Mistä liikkeelle rakentamisessa?

Jos on vaikka perinyt tontin ja haluaisi rakennuttaa siihen valmistalon, niin mistä lähtisin liikkeelle tähän projektiin, sen verran tiedän että kun liityn kunnallistekniikkaan maata pitäisi hieman nostaa tai ottaa Pumppaamo käyttöön...
Ilmoita


Paras tapa on tehdä ensin tänne Suomi24:lle kysely, näin on varmaan lukemattomat onnistuneimmat taloprojektit lähteneet liikkeelle!
Ilmoita
Myy se tontti pois, ota rahat ja juokse.
Mutta,......jos haluat kiirettä, kusetusta, vitutusta, avioeron,
talotoimittajan, putkarin, sähkärin, rakennusvalvojan, vastaavanmestarin, ym
kanssa riidellä niin etsippä vaikka ensin vastaava mesu, sekä kysy
kaavoitusosastolta minkälaisen, värisen ym torpan tontille saat rakennuttaa.
nimim. nämä nyt aluksi kokenut.
mutta tsemppiä kuitenkin....
Ilmoita
hanki arkkitehti, suunnitele hänen kanssaan talo, valitse toimittaja, hae rakennusluvat, teetä maatyöt, talopaketti, tekniikat, pinnoitukset, kalustukset, pihatyöt ja muuta. Ei siinä sen ihmeellisempää
1 VASTAUS:
Kai ne maatyöt voi yehdä ensin.
+Lisää kommentti
Ihan ekana tarkista pankkitilien saldot ja mieti riittääkö rahat. Pitää olla tileillä yhteensä 380000 euroa että homma onnistuu.
Ilmoita
Pakettitalossa et tarvitse arkkitehtiä. Se tulee talotehtaalta. Oma vastaavan työnjohtajan hankit, koska talotehtaan omat viilaavat linssiin minkä ehtivät.

Nimimerkki mietiparikertaa kuvaa 100 % tarkasti rakentamista pääkaupunkiseudulla ja muutamassa kasvukeskuksessa. Jos kuitenkin perii tontin maaseudulta, niin rakentaminen on helpompaa.

Jos olet perinyt tointin, niin ensin katsot kaavamääräykset ja sen, milloin kaava tuli lainvoimaiseksi. Ns. vanhaan kaavaan liittyy se ominaisuus, että rakennusoikeutta käyttämättä voit rakentaa maanpäällisen kellarin siltä osin, kuin tiloissa ei ole pääkäyttötarkoituksen mukaista "toimintaa".

Jos ole perinyt arvotontin vanhan kaavan alueelta, ei pakettirakennus ole yleensä järkevä. Arkkitehti kykenee suurin piirtein triplaamaaan rakennuksen koon. Varsinainen tili tehdään kellarilla, jota pakettitaloissa ei yleensä ole.

Pääkaupunkiseudun totnti kannattaa myydä pois, sillä harvalla pinna kestää ja rahapussissa on hynää rakentamista varten. Omakotirakentaminen on yksi masokismin muodoista siinä missä itserusokintakin. Rakentaminen vaan kestää pidempään ja sattuu enemmän.
Ilmoita
Nicknailerin höpöjuttuja taas... toki kannattaa katsoa mistä ostaa ja perehtyä siihen mitä ostaa... säästyy pahemmalta päänsäryltä. Oman talon rakentaminen ei ole niin haastavaa ja kallista kuin moni pessimisti täällä palstoilla höpöttää. Katsot kivan tontin, hankit hyvän arkkitehdin ja kunnon paikalla rakennetun talopaketin (ei mitään tehtaassa kyhättyä)... Nautit matkasta ja teet itse niin paljon kuin osaat. Hyvä tulee.
Ilmoita
Homma on iso mutta ei mahdoton. Kahdesta asiasta varoittaisin, ylioptimistisuudessa niin rakentamiskustannusten kuin mahdollisen voitontekomahdollisuuden kanssa. Rakentaminen on kallista vaikka tekisit itse mahdollisimman paljon ja siinä tulee helposti yllättäviä kuluja kuten ennakolta suurempia massanvaihtoja, paalutuksia (pehmeät tontit), louhintaa (kalliotontit) ja erilaisia tukimuurirakennelmia (rinnetontit). Ja on suhteellisen turha kuvitella että rakentamalla ja myymällä talon tekisi voittoa, väitän että keskimäärin käy toisinpäin. Ne seitsemänkymmentäluvut isot inflaatiot ovat taaksejäänyttä elämää ainakin nykyaikana, tulevaisuudesta ei sitten kukaan tiedä.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Mistä liikkeelle rakentamisessa?

Jos on vaikka perinyt tontin ja haluaisi rakennuttaa siihen valmistalon, niin mistä lähtisin liikkeelle tähän projektiin, sen verran tiedän että kun liityn kunnallistekniikkaan maata pitäisi hieman nostaa tai ottaa Pumppaamo käyttöön...

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta