Vähäosaisten "auto"

VeikkoVähäluisto

On ilmennyt aivan uusi vikaperäisyys Renult renyy automobiileissä, vähävikaisuus, tästä uutisoitiin arvostetulla renufoorumilla Suomi 24 osiossa, jossa tälläkin hetkellä tätä informaatiota käsitellään ja julki tuodaan. Skenaario on, jos huhu pitää paikkansa, niin moni Härski-rasvahaalari-Reinikainen saattaa jäädä vain holkkia puremaan töiden loputtua. Mutta onneksi asia ei ole näin synkkä. Tieteellisesti on todettu, että renut ovat niitä parhaita vikojen "siittäjiä" eli oikeita vikapesiä. Englannista kantautui äskettäin uutinen, jossa mainittiin katsastustilastojen huonoimat automerkit. Renaut Clio mm. ja saman kulmakuppikunnan tuotokset Citroen, Peugeot, myös Mersu on huonontunut, liekkö seura tehnyt kaltaisekseen? mutta renu, tämä kuuluisa toimimaton "rubiikinkuutio" kirkkaassa johtorömpsän asemassa, ei siis johtotähti, mikä nimitys kuuluu tietysti Mersulle perinteiden mukaan. Mainittakoot, että paras merkki on Honda. Euroopassa ja varsinkaan Ranskassa ei autoja osata rakentaa, poikkeuksena tietenkin Saabit, Volvot jne. mutta nehän ovatkin aivan toistamaata, kulttuuria verrattuna plantaasiorjien sivistysseutukunnille.

26

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • pelkkäpösilöolet

   Malliesimerkki avauksesta, jonka tarkoitus on ainoastaan ärsyttää. Asiaa ei siteeksikään.

   • toisallaOnHuonoOlla

    Tämähän on Suoli24 ja ahdistuneitten pesä.


   • KysynVaan
    toisallaOnHuonoOlla kirjoitti:

    Tämähän on Suoli24 ja ahdistuneitten pesä.

    Johtuisikohan huono olo renun puutteesta?


  • VeikoVähäLuisto

   Nyt kun kärki renufanaatikot ovat saaneet purkautua on aika avata kalupakki ja kertoa tarkemmin mitä se sisältää, niiku tähän renulonkeroihin liittyen.
   Japanissa jo tuli hätä ja polemiikki, kun huomasivat, että nyt tämä renusalaseuran konserni, ties mikä? on päässyt saastuttamaan Mitsubishin. Euroopassahan niin on jo käynyt muutamille merkeille ja tulokset, heikko laatu on heti havaittavissa. Aikamoinen arvon alennus siis kosketti Mitsua ja tästä säikähtäneenä aloitti sikäläiset johtajat asiain korjausliikkeet, aika näyttää miten onnistu.
   Monenlaista temppeliherraa, salaista seremonia päälikköä ja ties mitä humanoidia liittyy näihin suuriin yläeliittiluokan sauvan kantajiin, heillä on valta, voima ja kunnia ja heitä pitää meidän tietämättömien pakostakin ja tietämättämme kunnioittaa, kumartaa, niin ja renuta, jotta konserni pyörii ja saasta leviää.
   Johtuisikohan huono olo renusta? kyllä se siitä johtuu, No, wanha, hyväksi havaittu neuvo; kupponen kahvia ja suunta valtuutetun Toyota kauppiaan luokse, niin elämä hymyää, suksi luistaa, renurömpsät unholaan jääkööt.

   • JatkaVaan

    Olet huono jopa trolliksi, nykyisellään toimit lähinnä hyvänä Renaultin mainoksena.


   • MiEcCr

    Tuosta Mitsun saastuttamisesta olet oikeassa! Pe-pe-pelottaa suorastaan, mitä Renault tulee tekemään Mitsun timanteille, mihin vajoaa Japanin timantin laatu?
    Juuri ehdin hakea ehkä viimeisen uuden mallin kaupasta ja harmittaa, mitä sen jälkeen? Ei varmaan MitRenia ainakaan!


   • Lonkerot

    Monelle suunalle ja taholle on jo levinyt tämä Franskan teknologia, josta renu varmaankin tunnetuinpia tämän saippuavesi konjakin lisäksi. Mahtanee lähitulevaisuudessa syntyä enenevissä määrin kädettömiä, epämuodostuneita lapsia (josta uutisoitu), ei ihme kun suurinosa Ranskan pinta-alasta on turhien viiniviljelyksien peittämää ja maaperä saastunut myrkyistä, alkuperäinen ja puhdasluonto jo ajat sitten hävitetty. Sutta ja sekundaa monella rintamalla, kaikki liittyy kaikkeen, ei Renault ole irtonainen omaa elämäänsä elävä tuote, vaan edustaa hyvin tätä ymmärrys köyhää elämäntapaa, jonka lonkerot ovat levineet ja saastuttaneet vähemmän huonoa teknologiaa, saaden osaltaan nämäkin kuttaperkka kulttuurin pariin. Pölvästit kusipäät kehuu ja ovat uskollisia omassa yksinkertaisuudessaan, kun eivät syvällisesti asioita ymmärrä, pintaliitoa ja omaan napaan tuijottamista, tässä hetkessä vain paskomassa, syömässä, kuluttamassa, naimassa, ymmärtämättä asian nimeltä elämä ydintä.
    Kannattaa valita tuotteita, jotka ovat pitkäikäisiä, luotettavia eli yksinkertaisesti hyviä. Kun lukee esim. tätä Renault asiaa täältä S-24 foorumilta, niin suurinosa kommenteista koskee vikoja ja muita hankaluuksia tähän renuun liittyen. Ei muiden merkkien kohdalla ole aivan näin, ehkä jokin Ooppeli, Peugeot, Citroen pois lukien.


   • KasvaAikuiseksi

    Suurin osa noista vika yms. kommenteista taitaa olla sinun kirjoittamiasi, tojota-tero.


  • Jatketaan

   Niin, onhan niissä renuissa tietenkin omat huvät puolensakin, varsinkin kompi kupee malleissa vai oliko se kumpi kutee? näistä ei enää kuule kerrottavan, jostain syystä, kerrotaan vain, kuten taanoin "kuumista kesäeduista" tai "suurenmoisesta" matkasta, joka siintää edessäpäin, kun valitset tälläisen "uuden" arvoituksen, mistä jo etukäteen tietää, että se on hyvä, koska on "uusi" kummallista logiikkaa. Ei mainosteta esim. Wanha ja hyväksi havaittu, ryppyjä, klommoja, muita pikkuvikoja voi jokainen tehdä ajamalla lisää. "Huippuvarusteltu" luki Clio mainoksessa, onko jokin piilotettu vihjaisu erotiikan suuntaan, tiedä tätä, ranskalaisethan ovat sutee munamuur kansaa, joten jotain tälläistä voisi aavistella.
   Järkevästi ajateltuna onhan se niin, jos autossa on renumerkki eli se on Renault, niin suuri miinushan se on itse tuotteelle. Parkkipaikalla muut katsoo kieroon, virnistäen, kun joku yrittää selviytyä renullaan Suomen ankarassa ilmapiirissä, jossa ei edes ukranalaisdivilsioona v. 1939-40 selvinnyt hengissä ja niillä sentään oli varmatoimiset hevoset matkassa.

  • PösilöKysyy

   Miksi yleensä Renault on merkitty autojen joukkoon? Mielestäni se pitäisi olla pilailu ja haittavempaimet osiossa. Perustelut; aiheuttaa vakavaa riippuvuuskierrettä vähäosaisten kansalaisten keskuudessa, niin sanottua renuloitumista, joka ilmenee fakkiintumisena ja omiin oloihinsa vetäytymisenä, tätä renua rassaten, kaiken varallisuuden, henkiset ja fyysiset voimavarat käyttäen, ylikuormittaen itsensä ja lähiympäristönsä sekä rasittaen tarpeettoman raskaasti yhteiskunnan sosiaallista kantokykyä, joka jo nyt on alkoholistien ja muiden marginaalikansalaisten kuormittama. Toyota-merkin puolella ei ole havaittavissa vastaavaa negatiivista suuntausta, mikä luettakoot japanilaisen teknologian ansioksi. Perhäps tämä on estänyt monta suomalaista hirttäytymästä lähimpään riippakoivun oksaan ja pelastanut renuloitumisen salakavalalta joukkorappiotilalta.

   • renaultnainen

    Mukavat rupattelut siinä kerroit. Ei mitään vaikutusta minun auton osto valintaan aiheuttanut. Olin joskus Japsi autoihminen, mutta sitten avasin silmät ja huomasin että muutkin osaa tehdä autoja. Jopa parempia. Sitten tein syrjähypyn enkä ole palannut takaisin. Valitsin Renaultin.


   • Seb.Löe

    Renaul Kadjar automaatti, ja mukavat kyydit.

    On se kummallista, kuinka paljon nähdään vaivaa automerkeistä, huonommuudesta ja paremmuudesta?


  • Pelkkäpösilö

   Laki ei kiellä renuloitumista, mutta hyvien tapojen noudattaminen kanssaeläjiä kohtaan olisi suotavaa. Saahan sitä esim. linja-autossa pieraista raikuvasti ilman mitään rangaistusta, saa myös renulla renuta yleisellätiellä, jos ei törmää mihinkään, vaikka silmät olisivat kiini eli laki ei vaadi autoilijalta silmien aukipitämistä, kunhan näkökyky vain on riittävä lääkärintarkastuksessa, ulkonäkö vaatimuksia ei myöskään ole, mutta suotavaa olisi, että peruukki ei peittäisi silmiä ainakaan kameratolpan kohdalla, mutta tätäkään ei laki suoranaisesti kiellä. Itse kampaus saa uloittua polkimiin asti, mutta suotavaa se ei ole, ainakaan kesähelteellä.
   Jos valitsee Renaultin, mutta palaakin sitten takaisin Toyotaan, niin tästä ei rangaista, vaikka olisi blondi ja varsinkaan silloin, jos ja kun olisi sellainen, mutta suotavaa olisi ettei ollenkaan alunperinkään astuisi renuun, laki ei kuitenkaan tätä kiellä.

   • Seb.Löe

    Laki ei kiellä ja se on tosi.
    On ollut useampia tojotoita mutta en näe enkä koe niitä sen paremmiksi autoiksi kuin kokemani Renaultit.
    Tojojen 'vähävikaisuus' johtuu mm siitä, että ne huolletaan 15.000 km välein.
    Täysin järkeen sopivaa, että silloin ainakin karsitaan viat, jotka muilla näkyvät katsastustilastoissa.
    Aivan turhaa on väittää, ettei niihin tulisi vikoja samaan tahtiin, kuin keskinmäärin muillekin merkeille.


   • puurastaja
    Seb.Löe kirjoitti:

    Laki ei kiellä ja se on tosi.
    On ollut useampia tojotoita mutta en näe enkä koe niitä sen paremmiksi autoiksi kuin kokemani Renaultit.
    Tojojen 'vähävikaisuus' johtuu mm siitä, että ne huolletaan 15.000 km välein.
    Täysin järkeen sopivaa, että silloin ainakin karsitaan viat, jotka muilla näkyvät katsastustilastoissa.
    Aivan turhaa on väittää, ettei niihin tulisi vikoja samaan tahtiin, kuin keskinmäärin muillekin merkeille.

    Se on varma että Tojotissa on vikoja. En sen tarkemmin erittelemään käy, mutta kun itsellä ollut toistakymmentä Tojotoo uudesta lähtien, niin tiedän mistä puhun. Joten vaihdoin merkkiä, nyt ollut Renaultteja. Ja ihan tyytyväinen olen ollu, ei sen enepää ainakaan vikoja ole esiintynyt, Ajettavuus on ihan eri luokkaa mitä Tojotassa oli. Ei vikuroi. Eikä tarvii jatkuvaan käyttää huolossa kun Renaultissa on huoltoväli Kolmekymmentä tuhatta.


   • aina.samaa
    puurastaja kirjoitti:

    Se on varma että Tojotissa on vikoja. En sen tarkemmin erittelemään käy, mutta kun itsellä ollut toistakymmentä Tojotoo uudesta lähtien, niin tiedän mistä puhun. Joten vaihdoin merkkiä, nyt ollut Renaultteja. Ja ihan tyytyväinen olen ollu, ei sen enepää ainakaan vikoja ole esiintynyt, Ajettavuus on ihan eri luokkaa mitä Tojotassa oli. Ei vikuroi. Eikä tarvii jatkuvaan käyttää huolossa kun Renaultissa on huoltoväli Kolmekymmentä tuhatta.

    Tällaiset aloitukset paljastuvat aina lopulta jonkun ressukan vanhan monta kertaa hitsaillun Tojopaskan omistajan tekemiksi.


  • ToyotaHyvä

   Renua ei kannata korjata, kokemusta on ja suuret rahalliset menetykset muistona. Yksi renukokemus riittää itselleni, ei ole varaa taivaantuuliin rahaa syytää, köyhä pieneläjä koska olen ja vähäosaista vähäisempi. Oli siinä renuamisessa hyviäkin puolia, linjat pysy solakkana, mutta nyt japsien kanssa tuppaa vatta kasuamaan ja se haittaa tanssimista jne. Tuttavat kysyy "koska on laskettu aika?" vaikka olen mies, mutta erehtyvät luulemaan muuksi, kaiketi tahallaan, tämän vuoksi kysynkin olisko kuiten viisainta ostaa vaikka joku sadaneuron Megane ja sitten korjauttaa sitä merkkihuolloissa, voisi päästä kummusta eroon ja eläisi pitempään ja kurjemmin.

   • KysynVaan

    Kusta päässä?


   • dieselkake

    Taidat elää unelmissa. Minäkin joskus Tojotiani hivellellen. Pienikin kivi napsahtii niin lommo pellissä. Tuulilaseja sai vaihtaa joka vuosi ym. Nyt Renault ja huoletonta ajoa, no tankilla ja huolossa tarvitsee käydä. Mutta sielläkin huomattavasti harvemmin.


   • Konsernintuotos

   • diselkake
    Konsernintuotos kirjoitti:

    Qashqai on renun tekniikalla ja juuri uutisoitu sen olevan katsastushylsyjen kärjessä.
    https://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/autot/suomen-vuoden-2018-myydyin-automalli-on-aikamoinen-vikapommi-6753960

    Eihän tuossa Renusta puhuta mitään. Renut pärjää hyvästi katsastuksessa. Ei hylkyjä itsellä. Ei muuta kun kovaa ajoa. Huollossa käyttää ja tankkailee. Kyllä on niin mukava ja lämmin auto ollut ei huurru lasitkaan ja tuulilasi pysyy kirkkaana kun pistää lasin lämmittimen päälle jos tarvitsee. Ei mitään alareunan lämmittimiä jotka halkoo lkasit jos pikkunen kivi on napsahtanut.


  • EiRenuloimista

   Lommot eivät haittaa matkantekoa ja kun ajaa myötätuuleen varottaen eli varovasti, niin tuulilasit kyllä kestää ellei keltaliivit särje tai kupperikeikkaa koko autoa, kuten heillä "sivistyneillä" on tapana. Onneksi toistaiseksi ovat tyytyneet renuamaan kotikadullaan, no muutama apina tavattu Helsingissä, mutta ovat erirotua, eivät visko mummojen potkukelkkoja eduskuntatalon katolle.
   Kyllähän se niin on kauniilla suomenkielellä artikuloiden, että paljonhan sitä pitää olla baskerin alla kusta ja muuta paskaa jos Renaultia pitää hyvänä, tämä kysyjälle vastauksena. Itse kysymyksessähän ei ole järjen hiveltäkään, mikä tietenkin sopii asiaan, kun on kysymyksessä Renault automaailman murheenkryyni, hylkiö ja suoranainen ongelmajäte.

   • KysynVaan

    Kiitos, vastauksesi vahvisti olettamukseni, sinulla on kusta päässä ja paljon, jopa niin paljon että pitää tulla laskemaan liiat pois tänne renault palstalle (juttusi kun ovat liian huonoja jopa savolaishuumoriksi ..).


  • EiRenulaatiota

   Olemme vakavien asioiden kanssa tekemisissä, jos Suomeen leviää "sivistys" mm. renukusipäät, niin voidaan olettaa yleisen järjestyksen horjuvan, huojuvan jopa kaasuuntuvan, kuten on jo tapahtunut Renaultin kotikonnuilla. Renulaation vastustaminen ja Toyotan suosiminen on jokaisen suomalaisen kansallisoikeus, jopa suoranainen velvollisuus. Valtiopäivillä on päätetty, että renuta saa vain ja ainoastaan lainsäätämissä puitteissa. Tokkohan toki meilläkin on pieni, ongelmallinen renuajamarginaali, mutta tätä seurataan ja tilanne on toistaiseksi hallinnassa. On kuitenkin ollut keskustelua siitä, onko renulogon yleisellä paikalla näyttely, esittäminen sopivaa, muistuttaahan tämä naisen sukupuolielintä, ehkäpä kaikkinainen kusipäisyys ja siihen liittyvä juontaakin juurensa tähän alkulähteeseen, joka sitten kuvastuu koko siihen elämänpiiriin mitä ns. renuaminen edustaa, niin pahassa kuin pahassa, hyväähän ei tästä löydy.

  • HyötyäkinON

   Melkein täysin erimieltä tästä renulaatio kehityksestä. Ranskassa mm. ovat kaasupatruunoiden valmistajat jo melkein viikon olleet humalassa, kun on tullut niin suuret tuotot ja mitä enemmän renuja kuperkeikataan selälleen, niin sitä enemmänhän niitä pitää valmistaa, jotta yleensä voidaan renuta ja syljeskellä, (ei lasiin). Mitä alkulähteeseen tulee, niin suurennettu on uusissa renumalleissa, liekkö mustatmiehet vaatineet?, joita tullut välimeren yli kun ei ali pääse.

  • Seb.Löe

   En tajua näitä hylkyjä kolmen vuoden vanhoissa autoissa, sehän kertoo ettei niitä ole huollettu ensinkään?
   Kun takuu on se kolme neljä vuotta, kattaa se kaikki oleelliset viat ja näin läpimeno on varmaa....

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Halpa on lapsen henki

   "POHJOIS-KARJALAN käräjäoikeus on antanut torstaina tuomionsa 4-vuotiaan lapsen kuolemaa koskevasta tapauksesta. Sebast
   Joensuu
   348
   6137
  2. Riikka Purra-leikkuulauta, hyvää huumoria vaiko räikeän mautonta pilkantekoa kansalaisia kohtaan?

   "Riikka Purra vitsaili leikkaamisesta – puisessa leikkuulaudassa viesti" https://www.is.fi/politiikka/art-2000010263746
   Perussuomalaiset
   243
   1688
  3. En olisi voinut kuvitella

   Surullisempaa päätöstä kaikelle mitä meidän välillä ikinä oli kuin se, että päätit ghostata. Nyt tiedän miten helppoa su
   Ikävä
   145
   1381
  4. Kivaa karkauspäivää

   Ystäville ja miksi ei ystävän oloisillekin. :)
   Ystävyys
   228
   1345
  5. Alexander Stubb presidenttipuheessaan: "Uuden maailmanjärjestyksen rakentamiseen menee aikaa"

   "Uuden maailmanjärjestyksen rakentamiseen menee aikaa. Tulemme näkemään niin vallan alueellistumista kuin epäpyhiä liitt
   Maailman menoa
   118
   1110
  6. Käteismaksuihin lisättävä 10 % + 2 eur palvelumaksu

   Alla muutama esimerkki, kuinka ostosten loppusummaan lisättävä palvelumaksu kannustaa siirtymään pois kalliista ja hitaa
   Maailman menoa
   246
   963
  7. Mä rakas niin

   haluaisin nähdä sut kun olet mun mielessäni kaiken aikaa. Ja meillähän on sitä yhteistä menneisyyttäkin. Minun suojeluse
   Ikävä
   36
   857
  8. Mitä uskollisuus sinulle merkitsee?

   Vai onko se uskollisuus sinulle tilanne kohtaista. Siis kun toinen pettää niin anteeksi antamatonta mutta kun itse petät
   Ikävä
   100
   826
  9. Elämässä harmittaa jos

   Asioita jää sanomatta tai välit jäävät huonoiksi.
   Ikävä
   50
   806
  10. Olen päättänyt luovuttaa meidän suhteen

   Aika on osoittanut, että et ole lähtenyt selvittämään asioita vaikka tarjosin siihen kuin tarjottimella mahdollisuuden.
   Ikävä
   31
   805
  Aihe