Voiko opettaja saada potkut oppilaan kiusaamisesta?

Äikän opettajani kiusasi kaveria sanomalla että "sinä et tule onnistumaan elämässä", "sun äitis ei varmaa rakasta sua" ja "et tule varmaan pääsemään lukioon". Voiko tämä saada hänelle potkut vai mitä seurauksia tulle olemaan?
Ilmoita


7 Vastausta

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.


Tottakai ainakin varoituksen saa. Aina voi viedä oikeuteen asti. Tuohan on oppilaan nöyryyttämistä ja kiusaamista. Nykyään kun on puhelimet sun muut vempeleet, niin muistakaa tällaiset tilanteet äänittää salaa. On ainakin todiste.
Ilmoita
Asiatonta käytöstä opettajalta, se on selvä.

Se onko tuo kiusaamista, määrittää kuitenkin sen toistuvuus ja esimerkiksi se, kuinka paljon ystäväsi häiriköi tunnilla. Opettajillakin on mittansa ja sekin tulee joskus täyteen.

Jos tuo on joka tuntista toimintaa opettajalta, ilman ystäväsi panosta asiaan, on se kiusaamista.
Jos ystäväsi kuitenkin tekee jotain provosoidakseen opettajaa, ei sitä oikein voi laskea kiusaamiseksi.

Aina kannattaa viedä eteenpäin tuollaisia tapauksia, jos vain mahdollista. Asiatonta tuo on, oli tilanne mikä tahansa.
Ilmoita
Ehkä kannattais katsoa peiliin ja miettiä mitä omassa köytöksesssä voisi parantaa ensin. Toki jos opettaja provosoimatta (ja toistuvasti) sanoo näin, niin selvittäkää asia.
Mutta veikkaaan että oppilas häiriköi, ei tee tehtäviä tms ja opettaja epätoivossaan on tehnyt virheen.

Ja sinä kaveri voisit oikeusapukyselyjen sijaan miettiä miten opastaisit kaveria parempaan oppimiseen ja oppitunnin ilmapiiriin parantamiseen.

Ja noi salakuvaukset hei! Ihan rottamaista toimintaa. Vähän lisää selkärankaa äijät! Ja muijat!
2 VASTAUSTA:
Kukaan ole puhunut salakuvauksesta vaan äänittämisestä. Jos opettaja kiusaa oppilasta niin asialle kannattaa tehdä jotain. Näin on käynyt mm. Jalasjärven oppilaitoksessa. Ja olen itse kirjoittaja jota opettajat provosoivat ja kiusasivat. Asiasta olisi voinut nostaa vaikka minkälaisen kanteen mutta mulle riitti se että rehtori sai potkut. Asiat kyseisessä koulussa ei kuitenkaan nykytietojen mukaan ole juurikaan muuttunut. Karma kostaa!
Voisko muuttumattomuus johtua siitä, että oppilaat ovat samoja kuin aikaisemminkin?

Oppilaan kannattaa muistaa, että jos hän asian vie oikeuteen, niin hänen omatkin tekemiset tutkitaan hyvin tarkkaan, siis hyvin tarkkaan. Jos hän on normaaliälyinen, niin taatusti hänen nänänpäästä hiki tippuu. Helpompi on muuttaa omat huonot tapansa, kuin alkaa opettajaa kammeta viralta.
+Lisää kommentti
” Salaäänittäminen” on rottamaista, varsinkin kun sitten julkaistaan vain palasia tapahtumasta - vanha propagandakeino.
Nää pikkupaparazit vois miettiä miltä itestä tuntuis? Tai sitten seuraavaa:
”mitä pitäisi tehdä oppilaiden, opettajien ja muun henkilökunnan yksityisyyden suojan parantamiseksi oppilaitoksissa ja kouluissa ja kuinka oppilaita, opettajia ja muuta henkilökuntaa voidaan suojella luvattomalta kuvaamiselta ja loukkaavien kuvien tai videotallenteiden julkaisemiselta? ”
Ilmoita
Ihan lämpimästi suosittelen muita keinoja kuin opettajan erottamisen valmistelua.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Voiko opettaja saada potkut oppilaan kiusaamisesta?

Äikän opettajani kiusasi kaveria sanomalla että "sinä et tule onnistumaan elämässä", "sun äitis ei varmaa rakasta sua" ja "et tule varmaan pääsemään lukioon". Voiko tämä saada hänelle potkut vai mitä seurauksia tulle olemaan?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta