rottweiler pentu saako edullisesti tai

kiinostastietää

Mikä on mahdollinen hinta pyyntö uros rotikka pennulla?

Siis kyselen puoliummikkona teiltä rehellisiä vastauksia.

Onko syytä edes ottaa kaupunki alueelle omakotitaloon,perheessä on vain minun lisäksi vaimo joka on yksinäinen koska meillä ei ole lapsia,asumme siis kahdestaan ja olemme hieman yli nelikymppisiä.

Alkoholia emme käytä ja vieraita ei käy kuin nimeksi,

Olisiko tämä rotuna väärä? ja luopuisiko joku järkintaan urospennusta?

Emme tarvitsisi näyttely koiraa emmekä sielä kävisikään, olisi kyseessä rauhallinen koira joka soveltuu kaupunkiin?

2

1122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Siisapua

      Tästä paistaa nyt silmään se, että kyselet täysin perusasioita koirarodusta, josta olet kiinnostunut. Homma ei mene niin, että ensin valitaan rotu (ilmeisesti ulkonäön perusteella?) ja sitten mietitään, josko sellainen saataisiin mahtumaan omaan budjettiin ja taloon. Ensin mietitään, millaista koiraa juuri te olette vailla ja sitten katsotaan, mitkä rodut siihen sopivat. Nyt kerroit tasan YHDEN järkevän kriteerin, joka on tuo vaimon seuralaisen tarve. Siihen ei rottweileria tarvita.

      Onko teillä ylipäätään mitään kokemusta koirista ja miksi ihmeessä koiran pitää olla juuri uros? Mikä nyt sitten on tämä mainitsemasi järkihinta? Toki jotkut myyvät rekkaamattomia "rakkauslapsia" jopa 600 eurolla, mutta jokainen järjissään oleva koiraa hankkiva kiertää sellaiset kaukaa. On ihan uskomatonta, että joku vielä tänä päivänä kaiken pentutehtailupuheen jälkeenkin on sitä mieltä, että koska ei olla näyttelyistä kiinnostuneita, niin silloin käy halpa ja rekisteröimätönkin pentu. Sellaisille piskeille et saa perävalotakuuta kummempaa etkä voi mistään tarkistaa, millaisissa oloissa pentu ja sen vanhemmat ovat kasvaneet. Näyttelyissä palkitut vanhemmat osaavat todistetusti käyttäytyä kauniisti ihmis- ja koiravilinässä, joten ne myöskin periyttävät hyvää käytöstä pennuilleen. Näyttelyt eivät siis todellakaan ole mitään tyhjänpäiväistä hifistelyä, vaan rottweilerin kaltaisille roduille erittäin tärkeä jalostustyökalu ja takuu. Jos ostat sian säkissä, niin voit sitten todellakin saada sian säkissä, mikä saattaakin pahimmillaan olla todella huono juttu.

      Ihan vinkkinä kerrottakoon, että omatoimisuutta tarvitaan huomattavasti enemmän. Minäkin selvitin puolestasi hetkessä googlettamalla niin kennelliiton hankikoira-sivustolta että rotuyhdistyksen pentulistasta, että kunnon kenneleissä hinta on n. 1500 euroa. Jos kasvattaisin rottweilereita ja sinulta tulisi tämänkaltainen kysely, niin jäisi pentu taatusti myymättä. Niiltä 600 euron piskejä myyviltä toki saisit varmasti tällaisellakin lähestymisellä pennun, minkä kannattaakin ymmärtää olevan hyvä vihje huonosta kasvattajasta. Tämä tosiaan ihan vinkkinä siitä, että otapa asioista paremmin selvää ihan itsenäisesti ja palaa asiaan vasta sitten, jos sen jälkeenkin olet sitä mieltä, että rottweiler on juuri teille passeli rotu.

    • kiinostastietää

      Kiitos viestistä,paljon oli asiaa niin että ehkä en kykene noihin edes vastaamaankaan taarpeeksi hyvin.

      Aloituksessa viittasin tosiaan puoliumikkoon koska aikaa on nyt kulunut hieman (yli 10 vuotta) kun viimeksi harkitsin meille rotikkaa,silloin tuohon aikaan oli se ja se aika,eli hinnasto erinlainen varmaan ja sekä rodun terveys ja sovutkin varmaan muuttuneet.

      Tuohon aikaan asuimme myös omakotitalossa ja maalla emme kaupungissa ja tuolloin tutkin tilanetta,kävin eri kenneleissä,eräskin oli jokin tuottelias kun kertoi toista tuhatta pentua pennuttaneen,eräässä kennelissä emä juoksi karkuun talon sisälle ja pennut jäi yksin,tämä emä meni piilloon talon sisälle.

      Kennelliittoon olin yhteydessä ja useille kasvattajille niin osoittautui harmillinen seikka kun tutkin taustoja joita ei edes kerrota virallisissa papereissa, kyseisissä kenneileissä oli todellisuudessa epilepsiaa kantavaa sairautta ja näitä samaa sukua oli useissa eri kenneilleissä eri suomen alueella osoittautui siis kiertäen aina sukulaisiksi,

      Eipä lue papereissa epilepsiasta vaan kennelliiton toimija itse kertoi tästä joka tutkittuani johti hyvin hyvin kaus aina vaan eri kenneileihin,sillä minä sanoin että olen tutkinut puoliummikkona koska aikaa on kulunut yli kymmenen vuotta ja ajat on voineet muuttua.

      Kävinmme myös tutustumassa suuriin koira näyttelyihin jossa nimen omaan perehdyimme rotikkaan tuohon aikaan,ja juttelinkin eri omistajien kanssa mutta se oli se aika ja nyt on nyt.

      "Onko teillä ylipäätään mitään kokemusta koirista ja miksi ihmeessä koiran pitää olla juuri uros? "

      Ensimmäinen koira meillä oli saksanpaimenkoira uros melko kookas yli 50kg,sitten aika jätti hänestä jolloin olimme muutaman vuoden ilman koiraa,ja tutkin samalla ja niin kuin yllämainitsinkin tuota rotikkaa ,muttei siitä lopulta tuohon aikaan mitään tullut,kaikki oli niitä jotka tutkin olivat epilepsiaa suvussa ,itse omistajat eivät tieneet edes tätä useimissa tapauksissa,koska eivät olleet tutkineet sukuja miten ne menee sielä salattiin siis se joilla tätä ilmeni,onneksi kennelliitto kertoi suoraan tästä.

      Silloin se mielen kiinto sammui,rotikat olivat pitkälti sukua toisilleen tuolloin.

      Sitten päädyimme lopulta alkukantaiseen laumanvartijaan keskiaasiankoiraan nartuun, josta riitti iloa toista kymmentä vuotta.

      Tämän koiran jälkeen olemme muuttaneet kaupunkiin mutta omakotitaloon ja tilaa on toistasataa neliöä joka meillä on vaimon kanssa kahdestaaan nyt käytössä,niin luulisi yhden rotikan sopivan pyörimään.

      Minä olen nähnyt ne näyttelyt ja olen aivan varma etten anna niille mitään painoarvoa.

      Olessani erittäin aktiivinen saksanpaimenkoiran aikaan 1990 vuosikymmenellä kiersin myös poliisien suomenmestaruus koirien kisoissa,myös omani oli koulutettu niin että hämeenlinnassa jossa on tuo poliisikoirien koulutus olisi poliisit halunneet koiran minulta koska se oli valmiiksi opettu ja raavas saksanpaimenkoiraksi,tuohon aikaan.Kyseessä oli tasaselkäinen aito saksanpaimenkoira jollaista onkin viime aikoina ja nykyään enään suomesta miltein mahdoton saada,niinpä poliisit ovat ottaneet muita rotuja käyttöön,saksanpaimen koira jalostettiin siis kehnoksi ainakin tässä 1990 vuosikymmenen jälkeen jolloin alkoi olemaan monenlaisia ongelmia.

      Silläpä kyselen oisko rotikasta meille? onko rotu muutunut parempaan vai edelleen niin ettei omistajatkaan tiedä oikeasti näiden sairauksista ja sukutaustoista.

      Hintaa kyselen siinä merkityksessä onko niitä tarjolla järkevällä hintaa ilman mitään näyttely episodeja,ja uros pitää olla narttu ei tule kysymykseen.

      Pitää olla ahva luonne ja soveltuvuus erinlaisiin tilanteisiin,tuolloin toistakymmentä vuotta sitten ei niistä ollut ollenkaan luonteenkaan puolesta meille,mutta nyt kyselen onko ajat muuttuneet ja älytty tehdä asialle jotain.

      En siis ole valmis maksamaan mistään näyttelykoirasta joilla kerätään tatusta,naiselta jolla on kennel en edes mielellään osta koiraa,kaikki kennelit joita kävin läpi oli tuolloi naisten hallitsemia,ne eivät kertakaikkiaan kelpaa,sain siitä tuolloin toista kymmentä vuotta sitten tarpeekseni.

      Mitähän muuta pitäs kirjoittaa,niin tuo keskiaasialainen laumanvartija oli erittäin hyvästä suvusta,suku oli euroopan ykkösiä sekä pohjoismaiden ykkösiä.

      Tämä koira otettiin vartio tehtäviin todellisiin töihin maalle,ja sen viran hän suoritti erittäin hyvin onnistuneesti mm:karhujen siis oikeiden karhujen häädöt pihan liepeiltä jne......

      Mutta onko rotikasta nykyään mihin kun puoliummikkona nyt kyselen,soveltuisiko meille kaupunkiin rauhalliseen perheeseen jossa on varmuudella säännöt ja ohjaus ,minkäänlaista arkuutta ei saa esiintyä tai koirasta ei saa hevillä hyvää.

      Kyseessä olisi koiralle vain seurakoiran ja pientä toimintaa olevaa tehtävää,ei enään sellaisia mitä edellä olevat koirat saivat toteuttaa.

      Olisiko rotu väärä edelleen?tätä haen takaa.puoliummikko kun olen.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      56
      5431
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3487
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1612
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      198
      1544
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1033
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe