Romahduksen jälkeen ok-taloon?

odottelijan.aika

Olemme odotelleet aviomieheni kanssa romahdusta jo yli 10 vuotta. Tavoitteena olisi päästä vihdoin omakotitaloon, mutta pk-seudulla hinnat ovat karanneet käsistä.

Onko palstalla muita jotka haluaisivat omakotitaloon, mutta rahat eivät vain riitä? Milloin arvelette romahduksen tulevan ja aiotteko saada kerrostaloasunnostanne hyvän silloin hyvän hinnan? Meidän asuntomme on Helsingin kantakaupungissa. Arvelemme ettei täällä romahtaisi vaikka ok-talojen hinnat romahtaisivatkin, joten vain väliraha pienenee.

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suottaap

      käydä silleen, että ootte sen ukkokullan kanssa kalmistossa ennen sen romahduksen tuloa riittävän kokoiseksi budjetillenne. Toivottavasti ette. Joku toinen on saattanut asua siinä ok-talossa sen teidän odottelunne ajan ja lyhentänyt sen reilun 10 vuotta asuntolainaansa "korkeasuhdanteen" aikana. Kuvittelemanne romahduksen tullessa se toinen on saattanut maksaa lainansa pois ja nauttii ehkä velattomana siitä odottamastanne romahduksesta ok-talossaan.
      Wanha sananparsi: "Köyhä ja pelkuri investoi aina väärään aikaan".

    • säde-ja_lahottajasieni

      No joku hometalo vois sopia teidän habitukseen noin niinkuin tuoreuteen ja ajatusmaailmaan.

    • mitä_seuraavaksi

      Onko tässä yksi parhaista provo-aloituksista?

    • facto.deluxe

      Kantakaupungin osakkeen hinnalla ostaa läjän ok-taloja. Vai oletteko vuokraluteita?

      • Ei stadista.

        Sata neliötä kantakaupungista kustantaa luokkaa 0,5 - 1 miljoonaa. Sillä saa *ehkä* yhden omakotitalon, mutta ei mitään huippuyksilöä.

        Tietysti jos on arvoasunto, vaikka 300 neliötä merinäköalalla, niin tilanne on vähän toinen...


    • pitkä.tie

      Saattaa mennä pitkäänkin ennen kuin pääsette omakotitaloon. Edellinen rommaus alkoi vuonna 1990 ja kesti joitain vuosia. Silloin sekä prosentuaalisesti että markkamääräisesti halpenivat eniten kantakaupungin asunnot ok-talojen pitäessä paljon paremmin pintansa. Eli rommauksessa tavoitteenne luisuu aina vain kauemmaksi.

      Kannattaa yrittää hankkiutua parempipalkkaiseen työhön. Kantakaupungin pienestä asunnosta saa tietysti jotain ja jos on hyväpalkkainen työ niin ei sitä tiedä jos pääsisi kiinni esimerkiksi vanhaan rintamamiestaloon tai 70-luvun valesokkelitaloon, jossa tasakatto.

      Sitten laittelee sitä kuntoon, jatkaa työntekoa ja jossain vaiheessa vaihtaa laadukkaampaan taloon, joita ei tahdo tätä nykyä saada pientäkään edulliseen hintaan.

    • elämänparatiisi

      Kantakapupungin osakkeet tippuu kuten omakotitalotkin. Melkein menevät käsi kädessä.
      Omakotitalossa on kuitenkin kaikki paremmin ja kuten aloittaja, niin 90% suomalaisista haluaa omakotitaloon. Oma rauha, saa kelliä omalla nurmikolla ja olla rauhassa.
      Jos on vielä hyvät naapurit niin mikään ei ole sen parempaa kun omakotitalo.
      Hotellissakaan ei ole niin hyvä.
      Kerrostaloissa on kamalaa. Vaikka olisi hyvätkin naapurit, samoin rivitaloissa.
      Aina on jotain häiriötä ja pitää huomioida muita.
      OK-talossa saat nauttia elämästä täysin siemauksin.
      Ainoa mitä ei usein ole, on talonmies. Mutta sitä varten voi ostaa apua ja laitteita.

      • OK-piispa

        "Hotellissakaan ei ole niin hyvä".

        Heh heh. Hotellihan on kasarmi, kommuuni, aivan kaamea paikka. Jokainen hotelleissa enemmän yöpynyt tietää tämän.

        Muutoin kyllä asiallinen tämä sinun kommenttisi. OK-talossa useimmilla on oma lämmin autotalli, oma piha, päältä ajettava lumlinko ja ruohonleikkuri, kaksi autoa, varaava takka, kaunis PP-vaimo, isännän harrastetilat, halkopino jossa jemmassa x.o., mitä muuta voi elämältä ihminen toivoa.


    • KT-elämäntapaintiaani

      Täällä arvoalueen arvotalon arvoasunnossa on kaikki hyvin. Palvelut on alakerrassa ja siellä vieraillaan usein, nokkakärry mukana. Äsken käytiin juuri heittämässä aamun varpusparvi kennon 2m2 kylpyhuoneen posliinin reunoille ja nyt ollaan matkalla palveluihin, Tuttu kauppias tervehtii kädestä pitäen, ollaan nääs tärkeitä asiakkaita.

      Kunhan saadaan salkut kannettua yläkertaan ja muutama lämpiämään oluhuoneen keskellä seisovaan jenkkikaappiin, rentoudutaan taas flyyssisohvalla tuhnutellen eikä tehdä mitään. Aaah, tämä on elämää! Sellaista se on täällä arvoalueella, siellä OK-taloissa pitää varmaankin tehdä taas lumitöitä tai jotain muuta rasittavaa.

    • OK-Kurko

      Joutuuko sieltä kennostosta matkustamaan joka päivä etätöihin vai onnistuuko työnteko kotona keittokomeron 2-levyisen hellan päällä? Siinä pitää varoa ettei vahingossa polvilla laita hellaa päälle, silloin läppäri sulaa.

      Täällä OK-kartanossamme, joka sijaitsee vain 9,5km Temppeliaukion kirkolta, meillä on molemmilla omat työhuoneet, Kurkolla alakerrassa, varaavan takan välittömässä läheisyydessä, ja KPPV:llä yläkerrassa, jossa näkymä takapihalle metsään. Rotukoira (Suomen Pystykoira) viihtyy paremmin täällä isäntänsä kanssa ja vahtii taloa herkeämättä terävine hampaineen, samalla kun teeskentelee nukkuvansa.

      Mites siellä kassulla, onko varaava takka ja ilmanvaihto, vai vaihtuuko ilma vain rappukäytävästä postiluukusta, jos siinä on hesari pitämässä auki? Siinä on tietysti se hyvä puoli että huoneistoon ei leviä kadulta vaarallisia hiilidioksidihiukkasia, jotka aiheuttavat sairauksia.

      Jaahas, nyt KPPV tuli alakertaan ja alkoi viikkailemaan lampaanpaljoja takan viereen, huhhuh, aijaijaijai.

    • TommiTeodor

      Jostakin kumman syystä nämä keskustelut koskevat lähes pelkästään pääkaupunkiseutua ikään kuin kaikki suomalaiset asuisivat täällä. Muualla Suomessa omakotitalojen hinnat ovat romahtaneet jo aikaa sitten, ja on paljon paikkakuntia, joilla sijaitsevaa omakotitaloa ei saa myytyä millään hinnalla. Mutta pääsevätpäjän tässä kuviossa OK-Kurko ja KT-elämäntapaintiaani soittamaan vuodesta toiseen jatkuvaa samaa levyään omakotitalon paremmuudesta.

      • ok-vänrikki

        Omakotitalojen hinnat ovat laskeneet syrjäseuduilla, eivät "muualla suomessa". Siellä missä ok-talojen hinnat ovat laskeneet, kerrostaloasuntojen hinnat ovat laskeneet vielä paljon enemmän.

        Koeta kestää, vaikka toki se koville ottaakin siellä käsarmilla!


    • KT-elämäntapaintiaani

      Miten niin, minä en muuttaisi OK-taloon mistään hinnasta! Täällä arvoalueen arvotalon arvoasunnossa on hyvä asua. Nytkään ei tarvitse tehdä mitään: tuhnuttelen vain flyyssisohvalla ja otan jenkkikaapista uusia salkkujuomia kun janottaa. OK-taloissa tulee tänään vain sydänkohtauksia, kun pitää kolata painavaa lunta, HUH!

      • kt-täi

        Enkä minä! Minä en halua tehdä mitään. Haluan että kaikki palevelut ovat arvoasuntoni välittömässä läheisyydessä. Juuri äsken hain palveluista salkun, illalla käydään vastapäisen talon palveluissa jodlaamassa Mombasaa tahattomassa kanoonissa. Aijai, sitten kämpille vetämään norttia ja painimaan, kyllä kelpaa!


    • TommiTeodor

      "Omakotitalojen hinnat ovat laskeneet syrjäseuduilla." On varmasti jonkinlainen näkemyskysymys mikä on syrjäseutu ja mikä ei, mutta Suomessa omakotitalojen hinnat ovat laskeneet myös kaupungeissa. Tästä poikkeuksena saattavat olla ns. kasvukeskukset, mutta ei niissäkään jokaisen omakotitalon hinta nouse jatkuvasti. Totta on, että syrjäseuduilla kerrostalojen hinta on laskenut vielä enemään ja kerrostaloja (vuokrataloja) puretaan kaupungeissa, joissa asukasluku vähenee rajusti. Tästä on yhtenä esimerkkinä Savonlinna. Syrjäseutujen omakotitaloja ei pureta, vaan ne jätetään lahomaan pystyyn. Näitä taloja on eteläisessäkin Suomessa paljon. Hyväksi lopuksi tällä kertaa: Miten tällä palstalla jatkuva ja toistuva kerrostaloasukkaille v..tuilu palvelee mielestänne tietoa asuntojen hinnoista ja niiden kehityksestä?

      • KT-elämäntapaintiaani

        Minä en ainakaan v..tuile kenellekään. Mitä nyt poikain kanssa aina välillä kinastellaan siitä kuka on velkaa kenellekin, mutta ne selvitetään normaalisti painimalla... silloin ollaan kyllä yleensä aika kanoonissa. Mutta aijaijai, tämä on elämää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Merikarvian nuoriso

      taitaa olla persukasvatuksen tuotosta kun jopa kirkkoherralla palaa käämit näihin paskahousuihin :D
      Yleistä Satakunnasta
      60
      4668
    2. Pimahdan kohta ihan kunnolla

      Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
      Ikävä
      72
      3396
    3. Antaisitko mies minulle jonkun vinkin

      Että tietäisin, että minun kannattaa uskoa vielä meihin. Nyt just heikko hetki ja usko meinaa loppua. Pelkään, että tila
      Ikävä
      97
      2950
    4. Naiselle, rakkaalle!

      Pitäiskö nyt vähän jutella, on se sitten mitä tahansa. Mä oon sun puolella, hiljaisuutes aion rikkoa. Tulen vaikka karmi
      Tunteet
      42
      2761
    5. Aitolais-kirkkoherran rippileirille tyly loppu

      Merikarvian rippileiriä vetänyt kirkkoherra Tom Broberg ajautui törmäyskurssille rippileiriläisten kanssa ja ylempi taho
      Luterilaisuus
      156
      2406
    6. Toivottavasti vielä kohdataan mies

      Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
      Ikävä
      154
      2103
    7. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

      kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
      Ikävä
      168
      1801
    8. Tästä tiedämme että raamattu ON muutettu

      https://rivalnations.org/censored-bible/ Raamattusi on sensuroitu Raamattu, joka sinulla on kotonasi tai taskussasi, on
      Hindulaisuus
      614
      1705
    9. Morning has broken

      Simmut aukaistaan. Ja noustaan päivään valkeaan. Hyvää huomenta. 😊☀️🍳☕❤️
      Ikävä
      150
      1580
    10. Kuvaile kaivattusi ulkonäköä?

      Asiallista keskustelua kiitos! Itse vastaan, naisella on isot rinnat.
      Ikävä
      103
      1578
    Aihe