Miten saa myyrät hengiltä?

qwertyuio

Onko teillä arvon ihmiset hyviä vinkkejä, millä ansalla saa myyrät hengiltä? Kissaa ei voida ottaa, eikä haluta mitään sähköpistokkeeseen menevää härpäkettä. Mitkään kokeillut ansat eivät ole tuottaneet tulosta.

Giljotiinit eivät toimi, kun myyrät käy nakertamassa syötit ilman, että ansa laukeaa. Jos laukeaa, niin ne on niin pieniä, että ne mahtuvat kokonaisina koko ansaan sisälle niin, ettei "terästä" ole mitään hyötyä. Joku neropatti oli vielä keksinyt kaataa ansan ja nakertaa itsensä pohjan kautta syöttiin käsiksi.

Supercatin napsuloukut ei myöskään toimi, syötit kyllä kelpaa mutta myyrät on niin kevyitä, ettei ansa laukea.

Ollaan kokeiltu myös sellaista kissanmuotoista kastelukannun tyyppistä systeemiä, jossa tuholaisen pitäisi kiivetä suusta sisään ja hukkua sisällä olevaan veteen/öljyyn. Ei mitään tuloksia tälläkään.

Syöttinä meillä on ollut suklaata, ruisleipää ja maapähkinävoita. Ne kyllä kelpaa, eli ei ole herkuista kiinni, vaan pitäisi löytää tulosvarma keino saada siimahännät hengiltä. Hiiret on jäänyt ansoihin hyvin, mutta jostain syystä myyrät peittoaa ne ihan kuusnolla.

8

<50

Vastaukset

 • Kirjoitit kevyistä myyristä, tarkoititko metsä- tai peltomyyriä? Tai yritätkö pyydystää vesimyyriä eli ojarottia? Vesimyyrä on kokemukseni mukaan hyvin vaikea pyydystettävä. Mutta metsämyyrä helppo kiinni otettava.

  • Meillä pyörivät myyrät ovat hiirtä vähän pienempiä, ehkä noin 7 cm. Metsämyyräksi me ollaan niitä arvailtu. Hiiriin verrattuna niillä on pienet korvat ja lyhyempi häntä.


 • Olen pyydystänyt metsämyyriä kellarista. Menevät hyvin helposti hiirenloukkuihin. Käytän, en peltisiä, vaan halpoja puualustalle tehtyjä loukkuja. Teillä voi olla myös päästäisiä, jotka syövät syötit. Päästäiset ovat rauhoitettuja.

 • Opetelkaa elämään harmoniassa luonnon kanssa, tappaminen on väärin.

 • Tontin saa myyrävapaaksi myyräkarkotinliuoksella jota levitetään alueille missä myyrät liikkuvat, tarviten ympäriinsä mutta yleensä riittää myyrien sen hetken oleilualueet. Poistuvat toisaalle ja jättävät tontin rauhaan.

  Lius on helppo valmistaa varsinkin jos tupakoi, mutta voi niitä tupakantumppeja kerätä tai mielumminkin pyytää joltain baarin omistajalta, antavat ihan varmasti ilman mitään maksua!

  2-5L kanisteri jonne vettä ja niitä tupakantumppeja reilusti. Annetaan tumppien liueta veteen ja sitä vettä annostellaan myyränkoloihin ja kumpuihin ja minne sitten parhaimmakseen näkee.

  Käsittely uusitaan ajoittain eikä kyseisestä nesteestä ole haittaa muulle kasvustolle, tosin en suosittele ihan kasvimaalla käytettäväksi!
  Tulokset näkyvät samantien ja häätää samalla kotilotkin jos niistä ongelmaa.

  Kesäaikaan tehty karkoitus pitää talven, koska myyrä ei lähde vaeltamaan talvella ja muistaa tontin jossa haisee järkyttävä tupakantuppiliemi...

 • Ennen odotin suojasäätä ja avasin kummut puutarhaletkulla kastelemalla. Kun kummussa on aukko, työnsin sinne tohon ja laskeïn käytävistöön muutaman litraa nestekaasua. Toimi 100 % teholla seuravaan talveen asti.

  Nyt meillä on se kaikkein biologisin ja tehokkain myyräntuho.

  Yksi lumikko asuu satunnaisesti terassin alla ja siivoaa koko tienoon. Vikkelä ja kaunis otus.

 • Olen kuullut, että semmonen viritys toimis, jossa on muoviämpäri, jossa syötti ja sitten lauta jota pitkin myyrä pääsee kiipeemään ämpärin reunalle ja tippuu ahneen sinne pohjalle syöttien joukkoon, eikä tietenkään pääse kiipeemään pois (ei saa laittaa lautaa sinne sisäpuolelle ;) ...)

  Meillä ahkera kollikissa, joka hoitaa mökillä tonttia ja kotosalla käy sitten sähkölinjojen alla risukossa saalistamassa, mukavasti pitää kollin virkeenä tämä touhu, eikä ole mahdotonta vaivaa peltomyyristä... mutta tämä vaihtoehto taisi olla pois laskuista

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.