Aihe

Blogi käyttää luvatta kuvaani

MoraalinenTekijänoikeus

Minulla oli blogissani kuva eräästä yksityiselämääni liittyvästä kohteesta. Toinen blogisti tykästyi teksteihini ja laittoi tuon kuvan, ilman lupaani, oman bloginsa sisällöksi. Hän käyttää sitä linkkinä minun blogiini, mutta ei sen pääosoitteeseen, vaan tiettyyn artikkeliin. Blogini nimen hän on kirjoittanut väärin ja keksinyt mottoni tilalle oman, aivan hölmön moton, joka antaa mahdollisille kävijöille kuvan, että minä olen hölmö, eivätkä he klikkaa. Olen usean kerran pyytänyt poistamaan kuvani ja korjaamaan nuo tekstit, mutta mitään ei ole tapahtunut. Mitä minun tulisi tehdä? Kautta rantain esitetty pyyntö eikä täsmällinen lujempi pyyntö tuottaneet tuloksia. Luulin tuon henkilön olleen ystävällismielinen, mutta taisin olla väärässä. Hän käyttää muidenkin kuvia oman bloginsa sisältönä, koska ei itse ole kovin hääppöinen kirjoittaja. En tiedä, onko hänellä lupa heiltä.

8

<50

  Vastaukset

  • Ota yhteyttä sivuston ylläpitoon. Yleensä löytyy Googlen haulla "blogialustan nimi" abuse. Tuossa esim. Bloggerin (blogspot) ohjeet:
   "If you have tried to contact the author without success and still believe a blog violates our Terms of Service or Content Policy, select the abuse type below to contact us."

   https://support.google.com/blogger/answer/76315?hl=en

  • Mikä blogi? Anna osoite.

   • En mielellään ainakaan vielä levittele tekijänoikeusrosvon sivulle linkkiä. En halua hänelle mitään pahaa, esiintyköön millaisena hahmona haluaakin. Tahdon vain omat materiaalini pois hänen sivuiltaan. Hänen rikoksensa on ehkä jonkun (hänen) silmissä pieni, mutta minulle hän tuottaa mieliharmia, ja minulla tosiaan on oikeus itse kirjoittamiini teksteihin ja itse ottamiini kuviin.

    Hän siis:
    1. Käyttää väärää otsikkoa ja alaotsikkoa blogistani.
    2. Antaa linkin muulle kuin blogini aloitussivulle.
    3. Ei käytä linkin yhteydessä profiilikuvaani, vaan Hitlerin kuvaa!

    Voihan olla, että hän on kuollut, tai on sairaana tai vankilassa, ei ole kirjoitellut (tai siis kopsannut muiden tekstejä) blogiinsa marraskuun jälkeen. En näe, että hänellä olisi mitään syytä pitää kiinni kuvistani ja teksteistäni. Kuten tuossa alempana joku niin ystävällisesti jo ilmaisikin, olen vain yksi tyhmä bloginpitäjä. Eli kuvittelisi, että jos hän ajattelemattomuuttaan rikkoi moraalisia oikeuksiani, hän poistaisi materiaalini heti, kun siitä valitin. Yli kaksi kuukautta on jo kulunut, ja Hitleri tuijottelee siellä minun blogini nimen (väännelty versio) kanssa.


   • Ihan hyvä teksti malliksi, mutta tekijänoikeuslain 56 a § 2 momentti säätää:

    "Tekijänoikeusrikkomuksena ei pidetä muutaman kappaleen valmistamista yksityistä käyttöä varten sellaisesta tietokoneella luettavassa muodossa olevasta tietokoneohjelmasta tai tietokannasta, joka on julkaistu taikka jonka kappaleita on tekijän tai tietokannan valmistajan suostumuksella myyty tai muutoin pysyvästi luovutettu, taikka teoksesta 11 §:n 5 momentin vastaisesti."

    Netissä valokuva on juuri tietokanta, joka on tietokoneella luettavassa muodossa ja se on netissä julkaistu. Sen käyttämisestä yksityiseen käyttöön ei siis rangaista.


  • Jokainen bloggaaja on hölmö, eli aloittajalla ei edes ole ongelmaa (tai on vain omassa sairaassa päässään).

  • Höh, jos tekee omalla nimellään blogia ja joku liittää tämän bloggaajan kuvaksi jossakin muussa yhteydessä tuon mainitun kuvan, niin eikö kyseessä ole jo kunnianloukkaus?

   • Ei.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   85
   7163
  2. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   62
   6850
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   271
   4206
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   84
   3014