Rehellinen rehtori

epäilläsopii

Voidaanko tuollaista rehellisyyttä hyväksyä, edes sananvapauden nimissä?

92

1199

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maalaistollo

      Mikä oli rehtorin haastattelussa rehellistä, asioita jätetty hoitamatta ja tärkein miten huora pukeutuu onko jokin kriteeri.

      • Hultahuolellinen

        Kasvatus kuuluu ensisijaisesti vanhemmille ja jotain on jäänyt hoitamatta, kun koulussakin käyttäydytään kyseenalaisesti.


      • epäilläsopii

        No, ainakin se, että ala-asteikäisellä ei pitäisi olla tarvetta vilautella paljasta pintaa eikä esittää seksuaalista suuntautumistaan. Jossakin on menty pahasti pieleen.


      • Heterot_on_muotia
        epäilläsopii kirjoitti:

        No, ainakin se, että ala-asteikäisellä ei pitäisi olla tarvetta vilautella paljasta pintaa eikä esittää seksuaalista suuntautumistaan. Jossakin on menty pahasti pieleen.

        Teini ikäinen saa pukeutua juuri niinkuin haluaa ja ovat aina pukeutuneet. Yleensä vanhempi väki on päivitellyt milloin paidan housujen tai hameen pituutta ja tai leveyttä. Jopa lyhyitä sukkia ja tennareita pidetty epäsopivina. Entäs hiusmalli siitäkin joku voi herneen nenään vetää. Värikkäällä menoa näkee kaupungeissa. lävistyksistä puhumattakaan. Rehtorin kommentit asiattomia ja loukkaavia. Yhteisö nimeltä sysmä kaipaa todellakin tuuletusta.


      • Harmaahuivi

        Kriteeri tähän pukeutumiseen Suomessa on määritelty. Katso yle uutiset 20.01. klo 8:45. Ottakaa opiksi asianomaiset.


    • vaatehuone

      Kaikille sama vaatetus, johan loppu kiusaaminen.

      • Sysmässäkävijä

        Onko Sysmä tyhmä ?


      • Äjiväk
        Sysmässäkävijä kirjoitti:

        Onko Sysmä tyhmä ?

        Ei Sysmä tyhmä ole mutta ne jotka sitä pyörittää eivät ole mitään järjen jättiläisiä.


      • hölmö
        Äjiväk kirjoitti:

        Ei Sysmä tyhmä ole mutta ne jotka sitä pyörittää eivät ole mitään järjen jättiläisiä.

        taitaa osa valtuutetuista olla humalassa ja rakkauden huumassa tai pilvessä kun päätökset on mitä on


    • Opettajavain

      Yläasteella ei kuulu nännien näkyä, stringien ja persposkien vilkkua koulussa, eikä kielisuudelmat koulussa kahden samaa sukupuolta olevan välillä provosointitarkoituksessa ole mielestäni oikein.

      • jöötijöö

        Painotat ettei se ole sopivaa kahden samaa sukupuolta olevan välillä?


      • Nähnyt

        Juuri näin lapset on ohjattava oikealle elämisen tielle ja vanhemmat ovat vastuussa kasvatuksesta ensisijaisesti sitten annettava enemmän opettajille auktoriteettiä, he vastaavat opetuksesta. Koulussa ei kuulu lastenkaan olla mielivaltaisesti. Kiitos rehtori että puhuit ihan asiaa🤗


    • åååwzxad

      Eivätkö nämä välinpitämättömät äidit voisi itse pukeutua tyttäriensä tavoin? Siis nelikymppinen tukevan puoleinen nainen lyhyeen hyvin avonaiseen t-paitaan, ohuet liivit alle ja erittäin tiukat pillifarkut. Sentin mittaiset tekoripset ja kahden sentin pituiset kynnet. Mieluummin vielä vyötärö paljaana. Ei ainakaan tule kuuma. Uutta työtä etsiessä olkapäät kokonaan paljaaksi. Missä isä? Opettajat ovat työpaikallaan. Tarvitseeko heidän aivan kaikkea sietää...........

    • kotiuskontoisänmaa

      Asiat pitää sanoa suoraan!

      • fmfmfm

        Nykyisen opetusministerin kannattaisi tutustua tarkemmin koulumaailmaan. Toivon uusissa vaaleissa kokoomuksen putoamista hallituksesta.
        Uusi hallitus ja uudet ministeriti. Sanni riittää tällä erää!


      • Derf

        Niinhän kunnanjohtajakin aina toistaa, että hän sanoo asiat suoraan. Mutta auta armias jos hänelle sanotaan jotain suoraan. Muuta kuin siis "juuri näin" tai tyytyväistä pään nyökyttelyä.


    • Ihmeeölist

      Onko sysmäläiset kaik lestariooolaisia,häh

      • Hurskas

        Onhan ne tietenkin ja se on hyvä.


      • Lolitatkouluissamme

        Onhan se tietysti mahtavaa että koulutyttöjen 12 v. Huorahtava pukeutuminen houkuttelee jopa oululaisia pedofiileja.... Tätäkö huolestuneet ministerit ja seksuaalifanaatikot haluavat?


    • NaukkuVille

      " Ylen MOT selvitti koulukiusaamista Suomessa- sysmäläinen rehtori sanoo joidenkin 12- vuotiaden näyttävän huorilta ja kerjäävän sillä huomiota".

      Saapas näkee mitä kenkä tekee ?...

    • hyvänpuolella

      Kyllä on nykyajan lapset ja nuoret pukeutuneet liian aikuismaisesti, varsinkin tytöt. Jo pienestä pitäen lapset puetaan niin muotivaatteisiin. Ja mitä enemmän olet muodinmukaisesti puettu, sitä enemmän aikuisiin aletaan samaistua ja se maailma ei sillä hetkellä ole vielä ajankohtaista vielä pitkään aikaan.Syytä on niin mainoksissa, tiedoitusvälineissä kuin vaate -ja muotimaailmassa.Luodaan lapsille ja nuorille vääränlainen kuva elämästä. Heille tulee mielikuva ,että jos et ole tälläinen ja pu-
      keudu näin et ole hyväksyttävä kaveripiiriin. Mutta kyllä vanhemmatkin voisi vaikuttaa omalla oikea-
      laisella käyttäytymisellä ja sanomisellaan vaikuttaa lapsiin ja nuoriin . Ja mitä tulee kiusaamiseen koulussa ja tässä yhteiskunnassa, niin eiköhän kotoa pitäisi tulla keskustelua näistä asioista ,jota sitten yhdessä koulun kanssa pohditaan. Eikö Sysmäänkin voitais pyytää jotain "julkkista" joka on ollut itse kiusattu ja kiusaaja pitämään luentoa. Esimerkki voisi tehota ja kokemuksista voisi oppia.

      • Opettajappuhu

        Niin että kiusata saa ,no karman laki toimii.


    • mummielestä

      Pointsit rehtorille. Pikkutytöt pukeutuu epävarmuudessaan naurettavasti ja "huorahtavasti". Eikö vanhemmat katso yhtään perään. En ole tiukkapipo, mutta rajansa kaikella. Kehitys ei ole alkanut, tai ketunnenät korkeintaan vilkkuu ja stringejä vedetään jalkaan.... Surullista,,,

      • Levotonmieli576

        Ihan sama tilanne Hartolassa jossa muutama teinityttö valehtelee sos.mediassa olevansa 19v ja etsivänsä miehiä...no, ei kai siinä mitään pahaa sitten. Tai, no...


    • Niiin

      Uutisointi virheellistä,rehtori mustamaalattu.
      Jokainen sivultakin ymmärtää yskän ja taustat ja lisäksi nykynuoriso on niin herkkähipiäistä tunne elämältään herkästi loukkaantuvaa.
      Vanhempien taju lapsen parhaasta kadonnut.
      Aina on kiusattu ja kiusataan .
      Kuitenkin maailman kiusatuin ryhmä on kristityt,nii koulumaailmassa kuin mediassakin.
      Ja ylivoimaisesti vainotuin ryhmä maailmassa ,eniten tapetaan vuosittain ,jostain syytä vasemmisto ja vihreät jotka mukamas ovat heikon puolella ovat hiljaa jos uskon vuoksi vainotaan

      • parasysmä

        Olet täysin pöljä ääliö, mut onnex et herkkähipiäinen. Tämän voi sanoa sulle ihan ystävänä. Hienoa!!


    • kauheaa

      Onko rehtori ihan ammattitaitoinen?
      Miksi näitä asioita setvitään lehdissä? Rehtorillakin on esimies ...vanhemmat pitäkää puolenne .
      Virkamiehen ei kyllä ole sopivaa päästellä suustaan ihan mitä vaan.
      Missä on Sysmän sivistysjohto?

      • Hengissäselvinnyt

        Sysmän sivistysjohto??? Mikä se on???


      • Derf

        Sivistystoimenjohtaja jäi heti pois töistä tuntemattomasta syystä eli ei tiedä mitä mieltä on asiasta koska kunnanjohtaja on sairaslomalla. Onko joku muuten koskaan kuullut hänen sanovan mitään julkisessa tilaisuudessa?


      • perättömänlammelta
        Derf kirjoitti:

        Sivistystoimenjohtaja jäi heti pois töistä tuntemattomasta syystä eli ei tiedä mitä mieltä on asiasta koska kunnanjohtaja on sairaslomalla. Onko joku muuten koskaan kuullut hänen sanovan mitään julkisessa tilaisuudessa?

        Ei.


      • ihmettelevä

        Ilm. sivistystoimenjohtajan lapsi oli yksi kiusatuista joka joutui muuttamaan koulua.luulisi että silloin johtaja olisi ärähtänyt asiasta kun kyseessä on oma lapsi,mutta ilm oma ura oli tärkeämpi ..piiri pieni pyörii..


    • Hengissäselvinnyt

      Sysmän maine senkun kasvaa! Muuttakaa lapsiperheet Sysmään asumaan, täällä on hyvä käydä koulua! Käykää kurkkaamassa twitter-kommentteja myös... Sysmässä on ala- ja yläasteella koulussa kiusattu jo ennenkuin napapaitoja ja stringejä oli edes keksitty, eivätkä opettajat ja rehtorit korviaan lotkauttaneet!

      • Anonyymi

        Kyllä tuo selvää puhetta kokoomuksesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä tuo selvää puhetta kokoomuksesta.

        Kalikka kalahti?


    • selkäsaunaan

      rehtori puhuu asiaa huorhtava pukeutuminen on kodin ongelma

      huomasitteko hartolan yläasteella taannoin kun matut tulivat sinne kouluun niin jo tytöillä alkoi olla kangasta vähemmän päällä kuin ihoa näkyvissä
      meikkien käyttö lisääntyi ja kikatus ja kihinä. rintaliivejä jätettiin tarkoituksella pukematta.
      haettiin kontaktia matuihin.
      nythän meidä pitää muistaa että siellä kulttuurissa nuoria tyttöjä ei paljoa näy vaan he panevat toisiaan perseeseen, eikä syyttä bachka barzi leikeistä puhuta esim ylen ohjelmassa. kannattaa myös olla varoivainen nuorien näistä homoksi ilmoittautumisista eikä koulun terveydenhoitaja voi ohjata näitä psykiatriseen konsultaatioon jos jo 12v lapsi oireilee niin että pitää homoksi itseään tituleerata
      olisiko tiukka selkäsauna paikallaan kunnes paskapuheet loppuu ja keskityttäisiin opiskeluun

      • NONYTLÄHTI

        Trolololooo 😂 sellaista aikuismaista kommentointia olis ihan ok lukea, mutta tuo on käärittynä sellaseen p**kaan, että eihän sitä pääse edes loppuun asti nauramatta 😂😂😂 Ei mitään, menestystä sinun vuoteen 😂


      • ITHÄLITYNON

        Pölölölölöö. Pölöjä oot!


      • Kasvatuskunniaan
        NONYTLÄHTI kirjoitti:

        Trolololooo 😂 sellaista aikuismaista kommentointia olis ihan ok lukea, mutta tuo on käärittynä sellaseen p**kaan, että eihän sitä pääse edes loppuun asti nauramatta 😂😂😂 Ei mitään, menestystä sinun vuoteen 😂

        Kunnon sekäsauna on aina paikallaan.


    • kauheaa

      Sysmässä on oma sivistysjohtaja,vastaa koulutoimesta.Nimi löytyy ja puhelinnumero löytyy : Johtoryhmä Sysmä
      Kauhea tilanne ,niin ihana kunta , nyt on kaikki haukuttu Äidit jatyttäret. Ja naapurikunnan ihmisiä myöten.Nuoret hakee aina rajoja,pukeutuu miten pukeutuu .Koulu kasvattaa ,vanhemmat kasvattaa,ihmisten elämä voi olla melko monimutkaista.Mutta koulutoimen tehtävä ei todella ole revitellä noin,mielestäni ammatinvalinta ei ole ajantasalla.Totta on että koulukiusaamista on ollut ihan aina,mutta ei ole mikään ratkaisu hoitaa asioita näin.Jokainen on ollut nuori ,ja jokaisessa aikakaudessa on ollut omat haasteensa.Kommentoiko täällä oikeasti opettajakin??? Tuskin missään opetussuunnitelmassa kehotetaan kritisoimaan asioita julkisesti,sitäpaitsi virkamiehillä on vaitiolovelvollisuus .Varmasti ihmiset saattavat tunnistaa itsensä,mitäs sitten tehdään,miettikääpä sitä . Seksuaaliseen suuntautumiseen ei saa puuttua.

      • Muualta.katsoen

        Kuvitellaan, että 12-vuotias uskoo olevansa homo. Ei ole normaalia, ei. Tuon ikäisellä pojalla ei voi olla seksuaalista suuntautumista. Viime vuodet media Yle ja HS etunenässä ovat kampanjoineet homouden puolesta, osin ehkä siksi, että haluavat normalisoida omien toimittajiensa suuntautumisen. Arvostelukyvytön lapsi menee median retkuun.

        Tätä rehtoria vedätettiin Ylen toimesta. Mutta huomatkaa, elämme nyt Suomessa, jossa totuuden puhuminen on suurin rikos. Ja sivistyslautakunnan puheenjohtajat ilmestyvät paikalle jeesustelemaan ja heillä on vain yksi ratkaisu: irtisanoa totuudenpuhuja.

        Minkälainen paikka Sysmä mahtaa olla? Ehkä koulukiusaaminen on vain oire pienen paikkakunnan kyräilevästä ilmapiiristä aikuisten kesken?


      • teinivaan

        Tiesitkös että ne oli tyttöjä, miksi kaikki luulee että oli kyse homoista?, Nyt on ollut kyllä kyse tytöistä. Ja Kyllä, Sysmä on nyt uusi sana vanhoillisuudelle ja suvaisemattomuudelle. Mutta kuinka suvaitsevia kohteliaita ja huomaavaisia muualla Suomessa ollaan? Hyväksytkö itse erilaisuutta jos kohtaat? .Koulu on kasvavien lasten paikka kyllä sinne pitää turvallisesti pystyä menemään ilman että leimataan huorahtaviksi tai muuten kaltoin kohdellaan.


    • kauheaa

      Ei ole mitään huorahtavaa pukeutumista.Miten asiat sen päässä ovat,joka näin ajattelee?
      Kyllähän ihmisten on saatava pukeutua niinkuin haluaa ,toisesta kulttuurista tulleista riippumatta.Täälläkö nuorten ja naisten pitäisi sitten pukeutua burkhaan? Kyllä se on niin että muualta tulleiden on sopeuduttava Suomen lakeihin ja tapoihin.Mikään ei oikeuta sitä mitä on jo niin paljon tapahtunut.Viranomaisilta voisi odottaa ryhtiliikettä ,kunnon perehdytystä ja rangaistuksia.Kyllähän se että onko jollain liivejä vai ei ,on jokaisen oma asia.Mitä tähän asiaan muuten kuuluu kenenkään uskonto? Antakaa ihmisten olla,olkaa vähän suvaitsevampia. Tai poliittinen vakaumus? Tai onko tekokynnet tai ripset,tai ohuet liivit??? Aika nopeasti menee sivuraiteille jutut.Mutta tosiasia on tässä virkamiehen käytös....ei ole ihan asiallista.

      • Vastuuvanhemmilla

        Se koira kalahtaa mihin kalikka älähtää. Vai miten se olikaan.


      • perättömänlammelta

        Näkee että suvaitsevainen suvaitsee kaikkia mielipiteitä. Paitsi niitä mitkä ei ole hänestä oikeita.


      • Haukku
        Vastuuvanhemmilla kirjoitti:

        Se koira kalahtaa mihin kalikka älähtää. Vai miten se olikaan.

        Väärin, se koira älähtää mihin kalikka kalahtaa.


    • Ajattelinvaan

      Voisiko olla että jos ei pukeudu kuin toiset niin kiusataan? Ja Vuorinenhan on aina vähätellyt kiusaamista, jota oli ennen paljon enemmän kunnan ainoassa kyläkoulussa hänen siellä ollessaan. Ja milloin tähän kuntaan saadaan oikea rehtori Vuorinenhan on vt?

      • TyperänHuvittavaa

        Minusta on aika outoa, että jo 12- vuotiaat rupeavat ilmoittamaan olevansa homoja tai lesboja tai jotakin tällaista, Vuorinen kommentoi Ylelle.

        Mitä jotakin tällaista ???...

        "Näissä kiusaamistapauksissa rehtori syyllistää kommenteillaan kiusattuja".


    • Tehtäviensätasallako

      Vuorinenko määrittelee mikä on normaalia pukeutumista? Jokaisella on oikeus pukeutua miten haluaa eikä se anna oikeutta kiusaamiseen.
      Tämä haastattelu ei kerro muuta kuin siitä miten Vuorinen itse päässään asiat yhdistää ja SE on tässä häiriintynyttä.

      • mummontyylit

        Tantta-Vuorinen tyyli on "oikea" tapa vetää ryysyt niskaan, heheee!!!


    • hölmö

      itse olin koulukiusattu ja ja ratkaisin asian sillälailla että vetelin kiusaajaani oikein kunnolla turpaan että kuunteli vähän aikaa mehiläisiä sain jälkkäriä ja sytettiin väkivaltaiseksi mutta kannatti istua kiusaaminen loppu siihen !!!! tää nykyinen koulumaailma suosii kiusaajia opet ei siihen puutu koska ovat kiusaajien puolella kiusaajat usein parempiosaisten kakaroita eivä uskalla puuttua asiaan ei muuta kuin nimet julki kiusaajista ja kaikille samanlainen koulu asu ettei olla perseet paljaana !!!

    • hienoa

      Hienoa että ainakin Sysmästä vielä on löytynyt asiallinen ja tosiasioiden maailmassa elävä rehtori. Tietysti nihilistiset kansakunnan mädättäjät saavat moisesta suoraselkäisyydestä herneitä nenäänsä.

      • Dsep

        Oletko itse koulukiusaaja ja jatkatko kiusaamista edelleen työpaikalla (jos töissä olet)? Kiusaaminen on väkivaltaa ja se ei ole oikeutettua vaikka olisit minkä näköinen tahansa. Nyk. vt. rehtori ei ole ammattinsa tasolla, mutta ei kait mikään ihme kun pääsi tehtävään M&M: n avulla.


      • Sysmärules

        Kiinnostaa mikä on M&M?


    • aivopierut

      Siis aivan sama mitä rehtori omassa mielessään on asioista mieltä, mutta on todellakin asiatonta ja ammattitaidotonta syyllistää ketään siitä, että sillä tulee kiusatuksi tai yhtään mistään syystä! Ilmankos koulussa on tilanne mikä on kun asioita hyssytellään ja syy etsitään kiusatusta!!
      Jokaisella on oikeus pukeutua niinkuin haluaa, olla mikä haluaa. Siis niin aivopieruja päästellyt suustaa, että ihan hävettää toisen puolesta. Ja mikä juttu tuo on, että koulussa on opettajia jotka saavat varoituksen epäasiallisesta käytöksestä. Ja sitten kuitenkin puolustellaan, että toki opettaja kohtelee kylmäkiskoisesti jos oppilas on kannellut opettajan käytöksestä!!
      Sillä mitä mitä vanhemmat ja vanhempainyhdistys tuovat jutussa esille ei kai ole mitään merkitystä? Olin huhupuheita kuullut kiusaamistilanteesta koulussa sekä siitä, että oppilaita on joutnut vaihtamaan koulua koska koulussa on niin kädettömiä ja kiusaajan puolella. Nähtävästi kaikki on totta. Mitenkäs tässä yrität houkutella Sysmään uusia asukkaita, kun koulun tilanne on tämä?? Kuka vanhempi haluaa laittaa lapsensa tuollaiseen kouluun., jossa rehtori kaiken lisäksi valehtee. Valehteli aika sujuvasti kiusaamisen, häirinnän ja väkivallan ehkäisemisen suunnitelman laadinnasta...

      • kummallista

        Kyllä koululaisilta voi vaatia asiallista pukeutumista. Eihän työpaikallakaan pukeuduta miten sattuu.


      • mitenonse

        Miksi kiusaamisen syiden esilletuominen on asiatonta? Kaikkihan kuitenkin tietävät, että lapset kiusaavat erilaisia.


      • Derf
        kummallista kirjoitti:

        Kyllä koululaisilta voi vaatia asiallista pukeutumista. Eihän työpaikallakaan pukeuduta miten sattuu.

        Vasta sitten kun kunnanhallituksen puheenjohtajakin osaisi pukeutua edes siis teihin vaatteisiin ja hiukset puhtaana.


    • tyyneEno

      Onkohan kukaan Sysmäläinenkatsonut televisiosta(sikäli jos se nyt yleensäkään näkyy sysmässä) TLC :ltä tulevaa Amerikan Lapsimissit- ohjelmaa? Jos minä olisin ollut kyseinen rehtori, niin olisin sanonut napatytöille ohjeeksi että "nuorena se vitsa on väännettävä".

    • 5n5hehe5th345

      Ainakin ennen oli sanonta "sitä saa mitä tilaa". Eikö tätä voi soveltaa tässä alkuperäisessä ongelmassa eli koulukiusaamisessa.
      Aika monella on mielipide tähän asiaan, mutta näistä harva tietää mitä siinä koulussa käytännössä tapahtuu. Onko missään kerrottu tuon koulun kokoa ja sitä että tuollaiseen yksinkertaiseen prosenttilukuun saadaan kätkettyä todellinen tilastoharha.
      Eniten puhetta sai aikaan rehtorin lausunto joka vetää vertoja Fingerpori-sarjakuvan kaupunginjohtajan sanomisiin.

      • hippivm60

        Kyläkoulusta on kyse, vain muutamassa ikäryhmässä rinnakkaisluokat koko koulussa max 5 erityisnuorta. reksi oli juuri tullut lomalta ja koko jutussa muisteltiin 2016 vuoden kyselyn tuloksia. Ketään ei kiinnosta pukeutumistyylit maalla, tuskin on muodin edelläkävijöitä. Ennenvanhaan oli edes hippejä sai mummelit puheenaihetta siitäkin!


    • hutsukka

      koko juttu on PALJON MÖLYÄ TYHJÄSTÄ Sysmäläisittäin JAUHATTE PASKAA

    • SemmostahanSeOn

      On lähdettävä.

    • Ottakaaminutjopoistäältä

      Eihän kyse ole mielipiteestä sinänsä, vaan asiayhteydestä. Vuorinen antoi lausunnon Yleisradiolle tietäen, että se menee julkisuuteen. Sisältö oli kuitenkin sellainen, josta jutellaan esim. parhaan kaverin kanssa kahdestaan. On täysin perusteltua kyseenalaistaa Vuorisen arvostelukyky ja siten sopivuus johtajaksi. Tilanne on täysin sama kuin Kärsämäellä Pesosen kanssa. Luultavasti lopputulos myös. Molemmissa tapauksissa rehtorit yrittivät vielä julkisuudessa lievennellä ja selitellä sanomisiaan, mikä vain pahentaa annettua vaikutelmaa.

      Ei koulun johtajana voi toimia henkilö, joka ei yhtään osaa ajatella etukäteen mitä omasta suusta tulee missäkin tilanteessa.

    • Virallinenjo

      No sitten vaan pätevää rehtoria tilalle. Kas kun edellinenkin ehdokas lähti koeajan päättyessä. Virka ei ole kenenkään unelma työ vaan jonkun se on hoidettava. Vanhempainyhdistys voisi myös katsoa peiliin. Hienoa että on olemassa mutta onko silmät ja korvat auki?

      • Hengissäselvinnyt

        Peiliin voisi katsoa myös opettajat! Eivät he vuosien varrella mitään pulmusia ole olleet!


      • SemmostahanSeOn

        Samalla oven avauksella saa lähteä muutkin hankalat tyypit.


      • opellearvoa

        Kymmenen vuoden päästä ei ole opettajia. Ei kukaan täysipäinen lähde ammattiin, mitä opettajan työ nykyisin on. Vanhemmat haukkuu, eivät kasvata lapsiaan. Lapset ei kunnioita opettajia, joten ihmettelen, että kuka jaksaa vielä toimia opettajana. Ole seurannut läheltä koulumaalimaa.


    • PainavaRunomies

      Saataisiinko tämäkin asia nyt jotenkin kepunaisten syyksi.... niin kuin Sysmässä aina yritetään. No, vaikeaa taitaa olla tämän keissin kohdalla.

      • viisinolla

        Ei lainkaan vaikeaa, jokainen älyllinen yksilö on kyllä tehnyt havaintonsa ja seurannut selvää jälkeä sylttytehtaalle. Tämähän alkoi jo kuluvan valtuustokauden hyvinvointivaliokunnan ensimmäisessä kokouksessa, puheenjohtaja vaihtui mutta sama paska on jatkunut. Maltapa vielä hetki, koko haiseva paketti avattaneen julkiseksi ihan koht siltään.


      • FloydHelle

        Voi pojat kumpa tietäisitte, mutta kun ei voitane avata, koska Suomen laki


    • perättömän_muurimaakari

      Kyllä on Sysmässä politiikka sekaisin. Palstoilla persut ja kaikki ahdasmieliset huutaa hallelujaa reksin lausunnoille. Sysmässä taas kokodemarit yrittää selittää asioita parhain päin. Ja Keskustan edustajat kritisoivat kuten kuuluukin taitamattomista ja valtavasti huonoa mainetta Sysmälle tuoneista lausunnoista. Varmaan jytky tulossa keskustalle seuraavissa kuntavaaleissa.

      Sitä vielä ihmettelen eikö edes demareita yhtään hävetä. Ymmärtäisin että ainakin valtakunnan politiikassa arvot on hieman toisenlaiset.

    • sysmääihmettelevä

      Koko Sysmä on ihme pitäjä. Tähän asti ainoa tietämäni henkilö teiltä on Petri Paavola. Tämä on kiihko uskova joka ei hyväksy mitään homoja eikä mitään. Naiset on heikkoja astioita jne.

      Ja nyt tämä rehtori. Miten kiltissä maslsispitäjäsdä voi olla hutsupukeutumista. Miten hän itse pukeutuu. Olen asunut Saudeissa missä naisesta ei näy kuin silmät.

    • Entinenduunari

      No eihän demareilta oo tullu mitää järkevää kymmeneen vuoteen. Enkä sano tässä syytä etten saa syytettä mutta kyllä kansa tietää

      • koirankusettaja

        On tullut. Älä jauha pas*aa.


      • Sysmäonsyvältä

        Myykää asuntonne ja muuttakaa muualle,vielä kun voitte,myytävien asunnoiden hinta romahtaa edelleen .


    • Entinenduunari

      Se koira älähtää joho kalikka kalahtaa. Vai on koirankusettaja rakentanut piskille oikein tarhan?

    • näkisvaan

      Ainoa todellinen ongelma Sysmässä on tuleva kouluratkaisu. Nykyinen on vuokrakoulu ja aikanaan tähän on päädytty kun muuta päätöstä ei osattu tehdä. Nyt on päättäjät samoilla kalkkiviivoilla, Taitaa suunnitelma haista jo ennenkä on julkistettu

    • ukko67v

      Kyllä mulla ainakin viisari värähtää ,kun nään nuoren naisen napapaidassa
      ja minisortseissa.

    • Anonyymi

      Onko vt rehtori saanut mitään rangaistusta? Vain unohdetaanko tämä kaikessa hiljaisuudessa. Asia lakaistu maton alle. KH:n pj:n suosiossa oleva tämä hutsahtava.

      • Anonyymi

        Tietenkin saanut rangaistuksena erotiikan ruoskaa!


      • Anonyymi

        Palvailalle sitä rankkua on puuhattu, tietenkin!


      • Anonyymi

        Huutista nilviäisille jotka eivät osaa mitään viedä eteenpäin, kaikki vissiin tämän "ylemmän tahon" puolella. Vai eikö tässä asiassa ollutkaan mitään pahaa?
        ps. mitä palvaila tähän liittyy virkoineen, eihän kyseinen mies ole edes asunut sysmässä 6 vuoteen.


    • Anonyymi

      Hyvinvointivaliokunnan pj tuo Palvaila, että siten liittyy. Oli ainoa, joka tuota casea aikoinaan asianmukaisesti kommentoi. Muut olivat suuttomia ja sanattomia paitsi tietty kh:n pj, joka ei nähnyt missään mitään väärää. No eipä korppi korpin silmää nytkään alkanut nokkimaan kuten ei aiemminkaan ikinä missään.

    • Anonyymi

      Tekemättömyys näkyy nyt sitten siinä, että Sysmän lukioon oli vain 9 hakijaa. Vanhemmat ja koululaiset äänestävät koulutoimen ja kunnanjohdon nykymenosta jaloillaan, mikä on täysin odotettua ja luonnollista. Mitä tuollaisella lukiolla edes tekee, lopettakaa se niin saadaan niitä kaivattuja säästöjä.

      • Anonyymi

        Onkohan tuo meno muuttunut?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onkohan tuo meno muuttunut?

        Ei ole muuttunut sama meno vaan jatkuu näkyy duunitorissa olevan opetajien paikkoja auki useampi taitaa mennä kaikki vaihtoon !


    • Anonyymi

      Uusi oikea ammattitaitoinen rehtori ja valintaraatiin ei ihmisiä jotka ovat kannattaneet epäpätevää. Uuden koulun myötä saattaa ilmestyä soveliaita hakijoitakin, homekouluun harvemmin hyviä ehdokkaita tarjolla.

    • Anonyymi

      OMG. Löytyisiköhän oppilaita puolustavia argumentoijia mistään? Ei ainakaan kokoomuksen ja demareiden leiristä löytynyt.

    • Anonyymi

      Älä sinä anonyymi kaiva vanhoja. Teen susta työsuojeluilmoituksen. Kerro nimesi!

      • Anonyymi

        Oikeutta hutsahtaville oppilaille. OHO!


      • Anonyymi

        Marjatta Kitkiöoja


    • Anonyymi

      Emäntä kiusaa koulussa ja isäntä mediassa. Hyvin ovat keskenään oppineet kiusaamisen taidot. Ei ole eduksi Sysmäläisille tuo pariskunta!

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2685
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      103
      2272
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2020
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1749
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1701
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1666
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1666
    8. 92
      1593
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe