Vanhoillislestadiolaiseksi?

KysyväEiTieltäEksy

Miksi minun kannattaisi ruveta vanhoillislestadiolaiseksi? Miksi sinä olet vanhoillislestadiolainen?

28

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vastauksena

      En osaa sanoa, miksi sinun kannattaisi alkaa "vanhoillislestadiolaiseksi", mutta osaan sanoa, miksi sinun kannattaisi alkaa omakohtaisesti Kristuksen sovintotyöhön uskovaksi. Sitä ei kuitenkaan voi tehdä, ellei Jumala ensin anna sinulle synnin tuntoa.

      Jos tunnet hätää omien syntiesi vuoksi ja haluat omistaa omalle kohdallesi syntien sovituksen Jeesuksen ristinkuoleman kautta, niin Raamatussa on kehotettu etsimään ensin Jumalan valtakuntaa. Sieltä saat kuulla evankeliumin, ilosanoman. Pääset itse osalliseksi täällä maan päällä olevaan Jumalan lasten joukkoon.

      Itse olen löytänyt Jumalan valtakunnan täällä Suomessa vanhoillislestadiolaisten joukosta, mutta en osaa sanoa, löytyykö muualta. Opin täytyy perustua Raamattuun ja Pyhä Henki on omiensa turvana. Muissa maissa voidaan tätä samaa uskoa nimittää eri nimityksillä, henki on kuitenkin sama. kuin apostien aikanakin. "Etsivä löytää, kolkuttavalle avataan", siunausta rehelliselle etsinnälle!

      • Sairaan.utelias

        Onko Raamatussa tukea tälle antamiselle: "Sitä ei kuitenkaan voi tehdä, ellei Jumala ensin anna sinulle synnin tuntoa."


      • Sairaan.utelias kirjoitti:

        Onko Raamatussa tukea tälle antamiselle: "Sitä ei kuitenkaan voi tehdä, ellei Jumala ensin anna sinulle synnin tuntoa."

        Missä Raamatussa on "synnin tunto"?


      • Anonyymi
        Kesitas kirjoitti:

        Missä Raamatussa on "synnin tunto"?

        Hebr:
        10:2 Sillä eikö muutoin olisi lakattu niitä uhraamasta, koska näillä, jotka jumalanpalvelustaan toimittavat, kerran puhdistettuina, ei enää olisi ollut mitään tuntoa synneistä?


    • HöpinätPois

      Tuollainen jumalanvaltakunta puhe on pelkkää höpinää ja valetta, että Jumalan valtakunta olisi jonkun yhdistyksen yksityisomaisuutta, heidän kassakaappiinsa sullottu.

      Mikä Jumalan valtakunta on? Se on evankeliumi Jeesuksesta Kristuksesta, joka uskon ja kasteen kautta armosta ilman omia ansioita vanhurskauttaa syntisen Jumalalle kelvolliseksi.

      Jos siis tahdot pelastua älä etsi vanhoillislestadiolaisuutta tai muuta laisuutta, vaan Jeesusta Kristusta joka on Jumalan Sana.

      • Näin on. Jumalan Valtakuntaa johtaa JUmala, ei minkään Lahkon etumies. Jumala palaa maahan Ilmestyskirjan 21 luvun mukaan ja juuri Jerusalmiin, joka on samalla Paratiisi. Sitä johtaa Jumala, mutta sinne pääsee vain Jeesuksen seuraajat, ei Jumalan seuraajat.


    • RauhanyhdistyksenOppi

      Olen aikaisemmin kertonutkin, että minut ja perheeni on erotettu ry:stä vuonna 1978. Emme suostuneet tekemään henkiparannusta, jota vaadittiin.

      Erityisen paha asia oli kun kysyttiin Raamatun perustusta henkiopille. Perusteita kun ei löytynyt eikä löydy koskaan. Vaadittiin ehdotonta kuuliaisuutta "seurakunnalle". Tosiasiassa seurakunnalla ei ollut mitään sanomista näihin asioihin, ei edes voinut kysyä. Jos kysyi oli tuomiona väärä henki. Srk:n ja muutamat rauhanyhdistysten johtohenkilöt määräsivät mistä hengestä milloinkin oli tehtävä parannus.

