Hirven suolistaminen

Hirvenmetsästäjä

Mielestäni jokaisen hirven kaatajan velvollisuus olisi pistää ja suolistaa hirvi ja olla mukana hirven nylkemisessä ja paloittelussa. Valitettavasti ainakin meidän seurassa on arviolta puolet porukasta sellaisia, jotka vain ampuvat ja odottavat että kyllä joku tulee suolistamaan.

Ellei kaataja halua itse suolistaa, niin suolistajalle pitäisi antaa vaikka 20-50 euroa rahaa, lihaa tai vaikka pullo, jos juomamiehiä tms.

Millainen tapa teidän seurassa on?

7

810

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tukjtk

      Ei mitään "velvollisuuksia", ne suolistaa jotka siihen joutuvat ja parhaiten osaavat.

    • Muutakusuoletpois

      Meillä useinmiten kaatajat ovat "selkävikaisia" ja olen tälläkin kaudella suolistanut varmaan puolet hirvistä mitä seuramme on kaatanut.
      No ei siinä mitään. En näe asiaa mitenkään vastenmielisenä joten jos suolistus ei kiinnosta teen sen mielelläni. Ei tuo nyt mitään rakettitiedettä ole. Vähän isommassa mittakaavassa kuin jäniksen suolistaminen.
      Kunhan yksin ei tarvi hirveä tielle hinata niin en jaksa ainakaan marmattaa suolistamisesta.

    • suolipoikki

      Hyvä että se suolistaa joka osaa. On mukavempi paloitella tai mydä hirvi jos paska ei haise

    • Jokumuutulee

      Jos kaikki odottaisivat että kyllä joku muu suolistaa, niin mistä se joku muu silloin löytyisi?

    • parempitehäkukaosaa

      On noista sisäfileistä joskus nähnyt, kun asiaa osaamaton on sohinut puukolla. On tyyppejä, joille ko tehtävä voi sattua vain kerta 10v, ja rutiini sen mukainen.

      • Joskusonaloitettava

        Kukaan ei ole suolistaja syntyessään.


    • polviholli

      Itse en kyllä kehtaisi ampua eläintä jonka joku toinen täytyy suolistaa. Mutta eihän se tosiaankaan mitään rakettitiedettä ole.
      Kun hirvi on saatu kontalleen niin mielelläni sen lukitsen selkäasentoon koiran sitomista varten varaamallani narulla takaketarasta jos on iso hirvi. Vasat menee ilmankin. Avaan nahkan turvasta pistokuoppaan ja tartun toisella kädellä kurkkutorvesta kiinni ja ratkon sen irti. Kannattaa varoa samalla ruokatorvea ettei katkaise sitä. Ruokatorven eli emätteen sitominen on turhaa. vielä ratkon torvea pallean suuntaan. En katkaise torvea vielä tässä vaiheessa.
      Sitten siirrytään mahan puolelle. Jos kyseessä on uros niin ratkon ensimmäiseksi siittimen irti ja pallit veks. Ovat aika muikean makuisia lihassa jos niitten sisältö valuu myöhemmin lihaan. Sitten tunnustelen rintalastaa ja teen piston terävänokkaisella puukolla varovasti noin kymmenen senttiä nahkaa aukaisten. Sitten käännän puukon siten että kahva on kämmenessä ja terä lepää hamarapuoli rannetta vasten. Sitten työnnän vatsanahan auki. Toki toinen tapa on kuljettaa terää toisen käden sormien välissä. Makuasioita. Sen sijaan ns avauskoukut eivät niitä ole. Hirvenliha on täynnä katkennutta karvaa niitä käyttäessä.
      No niin, sitten voi narun löysätä ja kauhoa rapamahan ja suolet kankaalle. Peräsuolen voi ratkoa irti. Sitten ratkotaan pallea auki ja käydään katkaisemassa kurkkutorvi "glunssin" yläpuolelta. Vedetään seuraavaksi keuhkot ja sydän pois palleasta. Tässä vaiheessa kannattaa jo heti viiltää sydämen kammiot halki jotta veri poistuu. Siinä se. Simppeliä. Sen jälkeen voi ruhon kääntää "ketarat ojoon" vatsalleen jotta kaikki ylimääräinen veri ja mahdollinen muu moska valuu pois.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 112
      2244
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      62
      2087
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1971
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1697
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1618
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1422
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1364
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1353
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1272
    Aihe