Veridoping 2019 - tilanne ?

Punasolu

Mitä mieltä olette,

Vieläkö epoa käytetään ? Miten nykyään kierretään ettei näy testissä.

16

185

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • UudetAineet

   70 luvun menetelmä, sillä ei pärjää ja sitä saattaa korkeintaan yrittää joku suomalainen. Tule tänne Stavangeriin, niin tehdään sulle norjalaispumppu.

   • rupisammakko

    Katso 6,1,2019 miesten lopputulokset 12parhaan joukossa mitä maita tai onko muita kuin kaksi maata jotka ei käytä ja tulivat vaan tuulen mukana maaliin ylivoimaisina.


   • Muutkieltolistalle
    rupisammakko kirjoitti:

    Katso 6,1,2019 miesten lopputulokset 12parhaan joukossa mitä maita tai onko muita kuin kaksi maata jotka ei käytä ja tulivat vaan tuulen mukana maaliin ylivoimaisina.

    Italialainen oli ainut puhdas


  • Uteliasta

   Mikä on norjalaispumppu ???

   • Laaja-ongelma

    Avataan Statoilin kassakaappi


  • Arvailija

   Veridoupingia, niin epoa kuin veritankkaustakin käytetään edelleen huippu-urheilussa laajasti aivan varmasti. Esimerkiksi hiihdosta on hyvin vahvaa näyttöä verimanipulaation käytöstä 90-luvulla ja niin kauan kun ei ole suuresti jääty kiinni, niin mikä sen olisi lopettanut tähän päivään mennessäkään. Suomalaisethan jäivät periaatteessa veridoupingista kiinni ja uskon nykyisten suomalaishiihtäjien olevan puhtaita. Ainakaan liittojohtoista se ei enää ole. Mutta esimerkiksi Norjalaiset eivät ole koskaan pahasti kärynneet, eikä dopingin käyttö ole siellä loppunut. Norjalaisten miehittämä FIS on täys mätä ja peittelee dopingin käyttöä koska jos kaikki käyttäjät käräytettäisiin olisi se huonoa mainosta lajille. Nyt Seefeldin MM-kisoissa ilmi tulleet tapaukset kertovat myöskin testien huonoudesta, sillä veridopingia käyttäneet hiihtäjät eivät jääneet siitä kiinni testeissä vaan poliisin ratsiassa. Myös eposta jäänyt itävaltalainen kertoi läpäisseensä erytropoietiinitestin ainakin 14 kertaa keho täynnä epoa. Testit eivät siis ole edelleenkään luotettavia. Epon käyttö on ainakin kärynneen Itävaltalaisen puheista päätellen muuttunut. Enää ei pumpata kehoa kerralla täyteen epoa ja sitten lasketa hemoglobiinia testiin esim. plasmaexpandereilla, vaan epoa käytetään usein ja pieninä annoksina. Voiko tämä esimerkikis pitää myös hb-arvot sen verran tasaisina että ne eivät näytä epäilyttävältä biologisessa passissa? En usko myöskään, että virtsasta pystyttäisiin näkemään jos verta olisi säilytetty muovi tai lasipakkauksessa vaikka niin väitetään. Jos se näkyisi olisi myöskin tämä neula kädessä yllätetty hiihtäjä jäänyt jo aikaisemmin kiinni veritankkauksesta. Totuuden koko hommasta kuitenkin tietävät vain harvat lajin sisällä olevat ihmiset.

   • salkjf

    "En usko myöskään, että virtsasta pystyttäisiin näkemään jos verta olisi säilytetty muovi tai lasipakkauksessa vaikka niin väitetään. "

    Voi olla, että pystyy näkemään muovijäämiä, mutta miten todistat sen johtuneet jostain laittomuudesta?! Voihan urheilijat nesteyttää palautumistarpeeseen ihan laillisesti, joten muovi voi olla peräisin siitä.

    Se on sellaista likaista peliä, jossa rajat on tosi hämärtyneet.


  • hiihtäjäkin

   niin ja mikroveren siirto on nykyään käytössä.

  • Karvasetpohjat

   Näillä mennään, yhet saa enemmän kuin toiset. Kovasti juovuksissa ovat verenimijät.

  • serotoniini

   Toivottavasti kilpailu on nyt tasaveristä.

  • HyväEiVäsy

   Norja ei käytä mitään kiellettyä eikä Ruotsi ovat niin puhtaita on ilo katsoa puhdasta urheilijaa.Toisin kuin muut jotka ovat tiedottomina maassa makaamassa.

  • NorjanTurska

   Minä ja veljeni ollaan puhtaasti parhaita ja muut on vaan köyhiä.

  • suomi-taas
   • puhtaatjauhotpussissa

    Nyt peukut ja varpaat pystyyn!Ei Iivo,Kerttu ym.Tätä en varmaan kestäis enää.


   • silmäkäteen

    @suomi-taas. Pistetään tällä kertaa luetunymmärtämättömyyden piikkiin. Jos tsekkaat uusiksi niin tuossa listataan maat joissa rikkeet on tapahtuneet (suomi,ruotsi jada jada) ja maat joista epäillyt ovat(Itävallasta, Saksasta, Italiasta, Kroatiasta, Sloveniasta, Etelä-Koreasta, Kazakstanista ja Virosta) :)


  • Ryssryssryssryss

   Ryss...t ainakin ovat epärehellisiä kuten ovat olleet aina ennenkin.
   Niihin tai niiden sanomisiin ei voi luottaa missään asiassa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Roope Salminen , Superpettäjä !!

   Uskomatonta touhua sen eveliinan kanssa !! useamman vuoden salasuhde vaikka mies on naimisissa !! roope on kyllä täys pa### !
   Kotimaiset julkkisjuorut
   142
   4686
  2. Miksi Martina lähettää sydämiä Sofian Lukelle?

   Onko Martinalla pahat kostoaikeet mielessä kun Luke on saanut Martinalta sydämiä instagramiin??? Nähdäänkö nyt oikeasti viimein Martinan kosto ja napp
   Kotimaiset julkkisjuorut
   93
   3197
  3. Mitä haluaisit ?

   Mitä tahtoisit sanoa hänelle, muttet uskalla ?
   Ikävä
   95
   1431
  4. Olet liian komea!

   Ei tuollaisia uskalla lähestyä 🤔
   Ikävä
   130
   1391
  5. Haha, nyt vähän naurattaa:)

   Kun täällä on kovasti ollut aloituksia niistä M syömistä, niin nyt on M ja Mimmin stooreissa hirveä valkopyykkipäivä terveellisestä ruoasta.. 😂 Miksi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   1198
  6. Laitan sulle tähän tiedoksi

   nallukkani, että rakastan sua enempi kuin mitään koskaan. Vaikka sen jo tiedätkin. Laitoin sinne eiliseenkin jotain, mutta sen on muut vähän sotkeneet
   Ikävä
   157
   1190
  7. Mitä kaipaat.......

   Mitä kaipaat hänessä eniten ? ♥️
   Ikävä
   56
   1149
  8. luomua olla pitää

   sitä sinä olet :) ei "tahroja" ihossa ei turhaa meikkiä eikä feikkiä. just siitä tykkään, olet se kaunis oma itsesi :) äläkä nyt sano että et ole kaun
   Ikävä
   127
   1089
  9. Martina uinnin jälkeen sijalla 436! Tästä tuli riemun päivä!

   Martina painaa menemään sitkeästi kuin sissi! Rambolla ja Martinalla on molemmilla hidas aamu 🤣
   Kotimaiset julkkisjuorut
   96
   1042
  Aihe