Tulevaisuuden pienoismallit

pienoismallivisiot

Millaiseksi arvelette pienoismalliharrastuksen kehittyvän tulevaisuudessa kun kaikki muu maailma muuttuu digitaaliseksi ja virtuaaliseksi? Onko tulevaisuuden pienoismalli itseasiassa tiedosto joka ladataan jollekin pelikonsolille tms. alustalle ja sitten sillä voi "ajaa" vaikka 3D virtuaalilasit päässä tai pelata kuten Gran Turismo tai Forza ajopelit vai käyköhän sittenkin niin että ladataan tiedosto ja tulostetaan pienoismalli 3D tulostimella, samalla voisi itse jollain CAD ohjelmalla tehdä haluamiaan muutoksia malliin, värit, jne. yksityiskohdat?
Kolmas vaihtoehto että mallit valmistetaan fyysisesti kuten nytkin mutta yksityiskohdat ja toiminnot edelleen kehittyvät, esim. toimivat valot, vilkut, pyyhkijät, äänimerkki, moottorin ääni, yms.

Niin, mulla näkökulmana autojen pienoismallit mutta onhan niitä muitakin pienoismalleja, esim. taloja.

2

<50

Vastaukset

 • Jos pitää veikata jotain niin pahasti näyttää siltä ettei puisia laiva-malleja saa enää rakennussarjana, kuin muutamia hassuja laiva tyyppejä. (fregatteja ja parkkeja) Sitten vaan joutuu alusta alkaen rakentamaan nämä laiva-mallit, niin sanotusti pitkästä tavarasta.. Menetin kiinnostukseni aikoja sitten muovi-malleista koska niissä ei ollut mitään mahdollisuutta tehdä purjeita kiinn, auki tai sitten kulkemaan vasta- tai myötä-tuuleen jne. Nykiset puiset Laiva-sarjat ovat myös sen hintasia ettei mitään rajaa. Kun aloitat yhden purje laivan minkä rakentaminen kestää puolisen vuotta(3-mastoinen fregatti), niin joudut aloittaaa samalla säästämään seuraavaan. 👍

  • Pienoismallien huimasti kallistunut hintataso on huomattu autopuolellakin. Kymmenisen vuotta sitten sai Minichampsin 1/43 mallin alle kolmellakympillä, ihan uutuusmallin. Nyt niistä pyydetään monesti yli 50 euroa, jopa 60 euroa. Toki on myönnettävä että tällä valmistajalla on tullut edullisempi Maxichamps tuotelinja joiden hinta on kohtuullisempi mutta Maxichampsit on vanhojen Minichamps mallien uusintapainoksia, ei ole uutuusmalleja tässä valikoimassa.
   18 mittakaavan puolella saa vähänkään laadukkaammista malleista maksaa kolminumeroisen summan.
   Vielä 2005 sai n. 55-60 eurolla metallisen 1/18 mallin jossa kaikki ovet ja luukut aukesivat, jopa takapenkin selkänoja kaatui kahdessa erisuuruisessa osassa, sisustuksessa oli turvavyöt, jopa sisäkatto oli verhoiltu, samoin kaikki sisäpuolen pilarit. Nyt yhä useampi valmistaja tekee vain malleja joista ei aukea yhtään mikään ja sisustuksen viimeistelyäkin vähennetty, silti hinta kalliimpi.
   Kiinalaisten palkkataso on noussut varmaan rajummin kuin meidän suomalaisten.


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.