Ryhtykää oikeisiin töihin

EiköHävetä

Tukiaiselätit elvistelevät ja tv:ssä "vaativat" lisää tukiaisia, kuten kerjäläiset ainakin.

Olisi jo korkea aika siirtyä oikeisiin töihin kun 3 sukupolvea on vapaamatkustettu valtion varoilla.

32

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ole-esimerkkinä-muille

      Kun EUsta ja valtiolta tulee tukea maatalouden kustannusten kattamiseen ja ruoka menee kaupaksi niin miksi pitäisi muuttaa ammattia.

      Mutta näytä sinä aloittaja että et käytä naanviljelijän tuotteita niin muutkin aaattavat lopettaa niiden käyttämisen.

    • Eduskuntapäättää

      Ei alle 3% osuudella viljelijät mitään päätä. Eduskunta päättää valtion tulo ja menoarviossa mihin verovaroja käytetään.

      Etko aloittaja edes siä tiennyt.

    • Opi-olemaan-syömättä

      ”Suomen maatilojen määrä puolittuu neljännesvuosisadassa, jos Luonnonvarakeskuksen tuore ennuste toteutuu.

      Vuonna 2000 Suomessa oli 78 000 maatilaa. Luken tuorein ennuste vuodelle 2025 arvioi tilamääräksi 37 000.

      Hurjimmalta näyttää sikatilojen määrän kehitys. Vuosisadan vaihteen tilamäärästä olisi vuonna 2025 jäljellä enää 15 prosenttia: 3 006 tilasta pudotaan 454:ään.”

      https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.209113

      Maatilojahan lopettaa joka vuosi.

      ”Ruuan hinta nousee tänä vuonna – silti tuottajien tulot laskevat.”
      https://www.ilkka.fi/uutiset/maakunta/ruuan-hinta-nousee-tana-vuonna-silti-tuottajien-tulot-laskevat-1.2579396

      Mutta ei ruoan hinta silti laske. Kannattaa opetella olemaan syömättä kuten aloittaja vihjaa, silloin säästyy rahaa tärkeämään.

    • KirputTurkissa

      Maatilojen määrä vähenee, mutta tukiaisten määrä kasvaa. Maatalous tuottaa valtavat tappiot ja bonuksina saastetta sekä inflaation. Tukiaisia maksetaan suurmaanomistajille ja yrityksille kuolleen maatalouden verukkeella.

      Suomalaiset söisivät paremmin, ekologisemmin, laadukkaammin ja halvemmin, jos heidän ei tarvitsisi raahata perässään tukiaismaataloutta, joka loisena on kiinnittynyt veronmaksajan ruokapöytään ja kuluttajan liepeeseen.

      • j.leppä

        Onhan niistä ykski sälli oikein ministerinä keräämässä lisätienestejä ja turvaamassa tuet.


      • maajussperniöst

        Onhan se melkoinen suoritus tuokin . Olla siis noin tietämätön , ja vielä kertoa se .


    • VeikkoM

      Olet oikeassa. Kun tuet poistetaan markkinatalous määrittelee ruoalle sen hinnan jonka kuluttajat ovat valmiita maksamaan. Viime sotien aikaan kun ruoasta oli puutetta, ruokaa myytiin kuponkeja vastaan. Se ei kuitenkaan riittanyt vaan ruokaa myytiin myös mustanpörssin kaupassa jossa hinnaksi muodostui se minkä kuluttajat olivat valmiit maksamaan.

      Itse enkä kyllä usko ruoan halventuvat jos maataloustuet maailmasta poistettaisiin.
      Aika vastakkaisia vaatimuksia ruuan halpeneminen js samalla maatalouden kannattavuuden paraneminen kun jopa kauppiaat ovat sitä mieltä että ruoka on jo nyt liian halpaa.

      ”Ruuan pitäisi maksaa enemmän.
      Keskustelua vaikeuttaa ruokaan liittyvä karu todellisuus: ruoka on bisnestä. Ruokaa kaupitellaan hypermarketeissa ja pörssissä. Ruualla kilpaillaan kauppojen mainoskampanjoissa. Tuoreen ruuan myyntivaltteja ovat ulkonäkö ja pakkaus, eivät maku tai haju.
      Ostaessamme tavanomaisesti tuotettua ruokaa me emme maksa ruokabisneksen ulkoisvaikutuksista. Globaali teollinen ruokajärjestelmä on institutionalisoitunut järjestelmäksi, joka perustuu halpaan öljyyn, alihinnoiteltuihin raaka-aineisiin ja köyhään väestöön työvoimana.”
      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001734267.html

      Liian halpa ruoka tuottaa järjestelmässä valtavan määrän hävikkiä ja ruokajätettä. Supermarkettien supervalta on osa globaalia järjestelmää.

    • Aijjjaaaaaa

      ”Ruoka ei ole koskaan ollut niin halpaa kuin nyt, sanoo Keskon pääjohtaja Mikko Helander — suunta on kuitenkin kalliimpaan päin.

      Ruuan hinta nousee. Keskon ja K-ryhmän pääjohtaja Mikko Helander sanoo kaupan halpuutukseksi kutsutun ruuan hinnan laskun olleen ohimenevä globaali ilmiö. Ruuan hintaa laskivat kiristynyt kilpailu ja otolliset olosuhteet.

      — Energian hinta laski, ja oli hyvät sadot.

      Nyt tilanne on toinen. Energian hinta nousee, ja ilmastonmuutos heikentää satonäkymiä. Väestön kasvu ja vaurastuminen lisäävät ruuan kysyntää.

      — Pitkässä juoksussa ruoka pikemmin kallistuu kuin halpenee.

      Monelle kaupassakävijälle ruoka on hyvinkin halpaa. Helander sanoo, että keskiverto suomalainen käyttää ruokaan kymmenyksen käyttövaroistaan. Hän muistelee, että osuus oli puolet 1960-luvulla.

      — Suhteessa keskimääräisiin käyttövaroihin ruoka ei ole ollut näin halpaa koskaan.

      Helanderin mielestä kotimaisesta ruuasta pitäisikin maksaa nykyistä enemmän ja eron halvimpiin tuotteisiin olla nykyistä selvempi. Ratkaisuksi hän tarjoaa ruokatuotteiden brändäämistä. Esimerkkeinä hyvistä ja hyvin brändätyistä elintarvikkeista hän nostaa Fazerin ja Valion. Ne menevät kaupaksi paremmalla hinnalla kuin ulkomaiset kilpailijat.

      Yksi esimerkki kaupan ja maatalouden välisestä hintakipuilusta on uusi elintarvikemarkkinalaki. Syksyllä eduskuntakäsittelyyn tulevan lain tavoite on lisätä kaupankäynnin reiluutta ruokaketjussa. Niin Suomessa kuin monissa muissa maissa maanviljelijät kokevat itsensä altavastaajiksi ja isojen kauppaketjujen sanelevan ehtoja.”

      https://uutisvuoksi.fi/uutiset/talous/7601c90a-538c-4218-8435-22c0a51c9bdf

    • Bartolomeeus

      Itsepäs sen sanoit.

    • maajussperniöst

      Kun ruokaan kuluu tuloista enää 10% , niin eiköhä tarttis ruveta halpuuttaa työtä , suomessa kun se on laadultaan yleensä niin alaarvoistakin , niin kyllä varaa olis . Ja kun ollaan glopaalis markkinataloudessa niin hyvät ohjeet löytyis vaikka kiinasta ja lähempääkin esim. ukrainast. Ukrainalais kaverit kun on kertoneet että heidän vanhemmillaankin on kuukauspalkka siin 200 € euron paikkeilla kuussa , ja isovanhemmilla eläke siin 50€ paikkeilla kuussa. Sitä kohti niin kyllä rupee suomella rahaa säästyy . Pois siis sak:n ja muitten kommarien palkka kartellit ja voimaan oikea markkinatalous niin ja halpuutus . Hyvää ruokaa etelämmäst , noh kun elinkaari päättyy niin ei raatoja saastuttamaan täkäläistä maaperää vaan ekokemille , tai noh taitaa kiinanmerelläkin olla viellä tilaa. Ei se nyt niin vaikeeta ole , otetaan mitä ansaitaankin. Niin ja rusinan nypeksiät suksikaa vittuun.

      • HenkinenkinKonkurssi

        Kun kolme sukupolvea on vastikkeettomilla tukiaisilla halpuutettu kustannuksien lisäksi järkeä, niin jäki on tätä luokkaa. Ukrainassa tienataan kuussa sentään 200 €. Tämän summan täkäläinen tukiaiskuittaaja tekee vahinkoa kansantalouteen tunnissa. Siten edes 50€ ansio kuukaudessa, kuten mikään muukaan merkkinen tulos, on täysin mahdoton tavoite.

        Tähän on päädytty, kun markkinatalous on syrjäytetty maatalouskommunismilla, jossa on mahdollista jatkaa vastikkeettomien tukiaisten vastaanottoa vaikka näennäispuuhastelu on 200% tappiolla ja saasteet bonuksena.


      • Ei-ymmärrä
        HenkinenkinKonkurssi kirjoitti:

        Kun kolme sukupolvea on vastikkeettomilla tukiaisilla halpuutettu kustannuksien lisäksi järkeä, niin jäki on tätä luokkaa. Ukrainassa tienataan kuussa sentään 200 €. Tämän summan täkäläinen tukiaiskuittaaja tekee vahinkoa kansantalouteen tunnissa. Siten edes 50€ ansio kuukaudessa, kuten mikään muukaan merkkinen tulos, on täysin mahdoton tavoite.

        Tähän on päädytty, kun markkinatalous on syrjäytetty maatalouskommunismilla, jossa on mahdollista jatkaa vastikkeettomien tukiaisten vastaanottoa vaikka näennäispuuhastelu on 200% tappiolla ja saasteet bonuksena.

        Jäi vähän epäselväksi tuo vertailusi Ukrainaan.

        Eli haluat että kaikilta pudotetaan palkka 200€/kk?

        En tiedä ymmärrätkö vai etkö halua ymmärtää suhteellista käsitettä?

        Vertaat maatilojen tuottoa jossakin kehittymättömässä maassa jossa ruokaan menee yli ½ tuloista Suomeen jossa tuloista menee 1/10 ruokaan.Olisitko tyytyväinen jos suomessa nostetaan ruuan hinta samaan (eli reilu ½ tuloista) ja tuet lakkautetaan? Ulkomaalaiselle ruualle voitaisiin pistää suojatulli jotta kukaan ei myisi vientituella ja maataloustuella kompensoitua ruokaa suomeen.


    • Pitkiävetoja

      Ilmaista ei ole ollut olemassakaan. Kerjäläisyys pätee vain, kun ei osata lisää keksiä. Jollei piparia ja prinkkalaa.

    • Blessedied

      Ellei se vako täyty vedellä, niin sitten hiutaleina.

    • sanotaan että oon maanviljelijä ja 30 vuotta teen hyvää satoa ennen kuin aurinko polttaa koko maapallon ja ihmiset ja eläimet sen mukana, oonko silloin tehnyt oikeaa työtä ? kaikki siis jokatapauksessa kuolee kidutus kuoleman vaikka aluksi näyttikin hyvältä...

      HV kaikille :)

    • maajussperniöst

      Se on sitte sitä kelan luukuilla notkumista, se oikee työ , sun mielest!

      • jokumuumuu

        Kiitos työstäsi näin alkuun...

        elän luuloilla en tiedoilla... toistaiseksi


    • Eläköön-markkinatalous

      Eikös markkinatalous ole syrjäytetty myös julkisessa terveyden hoidossa, koulutuksessa, tai vaikkapa järjestyksen pidossa.

      Onko kansan toive siis maataloustuotteille kustannuksia vastaava hinta, julkinen sairaanhoito ja koulutus lopetetaan. Myös vanhusten ja vammaisten hoitokodit yksityisomistukseen ilman julkista rahoitusta.

      Kaikki tiet yksityisteiksi jotka kustannetaan yksikkömaksuilla tai tietulleilla.

      Poliisitoiminta lopetetaan ja yksityiset vartiointiliikkeet huolehtivat kansalaisten turvallisuudesta ja järjestyksen pidosta. Kellä ei ole varaa maksaa vartiointiliikkeille huolehtivat itse omasta turvallisuudestaan jos pystyvät.

      • JoRiittää

        Maataoustukiaisissa on kyse maanomistuksen tuesta.
        Maataloustukiaisissa kyse EI ole elintarvikkeista tai ruoasta.

        Suurmaanomistajien tukeminen on viimeinkin lakkautettava.

        Elintarvikkeet halpenevat ja muuttuvat ekologisemmiksi kun suurmaanomistajat poistetaan kuluttajien ruokapöydästä ja suurmaanomistajat tarpeettomina ja haitallisena irtotetaan elintarvikkeiden tuotantoketjusta.


      • lopetajo
        JoRiittää kirjoitti:

        Maataoustukiaisissa on kyse maanomistuksen tuesta.
        Maataloustukiaisissa kyse EI ole elintarvikkeista tai ruoasta.

        Suurmaanomistajien tukeminen on viimeinkin lakkautettava.

        Elintarvikkeet halpenevat ja muuttuvat ekologisemmiksi kun suurmaanomistajat poistetaan kuluttajien ruokapöydästä ja suurmaanomistajat tarpeettomina ja haitallisena irtotetaan elintarvikkeiden tuotantoketjusta.

        Höpönhöpö!

        Oletko taas kiljua juomassa?


    • eurotvähiis

      saaha ne vaatia?nou markkaa,ruplaa,kruunua,plataa,pesetaa ym.NOU MANIA NOU.työtä on.ja se helvetin työ on NYT otettava VASTAAN.jos AIOT ELÄÄ!!ja en aio elättää hetkeekä ENÄÄN!!ymmärrätkö vaikka pelle kui kierrättäsit??!

      • No--

        Tuossahan tuota jakautumaa olis noih oikeih töih laitettavien ammateist :)

        https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/82de531c-f321-45a5-904d-1c291a2957d6?fbclid=IwAR0bvt0X5gnj9Mzzn1l-04EU3GmodsO79lp8de28LMdfoqgfukKa-gaYwkI

        Aika pal näyttäs tot pomo porrast olevan mut niisthän nyt ei mihkään aurankurkeen tai sorvin ääreen olekaan :)


    • Tee-sitä-taikka-tätä

      Ensin täällä,kirjoitellaan miten suomen maatilat ovat vieläkin liian pieniä, puhutaanpa jopa harrastelusta. Monet kirjoittavat että maatalouden rakennemuutos on vieläkin liian hidasta vaikka pikkutiloja lopettaa joka vuosi tuhansia.

      ”Elintarvikkeet halpenevat ja muuttuvat ekologisemmiksi kun suurmaanomistajat poistetaan kuluttajien ruokapöydästä ja suurmaanomistajat tarpeettomina ja haitallisena irtotetaan elintarvikkeiden tuotantoketjusta.”

      Mitä tämä nyt sitten tarkoittaa. Olisiko siis sittenkin parempi että maatalouden rakennemuutos saataisiin keskeytettyä ja isommat tilat lohkottaisiin pienemmiksi kuten aikoinaan karjalan siirtolaisille ja rintamamiehille.

      • TerveetKonkurssitHeti

        Tukiaismaatalous on kuollut. Nykyinen maatalouspuuhastelu on järkevän ruoan tuotannon este.

        Rökäletappiollisten ja saastuttavien tilojen omistajien tuki on lakkautettava. Kuollut maatalous on tuotava markkinoille ja saatettava terveeseen konkurssiin. Vain näin voidaan kuollut maatalous elvyttää ja rakentaa terveelle ja tuottavalle pohjalle.


      • PorskuttavaKepu

        Jo näin juuri, konkurrssihallinto pyörittää tilaa pari vuotta palakkaväellä ja siten saadaan tuotteille oikea kustannuksia vastaav ahinta ja kunnon hinnoitteluperusta pellolle ja tuotantovälineille ja siten tukev... vahva perusta jatkajille terveeltä pohjalta.


    • Puhtaaseen-markkinatalou

      Kun halutaan että tuottajahinnat eivät nouse vaan jopa laskevat jos siirrytään puhtaaseen markkinatalouteen, miten se on mahdollista?

      Halpa ruoka perustuu osaltaan tehomaatalouteen, miten ruoka voisi halventua jos siirryttäisiin luomuun.

      Tunnet varmaan maatalouden nykyisen kustannusrakenteen. Kerropa siitä ja miten kuluja voisi pienentää niin paljon että tuottajahintoja voitaisiin laskea samalla kun maataloustuet lopettaisiin.

      Jon tämä on mahdollista niin seuraava hallitus jossa mitä ilmesimmin on sdp:n Antti Rinne lopettaa suomen maataloustuet. Näinhän vähätuloidemmatkin kansalaiset saavat entistä halvemmalla ruokaa vaikka jo nyt ruoka on halvempaa kuin koskaan enne. Keskituloiselta menee 10% tuloistaan ruokaan kun 60-luvulle meni puolet.

      Jos tulevat päätyäjämme pvat kanssasi samaa mieltä, maataloustukia ei enää makseta vuoden kuluttua.
      Minulla on kyllä ollut sellainen käsitys että etenkin vasemmisto kannattaa tulonjakoa, eli ruoankin hintaa alennetaan tulonsiirtoilla kaytännössä niin ettärikkaammat maksamat enemmön veroja kuin köyhemmät ja verovaroilla kustannetaan maatalouden menoja niinettä tuottajahinnat voivat olla jopa alemmat kuin todelliset tuotantokustannukset.

      Mutta jos tulevat päättäjät äättävät lopettaa maataloustuet niin markkinatalous määrittelee oikean hinnan. Ei kenenkään tarvitse tappiolla tuottaa.

    • Veikko47

      Tuottavalle pohjalle rakentuva yritys, myös maatalousyritys tarkoittaa oikeita tuottajahintoja joita ei ole alennettu keinotekoisesti tuotantotuilla.

      Kun jo olemme saaneet lukea että kaupat eivät ole syyllisiä alhaisiin tuottajahintoihin eivät samat kaupat jotka myyvät viljelijöille tuotantopanoksia, lannotteita, kasvinsuojeluaineita ja maatalouskoneita eivät ole ylihinnoitelleet niitä vaikka sitäkin täällä on väitetty koska ovat tietoisia että yhteiskunta osallistuu kustannuksiin.

      On aivan totta että halvat tuottajahinnat ovat mahdollisia myös tehokkaalla tuotannolla jota taas edellyttää että esimerkiksi hehtaarisadot ovat mahdollisimman suuria joka taas taas saadaan aikaan tehokkaalla lannoituksella joka taas lisää saastumista.

    • Taloustieteilijäkö

      ”Jo näin juuri, konkurrssihallinto pyörittää tilaa pari vuotta palakkaväellä ...”

      Kukahan tuon pyörittämisen ja palakkaväen palakat maksaa?

      ”...suurmaanomistajat tarpeettomina ja haitallisena irtotetaan elintarvikkeiden tuotantoketjusta.”

      Uusia viiden hehtaarin rintamamiestilojako tilalle tuomaan kustannustehokkuutta?

      Rökäletappiollisuudesta päästään siis eroon uusilla pikkutiloilla ja myymällä tuotteet entistä halvemmalla sekä lopettamalla maataloustuet joilla maksellaan maatalouden kustannuksia. Sitten konkurssitiloja pyöritetään muutama vuosi verorahoilla.

      Hyvä että meillä vielä löytyy tuollaisia taloustieteilijöitä.

    • mielipide------

      Tukijulli syö sinunkin pöydästä ja vittuilee olevansa köyhä kun on oikeasti miljonääri mainneen ja mantuineen ja perintönä kaikki saatuina tietenkin.

      Suomen rosvosakkia ihan taatusti.

    • Voi-reppanoita

      Kun suomen heimo muutti tänne kylmään pohjolaan ja alkoivat raivata metsistä peltoja, mitä sinun esi-isäsi silloin teki.
      Odottikohan mahdollisesti että kyllä ne sitten ilmaista ruokaa antavat.
      Pellot ovat periytyneet sukupolvelta toiselle mutta edelleen on niiden jälkeläisiä jotka pitivät peltojen raivausta liian raskaana valittamassa kun ruokaa ei saa ilmaiseksi ja kateellisena kirjoittamassa suurmaanomistajista eivätkä ymmärrä että ei pelkkä maaomistaminen tuloja tuo vaan tulot tulevat sadon kasvatuksesta.

    • Tukiaistuloa

      Maanomistajien tulot tulevat vastikkeettomista tukiaisista, joita poliittisin perustein jaellaan. Tätä pihallusta varten on perustettu jopa oma hallintokoneisto. Suomessa ovat maailman suurimmat ja kohtuuttomimmat sekä kokonaan omaa luokkaansa olevat maataloustukiaiset.

      Muinainen oikea elinkeino on kuollut ja kummittelee tukiaisten varassa. On aika päästää tukiaismaatalous historian hämärään, hyvin ansaittuun unohdukseen.

    • Vaaliteemat

      Niin, ensi keväänä on eduskuntavaalit ja jokainen äänioikeutettu pääsee valitsemaan. millaista maatalouspolitiikkaa uusi eduskunta harjoittaa.

      Laita linkkejä niiden puolueiden vaaliteemoihin jotka kannattavat maataloustuen lopettamista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5275
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3287
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1857
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1531
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1415
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1297
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe