Hyvä ja Paha

funtsailija

Ulkomaisilla NA- ja rajatietopainotteisilla keskustelupalstoilla on hyvinkin yleinen se käsitys, että ”kaikki on Jumalaa” ja että ”ihmisillä on ennalta määrätty kohtalo” ja sielunsopimus omasta elämästään. Ja monet ovat jopa sitäkin mieltä, että kohtaloonsa ei voi edes vaikuttaa, mikä on fatalistinen käsitys ja uskomus. Eli siis, että jo ennen syntymää olisi yksissä tuumin taivaallisten olentojen kanssa päätetty mitä sielu tulee kokemaan ruumiillistuessaan Maan päälle. Mielestäni tuo ajatus on melko järjetön kun tarkastelee ihmiskunnan julmaa ja veristä historiaakin. Kuka meistä olisi hyväksynyt jo ennen syntymäänsä sen, että joutuu kidutetuksi noitana 1500 - 1600 luvulla, tai joutuu keskitysleirille 1940-luvun Euroopassa, tai Siperian vankileirille…tai joutuu ylipäänsä kärsimään lähes koko maallisen elämänsä ajan? Tuskinpa kovinkaan moni.

Vaikuttaakin siltä , että samalla tavalla kuin se ajatus, että ”uskontoa ja politiikkaa ei tule sekoittaa keskenään”, niin myöskin se ajatus, että ”kaikki on Jumalaa”, on lähinnä paholaisen keksintöä.
Minkä paholaisen, joku saattaa nyt mielessään aivan oikein kysyä? Paholaistahan monet pitävät lähinnä jonkinlaisena metaforana ja vertauskuvana, mutta nykyinen Paavi otti asiaan hiljattain kantaa ja totesi videoidussa tiedotustilaisuudessa, että paholainen todella on olemassa. Mitä hän mahtanee tarkoittaa?

Muun muassa David Icke on kirjoittanut ja puhunut hyvinkin suorasukaisesti siitä mikä hänen mielestään edustaa suurinta pahuutta maailmassamme ja on nimennyt negatiiset reptiliaanit syyllisiksi. Voisiko ”Paavinkin paholainen” liittyä kyseisiin voimiin?

Fatalismissa äärimmillään ajatellaan todella jopa siten, että psykopaattiset sarjamurhaajatkin toteuttavat vain omaa jumalallista kohtaloaan ja tehtäväänsä. Samalla logiikalla voidaan ajatella, että natsit ja Stalinin kommunistit tekivät vain sen mitä piti tehdä ja noitien julmat vainoajatkin. En ymmärrä tuollaista logiikkaa. Mielestäni kristinuskon perinteinen ja selkeä "hyvä ja paha"- jako on loogisempi ja uskottavampi tapa ajatella. Se myös velvoittaa ihmiset puuttumaan havaitsemiinsa vääryyksiin ja pahuuteen mahdollisuuksiensa mukaan.

Korkeimmalla tasolla saattaa hyvinkin olla voimia, jotka ovat järjestäneet maailmastamme hyvän ja pahan välisen näyttämön, mutta ei kaikkea pahaa silti pidä hyväksyä ja suvaita jonakin ohjattuna näytelmänä.

Me teemme valintoja ja niillä vaikutamme omaan - ja usein toistenkin – kohtaloihin. Esimerkiksi sarjamurhaajien uhreja ei pitäisi syyllistää millään karman lailla, minkä fatalismi väistämättä tekee. Karman lakihan ei näytä toimivan aina automaattisesti ja oikeudenmukaisesti. Se toimii kyllä usein, mutta ei aina automaattisesti ja oikeudenmukaisesti. Kyllä tämän voi havaita, vaikka sanotaankin, että ”Jumalan tiet ovat tutkimattomia” ja järkemme ulottumattomissa.

Muun muassa David Icke on kirjoittanut ja puhunut hyvinkin suorasukaisesti siitä mikä hänen mielestään edustaa pahuutta maailmassamme ja on nimennyt negatiiset reptiliaanit syyllisiksi. Voisiko ”Paavinkin paholainen” liittyä kyseisiin voimiin?

1

59

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • afds

      Tavanomaiseen jumalauskoonkin kyllä usein liittyy se käsitys, että kaikki on Jumalan/Herran käsissä. Ja sekin, että kaikki ihmiset ovat pohjimmiltaan pahoja. Totuus kuitenkin on, että osa on pahoja, osa hyviä ja suurin osa jotain siltä väliltä. Sielu on kehityksessään siinä vaiheessa missä on, mutta voi aina fyysisessä maailmassa (”koetuspaikka”) muuttaa suuntaa. Valinta on jokaisen oma ja vaikuttaa kohtaloon. Viime kädessä muokkaamme siis suurelta osin omaa kohtaloamme. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että satanistit olisivat oikeassa, eli että ihminen on ainoastaan itse vastuussa omasta kohtalostaan ja ”oman onnensa seppä”. Satanismiahan on viime aikoina toistuvastikin mainostettu mediassa, mutta se on lähinnä uusliberalistien tavoitteita tukeva itsekeskeisyyttä korostava ideologia ja kaukana aidosta henkisyydestä.

      Scifielokuvissa henkisyys ei ole tietääkseni juurikaan ollut viime vuosina esillä. Saattaa olla joitakin poikkeuksiakin. Nyt on sitten lopulta ensi-iltaan tulossa elokuva ”Iron Sky 2 - Coming Race”, joka lienee tyylilajiltaan taas farssikomedia, mutta käsittelee hyvin mielenkiintoista aihetta. Joidenkin ennakkotietojen mukaan mukana on nyt muun muassa uskontokritiikkiä ja liskohumanoidejakin. Toivottavasti jälkimmäisiä ei käsitellä kuitenkaan niin, että liskot esitetään maapallon todellisina hallitsijoina, kuten monet haluavat nykyään asiat esittää. Ja toivottavasti uskontokritiikki jättää tilaa korkeammillekin voimille ja korkeimmalle voimalle.

      Monethan meistä pyrkivät hakemaan usein jonkinlaisen vastaselityksen aidolle totuudelle, joka sopii paremmin heidän maailmankuvaansa ja tarkoitusperiinsä. Tämä koskee monia ateisteja ja monia uskoviakin.

      Kyllä ufot ja et-olennotkin on mahdollista sovittaa totuudellisessa hengessä uskonnollisuuteenkin.
      Täytyy vaan tiedostaa, ymmärtää ja hyväksyä se, että korkeampiakin voimia on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe