Miten saa myyrät hengiltä?

qwertyuio

Onko teillä arvon ihmiset hyviä vinkkejä, millä ansalla saa myyrät hengiltä? Kissaa ei voida ottaa, eikä haluta mitään sähköpistokkeeseen menevää härpäkettä. Mitkään kokeillut ansat eivät ole tuottaneet tulosta.

Giljotiinit eivät toimi, kun myyrät käy nakertamassa syötit ilman, että ansa laukeaa. Jos laukeaa, niin ne on niin pieniä, että ne mahtuvat kokonaisina koko ansaan sisälle niin, ettei "terästä" ole mitään hyötyä. Joku neropatti oli vielä keksinyt kaataa ansan ja nakertaa itsensä pohjan kautta syöttiin käsiksi.

Supercatin napsuloukut ei myöskään toimi, syötit kyllä kelpaa mutta myyrät on niin kevyitä, ettei ansa laukea.

Ollaan kokeiltu myös sellaista kissanmuotoista kastelukannun tyyppistä systeemiä, jossa tuholaisen pitäisi kiivetä suusta sisään ja hukkua sisällä olevaan veteen/öljyyn. Ei mitään tuloksia tälläkään.

Syöttinä meillä on ollut suklaata, ruisleipää ja maapähkinävoita. Ne kyllä kelpaa, eli ei ole herkuista kiinni, vaan pitäisi löytää tulosvarma keino saada siimahännät hengiltä. Hiiret on jäänyt ansoihin hyvin, mutta jostain syystä myyrät peittoaa ne ihan kuusnolla.

16

4118

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • murrmurr

      Kirjoitit kevyistä myyristä, tarkoititko metsä- tai peltomyyriä? Tai yritätkö pyydystää vesimyyriä eli ojarottia? Vesimyyrä on kokemukseni mukaan hyvin vaikea pyydystettävä. Mutta metsämyyrä helppo kiinni otettava.

      • qwertyuio

        Meillä pyörivät myyrät ovat hiirtä vähän pienempiä, ehkä noin 7 cm. Metsämyyräksi me ollaan niitä arvailtu. Hiiriin verrattuna niillä on pienet korvat ja lyhyempi häntä.


    • murrmurr

      Olen pyydystänyt metsämyyriä kellarista. Menevät hyvin helposti hiirenloukkuihin. Käytän, en peltisiä, vaan halpoja puualustalle tehtyjä loukkuja. Teillä voi olla myös päästäisiä, jotka syövät syötit. Päästäiset ovat rauhoitettuja.

    • suvaitsevainen_vihreä

      Opetelkaa elämään harmoniassa luonnon kanssa, tappaminen on väärin.

      • Anonyymi

        Näitä öyhöttäjiä tapaa aina joskus ja asuvat pääasiassa kerrostalossa.

        Jos antaa pikkujyrsiöiden mellastaa rakennuksessa niin siitä saa maksaa tosi paljon mania.

        Olen korjannut tuvan eristeitä jossa isolta alueelta on kaikki lämmöneristeet seinän alaosassa kerroksena. Seinässä kaksi seinää eikä eristettä yhtään.

        Siinä on huumori kaukana, kun 20-30 astetta pakkasta ja seinä vuotaa isoilta alueilta kylmää. Ajattele siinä sitten, hiirillä ja rotilla on oikeus elää.


    • myyrät-veks
    • superkarkotin

      Tontin saa myyrävapaaksi myyräkarkotinliuoksella jota levitetään alueille missä myyrät liikkuvat, tarviten ympäriinsä mutta yleensä riittää myyrien sen hetken oleilualueet. Poistuvat toisaalle ja jättävät tontin rauhaan.

      Lius on helppo valmistaa varsinkin jos tupakoi, mutta voi niitä tupakantumppeja kerätä tai mielumminkin pyytää joltain baarin omistajalta, antavat ihan varmasti ilman mitään maksua!

      2-5L kanisteri jonne vettä ja niitä tupakantumppeja reilusti. Annetaan tumppien liueta veteen ja sitä vettä annostellaan myyränkoloihin ja kumpuihin ja minne sitten parhaimmakseen näkee.

      Käsittely uusitaan ajoittain eikä kyseisestä nesteestä ole haittaa muulle kasvustolle, tosin en suosittele ihan kasvimaalla käytettäväksi!
      Tulokset näkyvät samantien ja häätää samalla kotilotkin jos niistä ongelmaa.

      Kesäaikaan tehty karkoitus pitää talven, koska myyrä ei lähde vaeltamaan talvella ja muistaa tontin jossa haisee järkyttävä tupakantuppiliemi...

    • NickNailer

      Ennen odotin suojasäätä ja avasin kummut puutarhaletkulla kastelemalla. Kun kummussa on aukko, työnsin sinne tohon ja laskeïn käytävistöön muutaman litraa nestekaasua. Toimi 100 % teholla seuravaan talveen asti.


      Nyt meillä on se kaikkein biologisin ja tehokkain myyräntuho.

      Yksi lumikko asuu satunnaisesti terassin alla ja siivoaa koko tienoon. Vikkelä ja kaunis otus.

    • ämpäris

      Olen kuullut, että semmonen viritys toimis, jossa on muoviämpäri, jossa syötti ja sitten lauta jota pitkin myyrä pääsee kiipeemään ämpärin reunalle ja tippuu ahneen sinne pohjalle syöttien joukkoon, eikä tietenkään pääse kiipeemään pois (ei saa laittaa lautaa sinne sisäpuolelle ;) ...)

      Meillä ahkera kollikissa, joka hoitaa mökillä tonttia ja kotosalla käy sitten sähkölinjojen alla risukossa saalistamassa, mukavasti pitää kollin virkeenä tämä touhu, eikä ole mahdotonta vaivaa peltomyyristä... mutta tämä vaihtoehto taisi olla pois laskuista

    • Anonyymi

      Kokeile tärylätkällä, itsellä hävisi myyrät yhden käsittelyn jälkeen. Kevyt tärylätkä ja ajele muhkurat ja pahkurat. Jos kekoja vielä nousee niin sama uusiksi.

    • Anonyymi

      Muutama myyrä on vain kodikasta. On myös muistettava että monille kaikki myyrät ovat vain myyriä. Osa on kuitenkin rauhoitettuja kontiaisia. Monet eivät tunnista ja erota myyrää kontiaisesta mutta eri laji ne ovat ja toinen on rauhoitettu. Usein ihmiset pyrkivät tuhoamaan myös lajeja tunnistamatta kontiaisia joiden ruokavalio on melko eri kuin muilla myyrillä. Harvat tietävät näitä eroja pyrkien vain hävittämään kaikki myyriksi oletetut.
      Monilla ihmisillä on vain yksi akateeminen loppututkinto, eiväthän ihmiset voi tietää noin paljon luonnollisista luontoasioista!

    • Anonyymi

      Sama kokemus. Ovat metsämyyriä. Syövät loukut tyhjiksi. Ja joskus harvemmin loukku tappaa myyrän. Silloin sukulaiset syövät vainajan. Jäljelle jää vain pieni karvatupsu. JA muistakaa MYYRÄKUUME on erittäin paha tauti. Virus.

    • Anonyymi

      Laita tontin lähettyville pöllönpönttöjä houkuttelevaan paikkaan, pitää ainakin myyräkunnan kurissa vaikka ei ihan hävitäkään joka ei ole luonnollistakaan.

    • Anonyymi

      Tilatkaa myyrä loukku Virosta Rudolf & Co OÜ yritys myy todella toimivan myyrä ansan. Olen TAISTELLUT tontillani kaikilla mahdollisilla keinoilla myyrien hävittämiseksi, on kokeiltu äänellä, kaasulla loukulla jne. Ainoa jolla rupesi homma toimimaan oli ko. Yrityksen ansa, joka on toiminut todella hyvin. Nyt alkaa olla tontilla rauhallista. Rudolf & Co OÜ toimittaa loukun Suomeen edullisesti Smartpostilla ja on todella luotettava yritys. Mahdollista tilata puhelimitse, jolloin helpompaa kuin netissä puhelin numero 37256484868. Itse tilasin kaksi loukkua ja homma toimii!👍😀

      • Anonyymi

        Ei kuulosta onneks yhtään mainokselta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kuulosta onneks yhtään mainokselta.

        Paras kommentti.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2834
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      527
      2676
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1855
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1797
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1733
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1679
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1292
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      88
      1126
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      58
      1099
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1092
    Aihe