Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

The Sims 4 modit hukassa

pelaajajaja

Olisiko joku kokenut niin ihana ja kiva, että laittaisi suoralinkit, joilla saisi teiniraskauden ja simit eri pituisiksi. Olisi kiva jos olisi testattu toimiviksi omien lisäosien kanssa.

Eli minulla on seuraavat lisäosat:

Kimppapuuhaa
Duunipäivä
Leffailtakamaa
Kylpyläpäivä
Viidakossa
Vanhemmuus
Vuodenajat
Kaupunkielämää
Kohti kuuluisuutta
Vampyyrit
Lastenhuonekamaa
Ulkoilma
Ulos syömään
Juhlatunnelmaa-paketti
Kissat ja koirat


Kiitos etukäteen.

11

119

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OutoSim

      pelaajajaja kirjoitti 25.12.2018 klo 19:34 mm: "Olisiko joku kokenut niin ihana ja kiva, että laittaisi suoralinkit, joilla saisi teiniraskauden ja simit eri pituisiksi. Olisi kiva jos olisi testattu toimiviksi omien lisäosien kanssa."

      En ole ihana enkä kiva. Niiden asemesta olen kuitenkin juuri sen verran kokenut, etten ryhdy ostamaan Lastenhuonekamaa ja Juhlatunnelma-pakettia vain kokeillakseni puolestasi toimivatko mainitsemasi ominaisuudet tuottavat ja käytössäni olevat modit noidenkin kahden mainitun kamapakin kanssa. Oletan että toimivat, koska en tunne syytä miksi eivät toimisi - ja kaikki muut edellä luettelemasi TS-lisärit, pelipakit ja kamapakit minulla on, eikä niiden pelisisältö ole estänyt mm. eripituisten simien toimintaa pelissä. Teiniraskaudet eivät tosin minua henkilökohtaisesti huvita - en ole edes siinä määrin kiva että saattaisin omassa pelissäni teinit raskaaksi. Tästä omituisuudestani huolimatta olen täysin vakuuttunut siitä että tunnen muutamia modeja joilla tuollaisenkin pikkujutun saa onnistumaan, jos joku sellaista omassa pelissään toivoo - ja eräs niistä minulla on koneellanikin tosin aivan muista syistä kuin teiniraskauksien takia.

      Ehdotan keskustelullisista syistä seuraavaa: Jos lupaat tässä keskustelussa myöhemmin kertoa toimivatko jatkossa mahdollisesti mainitsemani modit pelissäsi toivomallasi tavalla, lupaan minä puolestani laittaa tänne linkin muodossa ainakin yhden esimerkin parhaista minun tuntemistani modeista, joilla TS4-pelissä saa teinit raskaiksi (sukupuoleen katsomatta) ja useamman kuin yhden esimerkin niistä modeista joilla joko yksinään tai yhdessä muiden modien kanssa saa aikaan eripituisia ja silti pelissä käyttökelpoisia simejä.
      Huom. En pidä käyttökelpoisina esimerkiksi sellaisia simejä, jotka eivät "mahdu kulkemaan kumartumatta oviaukoista" tai niin lyhyitä että niitä pitää katsoa kolmasti ennen kuin niitä kunnolla näkee. Jos toivot TODELLA lyhyitä tai oikein super-pitkiä, en tällä hetkellä edes tiedä sopivia toimivia modeja.

      Ellei edellä selostamani menettely aloittajalle sovi, en ihmettele tai moiti millään tavalla. Jään toistaiseksi taustalle seuraamaan ehtiikö joku laittamaan "suoralinkit" ennen minua. Oikeastaan toivon että ehtii, niin säästyn itse tuoltakin pieneltä vaivalta.

    • pelaajajaja

      Kiitos OutoSim.
      En pakota sinua ostamaan lisäosia, jotta voisi testata.
      Muokkaan pyyntöni muotoon, että voisiko joku ystävällisesti linkata modit teiniraskauteen ja Simien pituuteen. En halua superpitkiä, enkä superlyhyitä simejä. Haluan vain sen modin, jolla pystyy muuttamaan vähän niiden pituuksia. Aikaisemmissa The Sims peleissä teinit ja aikuiset olivat eri pituisia, mutta nykyisin siihen tarvii modin ja haluan sen modin, koska minusta on typerää, että teinit ja aikuiset kuvataan TS4;ssä samanpituisina.

      Toki kerron tässä toimivatko kyseiset modit, minulla, jos vain laitat niihin suoralinkin :)

    • pelaajajaja

      kiitos OutoSim.
      Nuo pituusmodit, eivät jostain syystä toimi. Lienee yhteensopivuusongelmia. Aikaisemmin pituusmodien kanssa ei ollut ongelmia, joten lienee uudet päivitykset pelissä tai lisäosat syynä. Teiniraskautta en ole testannut vielä ja voi mennä aikaa, että testaan sen, koskaan en halua nyt pelata peliä, koska pituus modia kaipaan pelissäni eniten.

      • OutoSim

        Toimivatko muut modit? Kysyn tätä vain siksi, että minulla on tätä kirjoittaessani pelissä useita "päätään muita pitempiä" ja myös useampia keskimääräistä huomattavasti lyhyempiä simejä - eikä pelissäni ole mielestäni muita simien pituuteen vaikuttavia modeja kuin nuo kaksi viimeksi mainittua. Löydän esimerkiksi modikansiostani LUUMIAN "HeightBodyPresets.Package" modin, jonka esivalinnat (vartalotyypit kuvakkeineen) löydän sitten pelissä siminluonnissa kohdasta "body" (vartalo) - ja hienosäädän simien pituutta vasenklikkaamalla tarvittaessa jalkateriin ja liikuttamalla hiirtä vaakasuunnassa.

        Olisiko mahdollista, ettet olisi hyväksyttänyt skriptejä pelissä, tms?


    • pelaajajaja

      OutoSim
      Käsitin väärin alunperin, ja kokeilin väärällä tavalla pituus modeja. Kun tajusin lopulta mitä tarkoitit, niin nehän toimivatkin :) Siis Kiitos hurjasti.

      Pituusmodit.... toimii..

      MC-koodit, luultavasti toimii, en vain tajua, kuinka teinin raskauden saa aloitettua. Tulee valikot jne. mutta kun valitsee miehen, niin sen kohdalla on vaihtoehto alienraskaudesta, mutta kun teinitytön valitsee, tulee valikko, mutta ei saa vaihtoehdoksi raskautta :(

      • OutoSim

        Tuota... JOS itse olisin pelissä saattamassa teiniä raskaaksi juuri MCCC:n avulla, huolehtisin siitä että olisin asentanut tuon modin viimeisimmän version ja sen jälkeen noin pääpiirteissään kokeilisin seuravaa:
        - klikkaisin TIETOKONEESEEN (en postilaatikkoon, enkä simiinkään vielä siinä vaiheessa)
        - etsisin kohdan MC Pregnancy ja klikkaisin sitä.
        - klikkaisin kohtaa "Ages to run pregnancy", sitten "teen" (ja varmistaisin ainakin sen olevan hyväksyttynä, mitä muistaakseni ilmaisee merkki ">") ja kokeilisin sen jälkeen onnistuuko sopivan ikäisellä simillä vanha mukava "Try for Baby" jossakin soveliaassa paikassa jonkun riittävän lemmekkään ja sopivan ikäisen partnerin kanssa joko simiin tai esimerkiksi vuoteeseen yms. klikkaamalla.
        - JOS haluaisin poikasimin raskaaksi tyttösimin asemesta, en luullakseni viitsisi alieneja vaivata, vaan ennen lapsen tekoa kävisin samassa valikossa kuin edellä klikkaamassa ensin "Male pregnancy" ja sen jälkeen "Allow pregnancy", varmistaisin ennalta valittavan raskausprosentin, tarkistaisin tuleeko aloitteen tekijä vaiko vastaanottaja raskaaksi ja teettäisin sitten simeillä temput 'vanhaan malliin'.

        Muitakin tapoja on.


    • pelaajajaja

      Kiitos OutoSim, kokeilenpa nyt... Ja sehän taitaa toimia :)
      Kiitokset OutoSim. :)

      • OutoSim

        Kiitos itsellenne mukavasta keskustelusta. Minulla ei ole paljoakaan kokemuksia teiniraskauksista 'omien' simieni kohdalla, mutta pelissähän odottavia teinejä vilahtelee osapuilleen yhtä tiuhaan kuin elävässä elämässä ja pelaajien laatimien ladattavien simienkin joukossa. (vrt. esim:https://kotaku.com/the-sims-doesn-t-allow-teen-pregnancy-but-players-keep-1828683691)
        Jollakin menetelmällä ne on raskaaksi saatu ja tässä kokeiltu on vain yksi monien joukossa, mutta sellainen joka myös tuottaa vauvan eikä pelkästään odottavan simin vatsaa ja/tai odotukseen ja synnyttämiseen liittyviä animaatioita.
        Mikä minun huomiotani tuossa teiniraskaus-jutussa kiinnittää on se seikka, ettei teiniraskaus ole jo peruspelissä helposti valittavissa esimerkiksi on/off-tyyliin, vaan vaatii toteutuakseen huijauksia, modeja tai muita järjestelyjä.

        Samanlaista pientä ihmettelyä minulla on myös noiden erimittaisten simien suhteen. EA mainostaa Sims-pelejä simulaatiopeleinä, eli niiden oletetaan matkivan joitakin elävässä elämässä esiintyviä ilmiöitä. Tähän asti en ole koskaan elävässä elämässä osallistunut tilaisuuksiin, joissa kaikki samanikäiset henkilöt ovat keskenään täsmälleen saman pituisia.

        Ei niin, että sims-pelien virtuaaliset ihmeet tuohon päättyisivät. Vielä erikoisempaa minusta on vaikkapa sekin, etteivät simit näytä laskevan housujaan kinttuihin pytyllä käydessään tai edes avaavan niitä mitenkään. Ilmiö antoi kai sitten aiheen Pyykkipäiväkamaa - pakkiin, joka muutoin olisikin ollut ehkä pelisarjan tähän astisista pakeista älyttömin. :) No, peleissähän on oma logiikkansa, joskus vain varsin kummallinen, etten sanoisi sairas tai ainakin todella outo.


    • pelaajajaja

      OutoSim, olen miettinyt paljon noita samoja asioita. Pöljintä lienee minusta kuitenkin se, että jo Sims 2 ja Sims 3 peleissä teinit ja aikuiset olivat eripituisia, mutta Sims 4 pelissä ne ovat täsmälleen saman mittaisia, mikä on siis todella kummallista, kun luulisi, että Sims 4 olisi kehittyneempi kuin aikaisemmat, mutta pituuden suhteen selvästi ottanut takapakkia.

      • OutoSim

        Jees. Kummaa ja merkillistä tosiaan. Vuosien mittaan noita juttuja näkyy hillittömän moni pelaaja funtsineen ja onneksi muutamat heistä ovat laatineet keinoja asiaintilan (osittaiseen) korjaamiseen. Tarkoitan modeja ja muita huijauksia, joita itse suosin niiden tunnetuista puutteista ja ajoittaisista haitoistakin huolimatta.

        Eräs minua fiksumpi pelaaja (terveisiä nimimerkille Hilbert) on käyttäjäsisällöstä muistaakseni todennut, että sen latailu on, useimmiten, kuin ilmaisilla ikkunaostoksilla kävisi. Parhaatkaan CC:t eivät korvaa ihan kaikkea mitä esimerkiksi TS4:stä edelleenkin puuttuu edellisiin versioihin verrattuna, tai korjaa kaikkia kummallisuuksia, mutta melkoisesti sillä saa peliä ehostettua ja tehostettua joiltakin osin.

        Tätä riipustellessani olen ihastunut mm. Tripliksen "Sorcerer" modiin: https://triplis.github.io/mods/sorcerer.html . Ei se Vampyyrit-pelipakkia vastaa, mutta huvittaa hetken tai kaksi melkein yhtä paljon ja on tietääkseni edelleen ilmainen ladata.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      71
      2328
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2113
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1728
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      42
      1537
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1467
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1429
    8. 52
      1298
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      73
      1254
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe