Kaasosten ja Sysmäläisten sukua etsimässä

Uusinkeriläinen

Sain pari vuotta sitten tietää, että biologisen isäni suku on kotoisin Inkeristä tarkemmin Pieni Paaritsata ( Himanen)on isäni sukunimi. Perimätietona kulkee, että ukkini äiti olisi ollut romani.
Onko kellään tietoa Kaasosista ja Sysmäläisistä?

1

<50

  Vastaukset

  • Sysmäläinen sukua Sysmäläin on asustanut Ristiinan alueella Kymenkartanon läänissä 1600-1700 luvuilla. Kaasonen suku saattaa olla karjalan alueelta.
   Ristiinan alueen historia on erikoinen kaikin puoli kun alue on osin kuulunut Hämeeseen, Kymenkartanoon sekä savoon tarkemmin asiaa tuntematta maakuntien läänitykset muuttivat rajoja usein varsinkin kun 1721 ja 1743 sotien jälkeen muodostui Ruotsin ja Venäjän välillä uusi valtakunnan raja.
   Inkerin alueelle ihmisiä alkoi muuttamaan 1650-1700 luvuilla kun Ruotsin valtakunta oli laajimmillaan. Karjalaa asutettiin uudestaan Pohjois-Karjalan alueen liitettyä Ruotsiin 1617 rauhassa. Karjalaiset hävisivät alueelta sen jälkeen ja alueelle muutti tilatonta väkeä Länsi-Suomesta sekä Hämeestä ja Savosta.
   Himanen sukunimi eli Himain löytyy usealta Ristiinan alueen suvulta ja Juvalle, Muolaa, Pohjois-Karjala sekä Inkerin alueelle on heitä muuttanut jo 1600 luvulla kuten myös Ruotsiin ja Norjaan ym metsäsuomalaisina. 1800-1900 luvuilla asiaa on sekoittanut lisää siirtolaisuus ja henkilöiden suhteet kun ihmiset saattoivat esiintyä sukunimillä joihin he eivät kuuluneet. Osa otti nimen alueesta kuten Himalan alueen Himasiin viittauksena. Tämä osoittaa vain sukunimen mutta henkilön oikeaa identiteettiä se ei varmista. Pöytyän Himais eli Himainen kylä on vastaava josta löytyy tiedot maakirjoista 1540 luvulta alkaen kuten Ristiinasta joten suvun nimeä voi tutkia vapaasti mutta osa ei kuitenkaan pysty osoittamaan kuuluvaksi sukuun pelkän sukunimen perusteella väärän henkilöllisyyden takia.
   Himanen sukua on siis levinnyt laajallealueelle ja 1700 luvun alkuun pääsee tutkimuksin helposti omasta suvustaan vaikka niissäkin on sekaannuksia ihmisten suhteen löytynyt paljon.
   Sysmäläinen sukuun löytyy paljon yhteyksiä ainakin omasta suvustani ja suku nimeni on Himanen. Mikkelin Himanen sukua. Swen Biörkengreen s. 1695 Ruotsissa tuli siirtosotilaana Suomeen 1721 jonka toinen vaimo Ristiinasta oli Sysmäläinen. Swen Biörkengreen on esi-isäni mutta sysmäläinen ei ole esiäitini. Johan Swensson Biörkengreen äiti oli Swenin ensimmäinen vaimo.

  SEISKA.FI

  • Mika Salo pelasti tuntemattoman miehen – ”Makasi maassa, kun tulimme ulos!”
  • Liian pieni pikkumusta ja hekumallisen muhkeat muodot, siinä vasta paljastava yhdistelmä: Claudia Romanin kauppa-asu oli melkoinen näky - kuvat!
  • Pankkitilillä 1,5 miljoonaa euroa! Ville Leinon vaatebisnes jatkaa kasvuaan!

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   Kotimaiset julkkisjuorut
   693
   14972
  2. Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

   Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa!
   Maailman menoa
   127
   2319
  3. Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana k
   Maailman menoa
   67
   1560
  4. Martina bailaamassa. Taas.

   Kattokaa sen ig storya. Se tylsä joka paikkaan tunkeva wannabe joku jekku b. nuolee martinan naamaa.... ovat ilmeisen humalassa...?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   115
   1546
  5. Upea kämppä!

   Ilmeisesti ekat pätkät uudesta asunnosta, tai talosta siis. Remppa kesken mutta näytti kyllä hienolta. Korkea viistokatto ikkunoineen. Vähän oli kolkk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   1297