Aihe

Kokemuksia yksin adoptoimisesta?

Yksinhakija

Nostetaanpa taas tätäkin aihetta eli onko kokemuksia yksin adoptoimisesta ulkomailta?
Olen reilu 30v. nainen ja mulla on 2v. biolapsi. Olen aina halunnut enemmän kuin yhden lapsen (itse olin ainoa lapsi). Synnyttäminen ei ole kertakaikkiaan lääketieteellisesti mahdollista, joten olen aloittelemassa adoptioprosessia.
Ihan käytännönasioita tulee mieleen:
-Onko adoptioneuvonta esim. aina illalla eli ei siihen aikaan kun esikoinen on päiväkodissa?
-Pitääkö adoptioselvityksen loppuvaiheessa olla lapselle olemassa oma sänky, mahdollisesti oma huonekin, vaikka lopputuloksesta (luvan saamisesta) ei ole vielä tietoa?
-Pitääkö yksinhakijan adoptioluvan saamiseksi olla kokoaikatöissä (teen tällä hetkellä omasta halustani osa-aikaista)?
-Kokemuksia/tietoa eri maista, itse harkitsen tällä hetkellä eniten Intiaa
KIITOS, jos joku haluaa jakaa todellisia kokemuksia, ns varmaa tietoa 😊

4

<50

  Vastaukset

  • Toki näihin käytännön kysymyksiin kuten kodin valmisteluun ja maakokemuksiin voi vastata myös parina adoptoineet. Kaikenlainen info ois enemmän kuin tervetullutta 😊

  • Hei. Itse pohdin adoptioon liittyen kanssa juttuja. Mutta ei varmaan täällä näköjään kovin monia kokemuksia löydy. Ootko löytäny jostain muualta vastauksia?
   Kaikkee hyvää!

   • Hei Ruiskukka87 :)
    En ole päässyt kuulemaan muiden kokemuksia, mutta ilmoittauduin adoptioneuvontaan ja 1. neuvontakerta on keväällä. Käytännönkysymyksiin saa vastauksia ihan soittamalla sille taholle, joka adoptioneuvontaa antaa (kunta tai Pelastakaa Lapset). Eri mailla voi olla eri vaatimuksia etenkin yksinhakijoiden suhteen. Tähän mennessä olen saanut sen käsityksen, että sosiaalinen turvaverkko on erityisen tärkeää näyttää toteen.
    Olen erittäin tyytyväinen, että päätin ryhtyä tuumasta toimeen unelmani toteuttamiseksi, nähtäväkai jää, toteutuuko se lopulta.
    Kaikkea hyvää myös sulle!


  • Nuorena sinkkumiehenä ollessani 25 v adoption filpiineiltä 21 v tiukkaperseisen tyttölapsen. Kaikki meni siihen asti hyvin, kun se täytti 35. Perä rupesi leviämään ja tissit roikkumaan, ni oli pakko palauttaa se takaisin.

   Puutetta pelkkää hyvää sanottavaa yksin adoptoimisesta ulkomailta. Nyt on kierrossa venäläinen.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Erätauko: Suomalainen nettikeskustelu julkisuuden henkilöistä - unohtuuko empatia?

   Erätaukokeskustelu tiistaina 1.12.2020 klo 14-16., tervetuloa! Julkisuuteen tavalla tai toisella päätyneistä henkilöistä keskusteleminen netissä tunt
   Viihde ja kulttuuri
   49
   1757