielä kaupungin rahoilla sitten rakennetaan kerrostalo johon menee ainakin 6 miljoonaa euroa. Kaupunki siis yrittää herättää hennaa henkiin " hinnalla millä hyvänsä". Homma ei toimi. Se ei riitä että juna pysähtyy siellä. Pitää olla hyvät palvelut lähellä että paikalla on vetoa. On tainnut mopo karata joiltakin käsistä.
        Se että asemalla ei kohta enää parkkipaikat riitä ei auta orimattilan taloutta yhtään, sillä se ei ole tänne tuonut yhtäkään uutta veronmaksajaa. Siitä asemastakin on vaan kuluja ja sen takia pysäköinti on syytä laittaa maksulliseksi.


    • Kokoomus.veks

      Niin ilmeisestihän tässä on pakko sinne satsata kun VR:n kanssa asiasta sovittu. Jos Hennan hanke vedetään jäihin niin ei muuten pysähdy junat enää. Olisi kuitenkin aika myöntää tosiasiat ja lopettaa hölmöily ennen kuin oikeasti asiat ovat todella huonosti. Kunnasta ei löydy muita tosimiehiä kuin Eerola ja Hirvonen jotka aidosti ovat ilmoittaneet olevansa tätä vastaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5225
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3267
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1847
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1820
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1395
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1287
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe