Oletko ideavaras?

f3123d1323f

Varastatko, kuten hs:n uutisessa on varastettu ja kopioitu suunnittelijoiden suunnittelema matto ja hyödytkö varastamasi materiaalin kopioinnista rahallisesti?

Pystyt toimintaasi koska tekijänoikeus laki ei ole toiminut vuosikymmeniin oikein.

Kysymys koskee esim musiikkia, taidetta, pelejä, kaikkea visuaalista suunnittelua, puheita, ideoita, juttuja, vaatetusta, olemusta jne?

5

<50

  Vastaukset

  • Tottakai hyviä ideoita saa ja pitää varastaa.

   Tekijänoikeudessa vain se, että tuotoksen pitää olla tarpeeksi omaperäinen, jotta sille syntyy tekijänoikeus.

   Tässä tapauksessa omaperäisyysehto ei ilmeisesti täyttynyt.

  • Ei ideoita voi patentoida tai suojata millään tavoin. Ei idea tai muoto vielä ole mikään keksintö, Keksintöjä sen sijaan voi suojata hakemalla ja saamalla patentin. Erilaisilla mallioikeuksilla ja tekijänoikeuksilla voi suojata "konkreettista" teosta tai muotoa. On vahinkoa kärsineen asia hakea itsellensä oikeutta jos kokee että patenttia, tekijänoikeutta, mallisuojaa on rikottu. Usein vaikea ja kallis tie. Money talks.

  • Meillä on ainakin duunissa paljo sellaisii, että ne kertoo sun ideat pomolle ja suurelle yleisölle ominaan toistuvasti ilman mitään tunnon tuskia whatsoever. Normikäytäntö. Siksi piti lähtee vetään. Ei paskojen kanssa pidä tehdä hommia. Keksikööt itse omat ideansa, muttaku ... ei vaan oo kapasiteettiä. Näitä vellihousuja on duunimestat täynnä.

   • Mikä estää sinua itse kertomasta ideoitasi pomolle?? Mikä siinä on esteenä, Ideoista tuskin maailmassa on pulaa. Ideoita syntyy koko ajan liukuhihnalta. Ideoiden taso ja laatu ja tolkku on sitten vallan toinen asia. Ideoiden jalostaminen ongelman toimivaksi rakaisuksi on se juttu. On toki niin että toiset ovat varsinaisia ideadynamoja ja toiset hieman kankeampia. Eihän nyt ihmisiä pidä vellihousuiksi nimitellä. Itse olen tehnyt leipätyöni mekaniikan suunnittelussa ja teollisuudessa . Sellaisessa suunnittelutyössä ideointi on ihan arjen peruskauraa. Ilman ideointikykyä ja asioiden ratkaisutaitoja suunnittelutyötä ei pysty edes viemään eteenpäin. Jokainen osaa ideoida. Ainakin jollain tasolla.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vainaja löytyi Räskin hiekkakuopalta

   Poliisi epäilee murhaa. Saapa nähdä poistetaanko tämäkin keskustelunavaus.. täytyy sanoa että palstalla on varmasti Suomen typerin moderointi.
   Kotka
   48
   2340
  2. Stefu haki eilen Isabellan Hankoon

   Ovat nytkin siellä. Martina ei sitten sinne päässyt.. Martinahan Menaisissa sanoi, hän aikoo yhä siellä käydä... ilmeisesti Hangossa myös Sofia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   85
   2204
  3. Sofia juhlimassa kavereiden kanssa

   Sofia nähty juhlimassa tämän illan aikana eri puolella Helsinkiä ilman Stefua. Onkohan tullut jo ryppyjä rakkauteen?
   73
   1709
  4. Nyt on kyllä Soffa juubassa

   Ihan känninen postaus. Partsielämää jee...alamäki vai putki
   43
   1240
  5. Sofia B:n koira otettu huostaan!

   Onneksi näin käynyt! Ei sovi jatkuva juhliminen koiran elämään. Kotieläin ansaitsee raittiin ja stabiilin kodin.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   43
   1102