Suksien välimuoto hakusessa

Retkisuksi

Sattuisiko joku tietämään mistä voi tilata metsäsukset joiden leveys on noin 60 mm ja pituus 240 mm ja joihin saa normaalit siteet. Ne umpilumisukset joita myydään ovat liian leveitä ja siteet hankalat. Tavalliset 45 mm sukset eivät toimi kuin ladulla. Haluisin vaellella moottorikelkkareiteillä ja merellä.

3

209

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Mennaksmetsaan

   Katso Oac merkin tuotteet. Vastaavia myös norjalaisilla ja kanadalaisille.

  • inttisukset

   yoko, peltonen, järvinen metsäsukset 70 mm. Mallia inttisuksi.

   Nykyajan FIS Hiihtoside ei välttämättä kestä ison suksen painoa ja momenttia pidemmän päälle. Normisuksi on standardoitu hiihtoladun mukaan.

   Kirpparilta löytyy varmasti vanhoja peltosuksia, joihin voi pultata suksisiteet. 70 ja 80 luvulla teki fischer ja kumppanit leveämpää mallia.

   Touring, backcountry ja telemark puolelta löytyy 60-80 mm vaihtoehtoa vaikka minkälaista, ei tosin 240 cm pitkiä välttämättä, hinta on sen mukainen ja suksissa teräskantit, nousukarvat tms.

  • 55mm_ja_SNS_profil

   Vanhoissa suksissa (huuto.net tai vastaava paikka) näkyy 55 mm leveää suksea. Kestääköhän uudet siteet sen leveyden? Mulla tuo voisi sopia umpihankeen hiihdettävässä ladussa paremmin kuin nykyinen noin 45 mm leveä suksi.

   Nyt kun on tullut täällä etelässäkin lunta ja ei ole ollut suojakelejä, niin joutuu pähkäileen miten omaa latua pitäisi kunnossa. Kävelläkö tuiskun jälkeen lumikengillä ja löytänee vanhan kohdan kohtuudella + saa samalla vähän leveämmän pohjan kuin vain hiihtämällä saa. Melkein vanhan kohdan harjanteen päällä (piilossa lumen alla) hiihtäminen on kumminkin nopeampaa ja kevyempää kuin lumikenkäily.

   Sinänsä vajaan kolmen kilometrin päässä on koneilla tehty latu, jos ei itse ehdi/jaksa pitää latua auki, mutta sinne "joutuu" menemään autolla ja suoraan pihasta hiihtämään lähtemisessä on oma mukavuutensa.

   Onkohan noille vanhoille (/kirpparisuksille) hyvää markkinapaikkaa? Suksen jäykkyys tuollaisessa umpihankeen hiihtämisessä ei ole niin tarkkaa -- meno on hidasta kumminkin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tuksu pakenee poliisia!

   Tuksu on kaapannut lapsensa, jonka huoltajuuden hän menetti ja pakenee poliisia ilmeisesti Veijo Lallin kanssa. Lalli myi vastikään Loviisasta talonsa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   269
   6991
  2. Iik! Suosikkijuontaja Vappu Pimiä jakoi hyytävät kuvat lomareissulta: "Sydän meinas pysähtyä..."

   Yksi Suomen suosituimmista juontajista, Vappu Pimiä, on jakanut kuvia etelän lomaltaan. Pimiä on lähtenyt lomareissulle juuri ennen uuden Tanssii Täht
   Kotimaiset julkkisjuorut
   49
   3952
  3. Jussi Hakulinen on kuollut - YÖ yhtyeen hittien tekijä

   https://www.is.fi/viihde/art-2000008994171.html Vielä ei ole kerrottu kuoleman syytä. Jussi Hakulinen loi YÖ yhtyeen kuuluisimmat hit
   Maailman menoa
   107
   3145
  4. Miksi ihmiset katsovat Salkkareita?

   Miksi ihmiset katsovat Salkkareita? Onko syynä aina uudet julkkisnäyttelijät, kuten Esko Eerikäinen tai Konsta Hietanen vai dramaattiset juonenkuviot
   Julkkikset
   63
   1586
  5. Rakastan sut ja sua

   Oma turvallinen nallekarhuni. Kivaa alkavaa viikkoa parhaalle toivottaa se susta hehkuva..
   Ikävä
   199
   1538
  6. Miksi sinä tykkäät minusta

   Syitä tykkäämiseesi? Vastaa kuin omalle kaipauksen kohteellesi.
   Ikävä
   92
   1492
  7. Sam Cannon

   Näytellyt emmerdalessa jotain Keviniä. En saa mieleen tätä hahmoa.
   Emmerdale
   5
   957
  8. Suvi Teräsniska jakoi herkkiä kuvia Simo-rakkaansa kanssa - Tältä he näyttivät nuorina!

   Terapiassakin parisuhdettaan hoitaneet Suvi Teräsniska ja Simo Aalto viettävät tänään 10-vuotiskihlajaispäivää. Lue juttu ja katso kuvat nuoresta pa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   5
   921
  9. Yön Jussi Hakulinen on Kuollut

   Näin kertoo lehdet, esim satakunnankansa. R.I.P. Jussi. Olit hyvä laulaja ja sanoittaja.
   Pori
   96
   878
  10. Olit iso virhe J

   Joka olisi pitänyt vain ohittaa. Sinusta seurasi vain pelkkää surua ja harmia. Olisinpa ollut viisaampi. Onneksi se on nyt ohi.
   Ikävä
   37
   852
  Aihe