Voiko opettaja saada potkut oppilaan kiusaamisesta?

Teiskari

Äikän opettajani kiusasi kaveria sanomalla että "sinä et tule onnistumaan elämässä", "sun äitis ei varmaa rakasta sua" ja "et tule varmaan pääsemään lukioon". Voiko tämä saada hänelle potkut vai mitä seurauksia tulle olemaan?

7

<50

  Vastaukset

  • Tottakai ainakin varoituksen saa. Aina voi viedä oikeuteen asti. Tuohan on oppilaan nöyryyttämistä ja kiusaamista. Nykyään kun on puhelimet sun muut vempeleet, niin muistakaa tällaiset tilanteet äänittää salaa. On ainakin todiste.

  • Asiatonta käytöstä opettajalta, se on selvä.

   Se onko tuo kiusaamista, määrittää kuitenkin sen toistuvuus ja esimerkiksi se, kuinka paljon ystäväsi häiriköi tunnilla. Opettajillakin on mittansa ja sekin tulee joskus täyteen.

   Jos tuo on joka tuntista toimintaa opettajalta, ilman ystäväsi panosta asiaan, on se kiusaamista.
   Jos ystäväsi kuitenkin tekee jotain provosoidakseen opettajaa, ei sitä oikein voi laskea kiusaamiseksi.

   Aina kannattaa viedä eteenpäin tuollaisia tapauksia, jos vain mahdollista. Asiatonta tuo on, oli tilanne mikä tahansa.

  • Ehkä kannattais katsoa peiliin ja miettiä mitä omassa köytöksesssä voisi parantaa ensin. Toki jos opettaja provosoimatta (ja toistuvasti) sanoo näin, niin selvittäkää asia.
   Mutta veikkaaan että oppilas häiriköi, ei tee tehtäviä tms ja opettaja epätoivossaan on tehnyt virheen.

   Ja sinä kaveri voisit oikeusapukyselyjen sijaan miettiä miten opastaisit kaveria parempaan oppimiseen ja oppitunnin ilmapiiriin parantamiseen.

   Ja noi salakuvaukset hei! Ihan rottamaista toimintaa. Vähän lisää selkärankaa äijät! Ja muijat!

   • Kukaan ole puhunut salakuvauksesta vaan äänittämisestä. Jos opettaja kiusaa oppilasta niin asialle kannattaa tehdä jotain. Näin on käynyt mm. Jalasjärven oppilaitoksessa. Ja olen itse kirjoittaja jota opettajat provosoivat ja kiusasivat. Asiasta olisi voinut nostaa vaikka minkälaisen kanteen mutta mulle riitti se että rehtori sai potkut. Asiat kyseisessä koulussa ei kuitenkaan nykytietojen mukaan ole juurikaan muuttunut. Karma kostaa!


   • Voisko muuttumattomuus johtua siitä, että oppilaat ovat samoja kuin aikaisemminkin?

    Oppilaan kannattaa muistaa, että jos hän asian vie oikeuteen, niin hänen omatkin tekemiset tutkitaan hyvin tarkkaan, siis hyvin tarkkaan. Jos hän on normaaliälyinen, niin taatusti hänen nänänpäästä hiki tippuu. Helpompi on muuttaa omat huonot tapansa, kuin alkaa opettajaa kammeta viralta.


  • ” Salaäänittäminen” on rottamaista, varsinkin kun sitten julkaistaan vain palasia tapahtumasta - vanha propagandakeino.
   Nää pikkupaparazit vois miettiä miltä itestä tuntuis? Tai sitten seuraavaa:
   ”mitä pitäisi tehdä oppilaiden, opettajien ja muun henkilökunnan yksityisyyden suojan parantamiseksi oppilaitoksissa ja kouluissa ja kuinka oppilaita, opettajia ja muuta henkilökuntaa voidaan suojella luvattomalta kuvaamiselta ja loukkaavien kuvien tai videotallenteiden julkaisemiselta? ”

  • Ihan lämpimästi suosittelen muita keinoja kuin opettajan erottamisen valmistelua.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   586
   9281
  2. Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

   Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa!
   Maailman menoa
   62
   1146