Aihe

Ehdotuksia uuten näyttöön?

Vizu

Haussa olisi pelinäyttö, jossa 144hz, VA paneeli ja budjetti olisi n. 310€. Olisiko hyviä ehdotuksia?

2

<50

  Vastaukset

  • Hyvä ehdotus: Etsi hyvä monitori sellaisella resoluutiolla, taajuudella ja paneelilla, joka vastaa parhaiten käyttötarpeitasi, katso mitä se maksaa ja tee päätös että ostatko vai etkö. Jos jotain alkaa etsimään sen mukaan, että se saa maksaa korkeintaan tietyn summan, päätyy yleensä ostamaan jotain mikä ei vastaa sitä mitä olisi halunnut. Monitorit ostetaan kymmeneksi vuodeksi, joten niissä ei kannata pihtailla.

   • Jatketaan vielä sen verran, että valmistajien ilmoittama ruudun latenssi (esim. 1ms, 2ms, 4ms) ei kerro ainakaan yksinään oikein mitään. Tärkeämpi lukema on kokonaislatenssi tai "input lag", eli millainen viive on sen välillä kun esimerkiksi liikutat hiirtä sivuttain ja kun se tapahtuu näytöllä. Valmistajien ilmoittama lukema kertoo vain ruudun sisäisen nopeuden, ei sitä kuinka nopeasti se vastaa hiiren liikkeisiin. Koska valmistajat eivät tätä lukemaa kerro, käytännössä ainoa keino saada selville input lag on lukea kunnolla tehtyjä monitoritestejä.

    Toinen asia on sitten realistinen suhtautuminen omaan kokepakettiin ja käytössä olevaan budjettiin. Jos sinulla on kallis ja tehokas näytönohjain, etkä tähtää eSport-ammattilaiseksi, kannattaa valita ennemmin 2560x1440 resoluutioinen näyttö. Jos taas näytönohjaimesi ei ole kovin kummoinen, pelaat tai suunnittelet jatkossa pelaavasi ammattimaisesti, kannattaa pysytellä fullhd:ssä, jolloin korkea ruudunpäivitysnopeus kevyissä peleissä saavutetaan vähän pienitehoisemmallakin näytönohjaimella.

    Eri liikkeissä hinnat voivat vaihdella aika voimakkaastikin, joten kannattaa etsiä mistä haluamansa näytön löytää halvimmalla.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Erätauko: Suomalainen nettikeskustelu julkisuuden henkilöistä - unohtuuko empatia?

   Erätaukokeskustelu tiistaina 1.12.2020 klo 14-16., tervetuloa! Julkisuuteen tavalla tai toisella päätyneistä henkilöistä keskusteleminen netissä tunt
   Viihde ja kulttuuri
   49
   1755