Cpap-maskiin kuolaaminen

Kuolahuuli

Sain viime kesänä cpap-laitteen, enkä sen jälkeen ole suostunut yhtään yötä nukkumaan ilman cpap-laitetta. Unen laatu on prantunut huomattavasti ja uni on ihmeellisen virkistävää. Luulin, että näillä kilometreillä (48-v) olisi ihan tavallista, ettei koko päivää jaksa touhuta ilman nokkaunia, mutta niin vain nykyisin pysyn virkeänä aamusta myöhäisiltaan. Olo on kuin parikymppisellä!

Mutta minua häiritsee se, että unen aikana kuolaan maskin täyteen kuolaa, ja herään aika ajoin kuivaamaan maksin kuolasta. Kokokasvomaski käytössä, ja ilmavirrassa viilenevä kuolalammikko herättää, kun läikkyy naamalla kylkeä kääntäessä.

Toisaaltahan voimakas kuolaaminen on merkki hyvin syvästä unesta. Pääsen nykyään hyvin syvään uneen, koska sykemittarinikin näyttää unenaikaisia hyvin matalia sykkeitä. Kiusallista ja häiritsevääkin kuolaaminen kuitenkin on.

Olen miettinyt, että auttaisiko jonkinlainen kommandopipo tai hammaslääkärissä käytettävät kuolaa imevät sideharsot? Olisiko kenelläkään toimivaa ratkaisu kuolaamisongelmaan? En uskalla enää iltaisin pestä hampaitakaan, koska hammastahnaan on lisätty syljen eritystä kiihdyttäviä aineita.

Vinkkejä otetaan vastaan, kuinka 1. kuolaaminen ja syljeneritys vähenisi tai 2. kuolan voisi eliminoida jollakin pumpuliharsoratkaisulla.

7

2253

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kk22hh

      Oletko kokeillut nenämaskin kanssa?

      • Kuolahuuli

        Toinen sieraimeni on tukossa, sitä on korvalääkärit yrittäneet saada auki radiotaajuusablaatiohoidolla, mutta tukkoinen tunne on edelleen vaan. Siksi kokokasvomaski. Mutta muuten hyvä idea, en ole nimittäin edes ajatellut nenämaskin mahdollisuutta, mutta voisin kyllä kokeilla, kuinka ilma virtaisi sen kautta. Saattaa olla, että ylipaineella ilma kulkisi hyvin, eikä nenän tukkoisuus olisi ongelma.


      • kk22hh

        Kannattanee sovitella sopivaa nenämaskia unihoitajan avustuksella ja myös sen pitäisi saada "lainaksi" maksutta.


    • nenämaski

      Minulla on vain nenän peittävä maski. Ei näin partaiselle miehelle muu sopisikaan. Suuhun kertyy yön aikana limaa, mutta ei niin paljoa että se olisi haitannut.

      • nenämaski

        Minullakin toinen sierain tukkeutuu helposti. Nasolin pitäisi nenän auki koko yön, mutta sitä ei saa käyttää jatkuvasti. Siksi minulla on resepti Nasonex-nimiselle nenäsuihkeelle. Myös A-Vita plus nenäsuihke auttaa jonkin verran.


    • Kuolahuuli

      Hyviä ohjeita, kiitos kaikille kommentoineille. Hyvistä kommenteista syntyy usein lisäkysymyksiä. Tässä muutamia, jos joku osaisi vastata:

      Miten nenämaskiin tottuu? Herääkö joskus yöllä siihen, että suu onkin auki ja ilma virtaa nenästä suoraan suuhun kautta ulos?

      Miksi kaikille ei sovi nenämaski? Minulle ehdotettiin suoraan pelkkää kokokasvomaskia, koska toinne sierain on jatkuvasti tukossa, mutta onko muita syitä, miksi joillekin suositellaan kokokasvomaskia?

      Kumpi on yleensä ensisijainen vaihtoehto, nenämaski vai kokokasvomaski?

      • kk22hh

        Viisi vuotta nenämaski, jota heti tarjottiin, käytössä ja kyllä siihen tottui. Hyvin harvoin, ehkä muutama kerta vuodessa, on käynyt, että herää yöllä suu auki ja suu kuivana. Olen kokeillut myös kokomaskia, mutta jostain syystä se tuntuu tökkivän ulospäin hengitettäessä. Ehkä pienen kurkun rakenne ja kasvon muodot vaikuttavat sopivuuteen?


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      68
      3189
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      200
      2801
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2618
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2588
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2466
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2305
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1753
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1707
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      37
      1560
    10. Dear mies,

      Hymyiletkö ujosti, koska näet minut? 😌
      Ikävä
      18
      1416
    Aihe