      Raamattu opettaa tekemään parannuksen vain synnistä, siitä mitä ruumiissaan on tehnyt. Hengistä ei tehdä parannusta. Kukaan meistä ei ole niitä tehnyt. Mitenpä niitä voisi tehdä.

      Parannus on mielen muutos, katumusta ja vaivaa synnin tähden ja samalla uskomista ne Jeesuksen sovittamina anteeksi. Miten voi tuntea tehneensä vääriä henkiä, kun niitä ei edes kykene tekemään.

      Joissakin keskusteluissa on esitetty Jumalan valtakunnan erityisenä tunnusmerkkinä keskinäinen rakkaus.

      Rakkaudesta Jeesus sanoo:
      Matt. 5:46
      " Sillä jos te rakastatte niitä, jotka teitäkin rakastavat, mitä teidän siitä palkkaa on? eikö Publikanit myös niin tee?"

      Tästä näemme, että eri yhteisöjen jäsenet ja yleensä samanmieliset rakastavat toisiaan.

      Meidän tulee rakastaa Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä kuin itseämme. Rakkaus on lain täyttymys.

      Rauhanyhdistyksen opin ydin on "seurakunnan" korottaminen Jumalan yläpuolelle. Uskomisen kohteeksi silloin 70-luvulla tuli vl-yhteisö itse. Jumalan sana hylättiin: sanottiin "ei tässä Raamatuita tarvita".

      Matt. 7:15
      "Mutta kavahtakaat teitänne vääristä prophetaista, jotka teidän tykönne lammasten vaatteilla tulevat, mutta sisältä ovat raatelevaiset sudet."

      Matt. 7:21
      "Ei jokainen, joka sanoo minulle: Herra, Herra! pidä tuleman taivaan valtakuntaan; mutta joka tekee minun isäni tahdon, joka on taivaissa."

      Jumalan, Isämme tahto on ilmoitettu meille Raamatussa. Se on vahva perustus, joka kestää viimeisenäkin päivänä.

      • KauhistunutSisar

        Kuvaamanlaiseksi on SRK-valtakunnna oppi ja talostelu väännetty eikä oppia ole 70-luvulta muutettu.

        Tai tiukensihan Olavi sitä niin että luettua Raamatun sanaa ei saisi uskoa eli sitäkään että Herramma Jeesus on kuollut puolestamme ja sovittanut syntimme. Voi muka tulla vahingossa autuaaksi ilman että SRK:n omahyväiset norttiniilot olisivat välissä . Siihen asti on aina niin opetettu ja kirjoituksissa kirjoitettu.

        #Ihana on Siion Virtoinensa " hartauskirjassa kaikissa julistettiin synnit anteeksi ja uskottiin myös. Olavin uuden opin mukaan kaikki aiemmat sukupolvet eivät olleet siis samassa uskossa ja Olavi siis tuomitsi heidät kadotukseen.

        Järkyttävää oli huomata, että mm. Kalevaan kirjoittaneet vl-papit julistivat aimmin samalla tavalla kirjoituksissa synnit anteeksi, mutta Olavin uuden opin lanseerauksen jälkeen lopettivat sen välittömästi ja alkoivat keikutella kuin västäräkit uuden epäjumalansa suuntaan ja pyllistivät aimmin uskoineille (ja itse asiassa itselleen) ja Pyhälle Jumalan Sanalle;

        Joh. 20:31

        mutta nämä ovat kirjoitetut, että te uskoisitte, että Jeesus on Kristus, Jumalan Poika, ja että teillä uskon kautta olisi elämä hänen nimessänsä.

        Joh. 4:
        46 Sillä jos te Moosesta uskoisitte, niin te uskoisitte minua; sillä minusta hän on kirjoittanut.
        47 Mutta jos te ette usko hänen kirjoituksiaan, kuinka te uskoisitte minun sanojani?"

        Raamattu varoittaa vääristä opettajista. He joutuvat tuhoon jos eivät tee parannusta.

        Olavi kunnostautuui vl-liikkeen maineen tahrijana kun pimitteli kavereittensa kanssa Kristuksen silmäterien eli lapsien kauheinta kohtelua ja salli siten sen jatkuvan omakutoisen salarippiopin suojissa,

        Olavi on julmimpiä raatelevia susia jota Oulunkin ry:n johto kumartaa ja päästää puhumaan ja levittämään hapatustaan.

        Ylpeys vaati että itse itsenä korottaneen oman liikkeen ylpeyttä piti kaikin keinoin puolustaa.

        Toivottavasti uusi johto uskaltaa tehdä selkeän ja julkisen pesäeron menneestä.


      • Oulusta

        Onkohan Olavi Voittonen vieläkin vallan kahvassa, takapiruna.

        Onko niin, ettei enää kukaan uskalla antaa synninpäästöä kirjoitetussa teksissä, kun Voittonen sen kielsi. Jostakin luin, että Voittonen kielsi sen siksi, ettei täällä netissä saarnata syntejä anteeksi.
        Tuntui kauhealta, kun kuulin Helsingin ry:llä, kun Jukka Palola puhui ja sanoi, että hänen kanssa voi keskustella sähköpostilla uskonasioista, mutta synnit voi sitten antaa anteeksi vain puhelimen kautta (Voittosen västäräkki).


      • RynTalkkari

        Olavi oli kovin hoitomies. Jo Olavin halveksiva katse eri porukoihin kuuluvia kohtaan oli merkille pantavaa.

        Olavin olemuskesta jo huokuu pahuus. Samanlainen henki kuin muutamista jehovalaisista.


      • kuin_kukko_tunkiolla

        Voittonen on kuin kukko tunkiolla.


    • Sakarias6

      Enpä osaa tuohon vastata. Mielestäni vilpittömänä totuuden etsijänä voisit olla ja jatkaa siitä hyvää elämää eteenpäin.

    • voisurkeutta

      Vähälläkin järjellä varustettu ei etsi homeista leipää nälkäänsä, tutki Raamatusta mikä on oikein ja vertaa sitä löytöäsi siihen mitä esm veeällissä julistetaan ja tee johtopäätös.
      aloittajalle ensimmäisen vastauksen tekstissä vilahtaa Jumalan valtakunnan etsiminen, ja se ettei sen kirjoittaj a paljoa asiasta ymmärrä, kun käyttää sanontaa " sieltä saat kuulla... ", aivankuin se valtakunta olisi jokin katuosoite josta sitä jaetaan.

    • TaivasToivo

      Ala vaan uskovaiseksi.
      Pääset taevaan kottiin.
      Jos oot ehkässy, lopeta se heti. Jos oot juonu viinaa, lopeta seki. Jos oot kuunnellu rytmistä musiikkia, paa mankat myyntiin. Jos oot meikannu, paa meikkis roskiksee. Jos oot reijittäny korvas, leikkaa ne pois. Jos oot avoliitossa, ota ero ja oo loppuelämä selipaatissa. Jos sulla on antavia vaatteita, polta ne.
      Jos oot tanssinu, on parempi leikata jalat pois.

      Näin helppoa on olla uskovainen. Yhdy meihin, mekin yhdymme sinuun.

      • uusipellavapää

        Niin varmasti, olisko päivittäin.


      • TaivasToivo

        Ja sitten, jäi sanomatta, jos olet tupakoinna, leikkua keuhkot poies.


      • puh.veli

        Yhdyn edelliseen puhujaan.


    • ryhdy_vaikka_körtiksi

      Todella vaikeaa, jos ei mahdotonta keksiä mitään syytä.
      Itse sain lähtemisen armon jo miltei kuusi vuotta sitten enkä niinmuodin ole vanhoillislestadiolainen. Kuviot kyllä tunnen.

    • Pietarin 2. Epistola 2 luku
      1. Niin oli myös vääriä profeettoja kansan seassa, niinkuin teidänkin sekaanne vääriä opettajia tulee, jotka vahingolliset eriseurat tuovat ja kieltävät sen Herran, joka heidät ostanut on, saattain itsellensä nopian kadotuksen,
      2. Ja moni noudattaa heidän kadotustansa, joiden kautta totuuden tie pilkataan.

      Eriseura rakentuu Raamatun vastaisen opin varaan. Ry:llä etenkin 1970-80 luvulla riehunut henkioppi ja siihen liittyvät hoitokokoukset on väkevä eriseura. Edelleen perustuksen puhdistus on tekemättä ja joidenkin mielestä se oli siunauksellista aikaa. Vääryyksiä ja opillista erhettä on tunnustettu vain pakon edessä. Edelleen peitellään, salaillaan ja selitellään. Miksi näin kun asiat voisi korjata kestävälle perustukselle.

      Selvästi on nähtävissä miten ihmisten yhteisöissä valta turmelee ja ehdoton valta turmelee ehdottomasti. Johtajien asemaa korotetaan Raamatun vastaisesti kaiken yläpuolelle ja etenkin lähipiiri tukee sitä voimakkaasti. Yksilöiltä viedään omantunnon vapaus ja vaaditaan alistumaan yhteiseen tuntoon sekä ehdottomaan kuuliaisuuteen johtajille.

      Raamattu opettaa: enempi tulee kuulla Jumalaa kuin ihmistä. Hedelmistä heidät tunnetaan. Siis siitä mitä Raamatun vastainen opetus ja toiminta on aiheuttanut ja millaiset on seuraamukset.

      Hebr 6 luku
      1. Sentähden antakaamme Kristuksen opin alun sillänsä olla, ja ruvetkaamme niihin, jotka täydellisyyteen saattavat: ei vasta-uudesta perustusta laskein parannukseen kuolevaisista töistä ja uskoon Jumalan päälle.

      Toki on uskonnon ja uskon vapaus. Ihmisten keksimien ja muovaamien oppien varaan saa myös uskonsa perustaa ja uskotella sen johtavan autuuteen. Pitää kuitenkin muistaa, että vähä hapatus kaiken taikinan hapattaa. Oppi pitää olla Raamatun mukainen, siihen ei saa lisätä eikä siitä saa pois ottaa mitään. Näin Raamattu opettaa, sitä ei voi muuttaa.

      Joh. 5 luku
      24. Totisesti, totisesti sanon minä teille: joka kuulee minun sanani ja uskoo sen, joka minun lähetti, hänellä on ijankaikkinen elämä, ja ei hän tule tuomioon, vaan menee kuolemasta elämään.

    • VeliSimosta

      Koska me jumalan lapset saamma parhaaten pilluva. Se on tosi kuin vesi.

    • Tahoksiekii

      Kandee alkaa vanhoilliseks. Mistä muusta uskontokunnasta löytyy jopa 65v neitsykäisiä?
      Ah, on Jumalan suuri siunaus päästä viemään vanhemman naisen neitsyys.
      Siinä naisella pyörii silimät päässä, kiitos- huuto raikaa ja tissit nöpöttää.
      Koen tekeväni tärkeää Jumalan valtakunnan työtä opettamalla näitä naisia seksin saloihin.

      • MonsieurMacron

        Rasvarässi mukkaa peti hommii.


      • en_tykänny

        Kaksi ala-arvoista kommenttia.


      • mälline
        MonsieurMacron kirjoitti:

        Rasvarässi mukkaa peti hommii.

        kyll se sellainen flunssaisen rykäisy riittää. luojan luomaa limaa


      • årja

        Miksi pitää pilkata?


    • En näin äkkiseltään suosittele liittymistä fundamentalistien yhteisöihin kenellekään. Suosittelen mieluummin vaikkapa opiskelemista. Tai hyviä harrastuksia: liikkuminen, lukeminen...

    • jäykkäliha

      VL- lahko on ehkä seksikkäin lahko ikinä. Seuroja radiosta kuunnellessa tulee aina hirmuinen stondis.
      En voi olla vetelemättä näppiin, kun puhujaveljet koskettavat saarnoillaan juuri minun sieluani. Livenä en seurapenkkiin uskalla mennä. Ois ihan mahdoton jöpötys päällänsä koko ajan. Aiheuttais vissiin ja varmaan paheksuntaa. Vai onko tumputtaminen seurapenkissä ok?
      Jumalalla on valta muuttaa löysä kovaksi. Ihmeteko se on. Ja saletisti varma merkki Jumaluudesta ja VL- uskon oikeellisuudesta.

    • Anonyymi

      Minäki aattelin mennä Isoon Kirjaan nyt Jämän opistoseuroihin ja ja jospa siellä..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      274
      2890
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      215
      1870
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1532
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1310
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1208
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      258
      1144
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1042
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      983
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      79
      930
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      142
      794
    Aihe