Blogi käyttää luvatta kuvaani

MoraalinenTekijänoikeus

Minulla oli blogissani kuva eräästä yksityiselämääni liittyvästä kohteesta. Toinen blogisti tykästyi teksteihini ja laittoi tuon kuvan, ilman lupaani, oman bloginsa sisällöksi. Hän käyttää sitä linkkinä minun blogiini, mutta ei sen pääosoitteeseen, vaan tiettyyn artikkeliin. Blogini nimen hän on kirjoittanut väärin ja keksinyt mottoni tilalle oman, aivan hölmön moton, joka antaa mahdollisille kävijöille kuvan, että minä olen hölmö, eivätkä he klikkaa. Olen usean kerran pyytänyt poistamaan kuvani ja korjaamaan nuo tekstit, mutta mitään ei ole tapahtunut. Mitä minun tulisi tehdä? Kautta rantain esitetty pyyntö eikä täsmällinen lujempi pyyntö tuottaneet tuloksia. Luulin tuon henkilön olleen ystävällismielinen, mutta taisin olla väärässä. Hän käyttää muidenkin kuvia oman bloginsa sisältönä, koska ei itse ole kovin hääppöinen kirjoittaja. En tiedä, onko hänellä lupa heiltä.

5

<50

Vastaukset

 • Ota yhteyttä sivuston ylläpitoon. Yleensä löytyy Googlen haulla "blogialustan nimi" abuse. Tuossa esim. Bloggerin (blogspot) ohjeet:
  "If you have tried to contact the author without success and still believe a blog violates our Terms of Service or Content Policy, select the abuse type below to contact us."

  https://support.google.com/blogger/answer/76315?hl=en

 • Mikä blogi? Anna osoite.

  • En mielellään ainakaan vielä levittele tekijänoikeusrosvon sivulle linkkiä. En halua hänelle mitään pahaa, esiintyköön millaisena hahmona haluaakin. Tahdon vain omat materiaalini pois hänen sivuiltaan. Hänen rikoksensa on ehkä jonkun (hänen) silmissä pieni, mutta minulle hän tuottaa mieliharmia, ja minulla tosiaan on oikeus itse kirjoittamiini teksteihin ja itse ottamiini kuviin.

   Hän siis:
   1. Käyttää väärää otsikkoa ja alaotsikkoa blogistani.
   2. Antaa linkin muulle kuin blogini aloitussivulle.
   3. Ei käytä linkin yhteydessä profiilikuvaani, vaan Hitlerin kuvaa!

   Voihan olla, että hän on kuollut, tai on sairaana tai vankilassa, ei ole kirjoitellut (tai siis kopsannut muiden tekstejä) blogiinsa marraskuun jälkeen. En näe, että hänellä olisi mitään syytä pitää kiinni kuvistani ja teksteistäni. Kuten tuossa alempana joku niin ystävällisesti jo ilmaisikin, olen vain yksi tyhmä bloginpitäjä. Eli kuvittelisi, että jos hän ajattelemattomuuttaan rikkoi moraalisia oikeuksiani, hän poistaisi materiaalini heti, kun siitä valitin. Yli kaksi kuukautta on jo kulunut, ja Hitleri tuijottelee siellä minun blogini nimen (väännelty versio) kanssa.


 • Jokainen bloggaaja on hölmö, eli aloittajalla ei edes ole ongelmaa (tai on vain omassa sairaassa päässään).

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.