Kuvitellaan sukulainen ja lottovoitto

Sukulainen69

Kuvitellaan, että keski-ikäinen sukulainen tulee marraskuun puolivälissä kertomaan voittaneensa loton päävoiton, reilut viisi miljoonaa. Sen jälkeen sukulainen toteaa halunneensa aina purjehtia ja kysyy, miten pitäisi toimia, jotta hän seuraavan kesän lopulla osaisi purjehtia yksin tai puolisonsa kanssa Ruotsiin ja takaisin.

Sukulainen toivoo, että vene ei olisi kaikkein pienin vaan että siinä olisi riittävästi asuintilaa.

Mitä venettä ja minkälaista oppia sukulaiselle suosittelisit, jotta hän selviäisi kesän lopulla Ruotsiin ja takaisin?

21

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • töitä59

      Ostaa sen verran ison veneen että siinä on omat asuintilat myös palkatulle miehistölle ja kipparille. Ja sitten palkkaa sellaisen. Varaan joku 70 jalkainen olisi jo sopiva.

    • pienvene

      Kyllä purjehtimisen salat oppii parhaiten purjejollalla. Siitä voi sitten päivittää vähitellen suurempaan, jos haluaa.

      • Ei ole kaikki muumit laaksossa sillä, joka aikuiselle ihmiselle ehdottaa purjejollalla aloittamista. Kakaroille voi sopiakin.


    • varmastiOnnistuu

      Ostaa vähän käytetyn purjeveneen 35-40 jalkaa, joka on jo varusteltu ja uutuuden viat korjailtu. Palkkaa purjehduksen opettaja viikoksi pariksi, joka opettaa navigoinnin perusteet ja purjeveneen käsittelyä. Pitää tietysti hankkia myös laituripaikka yms.

      • Tuo taitaa olla järkevin ketjussa esitetty neuvo.


    • Mielenkiintoinen kysymys. Tavoite on saavutettavissa.

      Tiivistettynä:
      Etsii/palkkaa kokeneen purjehtijan auttamaan alkuun; tarvekartoituksen ja hankintaprosessin lisäksi kymmenkunta kertaa yhdessä vesillä. Tällainen projekti olisi varmaankin kokeneelle, esim hiljattain eläköityneelle purjehtijalle mielenkiintoinen. Saattaisin itsekin innostuatällaisesta projektista, mutta työt, kilpapurjehdukset ja oman matkaveneen kanssa turaaminen vie tänä vuonna käytännössä kaiken ajan purjehduskaudella.

      Tuo kokenut purjehtija saattaisi löytyä esim PORY:n kautta.

      Venetyyppiä on turha alkaa pohtimaan ennen kuin tarvekartoitus on tehty. Valintaan vaikuttaa oleellisesti missä, miten ja millaisella miehistöllä on tarkoitus purjehtia. Näistä osaa ei pysty edes ilman kokemuksia kartoittamaan kun omistaja ei vielä voi tietää mitä purjehdukselta haluaa. Siinä mielessä veneen vuokraaminen kipparin kera ensimmäiselle purjehduskaudelle olisi varmaankin luontevin tapa aloittaa.

    • Fisyfish

      Suosittelisin yhdeksi veneeksi Fisher 37 moottoripurjehtijaa. Se tarjoaisi suojaa ja vakautta, joka ehkä loisi harrastuksella jatkuvuutta.

      Joku alkuun opettamaan perusteet. Fisherillä tehtäisiin Ruotsin reissu. Tuulta hyödynnettäisiin vain silloin, kun se olisi suunnaltaan optimaalinen ja taitotasoon nähden sopiva.

      Toiseksi veneeksi ostaisin jonkin sporttisen köliveneen, kilpailuihin tai päiväpurjehduksiin tarkoitetun. Sillä voisi sitten opetella varsinaista purjehdusta.

      Kun pikkuveneellä olisi opittu purjehtimaan joten kuten ja Fisherillä opittu matkantaittamisen niksejä, niin sen jälkeen voisi ostaa sen oikean veneen.

      Rahaahan tuollaiseen kuluisi, mutta jos oikeasti tahtoo purjehdukseen sijoittaa ja rahaa on valmiiksi noinkin paljon, niin miksipä ei.

      • Myötäiseen_vaan

        Jos haluaa oppia myös luovimaan, niin sitten ei Fisheriä..


    • butbtuuuu

      Bella 530 varustettuna mastolla.

    • MiksiTakaisin

      5 miljoonan lottovoitolla ymmärrän Ruotsin, mutta miksi takaisin?

    • Kjgyikbg

      Minä en suosittelisi ostamaan mitään venettä. Jos pinkka on kunnossa niin vene kannattaa vuokrata ja katsoa että onko se oikeasti niin kiva harrastus sittenkään. Aluksi vuokraa pariksi viikoksi kipparilla, tutulla tai tuntemattomalla. Jos homma kiinnostaa niin vuokraa toisenlaisen veneen viikoksi tai kahdeksi. Vuokraamalla voi helposti vaihtaa merialuetta ja/tai venetyyppiä. Syksyllä on tylsää suomessa/ruotsissa, mutta karibialla olisikin mukavaa. Ja taas vuokraamalla. Näin toimien ei tarvi välittää mistään huolloista eikä talvipaikoista. Purjehtii siellä missä milloinkin lämmintä on ja semmoisella kalustolla mistä tykkää. Olkoon se sitten katti, purjevene tai moottorivene, kaikissa on puolensa...

      • josRahaaOnEiSeLopu

        joitain voi inhottaa vuokraaminen tai yleisissä suihkuissa ja wc tiloissa pyöriminen. Jos pinkka on kunnossa omistaminen kaikkineenkaan ei ole mikään ongelma.

        Todellisilla pinkka miehillä on veneissään 24/7 miehitys siivoojia ja kokkeja myöden, jotka pitävät aluksen tip top kunnossa, vaikka käyttö on satunnaista, joitain päiviä vuodessa, näin se oikeasti menee, tietysti vuokraus on hyvä joillekin, kenellä on rahaa käytettävissä kohtuullisesti, muttei oikeaa vaurautta...


    • joopajo

      Kyllä tuommoisesta pinkasta pääsee eroon ilman purjehdustakin!

    • Sukulainen69

      Kaipaisin lisää asiallisia vastauksia, jotta voisin auttaa sukulaista.

      • KokeileVaikkaNäin

        Sähän sanoit, että kuvitellaan niin tuossa on sitten kuviteltu.

        Mutta sanoisin, että paras vaihtoehto on Kjgyikbg:n ehdottama vuokrakäytäntö olisi varmasti kokonaisuuden kannalta paras.

        Menisin koko ekan kauden vuokraveneellä ehkä osan toisestakin.

        Ensin alkukesään kohtuullisen kokoisella veneellä iltapurjehduksia eri keleissä x 10. Vene näissä sama koko ajan jotta oppii kelin merkityksen veneen käyttäytymiseen. Näissä useamman hengen "ammattimiehistö"

        Sitten erilaisilla veneillä vähintään kaksi mieluummin kolme pitkä viikonloppu ... viikkopurjehdusta. Mukana vähintään "ammatti"kipparilla ehkä myös yksi vinssigorilla jotta saadaan koko purjevalikoima edelleen käyttöön.

        Mielellään sama "ammatti"miehistö kaikilla keikoilla.

        Sen jälkeen aivoriihipalaveri "ammatti"kipparin kanssa siitä millaisella veneellä lähdetään Tukholmaan ja vuokrataan se ensiksi yhdeksi viikonlopuksi "ammatti"kippari mukana. Ja sitten lähdetään omineen sinne Tukholmaan. Todennäköisesti päästään takaisinkin.

        Syksyllä käydään avittamassa sitä "ammatti"kipparia talvikuntoon laitossa. Syksy pohditaan mitä ne ovatpurjehdustarpeet ovat luetaan kirjastossa vanhoja venelehtiä ja katsotaan käytettyjen tarjontaa Euroopassa.-

        Sitten tammikuussa Düsseldorffiin katsomaan millaista uutta venettä on tarjonnassa ja kevään aikana ostetaan halutunlainen uudehko käytetty tai tilataan uusi jolloin toinenkin kausi mentäisiin vuokraveneellä.

        "ammatti"laisia kyllä löytyy kunhan maksaa hyväksyttävän korvauksen.


    • invO

      Olen spekuloinut samalla ajatuksella. Oma valintani olisi Ovni 395. Riittävästi tilaa kahdelle, hyvin rakennettu, pallokiertopaatti. Köli ylhäällä pääsee myös puutarhaväyliä ja luonnonsatamiin.

      Lähettäisin tilauksen Veijo Ovnille heti, jos pinkka olisi noinkin kunnossa.

      • OnniklOvni

        Soutuvene purjehtii yhtä hyvin ja on huomattavasti halvempi kuin tuollainen naisten tyynen myötätuulen kelin lelu.


    • Gullervo19

      Tässä muutama ehdotus.
      —Hakeudu rannikkolaivuri kurssille, siellä oppii lukemaan merikarttaa ja suunnistamaan kartan avulla. Opettelu pöydän ääressä on helpompaa kuin keinuvassa veneessä.
      —Valitse vene jossa on seisomakorkeus sisällä ja wc:ssä istuttaessa ovi mahtuu kiinni.
      —Keulapotkuri. Jos veneessä ei ole keulapotkuria, niin asennuta sellai-nen veneeseen. Helpottaa sivutuulessa laituripaikalle menoa.
      —Rullaisopurje ja rullagenua helpottaa purjehdusta.
      —Osta opaskirja purjehdukseen. Niissä kerrotaan kuinka tuuli vaikuttaa purjeeseen. Mitä pitää tehdä jos purje lepattaa tai on rypyllä.
      —Purjehdussanastoa kannattaa opetella etukäteen. Veneilyssä on paljon sanastoa jota ei arkikielessä käytetä.
      —Asennuta kääntölapapotkuri veneeseen (ei taittolapa). Minulla (3 varanumero) on kiinteä potkuri.

      Gullervo19

      • Silkasta uteliaisuudesta, kun en ole sattunut törmäämään kääntölapapotkureihin veneissä: millä tuotemerkillä on sellaisia? Kun sanoit "ei taittolapa", niin oletan sinun tarkoittavan sellaisia, joissa lapakulma, siis potkurin nousu oikeastaan, on muutettavissa?

        Aloittajalle: siitä "purjehdussanastosta" on turha murehtia. Se on 90-prosenttisesti vanhojen jäärien snobbailua. Ja laituripurjehtijoiden.


    • Roudzö

      Esim. Max-prop ja Kiwi-Prop

      Peruskauraa purjehtijalle.

      Omassa veneessä kolmilapainen Max-Prop kääntölapapotkuri.

      Kehotan nimimerkkiä 10-14 tutustumaan vaikka Mepratuotteen hinnastoon, jos termi kääntölapapotkuri on vieras. En ole samaa mieltä purjehdussanastosta. Olen skabannut itseäni nuorempien venekunnassa. Vanhana jääränä opin paljon uutta purjehdussanastoa.

    • Lottovoittajamyös

      Purjehtiminen on niin kallis tapa matkustaa ilmaiseksi, että jos pinkka kunnossa niin unohtaisin koko homman.
      Jos maailmaa haluaa nähdä, niin laukku mukaan ja lentokentälle, siitä se alkaa.
      Ei tarvi valvoa ja vahtia, korjata. säätää, hinkaa, passata jne.
      Ja rahaakin säästyy ihan tajuttomasti.

      Jos taas haluaa purjehtia purjehtimisen takia, niin joku h tai folkkari, jolla purjehtii.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      214
      3419
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2171
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1955
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      75
      1617
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1257
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe