Älypuhelin mummulle

Jokoviimein

Mikä olisi suositeltavin kännykkä mummulle joka on tottunut vain tavalliseen lankapuhelimeen?
Mummun äly kyllä pelaa vaikka onkin jo iäkäs vanhus. Tuskin tarvitsee kaikkea nuorison kotkotuksia kuitenkaan.
Kertokaa kokemuksia ja vinkkejä!

25

2020

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tätäsuosittelen
    • dorohyvä

      Ei älypuhelinta, koska hankala vanhukselle hipaisunäppäimet. Ainakin kannattaa antaa kokeilla ensin.
      Doro simpukkamallia suosittelen!

      • kldjaskhfjs

        Doro kelpaa soittamiseen, mutta tekstiviestit vaatii lasten sormia.

        Ei kannata kuitenkaan hankkia mitään invaliidipuhelinta, sen käyttöön ei monien älykkään äly riitä.
        näyttökynä auttaa huonosormista.


      • älähöpötä
        kldjaskhfjs kirjoitti:

        Doro kelpaa soittamiseen, mutta tekstiviestit vaatii lasten sormia.

        Ei kannata kuitenkaan hankkia mitään invaliidipuhelinta, sen käyttöön ei monien älykkään äly riitä.
        näyttökynä auttaa huonosormista.

        Doroissa on kunnon näppäimet, ja niitä on todella monen mallisia. Ei ole mikään invapuhelin, vaikka siinä onkin näppäin, johon voi asentaa turvapuhelinnumeron. Todella sopiva vanhukselle.


      • parempivalinta

      • huonovalinta
        parempivalinta kirjoitti:

        Dorot aika kehnoja, kova hintaisia. Mieluummin vaikka Nokia 8110 varma peli.
        https://www.gsmarena.com/nokia_8110_4g-9089.php

        Tuossa Nokiassa niin pieni teksti, ettei näe kunnolla nuorikaan! Eikä sitä pysty suurentamaan edes. Olin nimittäin itselle hankkimassa... Lisäksi näppäimet yhtenä levynä, ei erotu toisistaan sormella. Nokialla mennyt tuotekehitys huonoon suuntaan.


    • pikkupuhelin

      Miten pieneen puhelimeen mahtuu muka noin isot kuvakkeet?

    • perusnäppäinpuhelin

      Miksi mummulle älypuhelin? Miksei näppäinpuhelinta? Minun vanhemmilla (vanhuksia) on nyt molemmilla dorot, aiemmin nokian näppäinpuhelimet. Isällä oli viikon ajan älypuhelin, jo hermostui, ja nyt se laite on minulla.

      • jorina

        Toiset yli 80 vuotiaat käyttävät ihan ok älypuhelimia, mikä sopii kenellekkin.. yksinkertaisesti joillekin se ei vain sovi ja syitä on monia..........


      • lankapuhelintaikävöin
        jorina kirjoitti:

        Toiset yli 80 vuotiaat käyttävät ihan ok älypuhelimia, mikä sopii kenellekkin.. yksinkertaisesti joillekin se ei vain sovi ja syitä on monia..........

        Totta, jotkut käyttävät sujuvasti tietokoneitakin. Mutta aloittajan mukaan mummu tottunut vain tavalliseen lankapuhelimeen......


      • suuriharppaus
        lankapuhelintaikävöin kirjoitti:

        Totta, jotkut käyttävät sujuvasti tietokoneitakin. Mutta aloittajan mukaan mummu tottunut vain tavalliseen lankapuhelimeen......

        Silloin kannattaa hankkia ensin perusluuri ja katsoa oppiiko käyttämään sitä. Älyluuri kun on aika suuri harppaus lankapuhelimesta


    • Tuossanoin

      Riippuu aivan mummosta, perus näppäinmalli voi olla viisas vaihtoehto, jos mummo on näppäinmalliin tottunut. Mutta:

      Onko mummollasi tietokonetta tai tablettia?
      Voisiko mummosi hoitaa pankkiasiansa verkkopankissa?
      Suostuisko mummosi opettelemaan kosketusnäytön toimintaa ja voisiko mummosi käyttää puhelinta esim. uutisten lukemiseen?
      Tykkäsikö mummosi videopuheluista?

      Doro osaa tehdä näppäinmalleja, mutta doron kosketusnäytöllisiä puhelimia en suosittele, ne vastaavat käyttökokemukseltaan vuosikymmenen alussa 100€ maksanutta Androidia.

    • Joku.iPhone

      Jos mummu vaatii älypuhelimen, niin sitten tietenkin iPhone, jolla perintörahat pysyy taatusti turvassa. Androidit vaativat jatkuvaa päivittelyä ja kalliita tietoturvaohjelmistoja. Ei mummun taidot riitä sellaiseen.

      • Androidin_mummoversio

        iLuuri on aika paska. Moisesta on työpuhelimena joutunut kärsimään. iLuuri mm haluaa jatkuvasti päivityksiä. Tällöin puhelin ei aukeakaan sormenjälkitunnistimella, vaan vaatii suojakoodin. Sitten se kertoo, että halusin äsken päivittää itseni, mutta päivitys jäi asentamatta, koska en ollut kiinni verkkolaitteessa. Sen jälkeen *tun vehje vaatii syöttämään toiseen kerran sen lukituskoodin.

        Noh, laitan vehkeen ruokatunnin ajaksi laturiin kiinni, mutta eihän se nyt suostu ohjelmistoaan päivittämään, koska on mielensä pahoittanut. Joten sama operaatio toistuu huomenna. Noh, lopulta se suostuu päivittäytymään ja sen jälkeen taas haluaa suojakoodia. Mutta pin-koodia vehje ei automaattisesti kyselekään, vaan jää helppokäyttöisyyden nimissä tilaan, jossa sillä ei voi soittaa eikä vastata puheluihin... Eikä tarvi montaa viikkoa odottaa, ennen kuin on taas uusi päivitys tulollaan. Tätä samaa paskaa 2 vuotta putkeen. Android on paljon miellyttävämpi käytössä. Esim. päivitykset melkein poikkeuksetta sujahtaa sisään itsekseen & huomaamatta. Vaikkei kone ole koko ajan laturissa kiinni.

        Sitten kokemuksia näistä "mummoluureista". Mutsi on noita käyttänyt viimeiset 5-6 vuotta eikä kauheasti voi kehua. Doron ja parin muun "mummoluurit" ovat suht kalliita ja erittäin aneemista tekniikkaa, vastaten tasoltaan lähinnä 90-luvun puhelimia. Korkeintaan tekstiviestit toimii, kameraa ei ole, multimediaviestit (mm. valokuvan sisältävät viestit) ei tule perille. Riisutuista ominaisuuksista huolimatta akun kestokaan ei ole kaksinen. Mistään GPS:stä ym. on turha nähdä untakaan.

        Niinpä puolisen vuotta sitten "mummoluuri" vaihtui Android-pohjaiseen luuriin. Tosin tämäkin on Doron tekemä ja perus-Androidin päälle on rakennettu "mummokäyttöliittymä" eli normaalia suuremmat painikkeet ym. Näppäimistön sijaan tässä on kosketusnäyttö ja se tuottaa edelleen jonkinasteista tuskaa & virhepainalluksia.

        Toisaalta puhelin on Android-pohjainen eikä siinä ole mitään typeriä estoja tai keinotekoisia rajoituksia, vaan puhelimessa on BT, navigointi, käypäinen kamera (ei huippua, mutta menettelee kohderyhmän huomioiden) -> sillä voi lähettää ja vastaanottaa kuvaviestejä. Lisäksi puhelimeen saatiin asennettua ohjelmisto, jota tarvitaan verkkopankissa tunnistautumiseen. Hankaluutta tässäkin on, mutta silti tämä on paljon parempi vaihtoehto kuin pankin tarjoama luottokortin kokoinen ja surkean pienillä kalvonäppäimillä (ihan perseestä oleva ratkaisu, aina ja poikkeuksetta) ja pienellä LCD-näytöllä varustettu koodivekotin, jolla paperille painetut koodilistat piti korvata.


    • Anonyymi

      Doro -merkkinen älyluuri. Googlaa esim "Doro puhelin Gigantti" se on suunnattu ikäihmisille.

      • Anonyymi

        Ne vasta onkin hirveitä kapistuksia..


    • Anonyymi

      Lähes mikä tahansa droidi (OS 5 tai tuoreempi), varustettuna "senior citizen" appilla, esimerkiksi ilmainen ja ilman mainosten tyrkyttämistä:

      https://f-droid.org/en/packages/de.nodomain.tobihille.seniorlauncher/

      Näitä löytyy Google Pay kaupasta valtavasti hakusanalla "senior" mutta jotkin ovat arvokkaita, ja jos eivät ole kalliita niin useimmat tuuppaavat ruudun täydeltä mainoksia herkeämättä.

    • Anonyymi

      Mummo on varmaan ostanut Nokia android one puhelimen, hyvä ja varma.

    • Anonyymi

      Jos mummo on tähän päivään asti pelannut vain lankapuhelimella ja postikorteilla niin eikö tuo pärjäisi loppuun asti samoilla menetelmillä.
      Miten ihmeessä mummo on voinut vuoteen 2019 asti olla niin tietämätön maailman menosta, että on käyttänyt vain lankapuhelinta?
      Mutta jos semmoinen mummo on olemassa niin olisiko uusi langaton lankapuhelin sopiva?
      Esim. 55 euroa maksava Doro?
      Tuskin mummo edes tietäisi langan puuttumista puhelimesta.
      Ja jos mummoa epäilyttäisi niin voisihan langattomasta puhelimesta laittaa johdon seinään.

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämmöinen laite: https://www.clasohlson.com/fi/p/36-3408?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=google surfaces&gclid=CjwKCAiAo5qABhBdEiwAOtGmbszHBYuAJC-ul1XDQZ9TOWmRnFQ-mgUoC_KGqn2pPJOzgeZlqx0h0hoCdQ8QAvD_BwE

        Olisiko langattomia lankapuhelimia saatavana pyöritettävällä numerokiekolla varustettuna?
        Tai olisiko kampimallin puhelin paras jossa kampea pyöräyttämällä puhelu menisi läheiselle ikään kuin puhelin keskukseen?
        Kampea olisi myös helppo pyöräyttää ja onnistuisi vaikka silmälasit olisivat sillä hetkellä kadoksissa kun iskee tarve soittaa.


    • Anonyymi

      Sitten mummo hukkuisi suhteisiin.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        "iOS, joka tunnetaan paremmin Applen käyttöjärjestelmänä, on tunnettu käyttäjäystävällisyydestään ja saumattomasta ekosysteemistään. Jos arvostat helppokäyttöisyyttä ja haluat sujuvan integraation muiden Applen laitteiden kanssa, iOS voi olla valintasi."

        Hahah mitä soopaa tuolla kirjoitetaan..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Merikarvian nuoriso

      taitaa olla persukasvatuksen tuotosta kun jopa kirkkoherralla palaa käämit näihin paskahousuihin :D
      Yleistä Satakunnasta
      92
      5384
    2. Pimahdan kohta ihan kunnolla

      Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
      Ikävä
      72
      3656
    3. Antaisitko mies minulle jonkun vinkin

      Että tietäisin, että minun kannattaa uskoa vielä meihin. Nyt just heikko hetki ja usko meinaa loppua. Pelkään, että tila
      Ikävä
      104
      3284
    4. Aitolais-kirkkoherran rippileirille tyly loppu

      Merikarvian rippileiriä vetänyt kirkkoherra Tom Broberg ajautui törmäyskurssille rippileiriläisten kanssa ja ylempi taho
      Luterilaisuus
      186
      2912
    5. Naiselle, rakkaalle!

      Pitäiskö nyt vähän jutella, on se sitten mitä tahansa. Mä oon sun puolella, hiljaisuutes aion rikkoa. Tulen vaikka karmi
      Tunteet
      42
      2891
    6. Kuvaile kaivattusi ulkonäköä?

      Asiallista keskustelua kiitos! Itse vastaan, naisella on isot rinnat.
      Ikävä
      117
      2061
    7. Tästä tiedämme että raamattu ON muutettu

      https://rivalnations.org/censored-bible/ Raamattusi on sensuroitu Raamattu, joka sinulla on kotonasi tai taskussasi, on
      Hindulaisuus
      622
      1838
    8. Morning has broken

      Simmut aukaistaan. Ja noustaan päivään valkeaan. Hyvää huomenta. 😊☀️🍳☕❤️
      Ikävä
      168
      1694
    9. Jos et kaipaakaan minua täällä

      Niin miksi sinua ehkä häiritsee se, että minä kaipaan sinua? Miehelle.
      Ikävä
      18
      1344
    10. Ihanaa Juhannusviikkoa kaikille

      Erityisesti eräälle erityiselle Pupuselle🥹😍🐇🌿🌼 Tämä varmaan taas poistetaan kuitenkin, mutta kokeilen onneani✌🏻
      Sinkut
      151
      1300
    Aihe